Özellikle Ev Hanımları, Kitap Okuyor Musunuz?

Mune abla kendini son derece gelistirmis oldukca kulturlu bir ev hanimisin bence.
Konular da senin ylrumlarini ozellikle dikkate alirim burada yonetici oldugun icin degil gelrcekten mantikli dusundugun icin.
Konu sahibi de aynen ev haninlarini pembe dizi izliyor kitap okumuyir genelemesin den dolayi elestirildi tabiki herkes okusun dizisini de izlesin egleniyorsa izdivaci da izlesin:KK66:
Elbette izlesin, ben hiç izlemem ama hep dile getirdiğim gibi annem çok izler, yalnız yaşayan anneme izleme deme hakkım yoksa hiç kimseye izleme deme hakkım yoktur, hani şu çok bilindik söz var ya, hepimiz belgeselciyiz:))) o programlar nasıl raiting yapıyor öyleyse:-)

Kitap okunsun, ben okumuyorum, çabuk sıkılan bir yanım var belki de ondadır fakat kızımı tam bir kitap kurdu yaptım, böyle okumayan bir anne için başarı bence, mütevazilik yapamayacağım:)))

Kendimi geliştirdim doğrudur sitenin çok büyük katkısı olduğu da bir gerçektir, bu sitede eğitim kültür seviyesi ne olursa olsun tüm üyelerin yorumlarını okuyup herkesten birşeyler öğrendim, hala bilgisiz olduğum çok konu var zira öğrenmek sınırsız, insan yaşadığı sürece öğreniyor, artık biliyorum diyemiyorsunuz.

Okumalıyız ama biriniz yazmıştı kullanıcı adını unuttum özür dilerim kendisinden, kitap okumuyorsak herhangi birşey okuyalım, buradaki konuları okumak bile düşüncelerimizi geliştirmeye faydası oluyor.

Herkese merhabalar, bunu açıkçası merak ediyorum ve sormak istiyorum. Sorum özellikle ev hanımlarına. Kitap okuyor musunuz ve ne kadar sıklıkla okuyorsunuz? Ve hangi türde kitaplar okuyorsunuz?
Ülkemizde kitap okuma alışkanlığı yok denecek seviyelerde. Ev hanımlarının neredeyse geneli pembe dizi izliyor veya izdivaç programlarına bakıyor. Bu bize ne kadar fayda sağlıyor Allah aşkına? Bir haber izlemek, bir kitap okumak varken neden dedikoduyu yaygınlaştırıcı ve gerçekten içi boş şeyleri izliyoruz? Biz eğer ne kadar çok kitap okursak ve haber izlersek çocuklarımıza o denli faydalı olabiliriz ve kocalarımıza kendimizi savunuruz ve kadın olduğumuzu hissederiz. Bizler de bilinçlenmeli ve söz sahibi olmalıyız hayatta. Kesinlikle feminist olduğumu düşünmeyin. Ama eğer dünyaya geldiysek bu dünyayı keşfetmeli farklı duyguları tatmalıyız. Ancak bu şekilde hayatı ''YAŞAMIŞ'' oluruz. Başka ülkelerde inanın insanlar çok okuyor ve o ülkelerin bilgili olması teknolojide ileride olması bundan kaynaklanıyor.
'' Ee biz ev hanımıyız biz okusak ne olacak? Ne değişecek?'' dediğinizi duyar gibiyim. Eğer siz okursanız hem kendiniz bilinçleneceksiniz hem de çocuğunuza ve eşinize bilginizle destek olacaksınız. Belki çocuğunuza aşıladığınız fikirler sayesinde çocuğunuz ileride en iyi okullarda okuyacak, size ve ülkesine katkı sağlayacak.
Anneme 1 yıl öncesinde dizi izlememesini izlerse de en sevdiği diziyi izlemesini diğer dizileri es geçmesini, bunun yerine kitap okumasını önerdim. Annem şimdi her iki günde bir kitap bitiriyor. Ve en sevdiği diziyi bile izlemiyor. Kendisi 54 yaşında ve ilkokul mezunu. Seneye inşallah ortaokula başlayacak, ve sonra lise inşallah nasip olursa üniversite dahi okutmak istiyorum. Kendisinin özgüveni yerine geldi ve bir şeyleri daha çabuk anladığını, düşünce yapısının geliştiğini söyledi. Kendisi tc kimlik numarasını dahi bilmiyordu ama çok çok kısa bir süre de öğrendi. Aslında annem neyi öğreneceğini öğrendi bu kitaplar sayesinde :) okuduğunuz için çok teşekkürler, umarım sizde kitap okursunuz :)
Ha bu arada halk kütüphanelerinden kitap temin edebilirsiniz veya çocuğunuza söyleyin o okulundan kitap alsın gelsin :)
Henüz yeni evliyim. Temmuza 2 sene olacak ama ev hanımıyım ( en sevmediğim şeydi ve oldum ) çalışmak istiyordum şartlar müsait değildi. Şuan çalışma imkanım var ama hamileyim. Velhasıl ev hanımıyım. Bulmacayı deli gibi severim.kitap olarak şuan Mümin Sekman'ın Başarı bilimi kitabını okuyorum. Dizi izlemem ve evlenme programından nefret ederim. Sahte sahte sevgiler aşklar. Her neyse. Kendimi geliştirmeye çabalıyorum ki yaşım daha genç inşallah sap gelip saman gidenlerden olmam. :)

"Ee biz ev hanımıyız biz okusak ne olacak? Ne değişecek?'' dediğinizi duyar gibiyim"

ne alaka ya? ev hanimiyim asla da boyle bir cumle kurmam. ne demek ne değişecek calisan insan mi okur tek. insanin kendini gelistirmesi onemli.

Yorumlari okumadim ama tespitlerinizin cogu sacma sapan.

siz bol okuyun bence bol bol..

Ev hanımlığı ile alakasını bende anlamadım
Çok şükür okuyan bir ailem var . evliyim, her gün akşam okuma saatimiz var .
Hatta evimizde televizyon yok, eşimde bende sevmiyoruz izlemeyi . Çocuklarda hiç alışmadılar , kitapları tercih ediyorlar En Büyük TÜRKİYE

Ben kitapta okurum,tv karsisina yayilip zaping yapmayi da severim,izledigim dizilerim de var.
Suan mesela hem buraya bakiyorum hem survivoru takip ediyorum.:KK66:
Kimse kimseyi elestiremez su kesim okuyor su kesim okumuyor diye.

Ben kitapta okurum,tv karsisina yayilip zaping yapmayi da severim,izledigim dizilerim de var.
O o şekül giyinir, bu bu şekül giyinir diyosun yani :KK70:

Isteyen okur istemeyen okumaz kime ne bundan :KK11:

"Ee biz ev hanımıyız biz okusak ne olacak? Ne değişecek?'' dediğinizi duyar gibiyim"

ne alaka ya? ev hanimiyim asla da boyle bir cumle kurmam. ne demek ne değişecek calisan insan mi okur tek. insanin kendini gelistirmesi onemli.

Yorumlari okumadim ama tespitlerinizin cogu sacma sapan.

siz bol okuyun bence bol bol..
Şunu demek istedim aslında: Maalesef bizim toplumumuzun kadınlarının byük çoğunluğu kendisini küçük görüyor. Bu çok üzücü. Başkasının fikrini sahipleniyor hemen hiç sorgulamadan. bunu söylediğime kızacaksınız fakat böyle. Bu yüzden bunu yazdım yanlış anlamayın. Çalışan insanlarda okumuyor istatistiklere baktığımızda ama ev hanımlarının hem daha çok enerjisi kalıyor okumaya hem de böyle progralar ev hanımlarının müsait olduğu zamanda çıkıyor. Kusura bakmayın, yanlış şeyler düşündürmek istemezdim.

Isteyen okur istemeyen okumaz kime ne bundan :KK11:
İyi akşamlar, ben farkındalığı artırmak amacıyla yazdım yazımı yoksa tabii ki herkes istediğini yapmakta özgürdür ve buna kimse karışamaz. Benim amacım bu sosyal mecrada kadınlarımızın yazdıklarımı görmesini sağlayarak farkındalığı artırmak ve bilgi düzeyimizi genişletmeyi sağlamaktı.

İyi akşamlar, benim amacım farkındalığı artırarak okuma alışkanlığımızı kazandırmaktı. Kötü bir amacım yoktu.Ev kadınları dememin sebebi ev kadınlarının daha enerjik olması ve programların bu saatte çıkmasındandı.

İyi akşamlar, ben farkındalığı artırmak amacıyla yazdım yazımı yoksa tabii ki herkes istediğini yapmakta özgürdür ve buna kimse karışamaz. Benim amacım bu sosyal mecrada kadınlarımızın yazdıklarımı görmesini sağlayarak farkındalığı artırmak ve bilgi düzeyimizi genişletmeyi sağlamaktı.
Beyin nakli falan yazilarinizi okudum buda farkindaliga ornek :deli:

Siz ne mezunusunuz

Siz ne mezunusunuz
Niçin sordunuz bunu bilmiyorum ama benim ne mezunu olduğum, çalışıp çalışmadığım önemli değil bence. Önemli olan ne düşündüğüm. Size bilmişlik taslamıyorum, gerçekten kötü bir şey yazsam linç edecektiniz herhalde bir şekilde ev adresimi bulup. Kaç kere söyledim Türk kadınının okuması lazım, bilgi sahibi olması lazım. Hem kendine hem çocuğuna faydalı olması lazım. Çocuklar çoğu şeyi annelerinden öğrenirler, ve anne aileyi yöneten ayakta tutan kişidir. Bu yüzden daha çok okumalıyız diyorum.

Niçin sordunuz bunu bilmiyorum ama benim ne mezunu olduğum, çalışıp çalışmadığım önemli değil bence. Önemli olan ne düşündüğüm. Size bilmişlik taslamıyorum, gerçekten kötü bir şey yazsam linç edecektiniz herhalde bir şekilde ev adresimi bulup. Kaç kere söyledim Türk kadınının okuması lazım, bilgi sahibi olması lazım. Hem kendine hem çocuğuna faydalı olması lazım. Çocuklar çoğu şeyi annelerinden öğrenirler, ve anne aileyi yöneten ayakta tutan kişidir. Bu yüzden daha çok okumalıyız diyorum.
mezun olduğunuz kurumdan, ya da mesleğinizden adrese ulaşılmaz ya da linç edilmezsiniz.
neden kaçıyorsunuz bunu cevaplamaktan? sosyal deney mi bu?
korkmayın yahu:)

ısrarla cevaptan kaçıldığına göre kesin anketçilerden. sosyal deney..
Şerefim ve namusum adına yemin ederim anketci değilim. Öyle kişilerin bu platformda olduğunu da bilmiyorum var mı onlardan? Ayrıca anketci bile olsam bunun ne zararı var okuyor musunuz yalnız mıyız diye soruyorum. Bir tartışma yaratmıyorum ya da kötü bir şey aşılamıyorum ben.

Şerefim ve namusum adına yemin ederim anketci değilim. Öyle kişilerin bu platformda olduğunu da bilmiyorum var mı onlardan? Ayrıca anketci bile olsam bunun ne zararı var okuyor musunuz yalnız mıyız diye soruyorum. Bir tartışma yaratmıyorum ya da kötü bir şey aşılamıyorum ben.
peki teşekkür ederim..

ee ne mezunusunuz? hangi bölüm?

X