- 11 Aralık 2018
- 39.529
- 244.777
Ailelerin vizyonu bale keman piyanoya kadar işte Şu sıralar bütün çocuklar bu kurslarda en düşük ekonomik düzeyden en yükseğine kadar. Bunları yapınca, yaptırınca çocuğun ufkunu açtık sanıyorlar.ya bir de aile olarak ne kadar vizyonumuz var
oğlum eskrim yapıyor
sağlık ocağından rapor almaya gittik
aile hekimi o nasıl bir şey dedi, anlattık
nasıl yazılıyor vs dedi kodladık
bunu gittiği okulda öğrendi, başka konulara da yazdım devlet okuluna giden komşuların çocukları da spora gidiyor ama futbola gidiyor basketbola gidiyor
benim de bilgim görgüm eskrim içermezdi, piyano içermezdi
ya da ne bileyim seçmeli dersleri vardı oğlum dans seçti
ha satranç verdi mesela ben olsam onu seçmesini makul bulurdum, seçimi velilere yaptırsalardı dans seçen erkek çocuk sayısı belki çok daha düşük olurdu
çocuğumun benden vizyonlu olması, beni geçmesi lazım
atıyorum ben çocuğumu baleye götüremiyorum çünkü böyle bir eğitimden haberim yok ama çocuk arkadaşının X yerde bale eğitimi aldığını öğrenip onunla birlikte gitmek istediğini söylüyor
çocuğum henüz 1. sınıfta robotik kodlama eğitimi alıp bunun bir üst aşamasına yaz tatilinde devam etti
bunu okulda duymasaydık bilgisayar bilgisi bizim kendi kendimize öğrendiğimiz seviyede kalırdı belki
evet aileler destekler de acaba bizim vizyonumuz ne kadar
Etkinlikler, sosyal projeler, spor dalları derya deniz. Hepsini bilmemiz, çocuğun hangisine ilgisi olduğunu keşfetmemiz mümkün değil. Okulda duyacak, arkadaşından görecek, okul bu tip imkanlar sunacak ki çocuk ilgisini keşfetsin. Yoksa dediğim gibi aile bir yere kadar.