- 31 Ekim 2013
- 5.504
- 10.047
HaklısınızSu anlık tek kademede gönderme imkanımız var. Bende öyle düşünüyorum iyi bir lise kazanması için ama çok arada kaldık açıkçası. İyi bir lise kazanmasını çok isterim tabii ki ama önce ana dili gibi ingilizce öğrenmesini istiyorum açıkçası. Önceki senelerde okul dışında ingilizce kurslarina götürdüm ama saatleri az olduğu için çok verimli olmadı maalesef.
Evet öyleleri çok var gerçekten. Ben görüşmeye bile gitmemiştim öyle yerlerle. Okulun binasının okul olarak düşünülüp yapılması önemliydi. Sizin dediginiz gibi yerler özellikle lise kısmınıda da çok oluyor sanırım.Tabi gerçek bursu iyi okullar verir.Onlardan da burs almak zordur zaten.Ama apartmandan bozma özel okul her şeye verir o bursu mesela.Çok iyi araştırmak lazım.11 senedir bu sektördeyim.Her çeşidini gördüm.
Kastettiğiniz özel okul işin hakkını veren, çocuklara akademik bilginin yanında bi yaşam standardı, biz vizyon aşılayan, hakkıyla dil egitimi veren bi okulsa ne kadar erken başlarlar ve ne kadar uzun süre orada kalırlarsa o kadar iyi bence.Arkadaşlar merhaba
Bir konuda fikrinize ihtiyacım var. Çocuklarım devlet okuluna gidiyor. Özel okul imkanı şimdilik yoktu ama bir kapı açıldı. Özel okula yazdırmayı düşünüyoruz çocukları. Ancak tam emin olamıyoruz özellikle çocukları özelde okuyan arkadaşlar cevap verirse sevinirim. Acaba ortaokulda mi özele göndermek mantıklı, yoksa devlete devam edip özel kurslarla desteklemek mi? Bu parayı değerlendirip lise ya da üniversitede mi özele göndermek mantıklı ? Fikirlerinizi yazarsanız çok sevinirim. Zaten eğitim sistemi berbat, pandemi de tuzu biberi oldu çok arada kaldık.
Cok güzel özetlemişsiniz.ben de konuyu heyecanla takip ediyorum
ben de çocuğum daha yeni doğdu ama sanki hiç o özel okul refahına erişemeyecekmişim gibi hissediyorum.
istiyorum ki özel okul kötü densin hahahah
ama maalesef ben de fark ediyorum ki özel okulun "havası" çok farklı
eğitim için okul okul incelemek lazım, hatta özel okulun da hangi bölgedeki olduğuna kadar.
ama şimdi ben devlet okulunda okudum, istanbulda üni kazandım iyi bir işim kariyerim de var hepsine ok ama bakıyorum özelde ya da daha iyi bir anadolu lisesinde okuyan arkadaşlarımın çevresi çok farklı.
Ekstra bir aktiviteye katılacaksam ünideki arkadaşlarıma bakıyorum onların çevresinde bu aktiviteye katılmış ve yardımcı olacak bir sürü kişi oluyor. Sırf bunun için bile gidilir ama tabi ki durumu olana.
Yoksa akıl-kültür-beceri olarak gerçekten açıkçası çok fark olduğunu söyleyemeyeceğim.
İngilizcem de iyidir, bu arada vasat bir anadolu lisesinde okudum.
ben özel okul diyorum
Buna katilamayacagim yukaridaki arkadasta yazmis acikcasi parasi olan ozel okul acti oyle okullar yapar ancak köklü bir okul tercih edilmeli fıtıfıtı koleji gibi degilde anlatabildim.umarimOhooo yeter ki istesinler.Adın güzelmiş diye bile burs teklif ederler.Lgs de az da olsa puan almıştır mesela gel sana şu kadar burs.Aslında ana parayı daha yüksek gösterip indirmiş gibi yapıyorlar.Yemek,yol,kırtasiye parası ile istediklerini alıyorlar.Çok çakallık dönüyor..
Ahahahha bende alttaki yorumda fıtıfıtı koleji demistim sizinkini gormeden hahahCok güzel özetlemişsiniz.
Özel okulun en iyi getirileri den biri network
Tabi iyi bir network için değme Bi okul olması sart. Zıttırıpıttırı ilkokulunda özel okumanın inanın bu olaya katkısı yok.
Zaten bir sonraki yazımda bunu belirttim.Benim burda bahsettiğim okullar sadece para kazanma hedefi olan,öğrencileri müşteri olarak gören patronların açtığı okullar.Ve ne yazık ki böylesi çok daha fazla..Buna katilamayacagim yukaridaki arkadasta yazmis acikcasi parasi olan ozel okul acti oyle okullar yapar ancak köklü bir okul tercih edilmeli fıtıfıtı koleji gibi degilde anlatabildim.umarim
Benim kızım şuan ikinci sınıfdaBen ders başarısından bahsediyorum. Devlette kontrol mekanizması sınıf ortamında olmayabilir ama online derste veliler de zaten dersi dinleyebiliyor. Üstünkörü anlatma ihtimali zayıf şu anda. Benim kızım ilkokul 1de, devlet okuluna verdim. Özeldeki ingilizcecinin açabileceği videoları ben de ingilizceci olduğum için rahatlıkla açıp yaptırabilirim. Ya da yardım isteyen olursa şuradan izlet diyebilirim. Çocuğun bunu izlemek için günde bilmemkaç saat ekran başında oturmasını gereksiz buluyorum, okulda olsa neyse... ben ortaokulda özele verme niyetindeyim çünkü deneme sınavları ile takip ediliyorlar, bu devlette yok.
Okullar ücreti peşin alıyor ama.ay ay almıyor
Burda şöyle bir durum devreye giriyor. Kimse gidip de tak diye bir yıllık peşin okul parasını yatırmıyor, ay ay ödeniyor ücretler.
Yani ortada toplu bir para olmadığı için kenara atayım da ilerdeki eğitim hayatında kullanırım diyemiyor. Ay ay okul ücreti yatırır gibi biriktirilsin dersen o iş zaten çok zor, hali hazırda çocuğun okul hayatı devam ederken bir de ilerisi için para biriktirmek herkesin harcı değil. Günü kurtarıyoruz genelde.
Benim çocuğum da devlette bu arada, konu sahibi gibi kafam gitgellerle uğraşıyor
Çocuk sahibi değilim ama konuyu görünce nacizane fikrimi belirtmek istedim :) ingilizceye ne kadar erken yaşta maruz kalırlarsa o kadar iyi öğrenirler. Bu da sanırım özel okulla mümkün. Eski patronumun ortaokula giden kızının C1 seviye ingilizcesi vardı, hem de okulunun anlaşması olduğu yurtdışından bir üniversitenin adına sertifikalıydı. İkinci dil de öğreniyordu. Ben ise hep devlet okuluna gittim, üniversite bitti kursa gittim ama yine akıcı konuşamıyorum, hala ingilizce çalışıyorum
Hem eğer çocukta kapasite varsa, iyi bir eğitimle iyi liseleri ve üniversiteleri kazanabilir. Özel üniversite olarak belli başlı (koç, sabancı, bilkent gibi) ünileri kazanmak için de iyi puanlar alması gerekecek zaten ama bursla da kazanma ihtimali var.
Ben daha erken yaşlarda özelde okutulması taraftarıyım
Bir şeyi çok merak ediyorum. İlkokuldan özel okula başlayan bir çocuğun üniv eğitimine harcanan para ile acaba kaç tane 4 yıllık özel üniv. Okunur..
Başka sorum yok ..
Arkadaşlar çocuğunuz üniv. Kazansın diye harcadığınız paralarla o çocuklar zaten gider özel üniv. okur en azından stres yaşamaz. Ülkemin eğitim sistemi sadece para kazanma üzerine maalesef
Kesinlikle kaç senedir eğitim hayatının içinde olduğu hatta aynı yerde olduğu önemli. En yeni öğretmeni kaç senedir orada? En son hangi branşta öğretmen değişmiş, değişmeden önce kaç sene orda çalışmış. Belki emekli olmuştur çünkü. Ona bir şey yapamazlar. Utanmasam yıllık sözleşme yapıyor musunuz diye soracağım. Öğretmenlerine 9 aylık sözleşmeler yapanlar var diye duyup çok sasirmistim çünkü. Öğretmenlerin mutluluğu orda çalışmayı sevmesi de çok önemli çünkü.bir de özel okulların istikrarı da önemli
yani X okulu ile başlıyorsun 5 yıl içinde okulun adı üç kez sahibi 5 kez değişiyor
oğlumun okulunun yanına kocaman bir kampus yaptılar ama ne büyük okul, şöyle böyle övüldüler
şehirde büyük reklam yaptılar vs, hatta ulusal kanallarda vs reklamları döndü boy boy
okul olmayınca uzun zamandır gitmiyorduk geçen kayıt için okula gittik o anlı şanlı okul gitmiş yerine beri başka isimli okul türemiş
2 ya da 3 yıl önce açıldı bu okul birkaç yılda kapanıvermiş
Damdan burada benim bildiğim yıllardır okul işyeri servisçiliği yapan bir firma birkaç yıl önce özel okul işine girdi. Aynen dediğin gibi kocaman kampüsler janjanlı binalar reklamlar vs. Servisçi zihniyetiyle eğitim işi yürümedi tabi ki, hem okul battı hem servis şirketi. Piyasadan silindiler. Aynı şeyi damacana su firması da yaptı, onlar sadece okulu batırdılar. Bunlar büyük büyük okullardı, bir de cebinde birkaç milyonu olanların açtığı apartman kolejleri var. Özel diye çocukları gönderdikleri okullar bunlar maalesef. Arkasında servis şöförünün, kereste tüccarının olduğu eğitimin e’sinden anlamayan ticarethaneler.bir de özel okulların istikrarı da önemli
yani X okulu ile başlıyorsun 5 yıl içinde okulun adı üç kez sahibi 5 kez değişiyor
oğlumun okulunun yanına kocaman bir kampus yaptılar ama ne büyük okul, şöyle böyle övüldüler
şehirde büyük reklam yaptılar vs, hatta ulusal kanallarda vs reklamları döndü boy boy
okul olmayınca uzun zamandır gitmiyorduk geçen kayıt için okula gittik o anlı şanlı okul gitmiş yerine beri başka isimli okul türemiş
2 ya da 3 yıl önce açıldı bu okul birkaç yılda kapanıvermiş
Biz pandemi dönemine kadar özel okulda okutuyorduk çocukları ve memnundukta.Simdi her insanin özel okula gonderme maksadi farklı oluyor..Kimi parasi vardir yollar beklentisi olmaz cocugundan..kimi kredi ceker yollar cabalar dil egitimi alsin diğer derslerin egitimini tam alsin diye yirtinir ve cocugu baskılar kendini yipratir,kimi de bizim gibi devletle özel okul arasinda sosyallik acısından cocugu ozel sınıflarda az sayida ögrenci ile nazik sekilde yetissin dramaydi muzikti resimdi bu dersleri brans ögretmenleri ile özel dersliklerde alsin İngilizce ve ekstra bir yabanci dil egitimi saglam olsun diye yollar.Arkadaşlar merhaba
Bir konuda fikrinize ihtiyacım var. Çocuklarım devlet okuluna gidiyor. Özel okul imkanı şimdilik yoktu ama bir kapı açıldı. Özel okula yazdırmayı düşünüyoruz çocukları. Ancak tam emin olamıyoruz özellikle çocukları özelde okuyan arkadaşlar cevap verirse sevinirim. Acaba ortaokulda mi özele göndermek mantıklı, yoksa devlete devam edip özel kurslarla desteklemek mi? Bu parayı değerlendirip lise ya da üniversitede mi özele göndermek mantıklı ? Fikirlerinizi yazarsanız çok sevinirim. Zaten eğitim sistemi berbat, pandemi de tuzu biberi oldu çok arada kaldık.
:d siz okutmayın o zaman? Benim fikrim bu ve evet çocuk istediği takdirde tıp okutulmalı. Bu çocuğun spor müzik gibi alanlarda gelişmesine engel değil. Ve hekimliğin neden gözde bir meslek olduğunu da içeren bir makale ekliyorum https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/281297 :d belki anlarsınız ama umudum yok. HoşçakalınYoo okudum cocukta istiyorsa kesinlikle okutun ifadesini yumusatmiyor.