Özel okul ücret

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mavi-g
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Mavi-g

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2016
131
47
98
Oğlum kurumsal bir özel okulda okuyor..Şu an 2. Sınıf ve 3.sınıf için fiyat görüşmeye gittik ve o gün parayı ödedik
Iki yıl boyunca memur indirimi alıyoruz ve Sınıfta en düşük fiyatı biz ödüyoruz..Hafta sonu veli grubuyla toplandık ve ödediğimiz okul paralarını konuştuk bu yıl en fazla biz ödüyoruz ve bizim gibi memur indirimi alan arkadaşada aynı fiyatı vermisler ama onlar kabul etmemişler(sonradan bizden 11 bin asagiya yazdırdılar)..Bende Bi kaç gün sonra okula gidip konuyu konuştum bana muhasebe bölümünün verdiği cevap ödemenizde sıkıntı yok dedi bende evet ödemede sıkıntı yok ama ben az öderken neden yüksek fiyat ödedim ve o memur arkadaş neden benden 11 bin az ödedi diyorum sizin sorunuzu A bayana ileteceğim sizi arayacak dedi...Okulda her veliye 250 253 bin arasi bize 261 bin..Ben bu konuda ne yapabilirim nereye şikayet edebilirim Genel merkezlerini arasam bir şey değişir mi

Ben bir şey yapabileceğinizi sanmıyorum.
En az siz öderken sorun yokmuş, bu sene diğer veliler pazarlıkta daha iyiymiş gibi yorumladım.
Kabul etmiş, ödemişsiniz.
Özel okul velisi değilim detaya hakim değilim ama olmuş bitmiş gibime geliyor.
Kitap/kıyafet gibi masraflarda üstlerine gidip oradan zarar karşılamaya çalışabilirsiniz.

Kasalarına giren parayı almak öyle zorki vermemek için mahkeme açın bile derler bence bırakın cimere flan yazp konuyu kapatın olan olmuş

Tekrar indirim yapacaklarını sanmıyorum. Bizde türlü sebeplerden indirim almıştık. Başkasına yapmadıklarını öğrendim. Ekstra yemek,servis,kitap,kıyafet gibi ucretlerden indirim isteyebilirsiniz belki öyle olur.

Bazı indirimler olur ve o indirimden yararlanan olur ya da olmaz..biz düşük öderken sorun yokmuş evet yok çünkü o benim hakkim

Egitim+yemek+diğer giderler 261 bin kitap+kiyafet ayrı oluyor

Anladığım; kime ne tuttururlarsa..

Matbu bi kağıt olsa; resmi ücret şu kadar, indirim yüzde şu kadar, ödenecek miktar matematiksel bi hesapla şu kadar diye bi hak iddia edebilirsiniz. Ama karşılıklı güvenle kabule bağlı bi lafzi bi pazarlık ve anlaşma yapmışsınız. Kimse cebine koyduğu parayı size geri vermez. Özel okullar, ticarethane oldu maalesef..

Aynen fiyat fiyati tutmuyor ..Aynı sınıfta okuyan öğrenciler arasında eşit para alinabilse.Veliler şikayetçi fiyat farklılığından dolayi

Yapabileceginiz birsey yok. Yine usulunce gecistirmisler. Bizde de herkes farkli fiyat ödüyor. Kimin pazarligi kuvvetliyse o daha az ödüyor. Veya okulun kontenjan doluluk orani ve sizin gittiginiz duruma gore pazarlik sekillenebilir vs vs. Yani yasadiginiz durum olabilir ve para iadesi fln yapmalarini beklemeyin

Yillar once beni de memur indiriminden ozel okula yazdirmislardi.yuzde 50 burslu diyip en yakin arkadasimi benden daha fazla bi ucretle kayit etmislerdi.sonra tabi gittiler tiraz ettiler ama bisey yapamadilar.sonraki seneler bizim memur indirimi de gitti. Onlarin dedigi fiyattan odedik ki normal fiyatida okadarmiş..basta kime ne tuttururlarsa sonra onlarin istedigi gibi oluyo bu ucret olayi malesef

Artık seneye bizde pazarlik yaparız..Okul ve pazarlık ikilisi de kulaga hiç hoş gelmiyor

Bursluluk daha farklı bir durum..mevcut öğrencisine burs vermiyor ama yeni gelecek öğrenci burslu olsa bile mevcut öğrenciden daha fazla ödüyor

Artık seneye bizde pazarlik yaparız..Okul ve pazarlık ikilisi de kulaga hiç hoş gelmiyor
Orası okul değil zaten ticarethane. Olaya eğitim yuvası gözüyle bakıyorlar mı sanıyorsunuz? Seneye şansınızı deneyin çok ta zorlamadan tabi kapıyı gösteriyorlar yoksa.

Pazarlık yapılan okulları hiç sevmiyorum. Okulun bir fiyatı vardır. Devam eden öğrenci,yeni kayıt,öğretmen indirimi,personel indirimi hepsi belirlidir ona göre fiyat verilir.
Kurban pazarlığı gibi pazarlık yapıyor bazı okullar.
Bizde biri diğerinden (indirim hakkı yoksa) 1 lira farklı ödemez.
Sizde bi de biz şunu ödedik bunu ödedik lafları dönüyor herkes pazarlık gücünü konuşuyor.

Yönetim o veliye 11 bini düzen bozmaktan tekrar eklerse aranız epey açılır.

Ha ben ne yapardım. Senelik 250 bin ödediğim okulda 11 bin için gidip tekrar görüşme bile yapmazdım.

Bende iki üç saate gidip yeni fiyatları alacağım gazam mübarek ola

Hayatımda böyle saçmalık görmedim. Her veliye aynı mail gider ve öğretmen indirimi, öğrenci indirimi ne kadar olacaksa o da belirtilir. Tüm herkese verilen ücret aynıdır. kalkıp da herkes ayrı ayrı gelsin okulda fiyat görüşelim diyorlarsa tabi ki orada bir sıkıntı var demektir.
Bir de yemek kırtasiye her şey dahil mi bu fiyat? Eğer öyleyse bedava hangi okul bu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…