- 17 Ağustos 2011
- 22.594
- 141.873
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Okulunuzun kiymetini bilin. Bizim okulun ve duydugum diger kolejlerin kirtasiyeside cok pahaliydi. Kirtasiye ucretimiz diger kolejlere gore daha dusuktu ama yinede coktu.Ankara ortalamasında bir ucret oduyoruz, bizden ucuz olan yerlerde var pahali olanlarda, ama o kadar okul gezdim kimse ekstra yemek ucreti diye bahsetmedi bize.
Ekstra olarak sene basinda tek seferlik kirtasiye odedik, onu da mecbur kilmadilar, isterseniz listeyi verelim siz halledin dediler. Bir de geziler ve disardan gelen etkinlik hocalari icin ara ara cuzi rakamlar oduyoruz.
Okul oyle stresli bir konu ki, simdi muhtemelen soyle dusunuyorsunuz, hakkimi ararsam cocugumla ugrasirlar, o yuzden susayim (Ben boyle dusunurdum).Okulunuzun kiymetini bilin. Bizim okulun ve duydugum diger kolejlerin kirtasiyeside cok pahaliydi. Kirtasiye ucretimiz diger kolejlere gore daha dusuktu ama yinede coktu.
Evt o zammı yemek kirtasiye uzerinden tamamliyorlar. Umarim MEB in yonetmeligini soyleyip kurtulabilirim. Tabii ugrastiracaklari yinede kesin gozukuyor. Bakalim hayirlisi...okullara belirli olanların uzerinde zam yapmalari yasak olduğu icin yemeklerden kirtasiye forma paralarindan kar etmeye çalışıyorlar. arastirdan o herkese zorunlu tuttutklari, "ödesin canim" dedikleri 100.000 lira bir ogretmenin 5-6 aylik maasidir kesin
Aynen öyle çocuk söz konusu olunca insanın eli kolu bagli oluyor.Okul oyle stresli bir konu ki, simdi muhtemelen soyle dusunuyorsunuz, hakkimi ararsam cocugumla ugrasirlar, o yuzden susayim (Ben boyle dusunurdum).
Ama yonetmelikte yoksa bu konu velileri orgutleyip toplu bi isyan cikarirsaniz cozum olabilir gibi geldi bana.
Ay bu arada hakikaten okulumuzun kiymetini bilelim, ozel okul olayi cok suistimale acik belliki.
Basvururum ben hakkimi ararim Allah in izniyle ama cocugumun kaydini yenilemezler ve bunu son seneside oldugu icin goze alamam.Böyle bir zorunluluk olamaz, bazı okullar yapacakları zammı yemek fiyatına dahil edip yemeği de zorunlu kılarak fazla fazla ödeme alıyor. Herkes bir kılıf buluyor. İçeriden bildiriyorum, Milli Eğitim’e başvurun.
niye yenilemesinler ki? onlar ticarethane. kolay kolay 8. sınıfta o boşluğu dolduramazlar. en kotu geri adim atmak zorunda kalırsıniz ama cocugunuzu almamazlik yapacaklarını zannetmiyorumBasvururum ben hakkimi ararim Allah in izniyle ama cocugumun kaydini yenilemezler ve bunu son seneside oldugu icin goze alamam.
Boslugu dolduramamalari söz konusu degil, ragbet goren bi okul. Yani biri gider biri gelir diye bakacaklardir. Ama dediginiz gibi bende en kotu geri adım atarim diye dusundum. Bakalim kac yillik ogrenciniz vs konusacagim ama ilk dayanagim tabiiki meb in duzenlemesi olacak. Belki gerçekten kac yillik ogrencisi oldugu icin cocugum müdür insiyatif kullanir bilmiyorum ve yemek ucreti almayalim falan der, deneyecegim elimden geleni.niye yenilemesinler ki? onlar ticarethane. kolay kolay 8. sınıfta o boşluğu dolduramazlar. en kotu geri adim atmak zorunda kalırsıniz ama cocugunuzu almamazlik yapacaklarını zannetmiyorum
Günlük ortalama 550₺ ederindeki menüyü merak ettim.İyi akşamlar herkese, mağlum yıl sonu yaklaşıyor, belki sizler de bizim gibi kolej erken kayıt fiyatlarını öğrenmiş olabilirsiniz. Bizim 9kulumuz yemek ücretini iki katına çıkarmış yani sadece yemek 100.000 TL'ye yakın bir rakam . Geçen yılki eğitim ücretinin üzerinede bi 90.000 kadar zam eklemişler ve bunu taksit ile ödemem bile imkansız gözüküyor. Fakat okul çocuk rapor getirirse bunun incelenebileceğini söylüyor ama baştan kesinlikle doktordan rapor getirirseniz yemeği almak zorunda değilsiniz bile demiyorlar. İnceleyecekmiş.
Çocuğumun herhangi bir rahatsızlığı yok ama yemek konusunda çok seçici ayrıyetten yemekhanede kaç kere saç teli çıkmıṣ çocukların yemeğinde. Çocuğumda, arkadaşlarıda yemekhanedeki yemekleri beğenmedikleri icin sık sık kantinden tost vs alıyorlar. Hem o kadar yemek ücretini ödüyoruz hemde hatrı sayılır kantin masrafı oluyor, fiyatlar zaten uçuk.
Doktordan rapor alıp götürmek istiyorum. Sizin bir fikriniz var mıdır devlet hastaneleri sizce bu tarz bir rapor verilirler mi yani arada sırada gluten hassasiyetinden şüpheleniyorum başka da Allah'a şükür bir rahatsızlığı yok. Yeterli bi sebep ne olabilir, sizce nasıl bi rapor alabilirim? Teşekkür şimdiden fikirleriniz için.
Düzeltme yapmak istedim çünkü bir çok arkadaş şaşırmış yemeğin zorunlu olmasına. Biz sanırım bi 6 yıldır bu okuldayız ve durum her zaman böyleydi. Hep yemek ile birlikte sozlesme yaptık. Ama geçen seneden itibaren yemek ücreti fahiş bir fiyat olduğu için yemek almamayı ilk defa sordum. Geçen senede yine rapor demişlerdi ama sonra çocuk yemeği istediği için rapor falan sunmadım yemek aldık. Bu senede artık hem cocuk istemiyor hem fiyat aşırı ucmus durumda. Ama yine rapor diyorlar.
Sanırım bir cok kolej böyle.
Bizim okulda da öyle.Kizim yemek istemiyorum dedi ama mebursunuz ancak rapor getirirseniz belki dediler.Ayni kolejmi diye dusunmedim degilİyi akşamlar herkese, mağlum yıl sonu yaklaşıyor, belki sizler de bizim gibi kolej erken kayıt fiyatlarını öğrenmiş olabilirsiniz. Bizim 9kulumuz yemek ücretini iki katına çıkarmış yani sadece yemek 100.000 TL'ye yakın bir rakam . Geçen yılki eğitim ücretinin üzerinede bi 90.000 kadar zam eklemişler ve bunu taksit ile ödemem bile imkansız gözüküyor. Fakat okul çocuk rapor getirirse bunun incelenebileceğini söylüyor ama baştan kesinlikle doktordan rapor getirirseniz yemeği almak zorunda değilsiniz bile demiyorlar. İnceleyecekmiş.
Çocuğumun herhangi bir rahatsızlığı yok ama yemek konusunda çok seçici ayrıyetten yemekhanede kaç kere saç teli çıkmıṣ çocukların yemeğinde. Çocuğumda, arkadaşlarıda yemekhanedeki yemekleri beğenmedikleri icin sık sık kantinden tost vs alıyorlar. Hem o kadar yemek ücretini ödüyoruz hemde hatrı sayılır kantin masrafı oluyor, fiyatlar zaten uçuk.
Doktordan rapor alıp götürmek istiyorum. Sizin bir fikriniz var mıdır devlet hastaneleri sizce bu tarz bir rapor verilirler mi yani arada sırada gluten hassasiyetinden şüpheleniyorum başka da Allah'a şükür bir rahatsızlığı yok. Yeterli bi sebep ne olabilir, sizce nasıl bi rapor alabilirim? Teşekkür şimdiden fikirleriniz için.
Düzeltme yapmak istedim çünkü bir çok arkadaş şaşırmış yemeğin zorunlu olmasına. Biz sanırım bi 6 yıldır bu okuldayız ve durum her zaman böyleydi. Hep yemek ile birlikte sozlesme yaptık. Ama geçen seneden itibaren yemek ücreti fahiş bir fiyat olduğu için yemek almamayı ilk defa sordum. Geçen senede yine rapor demişlerdi ama sonra çocuk yemeği istediği için rapor falan sunmadım yemek aldık. Bu senede artık hem cocuk istemiyor hem fiyat aşırı ucmus durumda. Ama yine rapor diyorlar.
Sanırım bir cok kolej böyle.
Sormayin aynen öyle. Bazi Ogretmenlerin bile lezzetsiz diye sikayetlendigi bazende sac telinin bile ciktigi bir menu malesef.Günlük ortalama 550₺ ederindeki menüyü merak ettim.