Fahiş kolej yemek ücretini konusunda yardım

Pandemi dönemine kadar kızım saygın bir kolejdeydi ve evden eğitim alınan sürece geçildiginde okul bize yemek+servis bedelini geri iade etmisti.
Oglum 1.sınıftaydı ve onu evime çok yakın olan farklı bir koleje yazdırmıstım bu kolejden bu ödemeleri mailler atip ugrasıp zoraki sekilde aldım.
Alamayan cok sayıda veli varmıs.Üzerinde duran ve disli veli gördüklerinde yardımcı oluyorlar.Bu yemek kısmında kızımın okulunda zorunluluk yoktu ama oglumda vardı bu bile kolejinden kolejine degisiyormus demek ki.
Siz üzerinde durup yeni dönem sözleşmesini imzalamadan bastırırsanız yemek bedelini ödemeden okul kaydını da pasa pasa yaptırırsınız bana göre.Sadece isi sessiz sedasız halledin derim.
Evet haklisiniz, bencede öyle. Aglamayana meme yok bu memlekette malesef. Inşallah halledicem. Sagolsun bir arkadas burada dilekce yazin mecbur yazili cvp vermek zorunda olduklari icin meb in duzenlemesine uyup yemegi zorunlu tutamazlar dedi, oyle yapicam inşAllah.
Bize sorunsuzca pandemi doneminde yemek ucretini iade etmislerdi ama egitim ucretini hic iade etmediler online egitim sunduklari icin diye hatırlıyorum.

Evet bundan üç yıl önce bir arkadaşla konuşmuştuk, onlarda da yemek ücreti zorunlu ve pesindi.Oglu lisedeydi ve canı başka şey çekip kantine gidiyormus.Hem yemek ücreti hem kantin için ayrı masrafı olduğunu söylemişti.
Bizdede durum öyle. Sırf kızım degil arkadaşlarida oyle yapiyor. Ustelik doymuyoruz anne yemekhanede, sadece 1 tabak veriyorlar ikinci tabak istemek yasak diyor. 😡

İş günü hesabı yaparsanız ( okulda tek öğün verildiğini düşünerek hesaplıyorum) 180 iş gününde çocuğunuzun tek öğünü ortalama 500 liraya denk geliyor. Çocuğunuza gerçekten 500 liralık yemek veriyorlar mı?

Bende sırf kırtasiye 50bin tl ve yemek parası yüzünden bu yıl sinirlenip Devlet okuluna verdim . Yemek almayalım dedim kabul etmediler, kuzeninin bir önceki yıl kullandığı kitapları kullanalım dedim olmaz yenisi 50bin almak zorundasın dediler. Bizim yemekler berbattı . Sınıfta öğretmen vitaminlerden, hazir gıda tüketilmesinjn sagliksizligindan bahsediyor, çocuklara paso Nugget ,hazır köfte ,sosis hamburger vs ( en kötüsünden) veriyorlardı .tabaklar iyi yikanmiyordu. kaç kere velilerle okula gittik genel müdürlük kararı dediler. Çocuğum normalde hiç yemek seçmez okulda aç kalıyordu. Valla devlete verince kafam rahat etti. O kadar para verene kadar son 2 yıl kursa gönderirim , online derslere katılır param cebimde kalır hemde sinir olmam diye düşündük. Çünkü artık özel okullar eğitim kurumu olmaktan çıktı ticarethaneye döndü. İnanın devlet okulunda harika öğretmenler var .

Bizdede durum öyle. Sırf kızım degil arkadaşlarida oyle yapiyor. Ustelik doymuyoruz anne yemekhanede, sadece 1 tabak veriyorlar ikinci tabak istemek yasak diyor. 😡
Bizim de aynıydı geçen sene oğlum özeldeydi

Müdür olunca ikinci tabağı veriyorlarmış müdür olmayınca vermiyorlar dedi

Bir de ikinci tabağı istemeye gittiklerinde bizi üzüyorsunuz ama diyormuş yemek dağıtan kadın
Sanki cebinden veriyor yemek parasını

Parasını verdiğimiz yemeği alamıyordu oğlum

Rapor alıp yemeyenler vardı

Şimdi devlette yemek ücreti çok uygun ama oğlum istemiyor evden hazırlıyorum arkadaşları da öyle yapıyormuş beraber yiyorlar🤷‍♀️

İyi akşamlar herkese, mağlum yıl sonu yaklaşıyor, belki sizler de bizim gibi kolej erken kayıt fiyatlarını öğrenmiş olabilirsiniz. Bizim 9kulumuz yemek ücretini iki katına çıkarmış yani sadece yemek 100.000 TL'ye yakın bir rakam 😔. Geçen yılki eğitim ücretinin üzerinede bi 90.000 kadar zam eklemişler ve bunu taksit ile ödemem bile imkansız gözüküyor. Fakat okul çocuk rapor getirirse bunun incelenebileceğini söylüyor ama baştan kesinlikle doktordan rapor getirirseniz yemeği almak zorunda değilsiniz bile demiyorlar. İnceleyecekmiş.

Çocuğumun herhangi bir rahatsızlığı yok ama yemek konusunda çok seçici ayrıyetten yemekhanede kaç kere saç teli çıkmıṣ çocukların yemeğinde. Çocuğumda, arkadaşlarıda yemekhanedeki yemekleri beğenmedikleri icin sık sık kantinden tost vs alıyorlar. Hem o kadar yemek ücretini ödüyoruz hemde hatrı sayılır kantin masrafı oluyor, fiyatlar zaten uçuk.

Doktordan rapor alıp götürmek istiyorum. Sizin bir fikriniz var mıdır devlet hastaneleri sizce bu tarz bir rapor verilirler mi yani arada sırada gluten hassasiyetinden şüpheleniyorum başka da Allah'a şükür bir rahatsızlığı yok. Yeterli bi sebep ne olabilir, sizce nasıl bi rapor alabilirim? Teşekkür şimdiden fikirleriniz için.

Düzeltme yapmak istedim çünkü bir çok arkadaş şaşırmış yemeğin zorunlu olmasına. Biz sanırım bi 6 yıldır bu okuldayız ve durum her zaman böyleydi. Hep yemek ile birlikte sozlesme yaptık. Ama geçen seneden itibaren yemek ücreti fahiş bir fiyat olduğu için yemek almamayı ilk defa sordum. Geçen senede yine rapor demişlerdi ama sonra çocuk yemeği istediği için rapor falan sunmadım yemek aldık. Bu senede artık hem cocuk istemiyor hem fiyat aşırı ucmus durumda. Ama yine rapor diyorlar.
Sanırım bir cok kolej böyle.
Türkiyede özel okulun bana manası yok gibi geliyor. Düsük ücrete öğretmen çalıştırıyorlar. Hatta hadsizce öğretmenleri toplayıp azarlayabiliyorlar. Onlar da bence verimsiz ders anlatmaya neden oluyor ya da sık öğretmen değişikliğine. Bu arada öğretmen değilim. Bence düzgün bir devlet okuluna gitse daha iyi olur. Oraya verdiğiniz parayla zaten çocuk her türlü kursa yazdırılabilir. Yüzme jimlastik basketbol vs ek ders aldırılabilir hatta üstüne baya para artar

Ben kolejde okudum ve bizde zorunlu değildi. Ailem ilk sene parasını ödedi yedim ama fiyatı yüksekti ve dediğiniz gibi ikinci tabağı vermek istemiyorlardı. İlk tabak çok dolu ve doyurucu imiş gibi sanki. Sonraki seneler kantinden yemeye ve evden götürmeye başlamıştım. Zorunlu olamaz. Para koparmak için yapıyorlar. Nefret ediyorum kolejlerden sadece ticarethane.

Bizim de aynıydı geçen sene oğlum özeldeydi

Müdür olunca ikinci tabağı veriyorlarmış müdür olmayınca vermiyorlar dedi

Bir de ikinci tabağı istemeye gittiklerinde bizi üzüyorsunuz ama diyormuş yemek dağıtan kadın
Sanki cebinden veriyor yemek parasını

Parasını verdiğimiz yemeği alamıyordu oğlum

Rapor alıp yemeyenler vardı

Şimdi devlette yemek ücreti çok uygun ama oğlum istemiyor evden hazırlıyorum arkadaşları da öyle yapıyormuş beraber yiyorlar🤷‍♀️
Evet zenginler bosuna zengin olmuyorlar bunu anlıyorum. Ben hakkimi cocugumun hakkini helal etmiyorum. En kirtasiye ucreti bile o kadar coktuki ne kadar canim sıkılmıştı.
Peki rapor alanlar devlet dr undanmi ozel dr danmi almislar. Sebep olarak ne yazilmis biliyormusunuz?

Ben kolejde okudum ve bizde zorunlu değildi. Ailem ilk sene parasını ödedi yedim ama fiyatı yüksekti ve dediğiniz gibi ikinci tabağı vermek istemiyorlardı. İlk tabak çok dolu ve doyurucu imiş gibi sanki. Sonraki seneler kantinden yemeye ve evden götürmeye başlamıştım. Zorunlu olamaz. Para koparmak için yapıyorlar. Nefret ediyorum kolejlerden sadece ticarethane.
Aynen zaten cok dolu dolu tabak veriyorlar gibi birde ikinci tabak yasakmis. Bence ticarethane demek masum bile kaliyor. Artik iyice anladim bunu

Aynen zaten cok dolu dolu tabak veriyorlar gibi birde ikinci tabak yasakmis. Bence ticarethane demek masum bile kaliyor. Artik iyice anladim bunu
Biz istiyorduk ikinci tabağı ama homurdana homurdana veriyorlardı. İyicene cozutmuşlar artık.😬 Ah ne diyim. Ben mezun olurken midem bulanmıştı nefret ettim özel egitim kurumlarından.

X