Ders anlamında bir fark yok zaten.Tabi bazı öğretmenler dışında.Devletteyim nasılsa deyip üstün körü anlatanlar da var ne yazık ki..Online için bir fark yok ama normal şartlarda başka anlamlarda farklar oluyor ne yazık kiÇok şükür bir yazan olmuş. Özeldeki hocalar online derste kuş mu konduruyorlar anlayamadımbenden farklı ne yapıyorlar merak içindeyim
Ben ders başarısından bahsediyorum. Devlette kontrol mekanizması sınıf ortamında olmayabilir ama online derste veliler de zaten dersi dinleyebiliyor. Üstünkörü anlatma ihtimali zayıf şu anda. Benim kızım ilkokul 1de, devlet okuluna verdim. Özeldeki ingilizcecinin açabileceği videoları ben de ingilizceci olduğum için rahatlıkla açıp yaptırabilirim. Ya da yardım isteyen olursa şuradan izlet diyebilirim. Çocuğun bunu izlemek için günde bilmemkaç saat ekran başında oturmasını gereksiz buluyorum, okulda olsa neyse... ben ortaokulda özele verme niyetindeyim çünkü deneme sınavları ile takip ediliyorlar, bu devlette yok.Ders anlamında bir fark yok zaten.Tabi bazı öğretmenler dışında.Devletteyim nasılsa deyip üstün körü anlatanlar da var ne yazık ki..Online için bir fark yok ama normal şartlarda başka anlamlarda farklar oluyor ne yazık ki
Çok şükür bir yazan olmuş. Özeldeki hocalar online derste kuş mu konduruyorlar anlayamadımbenden farklı ne yapıyorlar merak içindeyim. Okula gidip sınıfta anlatıyorlar bazıları cazip gelen bu mu acaba.
Ne fark var? Devletteki dersler 4. Sınıflarda nasıl yapılıyor bunu nerden biliyorsunuz çevreden mi?Yalnız bu yazdığım lise için geçerli
Benim küçük 4.sınıfta özelle devlet arasında online ders olarak malesef çok fark var.
Bireysel olarak bu işi kotaran öğretmenler elbette vardır. Ama azınlıksınız ne yazık ki.
valla okullar açılmadığı için imkanların kıyaslamasını yapamadık tabi farklılıklar olacaktır bu konuda haklısınız.
ama akademik olarak hem 8 de online ders hem 9 da online ders gördüğü için şunu söyleyebilirim hiç fark yok. bir ara okullar açıldığında iki gün gittiklerinde sınıfı ikiye bölmüşlerdi gelmeyen grup okuldaki dersi canlı olarak online takip etti.
özeldeki gibi günde 8 ders online devam ediyor.
Yalnız bu yıllarca böyle devam etmeyecek.Yüz yüze eğitime geçilecek.O zaman fark oluyor.Olayı özel devlet öğretmeni ayrımına getirmeyelim lütfen.İmkanlar kıyaslanıyor.Yoksa ne ben bir özel okul sahibiyim ne de devlette öğretmenim.Tarafsız bakıyorum.Eşim de devlette öğretmen.Ondan net görebiliyorum farkları.Ben ders başarısından bahsediyorum. Devlette kontrol mekanizması sınıf ortamında olmayabilir ama online derste veliler de zaten dersi dinleyebiliyor. Üstünkörü anlatma ihtimali zayıf şu anda. Benim kızım ilkokul 1de, devlet okuluna verdim. Özeldeki ingilizcecinin açabileceği videoları ben de ingilizceci olduğum için rahatlıkla açıp yaptırabilirim. Ya da yardım isteyen olursa şuradan izlet diyebilirim. Çocuğun bunu izlemek için günde bilmemkaç saat ekran başında oturmasını gereksiz buluyorum, okulda olsa neyse... ben ortaokulda özele verme niyetindeyim çünkü deneme sınavları ile takip ediliyorlar, bu devlette yok.
Pandemi çok etkili malesef şu şartlarda.Ben lisede çalışıyorum en azından onun şartlarını kıyaslayabilirim.Günde 10 saat ders görüyorlar.Sabah 9 da girip akşam 6 da çıkıyorlar.Gün içinde birebir etüt,ders,spor,sosyal faaliyet,kültürel etkinlik hepsi oluyor.Çocuk doyuruluyor kısaca.Bir tek son yıllarında derslere boğuluyorlar.Ben de sanki özel okul patronu gibi teşvik edermiş gibi konuşuyorum ama benim de tasvip etmediğim şeyler oluyor.Özel okulların da kendi aralarında iyi değerlendirilmeleri gerekiyor.Bazıları sadece para tuzağı.Çok iyi devlet okulları da var.İşte amaç önemli özele verirken aslında.Ben mesela kolay kolay özele veremem diye düşünüyorum şimdilik maddi durumumuz olmasına rağmen.
Okullar ücreti peşin alıyor ama.ay ay almıyorBurda şöyle bir durum devreye giriyor. Kimse gidip de tak diye bir yıllık peşin okul parasını yatırmıyor, ay ay ödeniyor ücretler.
Yani ortada toplu bir para olmadığı için kenara atayım da ilerdeki eğitim hayatında kullanırım diyemiyor. Ay ay okul ücreti yatırır gibi biriktirilsin dersen o iş zaten çok zor, hali hazırda çocuğun okul hayatı devam ederken bir de ilerisi için para biriktirmek herkesin harcı değil. Günü kurtarıyoruz genelde.
Benim çocuğum da devlette bu arada, konu sahibi gibi kafam gitgellerle uğraşıyor
Ne fark var? Devletteki dersler 4. Sınıflarda nasıl yapılıyor bunu nerden biliyorsunuz çevreden mi?
Ben kendi adıma cvp vereyim iyi bir üniversite okusun diye özel okula gödermiyorum.Bir şeyi çok merak ediyorum. İlkokuldan özel okula başlayan bir çocuğun üniv eğitimine harcanan para ile acaba kaç tane 4 yıllık özel üniv. Okunur..
Başka sorum yok ..
Arkadaşlar çocuğunuz üniv. Kazansın diye harcadığınız paralarla o çocuklar zaten gider özel üniv. okur en azından stres yaşamaz. Ülkemin eğitim sistemi sadece para kazanma üzerine maalesef
Okullar ücreti peşin alıyor ama.ay ay almıyor
Çocuklarıniza tıp okutun mu?(Vereceğim cevap kesinlikle çocuk da istiyorsa şartları altında geçerlidir) Türkiye’de yaşıyorsanız parayı kesinlikle uzun vadeli ‘kesin’ değer kazanacağı bir alana (altın olabilir) yatırıp çocuklarınızı özel üniversitede tıp okutun. Bakın hukuk işletme mimari vs demiyorum direkt tıp. Özel tıp okumaları için belirli bir puan almaları ve sıralamaya girmeleri gerekiyor onu da okul desteği ile halledersinz. Dünyada asla değer kaybetmeyen her zaman iş garantisi olan ve olacak tek bölüm. Ortaokulda da lisede de özel okullardan çok daha iyi okullar var. Özel okullardan birinci çıkan çocuklar zaten (neredeyse hepsi) burslu olarak o okullara girmiş olan çocuklar oluyor. Unutmayınız ki Türkiye’deki en başarılı liseler de hep devlet okulları (listeye bakın inceleyin hatta) Ortaokullarda Ankara’da bilişim (ki kendisi yine burslu öğrencileri sayesinde isim yaptı), İzmirde milli eğitim okulları, İstanbul’da ise ilçeye göre bazen özel bazen devlet okulları var listede ama orda da genelde özel okullar revaçta . Yani bu yaşadığınız şehire göre de farklılık gösteriyor. Çocuğun gayretine göre de. Dil öğrenimi de lisede oluyor genelde. Ben lisede (Anadolu öğretmen eski zamanlar) öğrendim İngilizceyi :) üstelik anaokulu ilk ve ortayı kolejde okumuştum. Kaliteli bir devlet okulunu hiçbir okula değişmem.
Değişiyor demek ki.biz peşin ödüyoruz.hatta servis ücretleride peşin ödeniyorduYo taksitle ödeniyor.
Yazının başını okumadığınız ne kadar belli :dÇocuklarıniza tıp okutun mu?
Onlar birey degil cünkü sporcu yada ressam olmak istemeyeceklerdir.
Siz ne derseniz o. Hmmm
bunu sağlayan okul kazandı ise ne mutlu
nedense benim çevremdekilerde bu düzeni sağlayan okul yok
hatta özel okulda öğretmen olan ve çocukları da farklı özel okullara giden bir kişi ile yazın konuşurken oğlumun okulunun full online ders yapmasına şaşırmıştı yani devlet okulunda değil özellerin bir kısmında da full online ders yapılamamıştı geçen sene