Özel okul zamanı hakkında

Haklısınız
Ama İngilizceyi akıcı okumasını saglayan okul cok cok az.
Hedefin z bu ise cok iyi arastırmanızı öneririm

Tabi gerçek bursu iyi okullar verir.Onlardan da burs almak zordur zaten.Ama apartmandan bozma özel okul her şeye verir o bursu mesela.Çok iyi araştırmak lazım.11 senedir bu sektördeyim.Her çeşidini gördüm.
Evet öyleleri çok var gerçekten. Ben görüşmeye bile gitmemiştim öyle yerlerle. Okulun binasının okul olarak düşünülüp yapılması önemliydi. Sizin dediginiz gibi yerler özellikle lise kısmınıda da çok oluyor sanırım.

Kastettiğiniz özel okul işin hakkını veren, çocuklara akademik bilginin yanında bi yaşam standardı, biz vizyon aşılayan, hakkıyla dil egitimi veren bi okulsa ne kadar erken başlarlar ve ne kadar uzun süre orada kalırlarsa o kadar iyi bence.

Cünkü özel okul var dünya vatandaşı statüsünde insan yetistiriyor, özel okul var merdiven altı ticarethane acıp adına okul demisler.

İlk kalitedeki okula yetecek bütceniz varsa ortaokuldan verin. Çocukların dünyaları erken yasta genislesin. Kendilerini hem kendi dillerinde hem baska dillerde dogru ifade edecek egitimi alsınlar, yaşlarına uygun sosyla sorumluluk projelerinde çalışsınlar, kendileri dışında bi seye/birine faydalı olmanın hazzını alsınlar. Kültür, tarih, felsefe, sanat hakkında fikirleri olsun, kopyala yapıstır yapmayı degil arastırıp fikir olusturmayı ögrensinler. Müzikle, sporla, resimle hasır nesir olsunlar, kendi yeteneklerini gelistirsinler, hic degilse hobi edinsinler. Donanımlı insanlar olsunlar yani. Böyle yerlerin akademik programları da -çocugunuzun da gayreti varsa tabi ki - onları iyi bir liseye tasımaya fazla fazla yeter.

Yoksa ticarethane bozması bi yerde ben kaç soru çözdüm yan sıra arkadaşım kaç soru çözdü, kim kimi geçti diye rekabet ve kıskançlık üzerinden sadece meslek edinmeye odaklı bi programa kısılıp kalacaklarsa paranıza da cocuklara da yazık. O hayatında rekabet ve kıskanclık dısında duygu olmayan, egitim hayatı vizyonu meslek edinmekten ha bi de hormonlarının etkisiyle bizim dönemden Buse Berkecanla mı takılıyomuş dedikodularından ileri gidemeyen mutsuz ve vasıfsız yıgınlar devlet eliyle ücretsiz yaratılıyo zaten.

Cok güzel özetlemişsiniz.
Özel okulun en iyi getirileri den biri network
Tabi iyi bir network için değme Bi okul olması sart. Zıttırıpıttırı ilkokulunda özel okumanın inanın bu olaya katkısı yok.

Buna katilamayacagim yukaridaki arkadasta yazmis acikcasi parasi olan ozel okul acti oyle okullar yapar ancak köklü bir okul tercih edilmeli fıtıfıtı koleji gibi degilde anlatabildim.umarim

Cok güzel özetlemişsiniz.
Özel okulun en iyi getirileri den biri network
Tabi iyi bir network için değme Bi okul olması sart. Zıttırıpıttırı ilkokulunda özel okumanın inanın bu olaya katkısı yok.
Ahahahha bende alttaki yorumda fıtıfıtı koleji demistim sizinkini gormeden hahah

Buna katilamayacagim yukaridaki arkadasta yazmis acikcasi parasi olan ozel okul acti oyle okullar yapar ancak köklü bir okul tercih edilmeli fıtıfıtı koleji gibi degilde anlatabildim.umarim
Zaten bir sonraki yazımda bunu belirttim.Benim burda bahsettiğim okullar sadece para kazanma hedefi olan,öğrencileri müşteri olarak gören patronların açtığı okullar.Ve ne yazık ki böylesi çok daha fazla..

ya bu arada konuyu dün düşündüm
patronlarım geçen özel okula ne kadar yolladılar falan bir sordular baktık
direk tak diye havale 60bin yollamışız
neyse isim falan vermeyeceğim de, sonra düşündüm ben bu parayı nasıl vereyim abi...
10 takside bölseler ayda 6bin, daha bunun servisi vaar hadi servisi içinde desen yan faaliyeti vaaar.
Ay çok çalışmam lazım ben işime dönüyorum

Benim kızım şuan ikinci sınıfda
Geçen sene 1. Sınıfda devletde online ders varmıydı? Öğretmen arkadaşım 1.sınıf okutuyordu devletde ve birgün canlı ders yapmadı geçen sene. Whatsapp dan ödev atıyordu, arada video paylaşıyordu okadar. Nasılsa Eba var ordan izletsin anneler diyordu. 1. sınıf, kayıp olmuyor toparlamak kolay oluyor demişti. 2. sınıf başlayıncada çocukların çocuğu 1. sınıfın ilk dönem seviyesinde kalmışlar bazıları okumaya geçememişti, bir adım ileri gidememişler dedi. Aaa, neden acaba? Eba vardı hani?

Buna da katılıyorum

Benim oglumun gittigi okulun geçen yılki sonuclarina baktim. Çoğu özel üniversiteyi tam burslu kazanmislar.

Bir de bu ülkede maalesef ki eğitim hiçbir zaman parasız olmadı. Bizim zamanımızda da dershaneler vardı. Çok kişi ilkokul 4ten lise sona kadar hep dershaneye gittiler. Üzerine de özel ders aldılar. Şimdi onların yerini temel lise aldı. Yani çocuğunuzu çok çok iyi bir özel okula göndermeyecekseniz devlette kalsın daha iyi.

Bir şey daha ekleyeyim; eğer sıradan bir özel okula gönderirseniz öğretmenleri de çok sık değişebilir çünkü en nihayetinde birçoğu devlete atanmak istiyor. Onlarda haklı çünkü özelde aldıkları para maalesef ki komik. O yüzden buna da dikkat edin derim ben. Öğretmenler mutlu mu? Özellikle de ilkokulda. Çok fazla şeyi düşünmek gerekiyor. Araştırıp en iyisini seçmek lazım.

Benim ozel okuldan beklentim iyi bir temel, iyi derece yabanci dil, idealist ve aydin ogretmenler. Tek beklentim iyi bir lise veya universite kazanmasi degil.
Istanbulda bu kistaslari saglayan 4 5 adet okul bulabildim.
FMV ışık
Terakki
Eyüboglu
Usküdar Amerikan Lisesinin ilkokulu

Senelik 80- 100 bin civari fiyatlari.

Gorustugum diger okullarda 2 yillik aöf mezunu bile ögretmen olarak calisiyordu. Yani devlette okutmak bu okullardan kesinlikle daha iyi geldi.

Kararsiz, gitgellerle doluyum. Senelik 100 bin cok para. Odeyebilirim ama cok oldugu gercegini degistirmiyor.
100 bin odemek icin cocugun baska seylerinden de kismam gerekebilir bir miktar.

Acaba yurtdisina mi gitsek toplanip, veya dil ogrenmesini saglayip universiteyi mi yurtdisinda okutsak, yoksa egitimden kisilmaz diyip yollasak mi bu okullardan birine? Cok kararsizim.

Yerimi alayim söyle.

Son düzenleme:
bir de özel okulların istikrarı da önemli

yani X okulu ile başlıyorsun 5 yıl içinde okulun adı üç kez sahibi 5 kez değişiyor

oğlumun okulunun yanına kocaman bir kampus yaptılar ama ne büyük okul, şöyle böyle övüldüler

şehirde büyük reklam yaptılar vs, hatta ulusal kanallarda vs reklamları döndü boy boy

okul olmayınca uzun zamandır gitmiyorduk geçen kayıt için okula gittik o anlı şanlı okul gitmiş yerine beri başka isimli okul türemiş

2 ya da 3 yıl önce açıldı bu okul birkaç yılda kapanıvermiş

Kesinlikle kaç senedir eğitim hayatının içinde olduğu hatta aynı yerde olduğu önemli. En yeni öğretmeni kaç senedir orada? En son hangi branşta öğretmen değişmiş, değişmeden önce kaç sene orda çalışmış. Belki emekli olmuştur çünkü. Ona bir şey yapamazlar. Utanmasam yıllık sözleşme yapıyor musunuz diye soracağım. Öğretmenlerine 9 aylık sözleşmeler yapanlar var diye duyup çok sasirmistim çünkü. Öğretmenlerin mutluluğu orda çalışmayı sevmesi de çok önemli çünkü.

Damdan burada benim bildiğim yıllardır okul işyeri servisçiliği yapan bir firma birkaç yıl önce özel okul işine girdi. Aynen dediğin gibi kocaman kampüsler janjanlı binalar reklamlar vs. Servisçi zihniyetiyle eğitim işi yürümedi tabi ki, hem okul battı hem servis şirketi. Piyasadan silindiler. Aynı şeyi damacana su firması da yaptı, onlar sadece okulu batırdılar. Bunlar büyük büyük okullardı, bir de cebinde birkaç milyonu olanların açtığı apartman kolejleri var. Özel diye çocukları gönderdikleri okullar bunlar maalesef. Arkasında servis şöförünün, kereste tüccarının olduğu eğitimin e’sinden anlamayan ticarethaneler.

Biz pandemi dönemine kadar özel okulda okutuyorduk çocukları ve memnundukta.Simdi her insanin özel okula gonderme maksadi farklı oluyor..Kimi parasi vardir yollar beklentisi olmaz cocugundan..kimi kredi ceker yollar cabalar dil egitimi alsin diğer derslerin egitimini tam alsin diye yirtinir ve cocugu baskılar kendini yipratir,kimi de bizim gibi devletle özel okul arasinda sosyallik acısından cocugu ozel sınıflarda az sayida ögrenci ile nazik sekilde yetissin dramaydi muzikti resimdi bu dersleri brans ögretmenleri ile özel dersliklerde alsin İngilizce ve ekstra bir yabanci dil egitimi saglam olsun diye yollar.

Pandemi bu son bahsettigim bizim gönderme nedenlerimizi ,özel okul ve devlet okul farklarini ortadan kaldırdı.Uzaktan alınacak temel dersler salgin doneminde yeterli olacakken okul fiyatları kirip dersleri sadece öncelikli olan egitime vermektense her dersi uzaktan vermeye devam edince biz cocuklari devlete aldık.

Kızım orta okulda ve ilk okul dahil cok iyi bir koleje gidiyordu.Oglum 1.sınıfta o da kolejdeydi.Ve yeni dönemde ben bu sene ilk defa özel okul ile devlet okul arasinda ki farkı görmüs oldum.İlk okulda özellikle İYİ ÖGRETMEN bulunursa özel okul gereksiz diyorum. Oglumun kolejdeki öğretmeninden çok çok daha iyi suan ki ögretmeni..Kızıma gelirsek 7.sınıfta ve temel derslerde yine özel okullar farkı yok.Öğretmenler gercekten bu uzaktan egitimde ozel okul kalitesinde eğitimleri veriyorlar .Dil egitimi olarak belki bu sene geride kaldı diyebilirim.Ama yabanci dili üniversiteden sonra zaten 6 aylık bir dil okuluna gitse ögrenir.Bu yuzden dert etmiyoruz.

Özel okula giden bir cocuk LGS icin yeniden ozel egitim almali kolejler malesef sınava yonelik degiller pek. E koleje devam etse 17:00 e kadar derste olup sonrasinda bu cocugun hali kalmayacak kursa?

Velhasil kelam pandemi donemi icinde biz devlet okulunu sectik ve iki okulu da görmüs veli olarak salgın bitse bile devlet okulu + kurs daha iyi diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…