Özel okulda sınıftaki sorun

Gitsin demek ne kadar kolay…
Diğer çocukların yaşadığı kolay mı peki? Bi de o taraftan düşünün. Bi çocuk küçük yaşında zorbalığa uğrayıp, okuldan soğuyor. Denek mi bu çocuklar? İlaç deneme aşamasında kullanılan denekler mi? Herkesin çocuğu kıymetli, ve herkes çözümü kendi çocuğu için üretmeli. Annesi çözüm bulmadıysa, diğer anneye gitsin ozaman demek düşer. Ne dicek kadın? Sorun yok canım, deneme sürecinde oğlumu istediğin gibi hırpalayabilirsin mi dicek? Diğer anne düşünecek çözümü.
 
Burada ki çocuğun özel çocuk olduğunu nereden çıkardınız? Bravo cidden burdan ağrı tani koydunuz
Yazık size gene bana taktınız kişisel problemlerinizi kendinizle halledin …… ben teşhis koymadım sorunları var bende özel çocuk dedim çünkü özel ilgi ve tedavi döneminden geçmeli hiperaktiv veya şiddet yanlısı bu çocuklar bu yaşta özel ilgiyle kurtarılmaz ise büyüdüklerinde canavara dönüşebilirler

Her katilin çocukluğunda bir travması bir ilgisizliğe terk edilmişligi var

Özel çocuk illla engelli olması demek değildir

Yazık size cidden çok uyumlu bir nick birdaha da yazarsanız sizinle muhattap olmayacagımı bilin
 
Ben sizi hatırlamıyorum bile bu ifadeyi genelde özel eğitim için kullanıldığı için dedim kavga etme niyetim yok
 
20 yıllık rehber öğretmenim. Ayrıca 5 yaşında nörogelişimsel farklılığı olan bir oğlum var. “Bu çocuklar bu okuldan gitsin” demekle olmuyor. Bu çocuklar buhar olup uçmuyor. Yirmi yıldır eğitim sektöründeyim, kendimi bildim bileli hep varlardı ve var olmaya da devam edecekler. Ne krizler yaşadık geçirdik bu çocuklarla ama mezun edemediğimiz özel gereksinimli bir öğrencimiz olmadı çok şükür. Zorluklar baki, ancak hiçbir şey çözümsüz değil. Ayrıca farklılıkların birlikteliği çocuklarımıza yaşam becerileri adına çok şey katıyor kanımca.
Ayrıca şunu da belirtmem gerekir ki normal gelişim gösteren çocukların birbirlerine gösterdiği şiddetle biz okullarda çok daha fazla uğraşıyoruz. Emin olun özel gereksinimli bir çocuk kendisinin uyguladığı şiddetten çok daha fazlasını arkadaşlarından görüyor ve sosyal izolasyona maruz bırakılıyor. Ancak kendisini iyi ifade edemediğinden dikkate değer bile alınmıyor çoğu zaman. Eğer öğretmende çocuğu ötekileştiriyorsa özel çocuk ve ailesi için işler daha da sarpa sarıyor.
Şu da bir gerçek. Eğitim hakkı ve sınıflar hiç kimsenin tekelinde değil. Kimsenin kimseyi sınıfta istememe gibi bir hakkı ve lüksü yok. Ki kaynaştırma öğrencisinin eğitim hakkı yönetmelik ve mevzuatla garanti altına alınmış durumda. Hatta pozitif ayrımcılıkları var bile diyebiliriz.
 
Gitmesin her gün birini boğazlasin ne var diğer çocuklar korkabilir fln ne varki. Onlar ona terapi yapmak zorunda. Aile ne ilaç versin ne gölge öğretmen göndersin.
Okuldaki çocuklar halleder ever
size göre o çocuk bir mağaraya kapatılsın o zaman sorun çözülecek belli ki. ailelerin ne kadar çaresiz olduğunu bilemezsiniz, tanı aldırmak o kadar zor ve yıpratıcı ki. sizin çocuğunuza bi şey olmasın da gerisi hiç umurunuzda değil. gitsin demekle hallolmuyor maalesef daha da kötü olup toplumsal infiallere neden olabiliyorlar. bir gün arkadan yaklaşıp seni sırtından bıçaklayabilecek bi caniye dönüşebiliyorlar çünkü sosyal ortamdan çok uzak kaldılar onlara ucube gibi davrandınız. çocuğun tabi ki özel eğitime ihtiyacı var ama bencilce bir üslupla gitsin demek gelecekte katil serseri olsun demekle aynı şey. okul ortamından uzak kaldıkça sosyal becerileri de çok gerileyecek dönüp dolaşıp zararı bize, topluma…
 


Abartmayın hanımefendi öyle birsey demedim. Aile çok düşünceli ise kendi çocuğu kadar diğer çocukları da düşünecek ilaçtan kacmayacak ve gölge öğretmen verecek. Kimsenin hiç bir çocuğa şiddet uygulama hakkı yok. Buradaki şartlar için konuşuyoruz. Farklı örnekler yada abartı söylemler ile gelmeyin öyle birsey demedim buradaki çocuk katil yada serseriye dönüşmesin diye aile önlem alacak diyoruz ilaç verdiler ama kullanmadık demesinler diyoruz
 

Buradaki çocuk şiddet içerikli oyunu nereden biliyo mesela, öldürme kavramını nerden biliyor. Ztn çocuklarda değişiklikler aynı ana denk getirilmez hem ilaç hem okula adapte aynı anda başarı getirmez.
 
20 yıllık rehber öğretmen olarak şiddete uğrayan hayatı boyunca bu tramvaya maruz kalacak çocuk için tavsiyeleriniz ne? Onu mu okuldan göndersinler? Daha mı çok ezsinler?
 
Ne yani çocuklara şiddet uygulamaya devam mı etsin? Zavallı çocuklar bu tramvayı nasil atlatacak peki?
 
20 yıllık rehber öğretmen olarak şiddete uğrayan hayatı boyunca bu tramvaya maruz kalacak çocuk için tavsiyeleriniz ne? Onu mu okuldan göndersinler? Daha mı çok ezsinler?
Yazdıklarımı daha dikkatli okursanız travma olarak nitelendirdiğiniz süreçlerin öyle tek taraflı ve homojen olmadığını anlatmaya çalıştığımı görürsünüz
 
Hiperaktivite değil bu
Hiperaktivitede saldırganlık olmaz. Hareketlilik olur. Yerinde oturamaz,sürekli konuşur,daha cocuksu hareketler yapar,yerli yersiz fikir belirtir ama saldırmaz hiperaktif çocuklar.
Dürtüsellik diyeceğim ama bence daha farklı bir şey var. Öfke kontrol bozukluğu gibi..
Aile ile temasa geçilebilir bence.
 
Son güncelleme;
4-5 velinin dilekçesiyle beraber öğretmenin de görüşü doğrultusunda; idare çocuğun velisine “özel eğitime verilmesi gerektiğini” söyledi.

Çözüldü şükür, inşallah çocuk için de iyi olur.
 
Kesinlikle katılıyorum.
 
Özel eğitim derken özel eğitim sınıfına kastediyorsunuz sanırm. Ancak bunun kararını okul idaresi veremez. Bir çocuğun özel eğitim sınıfına gidebilmesi için zihinsel engelinin olması gerekir. Bu da ancak doktor raporu ve velinin isteği doğrultusunda RAM ın raporlaştırmasıyla karara bağlanır. Ancak DEHB’ye genellikle zihinsel engel eşlik etmez. Yani anlayacağınız büyük ihtimal bu çocuğun yeri tam zamanlı kaynaştırma ile normal sınıftır.
Bu arada son sözününüze canı yürekten katılıyorum. İnşallah kabul gördüğü, sevgi saygı ve anlayışla sarmalandığı yeni bir eğitim yuvasına kavuşur.
 
Bugün parkta 2 çocuk gördük,birinin elinde kocaman kaldırım taşı diğerinde ağaç dalı. Birbirilerine atıyorlar, anneleri de oturmuş lak lak yapıyor,çocuğum napıyorsun bile demiyor.Cocuk yaptığını doğru sanıyor haliyle parkta dolu cocuk var,birinin kafasına gelse nolacak. Benim küçücük çocuğum:"Anne napiyorlar,çok tehlikeli." diyor. Okul idaresinin rahatligina şaşıyorum,tolerans tanınmayacak bir konu. Gölge öğretmen yoksa,okuldan uzaklaştırılması şart.
 

Bu konuda katılıyorum. Rabbim kimseyi evladiyla imtihan etmesin çok zor. Ama bazı ebeveynler ver eline telefon ne izliyor ne oynuyor belli değil, doktor bir şey dese öğretmen bir şey dese suçlu. İlgisiz ailelerin çocuklarına çok üzülüyorum.

Eğitim her çocuğun hakkı hiç bir çocuk diğeri için feda edilemez tabiki ama hem ebeveynler hem okul gereken tebdiri almak zorunda.
 
Yazdıklarımı daha dikkatli okursanız travma olarak nitelendirdiğiniz süreçlerin öyle tek taraflı ve homojen olmadığını anlatmaya çalıştığımı görürsünüz
O olay anında orada değilseniz bu kadar net konuşamazsınız. Sizin dediğiniz gibi örnekler illa vardır. Ama bu konuda olduğu gibi masum olmasına rağmen şiddete uğrayan da bir sürü örnek var kendi okul hayatımda rastladığım. Ve o çocukların bu travmaları atlatmaları emin olun hiç kolay olmuyor.
 
Internet çocukları mahvetti, kucuk kızımın sınıfında da benzer 5 öğrenci var şu ana kadar sınıftan onlar gitmiyor diye 9 öğrenci ayrıldı sıra bizde Allah sonumuzu hayra çıkarsın yıldık okul idaresinin sayısız toplantısına rağmen sorun çözülmedi şaka gibi bu yaştaki çocukların elinde oyuncak bütün sınıf
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…