Özel Okuldan Devlet Okuluna🥺🥺🥺

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin gibi veliler insanı hayattan soğutuyor inanın.Çocuklarınızın öğretmenlerine şimdiden geçmiş olsun.Yazmayı bilmeyen insanlar eğitim hakkında ahkam kesiyorlar mı insan deli oluyor.Özellikle özel okulda çalışan öğretmenlere Allah dayanma gücü versin.
Bişey demek istemiyorum size gelcekten yorum yapmak insanları eleştirmek için gelip yorum yapıp gidiyorsunuz bunca zaman ne bir oğretmenle tartıştım ne de bir veliyle cocugumun iç dünyasını onemseyip sizlerden yorum almak istedim ne simarikligim kaldı ne buldumcuk anneliğim

Benim arkadaşım kendisi çok başarılı bir öğretmen olmasına rağmen, çocuğu anaokulunda 2 ay ağladı. Annesi alışacak dedi ve tabiki de alıştı. Onun çocuğu kıymetli değil miydi, sizce çocuğunun üzerine titremiyor muydu? Ben onun kdr özverili bir anne görmedim mesela.

Diğer yandan, bir anlamda çocuklarınızı asıl kandıran sizsiniz, sağlayamayacağınız bir hayatı gösterdiniz onlara.

Ayrıca bugünün ebeveynlerinin karıştırdığı bir şey var. Çocuğumuzu sevmek ile şımartmak arasında çok fark var. Ben şahsen çocuklarımız küçük prensler/prensesler olmadığı için, onlara öyle davranmaya da gerek görmüyorum.

Hayır, hemen annesini arayacak ve veli gelecek çocuk okula alışamayacak. Bu şekilde alışır insallah.
Biz de zamanında çok ağladık sızladık. 1. sınıfa başlama gününüzü hatırlayın. Ne oldu peki? Arkadaşlarımıza alıştık ana babamız aklımıza bile gelmedi.
Ağlaya ağlaya çocuğun okula alışması doğru değil zaten de, eğer velisini aramadiysa öğretmen aradım diye yalan söylemeyecek. Ayrıca çocuklar okulda ağlıyorsa veli bilgilendirilmeli sebepler ve çözüm yolları bulunmalı. Yol haritası çıkarılmali.
Öğretmenin yalan söylemesini nasıl normalleştiriyorsunuz yahu

Herkese Merhaba Hanımlar Bilmiyorum içim Okadar sıkıldıki sizlerle Paylaşmak istedim. Benim Dünyalar güzeli İkiz kızlarım var. Geçen sene anaokuluna başladılar ilk 1 hafta evime cok yakın olan devlet okuluna kayıtlarını yaptırdık oryantasyon sürecimizde okula uyum sağlayamadı kızlarımdan biri öğretmenine annemi ararmisin annemi istiyorum dediğinde öğretmen sürekli aradım gelicek, falan diye yalan söylüyormuş Kızım sürekli rahatsız oldu öğretmenin davranışından anne sen bize yalan söylemek iyi bişey değil ne olursa olsun doğruyu söylememiz lazım diyosun ama öğretmenimiz yalan söylüyor seni aradığıni söylüyor ama aslında aramamis şöyle davrandı böyle kızdı derken çocuk okula gitmek istemeyen sürekli ağlayan her okula bıraktığımız da sorunlu bı çocuk oldu 1 hafta sürecinde 1 hafta sonra özel okula almak zorunda kaldık. Anaokulunu özel okulda tamamladılar ama gel gelimki şuan bizim özel okula gönderecek durumumuz yok okulların açılmasına da çok kısa bir süre kaldı devlet okuluna nasıl adepte olurlar bilemiyorum çocuklara bu durumu nasıl anlatırım bilmiyorum Bana yardımcı olursanız sevinirim nasıl citamizi aşağı cekecegimizle alakalı şimdiden herkese teşekkürler ❤️
Bence fazla abartıyosunuz.
Böyle çıt kırıldım çocuklar olurlar.
İlerde hayata atıldıklarında hayat böyle her olumsuzlukta sihirli bir şekilde olumlu olmayacak.
Eğer aşırı birşey yoksa mecbur bir şekilde her çocuk gibi alışacaklar.

Valla sizin çocuklarınızın diğer annelerin yavrularından hiçbir farkı yok.
Daha değerli de değiller.
Her anneye kendi çocuğu özeldir.
Pandemi çocuğu ne ya ayrıca 😀
Mağduriyet yarıstırılacaksa 6 Şubat deprem mağduru çocukların yanında kral gibi kalıyorlardır pandemidekiler. 😒

Eşiniz asgari ücret kazanıyor, siz çalışıyor musunuz bilmiyorum profilinizde ev hanımı yazıyor ve siz sırf bir haftada çocuklarınız okula alışamadı diye iki çocuğu özel okula mı gönderdiniz? Tam olarak bu duruma uyacak kelime bulamadım. Ne bileyim ilkokul eğitimi için olsa falan belki anlarım iyi bir eğitim alsınlar istemişsinizdir ama hepi topu bir sene üstelik anasınıfı için bu masrafa gerek var mıydı? Sonrasında devam ettiremeyeceğiniz de belliymiş üstelik. Çocuklar her sorun yaşadığında okul değiştirmeyi düşünmüyorsunuzdur umarım
Öncesinden İş yerimiz de vardı maddi durumumuz son derece iyiydi ama nasip olmadı biz sadece anaokulu için göndermedik tabi ilkokuluda orda okuyacak diye düşünmüştuk ama kısmet olmadi

Bakın anlamadiginizda bu işte bunlar pandemi çocuğu bunlar doğal afetlere mahzur kalmış çocuklar anne babalarına çok daha fazla düşkünler
Çocuk böyle böyle sizsiz hiçbir şey yapamaz hale gelecek. Bizde çocukluk geçirdik ağladık, zırladık, öğretmenimizden azarda işittik hepsini de çok seviyorum iyi ki disiplinin olduğu dönemde yetişmişim. Kursumu da kendim seçtim, katılacağım şiir yarışmalarını da. Üstelik ilkokul 5. sınıfta hentbolu seçtim, sayısız yarışmalara, sanat spor dallarına üye oldum, katıldım. Bunların hiçbirini annem seçmedi. Kadının zaten derdi kendine yetiyordu. Ha siz ilgilenmek istiyorsunuz bu dönemlerde çocuklar biraz daha şanslı aileler ders ve etkinliklerde destek oluyor ancak bunun sınırını ayarlayamıyorsunuz. Sizsiz de bir şeyler yapabilmeli. Yalan ne ki bu hayatta kimlerle karşılaşacak. Allah her zaman karşısına hayırlı insanlar çıkarsın tabi ki.. Ama zorluğu, arkadaşının kalbini kırabileceğini, öğretmenin kızabileceğini, başarısız olduğunda alay eden kişiler olacağını da bilmeli Kİ buna hazırlıklı olarak yoluna devam etsin. Hatta uyarın onu ne tehlikeler olduğunu bilsin işte bunları size söylesin, korkmadan çekinmeden. Öyle barbie gibi yaşanılan bir hayat yok.

Benim arkadaşım kendisi çok başarılı bir öğretmen olmasına rağmen, çocuğu anaokulunda 2 ay ağladı. Annesi alışacak dedi ve tabiki de alıştı. Onun çocuğu kıymetli değil miydi, sizce çocuğunun üzerine titremiyor muydu? Ben onun kdr özverili bir anne görmedim mesela.

Diğer yandan, bir anlamda çocuklarınızı asıl kandıran sizsiniz, sağlayamayacağınız bir hayatı gösterdiniz onlara.

Ayrıca bugünün ebeveynlerinin karıştırdığı bir şey var. Çocuğumuzu sevmek ile şımartmak arasında çok fark var. Ben şahsen çocuklarımız küçük prensler/prensesler olmadığı için, onlara öyle davranmaya da gerek görmüyorum.
Ya aynen ya en büyük zararı kendisi vermiş yalan söylüyor çocuğu kandırıyor üstelik bütün bunları ana sınıfı için yapıyor şaka gibi bunu yapınca iyi ve mükemmel anne olmuyorsun

Çocuğuna zorluklar karşısında savaşmayı öğret orta yolu bulmayı öğret hayatın her zaman toz pembe olmadığını öğret hayal kırıklığını yasamayı öğret

Bunlar bizi büyüten hayata sağlam adımlar atmayı sağlayan en önemli tecrübelerdir

Ağlaya ağlaya çocuğun okula alışması doğru değil zaten de, eğer velisini aramadiysa öğretmen aradım diye yalan söylemeyecek. Ayrıca çocuklar okulda ağlıyorsa veli bilgilendirilmeli sebepler ve çözüm yolları bulunmalı. Yol haritası çıkarılmali.
Öğretmenin yalan söylemesini nasıl normalleştiriyorsunuz yahu
Öğretmenin yalan söylemesi doğru diye bir şey yazdığımı hatırlamıyorum. Akranlarına alışması için yapmıştır diyorum. Yani meslektaşımla empati kurmaya çalışıyorum. Elbette bir eğitimci her zaman çözüm odaklı olmalıdır. Aldığı pedagoji eğitimine göre bir yol haritası çizmelidir. Fakat abartmaya da gerek yoktur

Bence fazla abartıyosunuz.
Böyle çıt kırıldım çocuklar olurlar.
İlerde hayata atıldıklarında hayat böyle her olumsuzlukta sihirli bir şekilde olumlu olmayacak.
Eğer aşırı birşey yoksa mecbur bir şekilde her çocuk gibi alışacaklar.
Olabilir haklısınız ben fazla abratmis olabilirim benim açımdan zaten problem yok onların acisindan da olurmu olursa nasıl davranmalıyım diye yazmistim

Ya aynen ya en büyük zararı kendisi vermiş yalan söylüyor çocuğu kandırıyor üstelik bütün bunları ana sınıfı için yapıyor şaka gibi bunu yapınca iyi ve mükemmel anne olmuyorsun

Çocuğuna zorluklar karşısında savaşmayı öğret orta yolu bulmayı öğret hayatın her zaman toz pembe olmadığını öğret hayal kırıklığını yasamayı öğret

Bunlar bizi büyüten hayata sağlam adımlar atmayı sağlayan en önemli tecrübelerdir
Yalan söylediğimi nerden. Çıkardınız tek bir yalan söyledim cümlesi gectimi yazımdan nasıl öğretecegime siz karar veremezsiniz hanımefendi nerde duracaginizi bilin....

Olabilir haklısınız ben fazla abratmis olabilirim benim açımdan zaten problem yok onların acisindan da olurmu olursa nasıl davranmalıyım diye yazmistim
Olmaz merak etme.
İster istemez anne yüreği biraz daha hassas olabiliyo.
Olduğu gibi anlat. Öğretmenin yaptığı doğru değil ama o an sizi sakinleştirmek için yapmış de.
Bu okuldada güzel güzel arkadaşlarınız etkinlikleriniz olacak de güzelleştirmeye çalış biraz.
Biraz zaman geçsin alışacaklardır

Sorun devlet okulu değildi aslında sorun bukadar ilgiyi devlet okulunda gormicekler yaşlarında kucuk olduğu için üstesinden gelebileceklermiydi yanlış anlaşılmak istemem eşim asgari ücretli çalışan bir adam kimseye yukrdan bakmış gibi olmiyayim 5 yaşındaki çocukların gözünden bakmaya çalışıyorum ben

Anlayamadım, madem gelirin8z asgari ücret özel okulda en baştan ne işiniz vardı, sonsuza kadar ödeyemeyeceğiniz belli. Özel okul şahane madem çocuğu attan indirip eşşeğe bindiren sizsiniz bu durumda.

Olmaz merak etme.
İster istemez anne yüreği biraz daha hassas olabiliyo.
Olduğu gibi anlat. Öğretmenin yaptığı doğru değil ama o an sizi sakinleştirmek için yapmış de.
Bu okuldada güzel güzel arkadaşlarınız etkinlikleriniz olacak de güzelleştirmeye çalış biraz.
Biraz zaman geçsin alışacaklardır
Aynen insaAllah tavsiyeleriniz için teşekkür ederim sağolun hirpalamadan cvp verdiğiniz için☺️

Anlayamadım, madem gelirin8z asgari ücret özel okulda en baştan ne işiniz vardı, sonsuza kadar ödeyemeyeceğiniz belli. Özel okul şahane madem çocuğu attan indirip eşşeğe bindiren sizsiniz bu durumda.
Öncesinde durum böyle değildi işte onu anlatım ya yazımda sonradan maddi durumumuz el vermedi diye önce iyi bir gelirimiz vardı

yıllarca okumuş’ kpss de başarılı olmuş, şark görevini doğunun en ücra köşelerinde yapmış bir çok öğretmen tanıyorum. siz şimdi onların iyi olmadığını düşündüğünüzü mü söylüyorsunuz? çocuklarınıza hiç mi pembe yalan söylemediniz? Öğretmen okula adapte olması için birçok çocuğa bunu söylüyordur eminim, öğretmen de bi problem görmedim ben. devlet okuluna nasıl adapte olacaklar demek çok abes durmuş yahu İngiltere kraliçesi misiniz?

İyi de küçücük çocuğa orası özel okuldu pahalı falan demenize gerek yok ki. Hayır şimdiki okulda bu dersler yok, sen büyüdüğün için artık büyük ablaların okuluna gideceksin demen yeter. Ayrıca çocuğun yatkın olduğu sevdiği şeylere dışardan kurs şeklinde de göndermeye devam edebilirsin. Böyle orası pahalı yok özel çocuğu özel okula göndersen bile kafasına bunları sokmana gerek yok. Benim oğlan 4. Sınıfa geçti geçen biri sordu okulun adını özel mi diye döndü bana baktı koca çocuk o bilmiyor özel okul ne demek diye. Bilmesine de gerek yok zaten.

Birgaripinsan Birgaripinsan sorularınıza yanıt vermişti. Böyle bir açıklama yaptığınızda, kızlarınız açısından nasıl bir sorun yaşayacağınızı düşünüyorsunuz ?

Ayrıca pandemi çocuğu ifadesini pandemide dünyaya gelen çocuklar için kullanmıyorlar mı ? Sizin kızlarınız bu yıl ilkokula başlayacaklarsa pandemi çocuğu değiller demektir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X