Özel okul zamanı hakkında

Kesinlikle kaç senedir eğitim hayatının içinde olduğu hatta aynı yerde olduğu önemli. En yeni öğretmeni kaç senedir orada? En son hangi branşta öğretmen değişmiş, değişmeden önce kaç sene orda çalışmış. Belki emekli olmuştur çünkü. Ona bir şey yapamazlar. Utanmasam yıllık sözleşme yapıyor musunuz diye soracağım. Öğretmenlerine 9 aylık sözleşmeler yapanlar var diye duyup çok sasirmistim çünkü. Öğretmenlerin mutluluğu orda çalışmayı sevmesi de çok önemli çünkü.

ahh ahhh

neler neler var

ben oğlumu henüz 2,5 yaşında anaokuluna kaydettireceğim zaman yaptığım görüşmede okulun müdürü dışarıda olduğu için beni bir öğretmen gezdirdi, okulu tanıttı

ve laf arasında okuldaki 11 yılını çalıştığını, mutlu olduğunu, hatta farklı bir oluşum olduğu için fazla mesai gibi ödemeler vs de yapıldığını söyledi

üniversite mezunu okul öncesi öğretmeni özelde bir anaokulunda 11. yılında

sonra da bir çok şey anlattı da çoğunu dinlemedim bile

o yıl en kıdemsiz yardımcı öğretmenleri önlisans mezunu ve 4 yıldır o okulda idi

okulun farklı bir çok artısı hatta belki biraz da eksisi vardı ama bu uzun yıllardır orada olma bilgisi müthiş

mesela oğlumun şu an devam ettiği okulun müdürü ve ana kadrosu kurulduğu yıldan beri orada 11 yıl falan olmuş

ama ilkokul bölümünde öğretmenler yenilendi

hatta oğlumun ilkokul öğretmeninin okuldaki ilk yılı idi ama 5 yıllık tecrübeli idi

ve 3 yıllık sözleşme ile almışlardı

öğretmenin küçük çocuğu vardı kv si bir sene bakıp ikinci sene ben bakamam demişti

ne yapsam diye düşünmüş ama çocuğu kreşe verip gelmişti

bir sohbet esnasında evet istifa ederdim ama ben burayı bu ortamı seviyorum demişti

pandemi sonrasında okula bir çok yeni öğretmen aldılar, zira sınıfları böldüler ama alınan öğretmenlere baktığımda bir süre tecrübe kazanmış kişiler olduklarını gördüm

eskiler de duruyor yenilerle takviye yapılmış ama onlar da bu sene mezun olanlar değil

yani aman pandemide ne olacak zaten online yeniş öğretmenler de eskilerinin sistemi ile gider denmeyip ödemelere kıyılmış ve tecrübeli öğretmenler alınmış

şimdi ben çocuğumu X oranda burs kazandı diye merdiven altı okula vermem ama ekonomik darboğaz insanların çocuklarını okul okul gezdirip burs kovalamasına sebep oluyor
 
Benim bir kızım var, anaokulundan beri özel okulda okuyor, şu an 5. sınıfta. Özel okula verirken amacım, iyi bir liseyi iyi bir üniversiteyi kazansın değildi, çünkü aynı zamanda bir dershane sahibiyim. Bu iyi bir lise/üniversite kazanma işinin %100 okula veya dershaneye bağlı olmadığını çok iyi biliyorum. Örneğin benim kızım kreşten beridir özelde, ama şimdi orta okulda dersleri ortalama düzeyde. Mesela bir fen lisesini bile kazanamayacak belki, ama benim amacım zaten bu değildi. Ben çalışıyorum, kızımın sporla sanatla çocukluktan itibaren iç içe büyümesini istiyorum. Çalıştığım için devlet okulu + kurslarla bunu sağlayamazdım çünkü onu taşımaya ve takip etmeye zamanım yok.
Özel okulun kızıma kazandırdıklarını söyleyeyim, yüzmeyi okulda öğrendi, satranç öğrendi, robotik kodlama, bilgisayar öğrendi, dışarıdan sadece tek bir kurs desteğiyle piyano çalıyor, şu an pandemi döneminde okuldaki müzik öğretmeni kızıma ücretsiz online özel piyano dersi veriyor. İngilizcesi gayet iyi durumda, okulda bir sürü kulüp seçenekleri var, eko tim kulübüne üye olmuştu mesela, çevre ve doğa bilinci edindi. Bir ara jimnastik yaptı, şimdi voleybol takımına katılacak. Eğlenceli bilim dersleri var, her seferinde farklı deneyler yapıyorlar. Şimdi öğretmenleri deney meydan okuması diye bir akım başlattı, evde deney yapıp birbirlerine meydan okuyorlar, sosyal medyada paylaşıyorlar. Evde olan çalışmayan arkadaşlarım var, çocuklarını devlet okuluna gönderip bunları dışarıdan kurs alarak yapanlar oldu. Hepsi olabilir belki ama, İngilizceyi asla kursta öğrenemez. Haftada 1 ders 2 dersle özel ders bile alsa öğrenemez. Özel okulda haftada 20 saat İngilizce dersi var, 2 Türk 1 yabancı 3 tane öğretmenleri var.
Bütün bunlar benim için önemliydi, ben özel okula verdim ve çok memnunum. Ayrıca pandemi döneminde sabahtan akşama kadar hiç ders aksatmadan ders yaptılar, deneme sınavlarını, akşam etütlerini bile yaptılar. Akşam 20:00-21:30 saatleri arasında test çözüyorlar mesela. Yanlarına çaylarını alıp öğretmenleriyle karşılıklı test çözüyorlar. Beni sürekli bütün öğretmenleri düzenli arıyor, satranç öğretmeni bile aradı sordu, nasılsınız bir beklentiniz var mı benden diye.
Benim yeğenim Ege Üniversitesi Tıp fakültesinde 6. sınıf bu sene. Her annenin hayalidir, çocuğum doktor çıksın ister, ben de isterim. Onunla bir gün konuşmuştuk, devlet okulundan gitti mesela o tıp fakültesine, bana demişti ki, evet ben de aynı üniversitede okuyorum, yanımdaki kolej çıkışlı arkadaşım da aynı üniversitede okuyor, ama o İngilizce biliyor, profesyonel olduğu bir spor dalı var, kolej mezunuyla aramızdaki fark bu işte demişti.
Yani bu seçim tamamen kolejden ne beklediğinize bağlı derim, bu kolej, bu dershane, çok iyi okullar kazandırıyormuş diye tercih etmek çok büyük bir yanlıştır.
 
:d siz okutmayın o zaman? Benim fikrim bu ve evet çocuk istediği takdirde tıp okutulmalı. Bu çocuğun spor müzik gibi alanlarda gelişmesine engel değil. Ve hekimliğin neden gözde bir meslek olduğunu da içeren bir makale ekliyorum https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/281297 :d belki anlarsınız ama umudum yok. Hoşçakalın
Sırf çalışkan diye ya da işsiz kalmamak endişesi ile ya da gözde meslek diye tıp seçilmemeli. Ya da çocuklara ağır yönlendirmeler yapilmamali. Ülkemizde ne yazık ki bu şekilde şeyler oluyor. Gençler de haklı. Insanlarla uğraşılan meslekler özellikle böyle olmalı. O üyenin demek istediği de sanat veya müzikle hayatını idame ettirmek isterse ne olacak demekti. Kabul etmeliyiz ki o işlerde iyi olmak gerçekten iyi olmak için sıkı çalışmak gerekiyor, eğitim almak gerekiyor. Çok çok özel bir yeteneği yoksa hem çok ders çalışayım üniversiteden önce hem üniversitede sıkı çalışayım derken üyenin dediği dallara ancak hobi şeklinde zaman ayrılabilir. Onun için çocukları yönlendirmek yerine rehberlik etmeli onlara. Direkt diğer meslekleri eleyen cümleler kurulmamali bence de.
 
Yorumlara şöyle bir göz attım da çocuk muhakkak tıp okusun geçerliliği en çok olan meslek o diyenler var, özel üniversiteye gönderin amaç meslek edinsin diyen var...

Eğitimin tek amacı çocuğun para kazanabileceği bir meslek edinmesi değildir arkadaşlar. Çocuğun tam anlamıyla donanımlı, hayat görüşü ve hobileri olan bir birey olarak yetişmesidir. Ben çocuğumun entelektüel bie birey olmasını arzularım mesela. Tabi böyle düşünürken çocuğu bir proje gibi tasavvur etmemek gerek.

Ben üniversiteyi Türkiye'nin bence en iyisi, çoğuna görede en iyilerinden biri denilebilecek bir devlet ünivesitesinde okudum. Okulumda çok fazla kolejli arkadaşım vardı. Robert Kolejliler. Ted kolejliler, Amerikan kolejliler, bilmemne fransız lisesi mezunları... Ben İngilizceyi hazırlıkta öğrendim onlar lisede derslerini yabancı dilde görmüşlerdi. Sosyal ve entelektüel aktivitilerle üniversitede tanıştım ama onlar ohooo almış başlarını gidiyorlardı. Fakülteyi birinci bitirdim, şuanda istediğim mesleği yapıyorum, iyi de para kazanıyorum ama ben o diğer arkadaşlar kadar dolu değilim bu hayatın her alanında ortada bence.

Umarım anlatabilmişimdir.

Bir de ekleme yapacağım dayanamadım: iş yerinden bir arkadaşım geçen gün kayak yapmaya davet etti beni mesela (kendisi tedli, elit kesimden) ben de dizimde problem var falan diye reddettim. Niye çünkü ben hiç kayak görmedim ki hayatımda! Benim ailemde para vardı ama vizyon yoktuu. Yarış atı gibi koşturdular beni. Beden dersine girmeyip test çözmem için hocadan izin almıştı annem 🤣 resim kursuna da test çözersin diye göndermemişti. Şimdi iyi bir mesleğim var, kendimi kendi çabamla elimden geldiğince geliştirdim. Ama mutsuzum! Çocuklarınız önce mutlu olsun
 
Son düzenleme:
(Vereceğim cevap kesinlikle çocuk da istiyorsa şartları altında geçerlidir) Türkiye’de yaşıyorsanız parayı kesinlikle uzun vadeli ‘kesin’ değer kazanacağı bir alana (altın olabilir) yatırıp çocuklarınızı özel üniversitede tıp okutun. Bakın hukuk işletme mimari vs demiyorum direkt tıp. Özel tıp okumaları için belirli bir puan almaları ve sıralamaya girmeleri gerekiyor onu da okul desteği ile halledersinz. Dünyada asla değer kaybetmeyen her zaman iş garantisi olan ve olacak tek bölüm. Ortaokulda da lisede de özel okullardan çok daha iyi okullar var. Özel okullardan birinci çıkan çocuklar zaten (neredeyse hepsi) burslu olarak o okullara girmiş olan çocuklar oluyor. Unutmayınız ki Türkiye’deki en başarılı liseler de hep devlet okulları (listeye bakın inceleyin hatta) Ortaokullarda Ankara’da bilişim (ki kendisi yine burslu öğrencileri sayesinde isim yaptı), İzmirde milli eğitim okulları, İstanbul’da ise ilçeye göre bazen özel bazen devlet okulları var listede ama orda da genelde özel okullar revaçta . Yani bu yaşadığınız şehire göre de farklılık gösteriyor. Çocuğun gayretine göre de. Dil öğrenimi de lisede oluyor genelde. Ben lisede (Anadolu öğretmen eski zamanlar) öğrendim İngilizceyi :) üstelik anaokulu ilk ve ortayı kolejde okumuştum. Kaliteli bir devlet okulunu hiçbir okula değişmem.
Sırf bu yüzden doktora giderken artık saatlerce araştırıp nereden mezun ne zaman mezun olmuş diye bakıyoruz ona göre seçiyoruz doktorumuzu. Ortalık özellerden ya da yurt dışından denklikle gelenlerden geçilmiyor.
 
Sırf bu yüzden doktora giderken artık saatlerce araştırıp nereden mezun ne zaman mezun olmuş diye bakıyoruz ona göre seçiyoruz doktorumuzu. Ortalık özellerden ya da yurt dışından denklikle gelenlerden geçilmiyor.
Aynen. Ben eğer gerçekten iyi bir özelden mezunsa o doktora giderim ama yine de iyi bir devlet üniversitesinden mezun olanı tercih ediyorum. Doğumumu öyle bir doktorda yaptım. Kızımın doktoru da aynı şekilde. Zaten tıp sadece çalışma değil zeka işi. TUS denen sınavdan da öyle herkes geçemiyor. Yani kapasite yoksa aile ne yapsa boş.
 
Yine dayanamadım bir ekleme daha yapıyorum. Şu özel üniversiteye göndercilere şunu söylemeliyim gerçekten iyi özel üniversite sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Dersane gibi özel üni açıldı memlekette. Koç, sabancı, bilkent falan değilse o özel üniversite kuvvetle muhtemel bir işe yaramayacaktır. Ha bu üçü de bir çok alanda bir Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ değil bana kalırsa. Türkiye'de akademik kalite de eridikçe eriyor bu bir gerçek. İyi üniversitelerde artık eskisi gibi değil. Parayı döviz falan yapıp yurtdışında iyi bir üniversite veya yurtdışında herhangi bir eğitim için ayırmak mantıklı bir seçenek olabilir.
 
Yorumlara şöyle bir göz attım da çocuk muhakkak tıp okusun geçerliliği en çok olan meslek o diyenler var, özel üniversiteye gönderin amaç meslek edinsin diyen var...

Eğitimin tek amacı çocuğun para kazanabileceği bir meslek edinmesi değildir arkadaşlar. Çocuğun tam anlamıyla donanımlı, hayat görüşü ve hobileri olan bir birey olarak yetişmesidir. Ben çocuğumun entelektüel bie birey olmasını arzularım mesela. Tabi böyle düşünürken çocuğu bir proje gibi tasavvur etmemek gerek.

Ben üniversiteyi Türkiye'nin bence en iyisi, çoğuna görede en iyilerinden biri denilebilecek bir devlet ünivesitesinde okudum. Okulumda çok fazla kolejli arkadaşım vardı. Robert Kolejliler. Ted kolejliler, Amerikan kolejliler, bilmemne fransız lisesi mezunları... Ben İngilizceyi hazırlıkta öğrendim onlar lisede derslerini yabancı dilde görmüşlerdi. Sosyal ve entelektüel aktivitilerle üniversitede tanıştım ama onlar ohooo almış başlarını gidiyorlardı. Fakülteyi birinci bitirdim, şuanda istediğim mesleği yapıyorum, iyi de para kazanıyorum ama ben o diğer arkadaşlar kadar dolu değilim bu hayatın her alanında ortada bence.

Umarım anlatabilmişimdir.

Bir de ekleme yapacağım dayanamadım: iş yerinden bir arkadaşım geçen gün kayak yapmaya davet etti beni mesela (kendisi tedli, elit kesimden) ben de dizimde problem var falan diye reddettim. Niye çünkü ben hiç kayak görmedim ki hayatımda! Benim ailemde para vardı ama vizyon yoktuu. Yarış atı gibi koşturdular beni. Beden dersine girmeyip test çözmem için hocadan izin almıştı annem 🤣 resim kursuna da test çözersin diye göndermemişti. Şimdi iyi bir mesleğim var, kendimi kendi çabamla elimden geldiğince geliştirdim. Ama mutsuzum! Çocuklarınız önce mutlu olsun
Mutlu olsun! işte sihirli kelime bu! Varsın benim kızım fen lisesi, Galatasaray lisesi kazanamasın, varsın en geçerli ve çok para kazanan meslek (direkt tıp!) okumasın, keşke kazanabilse de mutlu olsak ama, biz de okulda seramikten yaptığı biblolarını odasında sergilediğinde, geçen yaz beni yüzme yarışında geçtiğinde, okulun verdiği kitap kurdu sertifikasını veya ayın müzisyen öğrencisi ödülünü aldığında, İngilizce spelling yarışmasında birinci olduğunda mutlu oluyoruz.
Keşke bu imkanlar sadece bütçe dahilinde olmasa da bütün çocuklar devlet okullarında da böyle dersler ve sosyal imkanlarla mutlu büyüseler.
O zaman ne bu kadar çok işinden nefret eden ve hastalarına bağıran doktorlar, ne de mutluluğu ve refahı halkına çok gören siyasetçiler olurdu.
 
Bir de ekleme yapacağım dayanamadım: iş yerinden bir arkadaşım geçen gün kayak yapmaya davet etti beni mesela (kendisi tedli, elit kesimden) ben de dizimde problem var falan diye reddettim. Niye çünkü ben hiç kayak görmedim ki hayatımda! Benim ailemde para vardı ama vizyon yoktuu. Yarış atı gibi koşturdular beni. Beden dersine girmeyip test çözmem için hocadan izin almıştı annem 🤣 resim kursuna da test çözersin diye göndermemişti. Şimdi iyi bir mesleğim var, kendimi kendi çabamla elimden geldiğince geliştirdim. Ama mutsuzum! Çocuklarınız önce mutlu olsun

işte aslında bir bölüm nitelikli işgücümüzün çektikleri, yarış atı duygusu

kuzenim boğaziçi mezunu

onun girdiği dönemlerde ilk 500 ile girdi galiba bölümüne

hep özel dersler, örnekteki gibi dersleri vs teste organize etmeler, iteklemeler vs derken kazandı

neyse üniversitede dansa merak saldı

annesi bırak dedi derslerinle birlikte yürütemezsin

o da şimdiye kadar her türlü hobimi engelledin şimdi buna karışma dedi

ama daha önce hiç hobisi olmadığı için onu hayatının amacı gibi görmeye başladı 7/24 dansa verdi kendini

tabii ki arkadaşları o kadar ilgilenmedi ama o onların yapmadığı ders çalıştığı aralarda da daha fazla dansa yoğunlaştı mesela birisi yapamam ders çalışalım yarın sınav var, iki gün sonra yaparız dedi o hem kendi bölümünü hem diğer arkadaşın bölümünü yaptı vs

sonuç 8 yılda zorla mezun oldu

oysa küçüklükten beri hobi sahibi olmayı farklı alanlara eğilmeyi aynı anda bir kaç şeyi yapmayı öğrenseydi belki böyle olmazdı

benim oğlum da kayağa gitmiyoruz diye bana kızar mı acaba?
 
Sırf bu yüzden doktora giderken artık saatlerce araştırıp nereden mezun ne zaman mezun olmuş diye bakıyoruz ona göre seçiyoruz doktorumuzu. Ortalık özellerden ya da yurt dışından denklikle gelenlerden geçilmiyor.

eşim devlet üniversitelerinin de içinden birkaç tane belirlemiş

ben de onun yönetici asistanıyım ya

şu şu okullardan mezun olan ama ekstra ünvanlı olmayan, şu şu hastanelerde çalışan, şu branştan doktor randevusu al demişti bir kere
 
Benim kızım şuan ikinci sınıfda
Geçen sene 1. Sınıfda devletde online ders varmıydı? Öğretmen arkadaşım 1.sınıf okutuyordu devletde ve birgün canlı ders yapmadı geçen sene. Whatsapp dan ödev atıyordu, arada video paylaşıyordu okadar. Nasılsa Eba var ordan izletsin anneler diyordu. 1. sınıf, kayıp olmuyor toparlamak kolay oluyor demişti. 2. sınıf başlayıncada çocukların çocuğu 1. sınıfın ilk dönem seviyesinde kalmışlar bazıları okumaya geçememişti, bir adım ileri gidememişler dedi. Aaa, neden acaba? Eba vardı hani?
Sİz çok istisnai bir durum yaşamışsınız. Yani inanılmaz bir şey gerçekten. İdareciler ne iş yapıyor orası dingonun ahırı mı? Öğretmen zaten nasıl razı olır buna... Siz şimdi bir örnekten mi yola çıktınız...Burada vardı canlı ders tabii ki . Şikayet etselermiş
 
Son düzenleme:
işte aslında bir bölüm nitelikli işgücümüzün çektikleri, yarış atı duygusu

kuzenim boğaziçi mezunu

onun girdiği dönemlerde ilk 500 ile girdi galiba bölümüne

hep özel dersler, örnekteki gibi dersleri vs teste organize etmeler, iteklemeler vs derken kazandı

neyse üniversitede dansa merak saldı

annesi bırak dedi derslerinle birlikte yürütemezsin

o da şimdiye kadar her türlü hobimi engelledin şimdi buna karışma dedi

ama daha önce hiç hobisi olmadığı için onu hayatının amacı gibi görmeye başladı 7/24 dansa verdi kendini

tabii ki arkadaşları o kadar ilgilenmedi ama o onların yapmadığı ders çalıştığı aralarda da daha fazla dansa yoğunlaştı mesela birisi yapamam ders çalışalım yarın sınav var, iki gün sonra yaparız dedi o hem kendi bölümünü hem diğer arkadaşın bölümünü yaptı vs

sonuç 8 yılda zorla mezun oldu

oysa küçüklükten beri hobi sahibi olmayı farklı alanlara eğilmeyi aynı anda bir kaç şeyi yapmayı öğrenseydi belki böyle olmazdı

benim oğlum da kayağa gitmiyoruz diye bana kızar mı acaba?
İmkanınız varsa her şeyi biraz biraz tattırın bence. Gözlemleyip neye ilgisi varsa oraya yoğunlaşırsınız zamanla. Neye ilgisi olduğunu denemeden bilemez.
Ama bunlar hep paraya ve zamana bakan şeyler maalesef 😓
 
Yorumlara şöyle bir göz attım da çocuk muhakkak tıp okusun geçerliliği en çok olan meslek o diyenler var, özel üniversiteye gönderin amaç meslek edinsin diyen var...

Eğitimin tek amacı çocuğun para kazanabileceği bir meslek edinmesi değildir arkadaşlar. Çocuğun tam anlamıyla donanımlı, hayat görüşü ve hobileri olan bir birey olarak yetişmesidir. Ben çocuğumun entelektüel bie birey olmasını arzularım mesela. Tabi böyle düşünürken çocuğu bir proje gibi tasavvur etmemek gerek.

Ben üniversiteyi Türkiye'nin bence en iyisi, çoğuna görede en iyilerinden biri denilebilecek bir devlet ünivesitesinde okudum. Okulumda çok fazla kolejli arkadaşım vardı. Robert Kolejliler. Ted kolejliler, Amerikan kolejliler, bilmemne fransız lisesi mezunları... Ben İngilizceyi hazırlıkta öğrendim onlar lisede derslerini yabancı dilde görmüşlerdi. Sosyal ve entelektüel aktivitilerle üniversitede tanıştım ama onlar ohooo almış başlarını gidiyorlardı. Fakülteyi birinci bitirdim, şuanda istediğim mesleği yapıyorum, iyi de para kazanıyorum ama ben o diğer arkadaşlar kadar dolu değilim bu hayatın her alanında ortada bence.

Umarım anlatabilmişimdir.

Bir de ekleme yapacağım dayanamadım: iş yerinden bir arkadaşım geçen gün kayak yapmaya davet etti beni mesela (kendisi tedli, elit kesimden) ben de dizimde problem var falan diye reddettim. Niye çünkü ben hiç kayak görmedim ki hayatımda! Benim ailemde para vardı ama vizyon yoktuu. Yarış atı gibi koşturdular beni. Beden dersine girmeyip test çözmem için hocadan izin almıştı annem 🤣 resim kursuna da test çözersin diye göndermemişti. Şimdi iyi bir mesleğim var, kendimi kendi çabamla elimden geldiğince geliştirdim. Ama mutsuzum! Çocuklarınız önce mutlu olsun
Bunları yazmışsınız da elinizde mesleğiniz ve kazancınız var mı... çocuğum kayak yapmayıversin ama iyi geçerli bir işi olsun kafasında milyonlarca insan var, ben de farklı düşünmüyorum açıkçası. Ha saksı çiçeği olması doğru değil tabii ki ama maddiyat çeşitli sosyal etkinliklere katılımı da beraberinde getiriyor artık
 
İmkanınız varsa her şeyi biraz biraz tattırın bence. Gözlemleyip neye ilgisi varsa oraya yoğunlaşırsınız zamanla. Neye ilgisi olduğunu denemeden bilemez.
Ama bunlar hep paraya ve zamana bakan şeyler maalesef 😓

onlarda haklısınız da

kayak özellikle uzak geliyor ya onu o nedenle yazdım

biz Bursa'dayız ama hiç kayak yapmadım

zira cidden makulün çok üstü fiyatlar

mesela oğlum Kapadokya ya gitmek istiyor ama oraya gidince balona binmek istiyor

yani balon yok ama Kapadokya ya gidelim diyemiyorum eskiden çocukların bilgisi algısı kısıtlı idi aile nereye kadar götürürse idi ama şimdi istekleri var

tabii tüm bu aktivitelerin önündeki en büyük engeller de para zaman ve bu sıralar salgın
 
eşim devlet üniversitelerinin de içinden birkaç tane belirlemiş

ben de onun yönetici asistanıyım ya

şu şu okullardan mezun olan ama ekstra ünvanlı olmayan, şu şu hastanelerde çalışan, şu branştan doktor randevusu al demişti bir kere
E öyle ama şimdi kalkıp zıttırı üniversitesinden mezun hekime de gidilmez ki. Üç beş tane var benim için de eşin gibi. Önce özgeçmiş araştırıp sonra randevu alıyorum. Yakında cv istemeye başlayabilirim 😂
 
Bunları yazmışsınız da elinizde mesleğiniz ve kazancınız var mı... çocuğum kayak yapmayıversin ama iyi geçerli bir işi olsun kafasında milyonlarca insan var, ben de farklı düşünmüyorum açıkçası. Ha saksı çiçeği olması doğru değil tabii ki ama maddiyat çeşitli sosyal etkinliklere katılımı da beraberinde getiriyor artık
Siz çocuğa belli bir dünya görüşü, bakış açısı kazandırırsanız o para kazanmanın bir yolunu bulur zaten. Hedeflerine, isteklerine, belli bir yaşam standardına ulaşmak için çabalar.

Aksi halde belki çok para kazanacağı bir mesleği olur ama sosyal etkinlikten anladığı demet akalın konseri falan olur allah muhafaza 😂
 
Siz çocuğa belli bir dünya görüşü, bakış açısı kazandırırsanız o para kazanmanın bir yolunu bulur zaten. Hedeflerine, isteklerine, belli bir yaşam standardına ulaşmak için çabalar.

Aksi halde belki çok para kazanacağı bir mesleği olur ama sosyal etkinlikten anladığı demet akalın konseri falan olur allah muhafaza 😂
Tamam işte o bakış açısını ve dünya görüşünü aile şekillendirir zaten. Ben baleye gidemedim yoktu memleketimde ama kızım denedi mesela. Bunu özel okulda yapmadı. Akademik gelişimi nerede olacaksa orayı seçerim. Devamını biz vereceğiz zaten. Operaya gittim ama özel ünide hukuk okudum, şimdi boştayım olayını yaşamasın
 
Tamam işte o bakış açısını ve dünya görüşünü aile şekillendirir zaten. Ben baleye gidemedim yoktu memleketimde ama kızım denedi mesela. Bunu özel okulda yapmadı. Akademik gelişimi nerede olacaksa orayı seçerim. Devamını biz vereceğiz zaten. Operaya gittim ama özel ünide hukuk okudum, şimdi boştayım olayını yaşamasın
Sosyal etkinlikler ve akademik başarı birlikte yürütülebiliyor ama. Yani neden illa ikisinden biri? Operaya da gitsin ilgisini çekiyorsa, bale de yapsın ders de çalışsın.

Aile bir yere kadar şekillendirir çocuğu. Bir yerden sonra arkadaş ortamı etkili olur. Çocuğa ne derseniz deyin, ne yaparsanız yapın arkadaşlarının beğenileri sizin kazandırmaya çalıştıklarınızın önüne geçecektir. O yüzden okul ortamı, okulda bulunan diğer öğrencilerin aileleri, bu ailelerin sosyo ekonomik düzeyleri oldukça önemli siz ne kadar inkar etseniz de. Çocuğunuzun gelişimini arkadaşlarının gelişimi sizden her zaman daha fazla etkiler.
 
Aile bir yere kadar şekillendirir çocuğu. Bir yerden sonra arkadaş ortamı etkili olur. Çocuğa ne derseniz deyin, ne yaparsanız yapın arkadaşlarının beğenileri sizin kazandırmaya çalıştıklarınızın önüne geçecektir. O yüzden okul ortamı, okulda bulunan diğer öğrencilerin aileleri, bu ailelerin sosyo ekonomik düzeyleri oldukça önemli siz ne kadar inkar etseniz de. Çocuğunuzun gelişimini arkadaşlarının gelişimi sizden her zaman daha fazla etkiler.
Şimdi ben ne desem ikna olmayacaksınız biliyorum , forumdan tanıyorum sizi 😂 iyi günler
 
Sosyal etkinlikler ve akademik başarı birlikte yürütülebiliyor ama. Yani neden illa ikisinden biri? Operaya da gitsin ilgisini çekiyorsa, bale de yapsın ders de çalışsın.

Aile bir yere kadar şekillendirir çocuğu. Bir yerden sonra arkadaş ortamı etkili olur. Çocuğa ne derseniz deyin, ne yaparsanız yapın arkadaşlarının beğenileri sizin kazandırmaya çalıştıklarınızın önüne geçecektir. O yüzden okul ortamı, okulda bulunan diğer öğrencilerin aileleri, bu ailelerin sosyo ekonomik düzeyleri oldukça önemli siz ne kadar inkar etseniz de. Çocuğunuzun gelişimini arkadaşlarının gelişimi sizden her zaman daha fazla etkiler.

ya bir de aile olarak ne kadar vizyonumuz var

oğlum eskrim yapıyor

sağlık ocağından rapor almaya gittik

aile hekimi o nasıl bir şey dedi, anlattık

nasıl yazılıyor vs dedi kodladık

bunu gittiği okulda öğrendi, başka konulara da yazdım devlet okuluna giden komşuların çocukları da spora gidiyor ama futbola gidiyor basketbola gidiyor

benim de bilgim görgüm eskrim içermezdi, piyano içermezdi

ya da ne bileyim seçmeli dersleri vardı oğlum dans seçti

ha satranç verdi mesela ben olsam onu seçmesini makul bulurdum, seçimi velilere yaptırsalardı dans seçen erkek çocuk sayısı belki çok daha düşük olurdu

çocuğumun benden vizyonlu olması, beni geçmesi lazım

atıyorum ben çocuğumu baleye götüremiyorum çünkü böyle bir eğitimden haberim yok ama çocuk arkadaşının X yerde bale eğitimi aldığını öğrenip onunla birlikte gitmek istediğini söylüyor

çocuğum henüz 1. sınıfta robotik kodlama eğitimi alıp bunun bir üst aşamasına yaz tatilinde devam etti

bunu okulda duymasaydık bilgisayar bilgisi bizim kendi kendimize öğrendiğimiz seviyede kalırdı belki

evet aileler destekler de acaba bizim vizyonumuz ne kadar
 
X