- 3 Ekim 2007
- 14.377
- 35.255
- 39
İllere göre farklılık gösteriyordur belki. Burda aylık ödeme yapılabiliyor.Okullar ücreti peşin alıyor ama.ay ay almıyor
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İllere göre farklılık gösteriyordur belki. Burda aylık ödeme yapılabiliyor.Okullar ücreti peşin alıyor ama.ay ay almıyor
Ilk defa duyuyorum özel okul neye göre burs teklifi yapıyor?Ben bu senenin başında çok araştırdım kayıt yaptırma aşamasında. Şuna karar verdim kendi çapımda özele vermiş olsam başarı yüzdesi karışık bir sınıfta okuyacaktı şimdi kendi seviyesindeki çocuklarla aynı okulda olmuş oldu bunun da kendini salmaması motivasyonu devam ettirme açısından daha iyi olacağını düşündük.
Para tuzağı kısmına da katılıyorum. Ciddi burs teklifleri oldu yüzde 90 a kadar hatta. Ama sadece bahçeşirdeki bahçeşehir koleji bize kendi yüzdelik dilimi içinde bir proje sınıfı teklif etti onun dışındakiler öğrenci gelsin de okul içinde erir gider mi sıyrılır mı umuru değildi.
Ilk defa duyuyorum özel okul neye göre burs teklifi yapıyor?
Ohooo yeter ki istesinler.Adın güzelmiş diye bile burs teklif ederler.Lgs de az da olsa puan almıştır mesela gel sana şu kadar burs.Aslında ana parayı daha yüksek gösterip indirmiş gibi yapıyorlar.Yemek,yol,kırtasiye parası ile istediklerini alıyorlar.Çok çakallık dönüyor..Ilk defa duyuyorum özel okul neye göre burs teklifi yapıyor?
Yoo okudum cocukta istiyorsa kesinlikle okutun ifadesini yumusatmiyor.Yazının başını okumadığınız ne kadar belli :d
Anladım. Benim kız ilkokul 4te daha onun için duymamışım:)Lgs de girdiği yüzdelik dilimine göre
Anladım. Benim kız ilkokul 4te daha onun için duymamışım:)
Ohooo yeter ki istesinler.Adın güzelmiş diye bile burs teklif ederler.Lgs de az da olsa puan almıştır mesela gel sana şu kadar burs.Aslında ana parayı daha yüksek gösterip indirmiş gibi yapıyorlar.Yemek,yol,kırtasiye parası ile istediklerini alıyorlar.Çok çakallık dönüyor..
Anladım sonradan. Benimki ilkokul sonda girdiği bursluluk sınavı hariç burs teklifi duymadık hiç. Ona da bizim okul ilkokul 3te başlıyor. Yani ilk defa geçen sene girdi. Burs da kazandı. 3.sinifta odedigimizden çok daha az ödedik bu sene. Belki de okulun ücretini, artış oranını yıllardır bildiğimiz için bir çakallık yapamamislardir:)Ohooo yeter ki istesinler.Adın güzelmiş diye bile burs teklif ederler.Lgs de az da olsa puan almıştır mesela gel sana şu kadar burs.Aslında ana parayı daha yüksek gösterip indirmiş gibi yapıyorlar.Yemek,yol,kırtasiye parası ile istediklerini alıyorlar.Çok çakallık dönüyor..
Tabi gerçek bursu iyi okullar verir.Onlardan da burs almak zordur zaten.Ama apartmandan bozma özel okul her şeye verir o bursu mesela.Çok iyi araştırmak lazım.11 senedir bu sektördeyim.Her çeşidini gördüm.Anladım sonradan. Benimki ilkokul sonda girdiği bursluluk sınavı hariç burs teklifi duymadık hiç. Ona da bizim okul ilkokul 3te başlıyor. Yani ilk defa geçen sene girdi. Burs da kazandı. 3.sinifta odedigimizden çok daha az ödedik bu sene. Belki de okulun ücretini, artış oranını yıllardır bildiğimiz için bir çakallık yapamamislardir:)
Evet var ama orda çocuğun yaptığı doğru sayısına göre belirlermiş indirim oranları var. Herkese o söyleniyor. Hatta bunu yazıyorlar da bir yanlış yapan herkese mesela.ayni burs veriliyor. Bizim.okul öyle yapıyor. Teklif ediliyor deyince anlayamamıştım ben onun içinOnlar içinde var bursluluk sınavları.
Özel okulların bütün kademeler için bursluluk sınavı var. Benim küçük oğlan da 4 de. Dün soktum hatta bir özel okulun bursluluk sınavına.
Özel okulların en iyisinde bile ana dili gibi ingilizce öğrenemez hiç bir çocuk. Öncelikle bunu aklınızdan çıkarın. Bir dili iyi bir şekilde öğrenmek ancak üniversite hazırlıkla olur ana dili gibi öğrenmek de sadece ve sadece yurt dışına çıkarak o ülkenin dilini konuşarak öğrenilir. Ha anne baba sular seller gibi konuşabiliyorsa çocuk çift dilli yetiştirilir yine olur. Ama dil için kolejden kurstan medet umduğunuza göre öyle bir imkan da yok. Kurslar zaten para tuzağı. Oraya vereceğiniz parayla spora gönderin çocuğu.Su anlık tek kademede gönderme imkanımız var. Bende öyle düşünüyorum iyi bir lise kazanması için ama çok arada kaldık açıkçası. İyi bir lise kazanmasını çok isterim tabii ki ama önce ana dili gibi ingilizce öğrenmesini istiyorum açıkçası. Önceki senelerde okul dışında ingilizce kurslarina götürdüm ama saatleri az olduğu için çok verimli olmadı maalesef.