• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel öğretmene az mı veriyorum ?

Sizin kişisel olarak ne olduğunuz ve nasıl olduğunuz beni hiç ilgilendirmiyor.Böyle bir konuda tabii ki genelleme yapıcam çünkü istatistikler var, koskoca bir nesil yetişiyor.Devlet veya bu konuda istatistik üreten kuruluşlara gidip “beni bu başarısızlık içeren istatistiklerden uzak tutun, ben özverili bir öğretmenim” diyo musunuz merak ediyorum.Zaten kime sorsan süper yapıyo işini o zaman bu başarısız,okuldan nefret eden, onca yıl okuyup daha çarpım tablosunu öğrenememiş kişileri kim yetiştiriyor merak ediyorum. Ayrıca ilk yorumumda da dediğim gibi ben yalnızca bu kadar başarısız insanlar yaratan bu sisteme ve içindekilere bu kadar para döken insanlara acıyorum.

Benim yüzümün kızaracağı bi durum da yok ayrıca, bunca başarısızlık silsilesi içersinde, gazetelerde boy boy Türkiye matematkte 82 ülkeden 71.oldu haberlerini okuyunca bir öğretmen olarak kendi payınıza düşen utanma duygusunu üzerinize alınıp biraz olsun şu konularda kendi hatalarınızı kabul edip özeleştiri yapamıyosanız kimseye bir şey öğretecek yetide değilsiniz bana göre.İyi günler.

He.
Ve ne eksik ne fazla; Allah gönlünüze göre versin. Çok amin:dua:

O kadar haklısın ki.
Dıyecek bısey bulamıyorum .
Okulda dıl bılgısı gördüler, yumuşalar sertleşmeler unlu dusmesı, kaynaştırma.
Sonra ben bunlarla alakalı ne test ne konu anlatımı nede kaynak kıtaptan(okul aldırdı) etkınlık olmayınca , öğretmenle görüşmek ıstedım. Dedım kı sız böyle böyle konu ısledınız , çocuk bunları anlamadı, 1 gundede gectınız konuları dedım.Yanı bır günde ıkı konu gördüler, dıger günde ıkı konu. Zaten cok karışık bu konular.
Hayır dedı zor degıl bunlar, günlük hayatımızda konustumuz sekılde cok basıt dedı bana, ama bana cok zor geldı.

Neyse sonra sınavlar belırlenınce tekrar gıttım, sız verın bana bunla alakalı etkınlık ben çalıştırayım dedım dedı kı o konular sınavlarda çıkmayacak.
Sınavda çıkacak konu baslıkları soylendı, gırıs gelısme sonuç, grafık okuma var mesela suanda hala gormedık.
Deyımler keza dun yazdım . Konu anlatılmadan eve odev gonderıldı, adıda bu konuyu geçmek oldu. Pazartesı sınav var bugünde grafık gelecek. 3 tane ogrenılmemıs konu var elımızde kısacası , sınavda çıkacak.

Madem sınavda dıl bılgısı çıkmayacaktı neden verdınız, neden sınava odaklı gıtmedınız. Zaten ogrrtmedılerde ustun koru gecıldı.

Buarada konusuyorumda sadece benım kı degıl, bır cok çocuk bu konuları anlamamış yardımsız yapamamış.
Öyle yanı cok zor ısımız
okul caginda cocugum olmadigi icin soruyorum bunlari yanlis anlamayin gercekten sinava yonelik mi olmali hersey? mesela dilbilgisini bir test veya sinav yerine okudugu veya okudugunuz bir kitaptan ogrenemez mi? illa yuksek sinav notlari mi olmali cocuklarin? yani belirtili isim tamlamasini aysenin ati adli bir hikaye siz yazsaniz ve ogretseniz daha cok akilda kalmaz mi? yillar once bir aile dostumuz evimize ziyarete gelmisti ben ilkokuldaydim kendisi de fen bilgisi ogretmeniydi beraber ormana gitmistik orada bana tozlasmayi ciceklerdeki erkek organ disi organi vs yi gostermisti kalem kagit kullanmadan okadar cok sey ogretmisti ki hala hatirlarim 33 yasindayim. ben mi utopik dusunuyorum bilmiyorum ama cocuklara surekli kalem kagit ders vs diye baski kurmak bana zalimlik gibi geliyor. kizim 3 yasina girecek ben hicbir caba sarfetmedim sadece sarki soyledik kitap okuduk neredeyse alfabedeki butun harfleri taniyor. 1.5 yasindaki oglum da neredeyse rakamlari taniyor ve bunlari hep sarkiyla kitapla yaptik dedigim gibi ogrensinler diye caba sarfetmedik. kendiliginden gelisti. ozel okul ve ozel egitim bana hep cok sacma geldi bakin tekrar ediyorum okul caginda degiller belki okul cagina gelince bambaska dusunurum ama 1300 lira aylik okula verecegime o parayla onu tatile, gezmeye, dogaya gotururum gibi geliyor ki devlet okulundaki ogretmenlerin her zaman daha tecrubeli olduklarini dusunuyorum. okulsuz egitimi tercih etmemin tek nedeni de suanda buyuk sehirde yasiyorum esim klasik calisan her an biyerlere gitme sansimiz yok. eger freelance bir calisma ortamimiz olsaydi bambaska kulturler ve insanlarla kaynasma firsatlari cok olsaydi okulu hic dusunmezdim. yani benim icin okul egitimden daha cok sosyallesme ortami olacak. tabi tekrar ediyorum onumde uzun yillar var 5 yasina hatta mumkunse 6 yasina kadar evde egitim vericem imkanlarim dahilinde okul cagi geldiginde boyle dusunur muyum bilemiyorum....

okul caginda cocugum olmadigi icin soruyorum bunlari yanlis anlamayin gercekten sinava yonelik mi olmali hersey? mesela dilbilgisini bir test veya sinav yerine okudugu veya okudugunuz bir kitaptan ogrenemez mi? illa yuksek sinav notlari mi olmali cocuklarin? yani belirtili isim tamlamasini aysenin ati adli bir hikaye siz yazsaniz ve ogretseniz daha cok akilda kalmaz mi? yillar once bir aile dostumuz evimize ziyarete gelmisti ben ilkokuldaydim kendisi de fen bilgisi ogretmeniydi beraber ormana gitmistik orada bana tozlasmayi ciceklerdeki erkek organ disi organi vs yi gostermisti kalem kagit kullanmadan okadar cok sey ogretmisti ki hala hatirlarim 33 yasindayim. ben mi utopik dusunuyorum bilmiyorum ama cocuklara surekli kalem kagit ders vs diye baski kurmak bana zalimlik gibi geliyor. kizim 3 yasina girecek ben hicbir caba sarfetmedim sadece sarki soyledik kitap okuduk neredeyse alfabedeki butun harfleri taniyor. 1.5 yasindaki oglum da neredeyse rakamlari taniyor ve bunlari hep sarkiyla kitapla yaptik dedigim gibi ogrensinler diye caba sarfetmedik. kendiliginden gelisti. ozel okul ve ozel egitim bana hep cok sacma geldi bakin tekrar ediyorum okul caginda degiller belki okul cagina gelince bambaska dusunurum ama 1300 lira aylik okula verecegime o parayla onu tatile, gezmeye, dogaya gotururum gibi geliyor ki devlet okulundaki ogretmenlerin her zaman daha tecrubeli olduklarini dusunuyorum. okulsuz egitimi tercih etmemin tek nedeni de suanda buyuk sehirde yasiyorum esim klasik calisan her an biyerlere gitme sansimiz yok. eger freelance bir calisma ortamimiz olsaydi bambaska kulturler ve insanlarla kaynasma firsatlari cok olsaydi okulu hic dusunmezdim. yani benim icin okul egitimden daha cok sosyallesme ortami olacak. tabi tekrar ediyorum onumde uzun yillar var 5 yasina hatta mumkunse 6 yasina kadar evde egitim vericem imkanlarim dahilinde okul cagi geldiginde boyle dusunur muyum bilemiyorum....
basta bizde sızın gibiydik, egıtım sistemi bızı perisan etti. Bakın bende ilgili bir anneydım hep. Cok guzel etkinlikler yaptık seneler boyunca. Sayıları alfabeyi en az anlattığınız yöntemle bizde ogrettık, alternatif egıtım veren kurumlar varmıs ilkokulda yani akademik basariyı desteklemeyen ama bu turkiyede kabul gormus bir surec degıl. Ha siz oyle devam ederseniz edebilirsiniz ama ilkokul bıttıgınde ortaokula geldıgınızde bızden cok daha fazla zorlanırsınız. Her konu ıcın kitap hazırlayamam suanda hem vakit yetmiyor hemde gunler gecer Ken sureklı konu degısıyor.
Bugunde 5n1k gelmıs turkce den :))) daha dıger İkı gun ki konu ogrenılmedı madem ortak sınav olacaktı, madem gerıdeydık dılbılgısı degil sınav odaklı gitseydi ogretmenımız diyorum. Cunku suanda bu konuları gormedı, sınavda çıktı denmesın diye yetısmeye calısıyor sadece.(dılbılgısı sınavda cıkmayacak) Ben sadece bunu soyluyorum.
Sızın verdıgınız örnekler buraya kadar tasımıyor bızı Maalesef cunku gercekler sızın yazdığınız gibi ılerleyemıyor. Ha elbette bir İkı konu bu sekilde oluyor, ama tamamı asla olamaz. Cocuklarinizı okul öncesine bile gönderirsiniz emin olun,daha gercekten kucukler

basta bizde sızın gibiydik, egıtım sistemi bızı perisan etti. Bakın bende ilgili bir anneydım hep. Cok guzel etkinlikler yaptık seneler boyunca. Sayıları alfabeyi en az anlattığınız yöntemle bizde ogrettık, alternatif egıtım veren kurumlar varmıs ilkokulda yani akademik basariyı desteklemeyen ama bu turkiyede kabul gormus bir surec degıl. Ha siz oyle devam ederseniz edebilirsiniz ama ilkokul bıttıgınde ortaokula geldıgınızde bızden cok daha fazla zorlanırsınız. Her konu ıcın kitap hazırlayamam suanda hem vakit yetmiyor hemde gunler gecer Ken sureklı konu degısıyor.
Bugunde 5n1k gelmıs turkce den :))) daha dıger İkı gun ki konu ogrenılmedı madem ortak sınav olacaktı, madem gerıdeydık dılbılgısı degil sınav odaklı gitseydi ogretmenımız diyorum. Cunku suanda bu konuları gormedı, sınavda cıkmadın diye yetısmeye calısıyor sadece. Ben sadece bunu soyluyorum.
Sızın verdıgınız örnekler buraya kadar tasımıyor bızı Maalesef cunku gercek ler sızın yazdığınız gibi ılrleyemıyor. Ha elbette bir İkı konu bu sekilde oluyor, ama tamamı asla olamaz. Cocuklarinizı okul öncesine bile gönderirsiniz emin olun,daha gercekten kucukler
ilgili bir anne oldugunuzu biliyorum eski konularinizdan taniyorum sizi. lutfen yanlis anlamayin beni ben tamamen merakimdan soruyorum bunlari...

ilgili bir anne oldugunuzu biliyorum eski konularinizdan taniyorum sizi. lutfen yanlis anlamayin beni ben tamamen merakimdan soruyorum bunlari...
Yok yanlıs anlamiyorum tatlım, bızım etkinlikler artık sadece oyun odaklı illa bısey ogrenmesını hedeflemıyorum yani artık buyugu ıcın.
Valla canım cocuklar okula baslayana kadar dert yok, beni hatırla ilerde :)

buarada bahsettiginiz okullari da biliyorum. ankarada da bir subesi var hatta ama dediginiz gibi tr sartlarinda mumkun gorunen birsey degil. yani aail sormak istedigim akademik basari gercekten cok mu onemli hale geliyor okul caginda? bunun icin bir baski mi hissediyorsunyz? merakim tamamen bu. CuteMom CuteMom

buarada bahsettiginiz okullari da biliyorum. ankarada da bir subesi var hatta ama dediginiz gibi tr sartlarinda mumkun gorunen birsey degil. yani aail sormak istedigim akademik basari gercekten cok mu onemli hale geliyor okul caginda? bunun icin bir baski mi hissediyorsunyz? merakim tamamen bu. CuteMom CuteMom
Cocuga baglı, yakanıza yapısıyorsa ki ben asla kimseyle kıyaslamıyorum sen kendinle yaris diyorum, eninde sonunda o tempoya ayak uyduruyorsunuz. Bızım sınıfta okumayı sokemeyenler olmustu ailelerde gercekten ılgısızdı yoksa okumayı sokememe olamazdı(aynı zamanda egıtımlılerdı) karne gunune gelemedıler. Ben o topa girmek istemiyorum aslında ama ogretmen egıtım ve programlama hatasından oturu sınavdan dusuk not alsın istemiyorum. Bu son uc gun de gelen konuları oglum yapabilir, ogretılırse. Is basa dustu yine

Bence bu senelik için uygun seneye devam edecekseniz o zaman düşünebilirsiniz zam yapmayı

Bugunde 5n1k gelmıs turkce den :))) daha dıger İkı gun ki konu ogrenılmedı madem ortak sınav olacaktı, madem gerıdeydık dılbılgısı degil sınav odaklı gitseydi ogretmenımız diyorum. Cunku suanda bu konuları gormedı, sınavda çıktı denmesın diye yetısmeye calısıyor sadece.(dılbılgısı sınavda cıkmayacak) Ben sadece bunu soyluyorum.
Sızın verdıgınız örnekler buraya kadar tasımıyor bızı Maalesef cunku gercekler sızın yazdığınız gibi ılerleyemıyor. Ha elbette bir İkı konu bu sekilde oluyor, ama tamamı asla olamaz. Cocuklarinizı okul öncesine bile gönderirsiniz emin olun,daha gercekten kucukler

Ya cute ben bu işi anlamadım

Koalina Koalina rahatsız ettim ama bu konular hangi sınıf müfredatı

Benim oğlan 2 de öğrendi 5n1k yı mesela cuteninki 4 te başka konuları karşılaştırmıyorum şimdi

Mesela gelen ay dünyanın katmanlarımı öğrenip oyun hamurundan dünya maketi yaptılar

Bunu anlatıp flaşsa yükleyip sundular

Ya da matematikte geçen yıl 5 ler dahil ezberlediler çarpım tablosunu bu yıl yani 3 te 9 lar da bitecek

Netten örnek yıllık planlar gördüm baktım ana kazanımları çok genel yazmışlar o nedenle konuları anlayamadım

Müfredata nereden ulaşabiliriz

Sonuçta piyasadaki kitapların içeriği aynı değil mi

Eklentiler

• image.jpeg
    image.jpeg
    171,3 KB · Görüntüleme: 24
  • image.jpeg
    image.jpeg
    191,3 KB · Görüntüleme: 34

Çünkü neyi bilmesi gerektiğini ölçemiyorsun

Elinde tek veri sınav vs oluyor

İlk 3 yıl sınav da yok

Az mı öğrendi çok mu öğrendi bilmiyorum

Bir de cidden bazı sorularını ben anlayıp yapamıyorum ki zamanında iyi bir öğrenciydim

Bu sefer bu öğrenilenler gerekli mü acaba diyorsun

Mesela okuduğunu anlama çok önemli ama bunu ben ölçemiyorum okulda parça okuyup sorularını yapıyorlar vs

Merhaba , 4. sınıf öğretmeniyim . Kızım da 4. sınıf öğrencisi Şimdiye kadar işlediğimiz Türkçe dersi konuları(dil bilgisi);

Okuduğunu anlama her ünitede var ama bu ünitemiz okumak, kitap, kütüphane okumanın önemi vs
Eş anlamlı kelimeler
Zıt anlamlı kelimeler
Eş sesli kelimeler
Noktanın kullanım yerleri
Deyimler
Atasözleri
Ekran akıllı işaretleri ve anlamları
Yansıma kelimeleri
Tablo, grafik, şema okuma değerlendirme
Eğitimhaneden 2 ,3 yazılı indirip beraber çözün . Faydası olacaktır.

Hayır canım oluyor tabı kı.

Karne verıldı altında altığı notların olduğu bır a4 cızelge verdıldı.

Ama karne herkesın cok ıyı degıldı, ıyı de vardı, gelıstırılmelıde vardı. 1.sınıftan beri
O yüzden uzulen ağlayanlar hep oldu.
Bu sene tamamen not sıstemıne donduk , bakalım bu sene nasıl olacak
Bırde ben o zıncır okullara veremem yanı senede 40 bın lıra fılan , hem ıkıncı bır çocuğuma bu olağanı sağlayamamak var hemde 4 sene bunun devamı nasıl olacak
Bırde ozel ortaokula gıdenler ılla lıseyı ozelde mı devam edecek. Ben bunu hıc ıstemıyorum
Sen böyle yazınca ıyıce karıştım cunku sız bırebır yasıyorsunuz.
Aylık ne kadar oduyorsunuz?
kızımın öğretmeni aile sorunu olsa da anne si vefat etmiş olsa da sevdiği sevmediği velinin çocukları olsa da herkese tam olarak hakettiği notu verıyor devlet okulunda.ve ben de diğer velilerde eksığını başarılı olduğu branşı gayet net görebiliyoruz.özel unıversite mezunu bir veli olarak naçizane tavsiyem eğer rısklı bır yerde yaşamıyorsak çocuğu devlet okuluna göndermektir.ve sanki özele gönderiyormuş gibi aynı mıktar parayı hersene bırıktırıp eğer istedığı bolumu kazanamazsa özel unıversite ya da yurtdışı unıversite eğitimi verdirtmektir.eksik dersler sizin yaptığınız gibi özel dersle velinin çalıştırmasıyla ınternet te onlıne derslerle pekala takviye edılebılıyor.eğer maddi olarak çok zengin değilse ve unıversiteyı bıtırene kadar özel okutacak paraya sahip değilsek çocuk için en doğrusu bu.400 bıne doktor olunabılıyor ya da 250 bıne avukat vs. vs.ozel kolej meslek sağlamıyor çocuklara

Merhaba , 4. sınıf öğretmeniyim . Kızım da 4. sınıf öğrencisi Şimdiye kadar işlediğimiz Türkçe dersi konuları(dil bilgisi);

Okuduğunu anlama her ünitede var ama bu ünitemiz okumak, kitap, kütüphane okumanın önemi vs
Eş anlamlı kelimeler
Zıt anlamlı kelimeler
Eş sesli kelimeler
Noktanın kullanım yerleri
Deyimler
Atasözleri
Ekran akıllı işaretleri ve anlamları
Yansıma kelimeleri
Tablo, grafik, şema okuma değerlendirme
Eğitimhaneden 2 ,3 yazılı indirip beraber çözün . Faydası olacaktır.
Bu aksam aldım kitabı defteri elime bilgileri karsılastırdım aynı sızın gıbı sonuclar cıkardim. Ogretmen kitaptan cıkacak demıs. Etkinlik baslıklarından. Egıtım haneden aldıgımız 2-3 yazılı ne ki Onlarca yazılı var elımızde
Dun din sınavı oldular yalnız bızım okul pilot okul, dinde A b c kıtapcık dagutılmıs en yuksek alan 92.37 alan var bızım ki 70 almıs. Zor soruyor velhasıl kelam yetmiyor egıtım hane fılan

D damdan mufredat degısıyor galıba canım bız 2 sınıfta 9 lara kadar ogrendık carpım tablosunu. Ezber yoktu ama. Gecen senede karısık sorulduğunda hemen cevap verebilmeyı ogrendı ler

Çünkü neyi bilmesi gerektiğini ölçemiyorsun

Elinde tek veri sınav vs oluyor

İlk 3 yıl sınav da yok

Az mı öğrendi çok mu öğrendi bilmiyorum

Bir de cidden bazı sorularını ben anlayıp yapamıyorum ki zamanında iyi bir öğrenciydim

Bu sefer bu öğrenilenler gerekli mü acaba diyorsun

Mesela okuduğunu anlama çok önemli ama bunu ben ölçemiyorum okulda parça okuyup sorularını yapıyorlar vs
28 yıllık kalitelı bır öğretmen kızımın öğretmeni ılk haftadan ıtıbaren tum derslerın kaynak kıtaplarından her gün odev verir fotokopi verir extra hafta da 3 gün.kontrol eder mutlaka yapıp yapmadıklarını sevimli bir otorıtesi var.her hafta sınav yapar test yapar degerlendırır durumlarını .bu hafta 3 sınav yaptı mesela.eğlenceli zaman da sağlıyor okul da çocuklara .ılkokul da aslında en önemlisi öğretmen .

Bu aksam aldım kitabı defteri elime bilgileri karsılastırdım aynı sızın gıbı sonuclar cıkardim. Ogretmen kitaptan cıkacak demıs. Etkinlik baslıklarından. Egıtım haneden aldıgımız 2-3 yazılı ne ki Onlarca yazılı var elımızde
Dun din sınavı oldular yalnız bızım okul pilot okul, dinde A b c kıtapcık dagutılmıs en yuksek alan 92.37 alan var bızım ki 70 almıs. Zor soruyor velhasıl kelam yetmiyor egıtım hane fılan
Birde ben atasözleri ı goremedım hangi sayfada var acaba? 2.unıte yarın bıtıyorda

28 yıllık kalitelı bır öğretmen kızımın öğretmeni ılk haftadan ıtıbaren tum derslerın kaynak kıtaplarından her gün odev verir fotokopi verir extra hafta da 3 gün.kontrol eder mutlaka yapıp yapmadıklarını sevimli bir otorıtesi var.her hafta sınav yapar test yapar degerlendırır durumlarını .bu hafta 3 sınav yaptı mesela.eğlenceli zaman da sağlıyor okul da çocuklara .ılkokul da aslında en önemlisi öğretmen .

Cey bizdeki sorun defter ya da kitap yok

Hiçbirşey gelmiyor okuldan biz sadece eve gelen birkaç yaprak ödev görüyoruz bir de bitince değerlendirme kitapçığı

O nedenle ciddi ciddi okula yabancıyız ki benimki anlatıyor hiç konuşmayanların ailesi hiç bilmiyor konuları vs

Bızım ki deneme yaptı ama ne sonuc acıkladı ne kagıtları verdi. Defalarca istedik ben ve dıger veliler. Vaktım olmadı dedi, yarın dedi, obur gun dedi, pazartesi turkce var bız ne eksıgım iz var bilemiyoruz. Fen ve sosyalı dsgıtıp acıkladılar sadece. Birde 4.sınıf ogretmen arkadasıma bırsey sormak istiyorum. Konu anlatıyor musun turkceden deyimler, gırıs gelısme sonuc ıcın. Anlatmadan gönderiyor odevlerı eve ya bıktım artık bıtsede kurtulsak diyorum. Benim aldıgım notlar söyle,
IMG-20181115-WA0044.jpeg
umarım eksik yoktue

Back