Özel Okuldan Devlet Okuluna🥺🥺🥺

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Madem herseyi anliyorlar artik oraya gonderemeyeceginizi birinci sinifa baslayip baska bir okula gideceklerini anlatin. Ayrica herzaman ozel okula gonderebilecekmisiniz bunun hesabini en basindan yapmaliydiniz neden dusunmediniz aonra gonderebilecekmiyim diye? Bir haftada ufacik bebenin akliyla hareket etmeniz normalmi? Biraz kendinizi sorgulayın bence

Yalan söylediğimi nerden. Çıkardınız tek bir yalan söyledim cümlesi gectimi yazımdan nasıl öğretecegime siz karar veremezsiniz hanımefendi nerde duracaginizi bilin....
Paranız yok tutup özel okula verip kısa sürede ki bilerek gidip tam alışmışken paramız yok diyip devlet okuluna veriyorsunuz

Sizce bu etik bir davranış mı yalan değilde ne siz açıkça çocukları dolandırmış hayalleriyle oynamışsınız üstelik bunu tamamen kendi egonuz için yapmışsınız

Yalanın başka bir versiyonu hadi buyurun

Hayır pempe yalanlarda olsa söylemiyorum. Yalanın rengi olmaz bana göre citamizi aşağı cekmedeki amacım egitimle alakalı değil çok fazla ilgi yüzme dersleri piyano dersleri gibi dersleri gormicekler daha çok küçükler onlara için bunlar eğitimden çok eylence gibiydi

Kendini geliştirmek adına hiçbir şey yapmayan insanlar tutar çocuklarını 580 tane kursa yazdırır, piyano çalsın, bilmem kaç dil birden konuşsun ister. Ama şunu bilmez ki çocuklar onlardan olmalarını beklediğimiz kişileri değil, bizi örnek alırlar. Benim annem çok kitap okuyan bir kadındı ve beni hiçbir özel okula, kreşe, özel derse gönderemediği halde ben 8 yaşındayken şehir kütüphanesine üyeydim, evde küçük bir kitaplığım bile vardı. Çünkü ondan öyle görmüştüm, kendisi Survivor izlerken önüme Sefiller'i koyup "hadi bakalım kitap oku" deseydi okumazdım sanıyorum. Şimdi yavaşça kendi mesajınızı tekrar okuyun, daha "eğlence" yazmayı bile bilmiyorsunuz. Çocuğun çıtasını dert edene kadar kendinizi eğitin, zira çocuk devlet okuluna da gitse, dağda çobanlık da yapsa sizi örnek alacak.

Herkese Merhaba Hanımlar Bilmiyorum içim Okadar sıkıldıki sizlerle Paylaşmak istedim. Benim Dünyalar güzeli İkiz kızlarım var. Geçen sene anaokuluna başladılar ilk 1 hafta evime cok yakın olan devlet okuluna kayıtlarını yaptırdık oryantasyon sürecimizde okula uyum sağlayamadı kızlarımdan biri öğretmenine annemi ararmisin annemi istiyorum dediğinde öğretmen sürekli aradım gelicek, falan diye yalan söylüyormuş Kızım sürekli rahatsız oldu öğretmenin davranışından anne sen bize yalan söylemek iyi bişey değil ne olursa olsun doğruyu söylememiz lazım diyosun ama öğretmenimiz yalan söylüyor seni aradığıni söylüyor ama aslında aramamis şöyle davrandı böyle kızdı derken çocuk okula gitmek istemeyen sürekli ağlayan her okula bıraktığımız da sorunlu bı çocuk oldu 1 hafta sürecinde 1 hafta sonra özel okula almak zorunda kaldık. Anaokulunu özel okulda tamamladılar ama gel gelimki şuan bizim özel okula gönderecek durumumuz yok okulların açılmasına da çok kısa bir süre kaldı devlet okuluna nasıl adepte olurlar bilemiyorum çocuklara bu durumu nasıl anlatırım bilmiyorum Bana yardımcı olursanız sevinirim nasıl citamizi aşağı cekecegimizle alakalı şimdiden herkese teşekkürler ❤️
Ne demek citamizi aşağı çekeceğiz? Siz kimsiniz ki devletin öğretmenini kucuk görüyorsunuz? Sosyal şartları iyi özel okulun dersiniz anlarım ama ogretmen yalan soyluyormus(!) Bir ogretmen olarak uslubunuzu kınıyorum. Devletin çok iyi okullari ve öğretmenleri var. O beğenmediğiniz öğretmenler kpss, alan bilgisi ve mülakat sınavlarını aşıp ataniyorlar. Ogretmeninizle işbirliği yapıp onu kucumsemeden uyum sürecini halletmenizi tavsiye ederim.

Öğretmenin yalan söylemesi doğru diye bir şey yazdığımı hatırlamıyorum. Akranlarına alışması için yapmıştır diyorum. Yani meslektaşımla empati kurmaya çalışıyorum. Elbette bir eğitimci her zaman çözüm odaklı olmalıdır. Aldığı pedagoji eğitimine göre bir yol haritası çizmelidir.
İyi de desteklemissiniz işte yalan söylemesini.
Ayrıca merak etmeyin ben de sahadayim. Çok şey var söylemek istedigim, yazip yazıp sildim. Kırıcı olmadan yazı dilinde ifade etmek zor olacak gibi. Genel olarak çok özverili, çocuk psikolojisinden anlayan, onların yararını düşünen, bağ kuran öğretmenler olduğu gibi malasef benim gözlemim çoğunluğun, ses yükselterek, çocuğun duygularını hiçe sayan, onlari bastırmaya yönelik, teneffüsten, beden eğitimi dersinden mahrum bırakarak (ki bunlarin ihmal istismar kapsamında değerlendirildiğinin defalarca kez söylenmesine rağmen) cezalandiran öğretmenler.

Kendini geliştirmek adına hiçbir şey yapmayan insanlar tutar çocuklarını 580 tane kursa yazdırır, piyano çalsın, bilmem kaç dil birden konuşsun ister. Ama şunu bilmez ki çocuklar onlardan olmalarını beklediğimiz kişileri değil, bizi örnek alırlar. Benim annem çok kitap okuyan bir kadındı ve beni hiçbir özel okula, kreşe, özel derse gönderemediği halde ben 8 yaşındayken şehir kütüphanesine üyeydim, evde küçük bir kitaplığım bile vardı. Çünkü ondan öyle görmüştüm, kendisi Survivor izlerken önüme Sefiller'i koyup hadi bakalım kitap oku deseydi okumazdım sanıyorum. Şimdi yavaşça kendi mesajınızı tekrar okuyun, daha "eğlence" yazmayı bile bilmiyorsunuz. Çocuğun çıtasını dert edene kadar kendinizi eğitin, böylece çocuk dağda çobanlık yapsa bile sizi örnek alır.
O kadar harika yazmışsınız ki alkışlıyorum. Annem kardeşimi piyano kursuna yazdırdı kurs sahibiyle arkadaş oldu ve kendisi de ders aldı ve giriş seviyelerine ders vermeye başladı kardeşimde bu sayede burslu devam etti 🥰🥰 bir şeyi yaptıracaksa mutlaka kendisi de yapmaya gayret ediyor 😍

Öğretmenin yalan söylemesi doğru diye bir şey yazdığımı hatırlamıyorum. Akranlarına alışması için yapmıştır diyorum. Yani meslektaşımla empati kurmaya çalışıyorum. Elbette bir eğitimci her zaman çözüm odaklı olmalıdır. Aldığı pedagoji eğitimine göre bir yol haritası çizmelidir. Fakat abartmaya da gerek yoktur
Evet Aldığıniz eğitimde pedegojide çocuk ağlasa bile umursama kızarak sınıfa zorla sürükle sinir krizine giren bir çocugun velisini bilgilendirme işinize nasıl geliyorsa yol haritaniz o oluyo. (işini hakkiyla yapanı tenzih ederim)

Ne demek citamizi aşağı çekeceğiz? Siz kimsiniz ki devletin öğretmenini kucuk görüyorsunuz? Sosyal şartları iyi özel okulun dersiniz anlarım ama ogretmen yalan soyluyormus(!) Bir ogretmen olarak uslubunuzu kınıyorum. Devletin çok iyi okullari ve öğretmenleri var. O beğenmediğiniz öğretmenler kpss, alan bilgisi ve mülakat sınavlarını aşıp ataniyorlar. Ogretmeninizle işbirliği yapıp onu kucumsemeden uyum sürecini halletmenizi tavsiye ederim.
Elizabeth in kayıp oğlunun karısı 2. Kuşaktan saraydan çıkma 😵‍💫ya da öyle bir şey bilmiyorum

Edebiliyorlar malesef yüzme varmı anne piyano varmı anne drama varmı anne diyip diyip dolaniyolar etrafımda ama herseferinde bıkmadan usanmadan anlatıyorum orası özel okuldu orası için ayıracak fazla paramız yok diye dışardan üzülmüş gibi durmuyorlar ama içten içe biseyler yaşıyorlarmi bilmiyorum 🥺
Çocuklara bu şekilde söylemek yerine ilkokulun daha çok öğretim odaklı olduğunu söyleseniz daha iyi olurdu bence. Ayrıca bu eğitimleri çocukları haftasonu kursuna götürerek aldırabilirsiniz. Hem maliyeti düşer hem de çocuklar ve siz üzülmemiş olursunuz.

Evet Aldığıniz eğitimde pedegojide çocuk ağlasa bile umursama kızarak sınıfa zorla sürükle sinir krizine giren bir çocugun velisini bilgilendirme işinize nasıl geliyorsa yol haritaniz o oluyo. (işini hakkiyla yapanı tenzih ederim)
Belli ki siz de çocuğunuz düşse gelip öğretmeni şikayet etme, eğitimcilere saldırma, lise mezunu olmanıza rağmen eğitimcilere işini öğretme potansiyeline sahipsiniz. (İyi velileri tenzih ederim)

Hiç demagoji yapmayın onlar ayrı konular sizin devlet okulunu üstelik asgari ücretle geçinen biri olarak aşşalamanız eğitimini beğenmemeniz siz önce ne yazdığınızı bir düşünün

Hiç demagoji yapmayın onlar ayrı konular sizin devlet okulunu üstelik asgari ücretle geçinen biri olarak aşşalamanız eğitimini beğenmemeniz siz önce ne yazdığınızı bir düşünün
Asıl amacı belli oldu. Derdi eğitim değil. Böyle bir şeye maruz kalsa anında şikayete gider. Ki kimse böyle bir şeyi savunmadı. Beynindeki nefreti ve kıskançlığı kusuyor şuan.

Edebiliyorlar malesef yüzme varmı anne piyano varmı anne drama varmı anne diyip diyip dolaniyolar etrafımda ama herseferinde bıkmadan usanmadan anlatıyorum orası özel okuldu orası için ayıracak fazla paramız yok diye dışardan üzülmüş gibi durmuyorlar ama içten içe biseyler yaşıyorlarmi bilmiyorum 🥺
Durduk yere cocuklara sinıf farkinı para esitsizligini gostermissiniz. Ozele devam edemeyecekleri belliydi madem bekleseydiniz devlete alissalardı. Orasi ozel demek yerine orasi okul omcesiydi simdi birinci sinıf olacaksinız falan deseydiniz. Paramiz yok lafi çocukları olumsuz etkiler. Bunu uygun gorduk anne baba olarak deseydiniz . Hatta buyüfunuz deseydiniz yani. Baska seylere takılmissinız ama sizde de sorun var. Bir arkadasim cocukları düzgün yetistiricem diye kendini parçliyor evet gerçekten parcaliyor ev yapimi yiyecekler her dakika cocuklarla oynama her dediklerini yapma milyon tanr oyuncak vs ama büyük cocugu 3 yasinda krese verdi evde kendisi. Sosyalolacak die. Cocuk her gun aglayarak hitmis her aksam aglayarak gelmis uykusunda bile aglamis 6 ay ve yine de gondermisler. Yani iyi ebeveyn olma takimtılı insanlar bazen gerçekleri gozardie diyor. Cocuklara ögretmeninizi dinleyin anne baba sadece acil durumlarda aranır. Ogretmeninizden acil durum harici bunu istemeyin diye basitçe anlatmak yerine konuyu nerelere nerelere getir.issiniz. ee sizin cocukları hayatta herkes nazlayacak mı saniyorsunuz

O kadar harika yazmışsınız ki alkışlıyorum. Annem kardeşimi piyano kursuna yazdırdı kurs sahibiyle arkadaş oldu ve kendisi de ders aldı ve giriş seviyelerine ders vermeye başladı kardeşimde bu sayede burslu devam etti 🥰🥰 bir şeyi yaptıracaksa mutlaka kendisi de yapmaya gayret ediyor 😍
Siz ne biliyorsunuz kendimi gelistirmedigimi bukadar kendinizden emin konuştunuz bu yıl yks sınavlarına girdim tercihlerimi yaptım hadi farzedelim ki ben kendimi gelistiremedim bulunduğum coğrafyadan ötürü olsun başka sebeplerden dolayı olsun ben yandım diye onlarda mi yansın?

Herkese Merhaba Hanımlar Bilmiyorum içim Okadar sıkıldıki sizlerle Paylaşmak istedim. Benim Dünyalar güzeli İkiz kızlarım var. Geçen sene anaokuluna başladılar ilk 1 hafta evime cok yakın olan devlet okuluna kayıtlarını yaptırdık oryantasyon sürecimizde okula uyum sağlayamadı kızlarımdan biri öğretmenine annemi ararmisin annemi istiyorum dediğinde öğretmen sürekli aradım gelicek, falan diye yalan söylüyormuş Kızım sürekli rahatsız oldu öğretmenin davranışından anne sen bize yalan söylemek iyi bişey değil ne olursa olsun doğruyu söylememiz lazım diyosun ama öğretmenimiz yalan söylüyor seni aradığıni söylüyor ama aslında aramamis şöyle davrandı böyle kızdı derken çocuk okula gitmek istemeyen sürekli ağlayan her okula bıraktığımız da sorunlu bı çocuk oldu 1 hafta sürecinde 1 hafta sonra özel okula almak zorunda kaldık. Anaokulunu özel okulda tamamladılar ama gel gelimki şuan bizim özel okula gönderecek durumumuz yok okulların açılmasına da çok kısa bir süre kaldı devlet okuluna nasıl adepte olurlar bilemiyorum çocuklara bu durumu nasıl anlatırım bilmiyorum Bana yardımcı olursanız sevinirim nasıl citamizi aşağı cekecegimizle alakalı şimdiden herkese teşekkürler ❤️
Bence sizin için iyi olacak.
Bu ekonomik krizde çocuğunuzu özelde zaten okutamazdiniz. Ara sınıfta değişiklik olsa uyumu daha zor olurdu. Devlette okusun. Hayatı hemen görsün. Bu ülkede özel okulda okusa ülkeyi de öyle sanacak.Bir de özel okulların masrafı eğitim ücreti ile bitmiyor. Giysisi var, arkadaşları ile kıyaslaması var..Zor iş. Bu ekonomide çocuk okutmak bile mucize iken siz kendinizi yıpratmayin.Okuyacak çocuk okuyor. En iyi fakülteleri kazananların hepsi özel okul çocuğu değil. Tabi devlette sınıflar 20 kişi değil. En az 40 - 45 kişi. Ona da alışmaları lazım. Bu zamanda iki çocuk için aylık özel okul geliri tahminen 30, 40 bin arasıdır. Bu çok ciddi bir rakam. Bunu veren kişi sayısı çok çok az. Siz çocuklarınızla ilgilenin, kapasiteleri de varsa okurlar başarılı olurlar. Önceki senelerde bir illüzyon oldu. Herkes çocuğunu özele verdi. Şimdi acı gerçekler çıkıyor. Gerçekten ust gelir grubu hariç kimse çocugunu özel okula veremiyor. Artık veremez.Bence öğretmen önemli. Öğretmeni araştırın. Öğretmen iyiyse okuma azmi varsa okuyacak çocuk okur. Bir de bu ülkede; ülke gerçeklerini ne kadar erken yaşta öğrenirsen o kadar iyi.

Son düzenleme:
Siz ne biliyorsunuz kendimi gelistirmedigimi bukadar kendinizden emin konuştunuz bu yıl yks sınavlarına girdim tercihlerimi yaptım hadi farzedelim ki ben kendimi gelistiremedim bulunduğum coğrafyadan ötürü olsun başka sebeplerden dolayı olsun ben yandım diye onlarda mi yansın?
Ben arkadaşa cevap verdim siz ne alaka bu mesaja şu an 😀 o kendi annesinden bahsetti ben kendi annemden. Sizlik bir durum yoktu yani.
e girin çalışın sizde oturduğunuz yerden koleje gönderilmiyor madem çok dert ettiniz ne diyelim yani

Bakın anlamadiginizda bu işte bunlar pandemi çocuğu bunlar doğal afetlere mahzur kalmış çocuklar anne babalarına çok daha fazla düşkünler.
Gerçek bir konu olduğuna inanmıyorum lakin yine de yazıyorum🙂 Pandemi zamanı çocuklarınız henüz 3 yaşındalardı henüz bebek sayılacak yaşta.Hemşire, doktor olsanız anlarım onlar günlerce,haftalarca çocuklarını evde bırakıp çalıştılar, sizinkiler ne görmüş olabilir? Çoğu çocuk hatta çoğu insan Pandemi dönemini unuttu çoktan.( Acısı olmayan insanlar)

Dur orda bakalım kimseyi asagaladigim yok benim konuyu carpitmayin benim burda bahsetigim böyle bı durumuz vardı özel Okuldan devlet okuluna gecicez zorlanirmiyiz zorlanirsakta nasıl bir tavir sergilemiz lazım diye konu açtım içine ettiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X