Kesinlikle kaç senedir eğitim hayatının içinde olduğu hatta aynı yerde olduğu önemli. En yeni öğretmeni kaç senedir orada? En son hangi branşta öğretmen değişmiş, değişmeden önce kaç sene orda çalışmış. Belki emekli olmuştur çünkü. Ona bir şey yapamazlar. Utanmasam yıllık sözleşme yapıyor musunuz diye soracağım. Öğretmenlerine 9 aylık sözleşmeler yapanlar var diye duyup çok sasirmistim çünkü. Öğretmenlerin mutluluğu orda çalışmayı sevmesi de çok önemli çünkü.
ahh ahhh
neler neler var
ben oğlumu henüz 2,5 yaşında anaokuluna kaydettireceğim zaman yaptığım görüşmede okulun müdürü dışarıda olduğu için beni bir öğretmen gezdirdi, okulu tanıttı
ve laf arasında okuldaki 11 yılını çalıştığını, mutlu olduğunu, hatta farklı bir oluşum olduğu için fazla mesai gibi ödemeler vs de yapıldığını söyledi
üniversite mezunu okul öncesi öğretmeni özelde bir anaokulunda 11. yılında
sonra da bir çok şey anlattı da çoğunu dinlemedim bile
o yıl en kıdemsiz yardımcı öğretmenleri önlisans mezunu ve 4 yıldır o okulda idi
okulun farklı bir çok artısı hatta belki biraz da eksisi vardı ama bu uzun yıllardır orada olma bilgisi müthiş
mesela oğlumun şu an devam ettiği okulun müdürü ve ana kadrosu kurulduğu yıldan beri orada 11 yıl falan olmuş
ama ilkokul bölümünde öğretmenler yenilendi
hatta oğlumun ilkokul öğretmeninin okuldaki ilk yılı idi ama 5 yıllık tecrübeli idi
ve 3 yıllık sözleşme ile almışlardı
öğretmenin küçük çocuğu vardı kv si bir sene bakıp ikinci sene ben bakamam demişti
ne yapsam diye düşünmüş ama çocuğu kreşe verip gelmişti
bir sohbet esnasında evet istifa ederdim ama ben burayı bu ortamı seviyorum demişti
pandemi sonrasında okula bir çok yeni öğretmen aldılar, zira sınıfları böldüler ama alınan öğretmenlere baktığımda bir süre tecrübe kazanmış kişiler olduklarını gördüm
eskiler de duruyor yenilerle takviye yapılmış ama onlar da bu sene mezun olanlar değil
yani aman pandemide ne olacak zaten online yeniş öğretmenler de eskilerinin sistemi ile gider denmeyip ödemelere kıyılmış ve tecrübeli öğretmenler alınmış
şimdi ben çocuğumu X oranda burs kazandı diye merdiven altı okula vermem ama ekonomik darboğaz insanların çocuklarını okul okul gezdirip burs kovalamasına sebep oluyor