Bu durumda ben olsam okula gidip müdürle tartışırım. Konuyu adli mercilere taşımakla tehdit ederim. Bunu bekliyor herhaldeYorum yapan herkese teşekkür ederim..
Kadın bana mesaj attı özür diledi ve “isterseniz çocuğumu okuldan alırım” dedi.. Güvenemediğim için cevap vermedim. Muhatap olmak istemedim, idare çözsün istedim. Okuldan göndersinler istedim, ama müdür bizi oyalıyor.
O çocuk okulda oldukça ben çocuğumu gönderemem zaten
1-) Vücudunda iz olmasa da darp raporu alabilir miyim?
2-) Meb’e nasıl şikayet edebilirim?
Okul bana olayı haber vermediği için suçlu.
Velilerin çoğu bilmiyordu, birkaç kişiden yardım istedim hepsi çocuğuna sorunca öğrendi süreci.. Çocukları sık sık itip vuruyormuş ama çocuklar çaresizce kabullenmişler. İnanılır gibi değil!
MEB karışmaz ne şikayeti geçelim bu seçeneği MEB zaten yükünü atmış özel okullara giderseniz gülerler sınıftaki sorunlu cocuk MEB i ilgilendirmez.Yorum yapan herkese teşekkür ederim..
Kadın bana mesaj attı özür diledi ve “isterseniz çocuğumu okuldan alırım” dedi.. Güvenemediğim için cevap vermedim. Muhatap olmak istemedim, idare çözsün istedim. Okuldan göndersinler istedim, ama müdür bizi oyalıyor.
O çocuk okulda oldukça ben çocuğumu gönderemem zaten
1-) Vücudunda iz olmasa da darp raporu alabilir miyim?
2-) Meb’e nasıl şikayet edebilirim?
Okul bana olayı haber vermediği için suçlu.
Velilerin çoğu bilmiyordu, birkaç kişiden yardım istedim hepsi çocuğuna sorunca öğrendi süreci.. Çocukları sık sık itip vuruyormuş ama çocuklar çaresizce kabullenmişler. İnanılır gibi değil!
İki taraftan da bakınca iki taraf için de zor bir süreç. Bu çocuğunda eğitim alma hakkı var ve kanunen hiç bir okul "al bu çocuğu bu okuldan" diyemez. Aile eğer "gerçekten " gereken ilgiyi gösterip ilaçları kullanıyorsa onlar adına da üzücü bir süreç gerçekten.Merhabalar
Benim oğlum bir özel okulda ilkokulda.
Sorunlu bir çocuk var, sürekli rehberlik servisine gidiyor sınıftaki çocuklara vurduğu için.
Birgün bahçede oğlumu itip düşürmüş, okula gittik. “Yeni hiperaktivite ilaçlarına başladığını, bu yüzden agresif olduğunu” söylediler; “10-15 gün sabredelim” dediler.
“O zaman annesi bu süreçte okula gelip kontrol etsin” dedik çünkü ne zaman kimi itip düşüreceği belli olmuyor. Annesi gelince nispeten sakinleşti.
Fakat 20.günde oğlumu itip sınıfta üstüne çıkıp diziyle sırtına bastırmış, internette şiddet içeren böyle bir oyun dolaşıyormuş sanırım onu yapmış. “Seni öldürüyorum sonunda” demiş. Çocuklar ayıramamış hepsi izlemiş, en son nöbetçi öğretmeni çağırmışlar.. Kurtarmış.
Bana çocuğun annesi özür mesajı attı öyle öğrendim. Okuldan arayan kimse yok beni. Oğlum eve gelince detayları anlattı.. Düşündükçe günlerdir uyuyamıyorum.
“Bizden istediğiniz süre bitti” dedik artık bu çocuk gitsin.. Aile bir ilaç daha deniycez diyip ağlamış, sızlamış müdürü ikna etmiş, o da son şans vermiş. Aklımı kaçıracağım ne son şansı??
Okula dilekçe verdik, öğretmen tutanak tuttu.
Çocuğumu o sınıfa tekrar nasıl bırakırım? Yolu nedir sizce onun gitmesinin? Öğretmen de gitmesini istiyor, “özel eğitim almalı” dedi. Zayıf olduğu için de oğlumuzu gözüne kestirdiğini ve ona takıntı yaptığını söyledi.
Prosedürü nedir bu işin? Yoksa okuldan ayrılacağız ama bütün arkadaşları oğlumu seviyor. Son şans verelim demek bu kadar kolay mı? Cana kasıt var.
bende en azından bunu yapardımBu durumda ben olsam okula gidip müdürle tartışırım. Konuyu adli mercilere taşımakla tehdit ederim. Bunu bekliyor herhalde
Teknoloji kullanımından bahsetmişsiniz, belli ki aile çocuğunda ki şiddet duygusunun bilincinde ancak çocuğun muhtemelen oynadığı şiddet içerikli oyunları veya şiddet içerikli videoları izlemesini engellemiyor veya engelleyemiyor. Çevremde çok görüyorum çocuk anne babası bir ortamda otururken gelip telefonu istiyor ailede rahat oturmak adına telefonu çocuğun eline verip gönderiyor ancak çocuğun ne seyrettiği videoları takip ediyor ne de kullandığı uygulamalarıİki taraftan da bakınca iki taraf için de zor bir süreç. Bu çocuğunda eğitim alma hakkı var ve kanunen hiç bir okul "al bu çocuğu bu okuldan" diyemez. Aile eğer "gerçekten " gereken ilgiyi gösterip ilaçları kullanıyorsa onlar adına da üzücü bir süreç gerçekten.
Öte yandan tabi ki kimse "çocuğum okulda şiddet görsün" diye göndermiyor ,siz de haklısınız.
Burada bence okul , psikolojik danışman aileye ciddi ciddi yönlendirme yapmalı. Belli ki teknoloji kullanımı var ve biraz kontrolsüzce. Yani biraz yaptırımlı ilerleyebilirler. Başka da birşey gelmiyor aklıma.
Yalnız okul devlet olsaYdı şimdi onbeş sayfa boyunca özele ver yazılmıştıVah vaaaaah ülkemin özel okulu böyleyse Allah devlette çocuk okutanlara sabır versin.
hep bu paket gıdalardan ve hamilelikte çok şeker tüketimin den gelen hiperaktif hareketler ve DNA 'nın bozulması sanırım sabırlı olmanız gerekecek o çocuk eninde sonunda okuldan gidecekMerhabalar
Sorunlu bir çocuk var, sürekli rehberlik servisine gidiyor sınıftaki çocuklara vurduğu için.
Birgün bahçede oğlumu itip düşürmüş, okula gittik. “Yeni hiperaktivite ilaçlarına başladığını, bu yüzden agresif olduğunu” söylediler; “10-15 gün sabredelim” dediler.
“O zaman annesi bu süreçte okula gelip kontrol etsin” dedik çünkü ne zaman kimi itip düşüreceği belli olmuyor. Annesi gelince nispeten sakinleşti.
Fakat 20.günde oğlumu itip sınıfta üstüne çıkıp diziyle sırtına bastırmış, internette şiddet içeren böyle bir oyun dolaşıyormuş sanırım onu yapmış. “Seni öldürüyorum sonunda” demiş. Çocuklar ayıramamış hepsi izlemiş, en son nöbetçi öğretmeni çağırmışlar.. Kurtarmış.
Bana çocuğun annesi özür mesajı attı öyle öğrendim. Okuldan arayan kimse yok beni. Oğlum eve gelince detayları anlattı.. Düşündükçe günlerdir uyuyamıyorum.
“Bizden istediğiniz süre bitti” dedik artık bu çocuk gitsin.. Aile bir ilaç daha deniycez diyip ağlamış, sızlamış müdürü ikna etmiş, o da son şans vermiş. Aklımı kaçıracağım ne son şansı??
Çocuğumu o sınıfa tekrar nasıl bırakırım? Yolu nedir sizce onun gitmesinin? Öğretmen de gitmesini istiyor, “özel eğitim almalı” dedi. Zayıf olduğu için de oğlumuzu gözüne kestirdiğini ve ona takıntı yaptığını söyledi.
Prosedürü nedir bu işin? Yoksa okuldan ayrılacağız ama bütün arkadaşları oğlumu seviyor. Son şans verelim demek bu kadar kolay mı? Cana kasıt var.
Özel egitime versin aile bari. Hayir cocuga da yazık dislandikça agresiflesiyordur belkideMerhabalar
Baska sınıfta çocuk yok mu??O çocuğu başka sınıfa alsalar bu deneme sürecinde.
Konuyu tam hatırlamıyorum haftalar sonra yorumumu alıntılıyorsunuzBaska sınıfta çocuk yok mu??