Özellikle Ev Hanımları, Kitap Okuyor Musunuz?

IMG_1463.JPG
Çoookk severi ama nerdeeee en son tutku yıllarını okumuştum

Her ne kadar bu tür kitaplar faydasız gözükse de, ben konudan bağımsız olarak ne okunursa okunsun en azından bir iki kelimenin doğru yazımını öğrenmek, düzgün cümle kurmak, okuduğunu anlamak ve sebep sonuç ilişkisi kurabilmek açısından faydalı olduğunu düşünüyorum. Tabi ki ben de içi daha dolu kitapları tercih ederim.

Ben de buna katiliyorum. Insanlar bir seyler okusunlar da ne okurlarsa okusunlar onemli degil. Butun gun ellerinde telefon sosyal medyaya bakiyorlar.

Ama şunu okuyorum ,bunu okuyorum diye liste yap,sonra da herkese herkez yaz,olmuyor işte.
Google bile kabul etmiyor,farkındalık yaptı da ne oldu,aslında kendi dilimizi bile bilmediğimiz ortaya çıktı.
Hangi dilde okunuyor ki kitaplar.
Önce ilkokulda gösterdikleri kitapları okusaydık keşke.
Neyse...

En guzel merak senin ki ,banada roman okumak artik cok heyecan vericiymis gibi gelmiyor. Yas oturunca mi boyle oldu bilmiyorum eskiden romanlara bayilan ben simdi cok yavan buluyorum. O yuzden ilgi alanimi genisletmeye calisiyorum insallah senin kadar ufkum acilir benimde
yok be yaaa... romanlarda artık hep aynı konu. bir sonraki sayfayı cevirince biliyorsun ne olacagını..
azıcık elif şafak ilk romanları - bit palasa kadar olanlar iyiydi sonraki kitaplarını okuyamadım bile... bende su var ilk 50 sayfa okudum sevdim sevdim. 50 ye kadar zorla geldiysem elimden atıyorum o romanı..emege saygı diye okuyayım diyorum yokkk aylar geciyor...
mesela : Gabriel Garcia Marquez albaya mektup yoku.. okuma sakınnn.... berbat... adam kitabı bildigin boşuna yazmış. sonu bile yok...

Kitap okumaya bayilan bir insanim. Elime bir kitap aldigim zaman saatlerce elimden birakmadigim zamanlar olur o derece kaptiririm kendimi adeta kitabin icinde yasamaya baslarim. Bekarligimda kitap okuma aliskanligim daha fazlaydi ama evlendikten sonrada bu aliskanligimi devam ettirdim. Okudugum turler genelde polisiye, savas ve tarihi romanlar. Bilgi aktarici kitaplari genelde esimle beraber okuruz veya kendi basima oldugum zaman bilgi edinmek icin dergileri karistirmayi kitap okumaktan daha cok severim. Ozellikle saglik ve psikoloji dergileri favorimdir.

game of throne du kast ediyorsan kesinlikle izle :KK70: netten seyredeceksen bazı yerler cok acımazsız.. kanlı, bagırsaklı, deşmeli miden kaldırmaz diyim... bakma.. bende bakmadım... öyle böyle degil... :KK43:
kitablarını al seri dir. daha guzel..
yok bayılırım öyle şeylere.
bilhassa izlerim. öyle dediniz ya kesin izlerim artık:KK70:tam benlikmiş:)

Öncelikle annenizi tebrik ediyorum :) Haklısınız, okumuş kişilerde kitap okumuyor. Ama en azından onlar orada burada bir yerlerden bir şeyler duyuyorlar. Keşke onlar da okusa ama ev hanımlarının hem daha çok vakitleri var hemde bilgi katmayacak şeyleri izliyorlar. Bu yüzden '' Özellikle'' dedim :) Ama kesinlikle haklısınız

Izdivac programlarini herkes izliyor, sadece evhanimlari degil ki, ise giden insanlar da aksam yemegini izdivac esliginde yiyor genelde.

Ben yurtdisinda PhDli bir muhendisim, Turkiye'ye tatile geldigimde ben de Caner, Naz Hanim, Hanife Hanim izliyorum cunku gunluk kavga dovus ihtiyacimi gideriyor :deli: Kitap da okuyorrum ama Zuhal Topal ciktiginda ekrana mal mal bakmaktan kendimi alamiyorum. Izdivac programi icimizdeki bir topluluga dahil olma ihtiyacini gideriyor bence. Cep telefonuydu sosyal medyaydi derken eskisi gibi samimi insan iliskileri yok, konu komsuyla muhabbet etme eskisi kadar yok. O programlarda her gun ayni insanlar var, biz de bir sekilde onlarin hayatlarina dahil oluyoruz, kendimizi o topluluktan hissediyoruz. Izdivac programlarinin bu kadar patlama nedeni bence insanlardaki yalnizlasma , bunun kitap okumayla bir alakasi yok.

yok bayılırım öyle şeylere.
bilhassa izlerim. öyle dediniz ya kesin izlerim artık:KK70:tam benlikmiş:)
cani kadın... :KK70:
eşim diyor geliyor bakma... hemen kacıyorum...bitti diyor odaya geri dönüyorum...
seyret seyret. cookk değişik bir kurgu...

Bende ev hanımıyım.. severim kitap okumayı.. Eğer okumak istediğim bi kitap bulursam zaman bulur ve okurum. Şimdi de açıktan üni okuyorum. Değinmek istediğiniz nokta doğru da olsa ev hanımları okuyun tarzı kamu spotu hoş olmamış.. isteyen herkes ne kadar yoğun olursa olsun zaman bulup okuyabilir. Okumak boş vakitlerde yapılacak bi aktivite değildir bana göre okumak için fırsat yaratmak gerekir

Ama şunu okuyorum ,bunu okuyorum diye liste yap,sonra da herkese herkez yaz,olmuyor işte.
Google bile kabul etmiyor,farkındalık yaptı da ne oldu,aslında kendi dilimizi bile bilmediğimiz ortaya çıktı.
Neyse...
Kim yazmış? Dönüp kendi mesajlarımı kontrol ettim. Korktum yemin ederim.:KK70:

Kim yazmış? Dönüp kendi mesajlarımı kontrol ettim. Korktum yemin ederim.:KK70:
Onu yazan bir de öğretmenmiş,dehşete düştüm.
Daha neler neler gördüm,takıntılarım arttı yine.
Evet -de,-da ,-ki ekleri yazımında takıntılıyım.
Evde ki yazanı,o ki niye ayrı ya?
Oda gelmedi diyen mi? Mutfak geldi mi bari ?
Layık kelimesine laik diyen mi :olamaz:
Bunlar burada kitap listesi atıp da burada ya da eski konulara yorum yapanlar işte.

Neyse...
klavye azizligi o. parmak yanlış basıyor ne yapak...

X