• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel okul ücret

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mavi-g
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aslında sadece o sebepten de değil. Ben çalışmıyorum evdeyi mesela. 1. Si 2 yabancı dil öğreniyorlar İngilizce ve İspanyolca. Bilişim dersinde robotik kodlama yapıyorlar. Ortaokulda ki kızım 15 günde bir deneme sınavına giriyor sonuçları analiz ediliyor ona göre eksik kaldığı konular belirleniuor. İlkokulda ki oğlum aralıklarla bilişsel testlere giriyor. Okulda ki psikolog ve rehberlik birimi gelişimi takip ediyor. Bir platform var k12 adında buradan iki çocukta her hafta ne işlemiş,derste ne görmüşler,ödevleri neler,ödevler yapılmış mı, öğretmenin özel bir mesajı var mı hepsi kayıtlı sistemde.Bunlar kısmen dersle alakalı olanlar.
Diğer sebeplere gelecek olursak tuvaletler her daim temiz peçete ve sabun eksik değil. Okulda kantin yok anaokuldan lise sona kadar tüm çocuklar sağlıklı okul yemekleri yemek zorundalar.
Sosyoekonomik olarak eşit düzeyde insanlarla bir aradasın ve okulda çocuğun muhattap olduğu çocuklarla ilgili bilgi sahibisin.
Bir sorun yaşadığında muhattap bulabiliyorsun. Ve sınıf 16-18 kişi.
Daha yazsam yazarım da şimdi okula gitmem lazım 😀 yani size sadece geç saatte çocuk teslim etme özelliği sağlıyorsa o okul özel okul olmaz. Özel okul budur ☺️
Okulunuzun adını yazar mısınız? Özelden de olabilir. Kurumsal bir yerse değerlendirmek isterim kızım için.

Hayatımda böyle saçmalık görmedim. Her veliye aynı mail gider ve öğretmen indirimi, öğrenci indirimi ne kadar olacaksa o da belirtilir. Tüm herkese verilen ücret aynıdır. kalkıp da herkes ayrı ayrı gelsin okulda fiyat görüşelim diyorlarsa tabi ki orada bir sıkıntı var demektir.
Bir de yemek kırtasiye her şey dahil mi bu fiyat? Eğer öyleyse bedava hangi okul bu?
Eğitim+yemek+diğer giderler şeklinde kitap ve kiyafet ayrı ayrı.. mail sadece indirim günleri yazıyor ve telefonla aracılığıyla okula çağrılıyoruz

O okul, okul olmaktan çıkmış ticarethane olmuş. En uzak durulması gereken özel okullardan bana kalırsa. Okulun yıllık ücreti bellidir, indirimler kategorilerine göre yine belirli seviyededir, herkes ona göre ödeme yapar. Pazarlık falan dönmez. Pazarlık dönüyorsa orada müşteri (!) kaygısı vardır dolayısıyla oradaki eğitimin kalitesi de tartışılır.

.

yemek dahildir de kırtasiye ve kıyafet değildir. Evet fiyat normal bir fiyat ama sunduğu hizmetlere de bakmak tabi
Aynen öyle özel okulda indirim alacak kişi fiyatları belli olmalı. Bu arada kendimde özel okulda okudum 10 sene çocuklarım da 6 senedir özel okulda ben inanın ilk defa memur indirimi duydum. Benim bildiğim indirim hakları şöyle
1- bursluluk sınavına göre
2-öğretmen indirimi
3- personel indirimi
4-kardeş indirimi
5-şehit/gazi çocuğu indirimi
Sözleşmede memur indirimi şeklinde de yazıyor

Ben memur indirimi ilk defa duydum.
Anlamda çocuğunu veriyor 3 yıldır.
Hıc öyle indirimden bahsetmedı.

Şimdi fiyat aldım geldim 😂 yeni dönem için erken kayıt fiyatı 2 çocuk 480 bin civarı. Okul+üç öğün yemek+etüt ortaokul okul+iki öğün yemek olarak

Offf Allah yar ve yardımcımız olsun.

Oğlum 25 yaşında devlet okulunda okudu .

Ama şansımız kalabalıkta olsa iyi okul ve iyi öğretmenlere denk gelmiş olmamız.

Şimdi bir çocuğum olsa okula başlayacak devlette çok zor maalesef kaliteli eğitim .

İllaki pilot okul v.s. var

Ama bir çok ailenin belirtmiş olduğunuz rakamları karşılaması zaten mümkün değil.

Her zaman söylediğim şey,

Eğitim , sağlık , yemek hiç bir ülke de lüks olmamalı.

Geldiğimiz son durum üniversite mezunu ve fabrika da çalışan biri de aynı parayı alır oldu.

Bir sürü içi boş üniversite var gençler ümitsiz.

25 yaşında Türkiye'nin en iyi üniversitesini kazanıp iyi derece ile bitiren ,
Yurt dışında burslu master yapan çocuğum bile ümitsiz ne yapacağım ben diye düşüyor.

Yazacak sayfalarca şey var ama ...

Allah hepimizin yolunu açık etsin

Şimdi bir çocuğum olsa okula başlayacak devlette çok zor maalesef kaliteli eğitim .

Ama bir çok ailenin belirtmiş olduğunuz rakamları karşılaması zaten mümkün değil.

Geldiğimiz son durum üniversite mezunu ve fabrika da çalışan biri de aynı parayı alır oldu.

Yurt dışında burslu master yapan çocuğum bile ümitsiz ne yapacağım ben diye düşüyor.

Master yaptığı ülkede kalmak istemedi mi
Gerçekten ben de çok üzülüyorum bu duruma😔

Oğlum kurumsal bir özel okulda okuyor..Şu an 2. Sınıf ve 3.sınıf için fiyat görüşmeye gittik ve o gün parayı ödedik
Iki yıl boyunca memur indirimi alıyoruz ve Sınıfta en düşük fiyatı biz ödüyoruz..Hafta sonu veli grubuyla toplandık ve ödediğimiz okul paralarını konuştuk bu yıl en fazla biz ödüyoruz ve bizim gibi memur indirimi alan arkadaşada aynı fiyatı vermisler ama onlar kabul etmemişler(sonradan bizden 11 bin asagiya yazdırdılar)..Bende Bi kaç gün sonra okula gidip konuyu konuştum bana muhasebe bölümünün verdiği cevap ödemenizde sıkıntı yok dedi bende evet ödemede sıkıntı yok ama ben az öderken neden yüksek fiyat ödedim ve o memur arkadaş neden benden 11 bin az ödedi diyorum sizin sorunuzu A bayana ileteceğim sizi arayacak dedi...Okulda her veliye 250 253 bin arasi bize 261 bin..Ben bu konuda ne yapabilirim nereye şikayet edebilirim Genel merkezlerini arasam bir şey değişir mi
kurumsalsa nasıl farklı fiyat verebiliyorlar. bizim okulda her veliye aynı ücret. burs ya da kardes indirimi yoksa. direl-k veli gurubundan görüyorum cünkü . biz pazarlık bile yapamıoruz zaten .

Amin amin. Valla kimse kolay kolay bedava eğitim varken bu kadar para dökmek istemek ki zaten. Bizim burada ki okullar 40 kişilik olmasını geç fiziki koşullar çok kötü maalesef. Hayır yeni okullar var onlarda da su yok,personel yok.
Onu da geçtim burada gruplaşmalar çok. Atıyorum erzurumlular,karslılar,Tokatlılar (bunları uydurdum 😀) öyle bir gruplaşmışlar ki çeteleşnişler resmen.
Semt üst düzey değilse sıkıntı ya maalesef :/

Şimdi fiyat aldım geldim 😂 yeni dönem için erken kayıt fiyatı 2 çocuk 480 bin civarı. Okul+üç öğün yemek+etüt ortaokul okul+iki öğün yemek olarak
Ay aslında çok ucuz desem banlanır mıyım bilemedim 12 aya bölsen çocuk başı 20 k aylık yemekle etütle vs bir önceki sayfada yazanlarla imkanlarıyla bedava ( çocukların 12 ay boyunca okula gitmediğini biliyorum sadece ben o şekilde böldüm )

Bu eğitimsiz kalitesiz bir okulun yaptığı şeydir. Çocuklarınızı bu okullara vermeyin derim. Okul fiyatı herkese eşittir ve ilan edildiğinde tüm velilere mail gider. Sizinki profesyonellikten uzak berbat bi şey
Devlet okulları bunlara bin basar eğitimde gerçekten de

Ay aslında çok ucuz desem banlanır mıyım bilemedim 12 aya bölsen çocuk başı 20 k aylık yemekle etütle vs bir önceki sayfada yazanlarla imkanlarıyla bedava ( çocukların 12 ay boyunca okula gitmediğini biliyorum sadece ben o şekilde böldüm )
Hahahaha yani çok daha fazla rakamlı yerler var evet. Hatta tek çocuk bu fiyat olan yerler olduğu gibi tek çocuk 600 üstü isteyen de çok yer var.
Vallahi her şeye yetişmek zor ama elden geldiğince. Bide bununla bitmiyor ki bi de ikisi de yüzücü 😀 aylık 10 da yüzme kursuna gidiyor.
Bu çocuklar olmasa ben kraliçe gibi yaşarım ay ahahahhaha

Hahahaha yani çok daha fazla rakamlı yerler var evet. Hatta tek çocuk bu fiyat olan yerler olduğu gibi tek çocuk 600 üstü isteyen de çok yer var.
Vallahi her şeye yetişmek zor ama elden geldiğince. Bide bununla bitmiyor ki bi de ikisi de yüzücü 😀 aylık 10 da yüzme kursuna gidiyor.
Bu çocuklar olmasa ben kraliçe gibi yaşarım ay ahahahhaha
😂😂benim oğlum da hep özel okulda okudu
Lgs de devlet lisesi kazandı şimdi ona gidiyor

Ev aldık yenilerde
Eşim diyor ki bak oğlum sen özel okulu bıraktın ben villa aldım😂😂😂😂

Devlet okulları bunlara bin basar eğitimde gerçekten de
Asla inanmıyorum. Yeğenlerim devlet okuluna gidiyor daha ingilizce dersi yokmuş matematik vs hak getire. Benim oğlum şimdi 1.sınıf ve uluslararası matematik şampiyonasına katılacak. İngilizce ve İspanyolcaya hakim, robot yapıyor devlette okuyan yeğenlerimde asla böyle şeyler görmedim ben.

😂😂benim oğlum da hep özel okulda okudu
Lgs de devlet lisesi kazandı şimdi ona gidiyor

Ev aldık yenilerde
Eşim diyor ki bak oğlum sen özel okulu bıraktın ben villa aldım😂😂😂😂
Aajahhaahahahhaaha 😂 benim de tel istediğim iyi bir lise kazanmaları ya. O günün hayaliyle hayata tutunuyorum. Darısı başımıza

Asla inanmıyorum. Yeğenlerim devlet okuluna gidiyor daha ingilizce dersi yokmuş matematik vs hak getire. Benim oğlum şimdi 1.sınıf ve uluslararası matematik şampiyonasına katılacak. İngilizce ve İspanyolcaya hakim, robot yapıyor devlette okuyan yeğenlerimde asla böyle şeyler görmedim ben.
Ben bu konudaki özel okullar için söyledim bunu

Back