• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel öğretmene az mı veriyorum ?

İyi bence hiç rahatsız olmayın da az daha ekleyip özel okula yollasan daha mantıklı değilmi

Ama 3 nispeten kolay demişti bize öğretmenimiz daha çok tekrar var demişti matematikte problemler var

Fakat dün büyük ünlü uyumunu öğrenmişler

Bir de hareket ve kuvvet var bu sıralar popüler konu

Duyu organlarını vs bitirdiler
Bizimkiler yapım eki çekim ekini öğreniyorlar şu an 2. Sınıf.
Sayısalcıyım yapım çekim ayrımını ÖSS ye çalışırken anlamamıştım. Yeni nesil bizden zeki:olamaz:

yazik kucucuk cocuk. ben de boyleydim. ozel ders dersane vs vs taaa o zamandan ahdim vr cocuklarimi boyle bir yarisa sokmayacagim diye. ay imkanim olsa okula gondermem...
Sabah 9 akşam 5 okuldalar bizimkiler.
Haftasonları kurs var ama cesaret edip yollayamıyorım artık beyni duruyo çocukların.
Sınıfta ekstra 2-3 spor veya ders branş kursuna gidenler var nasıl yapıyorlar nasıl yetiştiriyorlar hayret ediyorum çocuklara.

Ücret az diyenlere çok şaşirdim. Ben fen bilgisi öğretmeniyim. Daha son siniftayken (sene 2014) bir kiza özel ders veriyordum. Haftada 1buçuk saat. 100 tl aliyordum. Yani ayda 6 saat 400 tl. Şuan özel ders versen saatini 100 liradan aşağı veremem.

Açılın sınıf öğretmeni geldi.
1. Sınıf için, yani okuma-yazma ve temel matematik öğretimi için özel ders veriliyor olsaydı 100 lira az derdim.
Ancak 4. sınıf için ideal. Ne az ne fazla. İstanbul için ortalama fiyat nedir bilgim yok ancak Ege'de çocuğun evinde verilen özel ders ücreti ortalama 100 Lira ve bu en fazla 1 saat en az 40 dakika için geçerli. Tabii bu aktif olarak öğretmenlik yapan kişilerin istediği ücret. Halen öğrenci olup özel ders verenler 40-50 Lira alıyor. İsim yapmış, çocuklarla iletişimi çok iyi olan, hızlı ilerleyen ve çokça talep gören öğretmenlerin özel ders ücreti ise 200 Lira civarı.

Sabah 9 akşam 5 okuldalar bizimkiler.
Haftasonları kurs var ama cesaret edip yollayamıyorım artık beyni duruyo çocukların.
Sınıfta ekstra 2-3 spor veya ders branş kursuna gidenler var nasıl yapıyorlar nasıl yetiştiriyorlar hayret ediyorum çocuklara.
her hafta ozel ders 2 saat dersane varsi benim zamanimda bir de o. biz kucukken oyle spor vs ders aksatir diye cok yollamak istemezlerdi ama ben aglaya aglaya halkoyunlarina gitmistim. ne oldu o zaman anadolu lisesi vardi kazandim. unv kazandim. siradan devlet memuru oldum. bu cocuklardan sadece birkaci biyerlere ceo olacak. dr olsa bile ki inanin bu ulkede cocugumun dr olmasini istemem belli miktar bir maasa calisacak ama mutlukuk hep soru isareti kalacak. mutlu olsunlar. elbetteki oyivyerlerde calissinlar iyivyerlerde okusunlar ama bunu mutsuz yorgun yapmasinlar....

4 te de mi var giriş gelişme sonuç

Bizimkiler 2 de işlemişti onları hatta herkes bir hikaye yazdı okul kitap olarak bastırdı imza günü vs yaptı

Girişi gelişmeyi sonucu öğrendikleri parçaları konu işleme hikayeleri vardı

Kitap alıp incelemişlerdi vs
4.te var gırıs gelısme sonuç daha oncekı sınıflarda yoktu

öğretmenler değil eğitim formatı yanlış.benceılkokul 2 ye gıden kızımın turkçe dersi müfredatı unıversıte hazırlık sevıyesınde .ha benım ki yardımımla beceriyor ama ya dığer çocuklar .konuyu anlama soruları agır ımla konuları ağır yenı okumayı oğrendı çoğu bu yavruların
Suanda 7.sınıfa gıden yegenım 4. sınıf matematık sorularını bız 5. sınıfta gormustuk dıyor. Konular hakketten agır

Ama 3 nispeten kolay demişti bize öğretmenimiz daha çok tekrar var demişti matematikte problemler var

Fakat dün büyük ünlü uyumunu öğrenmişler

Bir de hareket ve kuvvet var bu sıralar popüler konu

Duyu organlarını vs bitirdiler
Buyuk unlu uyumu vardı 3. te evet. Bu sene unlu dusmesı, yumuşaması, sertlesmesı. Fıstıkcı sahap 'ı görünce ırkıldım. Bu bızım ortaokul konularımız ıdı cunku

İyi bence hiç rahatsız olmayın da az daha ekleyip özel okula yollasan daha mantıklı değilmi
Evet canım
Bizde oyle düşünüyoruz.
Cunku ıngılızceye de gıdıyor.
Sporada gıdıyor
Ayretten okulda, basket dersı alıyorlar.
Bunların hepsını düşününce vakıt kaybediyor ama ozel okulda bır cok olağana sahıp olacak tam gun ıcerısınde.
Suanda 1350 lıra oduyorum onun bu egıtımlerıne.
Onumuzdekı sene ıcın düşünüyorum sureklı, Sadece tek korkum ozel okullar puanları sısırır mı, gercegı gormemızı engeller mı dıye düşünüyorum.
Ingılızce ıcın mesela 2 senedır gıdıyor , ılk sene puanlar baya dusuktu kabulumuzdu ılk defa başlamıştı ve okuldakı ıng gıbı degıl baya baya zaman öğrenerek ılerlıyorlar. Ozel okuldan beklentımız tabı kı daha kalıtelı egıtım alması , ancak ozel okula gıdıp cocugu 75 altı alan var mı mesela?
Soruları kolay sorduklarını soyluyor bazı kısıler.

Bizimkiler yapım eki çekim ekini öğreniyorlar şu an 2. Sınıf.
Sayısalcıyım yapım çekim ayrımını ÖSS ye çalışırken anlamamıştım. Yeni nesil bizden zeki
Bız gormedık yapım ekı , cekım ekı.
Ilk sene el yazısıydık o karmaşaya denk gelmıstık.
Buarada soranlar olmuş, evde morpa ve okulistik var. Okuldada buradan işliyorlar.

her hafta ozel ders 2 saat dersane varsi benim zamanimda bir de o. biz kucukken oyle spor vs ders aksatir diye cok yollamak istemezlerdi ama ben aglaya aglaya halkoyunlarina gitmistim. ne oldu o zaman anadolu lisesi vardi kazandim. unv kazandim. siradan devlet memuru oldum. bu cocuklardan sadece birkaci biyerlere ceo olacak. dr olsa bile ki inanin bu ulkede cocugumun dr olmasini istemem belli miktar bir maasa calisacak ama mutlukuk hep soru isareti kalacak. mutlu olsunlar. elbetteki oyivyerlerde calissinlar iyivyerlerde okusunlar ama bunu mutsuz yorgun yapmasinlar....
O kadar haklısın ki.
Dıyecek bısey bulamıyorum .
Okulda dıl bılgısı gördüler, yumuşalar sertleşmeler unlu dusmesı, kaynaştırma.
Sonra ben bunlarla alakalı ne test ne konu anlatımı nede kaynak kıtaptan(okul aldırdı) etkınlık olmayınca , öğretmenle görüşmek ıstedım. Dedım kı sız böyle böyle konu ısledınız , çocuk bunları anlamadı, 1 gundede gectınız konuları dedım.Yanı bır günde ıkı konu gördüler, dıger günde ıkı konu. Zaten cok karışık bu konular.
Hayır dedı zor degıl bunlar, günlük hayatımızda konustumuz sekılde cok basıt dedı bana, ama bana cok zor geldı.

Neyse sonra sınavlar belırlenınce tekrar gıttım, sız verın bana bunla alakalı etkınlık ben çalıştırayım dedım dedı kı o konular sınavlarda çıkmayacak.
Sınavda çıkacak konu baslıkları soylendı, gırıs gelısme sonuç, grafık okuma var mesela suanda hala gormedık.
Deyımler keza dun yazdım . Konu anlatılmadan eve odev gonderıldı, adıda bu konuyu geçmek oldu. Pazartesı sınav var bugünde grafık gelecek. 3 tane ogrenılmemıs konu var elımızde kısacası , sınavda çıkacak.

Madem sınavda dıl bılgısı çıkmayacaktı neden verdınız, neden sınava odaklı gıtmedınız. Zaten ogrrtmedılerde ustun koru gecıldı.

Buarada konusuyorumda sadece benım kı degıl, bır cok çocuk bu konuları anlamamış yardımsız yapamamış.
Öyle yanı cok zor ısımız

Evet canım
Bizde oyle düşünüyoruz.
Cunku ıngılızceye de gıdıyor.
Sporada gıdıyor
Ayretten okulda, basket dersı alıyorlar.
Bunların hepsını düşününce vakıt kaybediyor ama ozel okulda bır cok olağana sahıp olacak tam gun ıcerısınde.
Suanda 1350 lıra oduyorum onun bu egıtımlerıne.
Onumuzdekı sene ıcın düşünüyorum sureklı, Sadece tek korkum ozel okullar puanları sısırır mı, gercegı gormemızı engeller mı dıye düşünüyorum.
Ingılızce ıcın mesela 2 senedır gıdıyor , ılk sene puanlar baya dusuktu kabulumuzdu ılk defa başlamıştı ve okuldakı ıng gıbı degıl baya baya zaman öğrenerek ılerlıyorlar. Ozel okuldan beklentımız tabı kı daha kalıtelı egıtım alması , ancak ozel okula gıdıp cocugu 75 altı alan var mı mesela?
Soruları kolay sorduklarını soyluyor bazı kısıler.
bence doğru düşünüyorsunuz, hepsi için değilse bile çoğu özel okulun özellikle veliyi memnun etmek için notları yükselttiğini biliyorum. eskiden bizim okulda henüz 5. sınıfta fen bilgisinden 60-70 alan öğrenci, özel okulda 8. sınıf fen bilgisinden 95-100 alıyor. bölgesel yapılan deneme sınavlarında durum ortaya çıkıyor ama ...

bence doğru düşünüyorsunuz, hepsi için değilse bile çoğu özel okulun özellikle veliyi memnun etmek için notları yükselttiğini biliyorum. eskiden bizim okulda henüz 5. sınıfta fen bilgisinden 60-70 alan öğrenci, özel okulda 8. sınıf fen bilgisinden 95-100 alıyor. bölgesel yapılan deneme sınavlarında durum ortaya çıkıyor ama ...
İşte bu hoşuma gıtmıyor. Ozaman ben gene devlete devam edeyım. Ayrıca dersaneye yazdırırım dıye düşünüyorum .
Onlarda aylık 600 lıraya geliyor. En azından ıngılızce ve dıger dersler hepsını görmüş olur tek yerde. Hemde bu kadar vakıt harcamaz , hemde orasıda 5 kısılık sınıflar. Bılemıyorum gercegı gostermeyeceklerını düşünüyorum . Butun ozel okula gıden çocuklar 85 alamaz ya ,
Bızım çocukların sorularını gosterdık mesela bır akrabamıza kı kendısı mef e gıdıyor.
9 tane hata yaptı 20 soruda. Bızım kı 2 hata yapmıştı mesela .
Ki bızım çocuklar suanda okulda, sınavları genel oluyor mesela matematıgı a subesı, turkcesı b subesı, fenı bılmem ne subesı ogretmenı hazırlıyor ki, tek tıp soruya alışmasınlar.
Bılemıyorum böyle dusununce devlet daha mantıklı geliyor. Yanı ılerısı ıcın

Merhaba kızlar.
Umarım konum taşınmaz .
Gecen sene yeni doğum yapmıştım , ilk cocugumda 3. sınıfa gıdıyordu. Bu zamana kadar hep ona ben destek oldum , anlamadığı yerleri anlatıyordum , vaktım vardı.

Ama doğumdan sonra aile yardımı almama rağmen , bir türlü eski düzeni kuramadık. Derken ailemde yıl ortasında başka şehire gidince işin içiden iyice çıkamadım.
Kısa kesiyorum 2.dönem 4.sınıf hazırlığı olarak sınavlara not verildi, karneye işlenmedi.

İlk matematik sınavından 55 alınca hemen özel öğretmen arayışına girdim.
Yakın aile dostumuzun , yakın arkadaşı oğlumla aynı okulda aynı senede farklı sube ogretmenı bırıyle tanıştırıldık.
Ben cok ısrarcı oldum, destek olamıyorum geri kalıyor diye, öğretmen ise yarım donem (mart ayı) özel ders versemde verim alamayabilirler. Belki geçmiş konulardan eksiği var diye gelmek istemedi açıkçası. Mahcup olurum , içime sığmaz dedi.
Ben cok ısrarcı olduğum ıcın ucretsız geleyim destek olayım, madem aile çok zor durumda kalıyor dedı. Bız bu konuşmaları hıc yuzyuze yapmadık, aracı aıle dostumuz yaptı.

Bunları anlatıyorum onemlı. Daha sonra ozel dersler başladı haftada 1 gun 100 lıra verdik.
Yazın ailesyle ile 2-3 kere bır araya geldik. Karısı, kayınvalıdesı, kayınpederı tanıştık ve bırbırımızı cok sevdık.

Bu sene ıcınde haftada 2 gun yaparız dıye konuştuk. Ama bana sızınle para konusuna gırmeyecegım dedıgı ıcın ben gecen senekı fiyattan devam ettım . Suanda haftada 2 gun 1.30 saat bazen 1.45 dk bazen 1.20 dk kalıyor. Ayda 800 lıra verıyorum.
Ama gecen sene kı ıle aynı fıyatı verdıgım ıcınde bır yandan az mı verıyorum dıyorum , ayıp edıyor olmak ıstemıyorum.
Ilkokul ogretmenı bu sene 4. sınıfları okutuyor, bızde 4.sınıfız. Ne dıyorsunuz , 2.dönem zam yapmalı mıyım? Ne kadar yapılabılır.
Suanda turkce ve matematık ıcın geliyor. Gerı kalan derslerde ben takvıye yapıyorum gerek oldukça.
Tam da merek ettiğim konu oldu matematik 4. Sınıf özel öğretmen için fiyatları bilmiyorum bende :// takipteyim

Birincisi yüz üzerinden değil -alan bilgisi puanları yüzlük sisteme göre hesaplanmıyor- 50 soru üzerinden.
İkincisi alan sınavı öğretmenin öğrenciye anlatacağı müfredattan değil üniversitelerde aldığı eğitimden geliyor.
Üçüncüsü ülke olarak en büyük sorunumuz, bilgimiz olmayan konuda mutlaka ama mutlaka bir fikrimiz olması.

Bence de bilginiz yoksa fikriniz de olmasın beni eleştirmektense açın Türkiye’nin fen, matematik, ingilizce alanındaki dünya sıralamalarına bakın boş yapmayalım.Bir test elli soru üzerinden olsa da bu değer yüzlük persentile çevrilip yüz üzerinden bir sonuç da elde edilebilir değil mi..İşte matematiğin önemini bir kez daha anladık ve seviyeyi tabii

Lise hazırlık , ilkokul özel ders ayrımına gidilmiş ki lisede konular velinin bilgisini aşabilir. Kendimiz takviye yapamayacağımız için mecbur gibi oluruz eyvallah .
Ama ilkokul öğrencisine anlatmak da zor iştir . Konuyu somutlastırıp anlatması , seviyeye inmesi var . Öfrencinin temelinin iyi olması, diğer yıllarda başarısını artıracağı gerçeği var.
İkiside hakkıyla yapılırsa fiyat belirlemede fark olmamalı .
Sizin verdiğiniz fiyat makul . Ama özel ders vermek de pek kolay bir iş değil . Kızıma , ogluma anlatırken bile bunalıyorum .

buna katılıyorum

fakat ölçmek o kadar zor ki

ben de notların şişirme olduğunu düşünüyorum gerektiği gibi olmadığını ama oğlumun okulu küçük bir okul yani öyle zincir vs değil çok yerel bir okul

Türkiye de 8. sınıfta yapılan her sene adı ve içeriği değişen sınavda Türkiye genelinde ilk 20 de oluyorlar başarılıyız biz diyorlar

bu da bana garip geliyor o sınavı ölçü almak

zira o sınavda başarılı olsalar da hiçbiri devlet Anadolu ya da fen lisesine gitmiyor yine özel okula devam ediyor yani o sınava yeteri kadar motive de girmiyorlar

bir yakınımız çok iddiasız görünüyorlar ama bu başarıyı nasıl sağlıyorlar dedi çünkü aynı zamanda spor müzik vs de başarılı çocuklar çok kupalar bol

fakat bana sorarsanız bu gerçek değerlendirme içermeyen durum çocukları demoralize ediyor

benimki daha küçük ama o bile dersleri dinleyip katılan ve doğru cevap verenin de ders ile ilgili olmayan ve cevapları istenen seviyede olmayanın aynı karneyi almasından şikayetçi

bir çözüm yok gibi

CuteMom CuteMom sana sorayım sizin sınıflarda ilk 3 yıl karnelerde farklı notlar oluyor mu sınav yok da öğretmen değerlendirmeleri var ya

bizde tüm okul çokiyi alıyor zira

buna katılıyorum

fakat ölçmek o kadar zor ki

ben de notların şişirme olduğunu düşünüyorum gerektiği gibi olmadığını ama oğlumun okulu küçük bir okul yani öyle zincir vs değil çok yerel bir okul

Türkiye de 8. sınıfta yapılan her sene adı ve içeriği değişen sınavda Türkiye genelinde ilk 20 de oluyorlar başarılıyız biz diyorlar

bu da bana garip geliyor o sınavı ölçü almak

zira o sınavda başarılı olsalar da hiçbiri devlet Anadolu ya da fen lisesine gitmiyor yine özel okula devam ediyor yani o sınava yeteri kadar motive de girmiyorlar

bir yakınımız çok iddiasız görünüyorlar ama bu başarıyı nasıl sağlıyorlar dedi çünkü aynı zamanda spor müzik vs de başarılı çocuklar çok kupalar bol

fakat bana sorarsanız bu gerçek değerlendirme içermeyen durum çocukları demoralize ediyor

benimki daha küçük ama o bile dersleri dinleyip katılan ve doğru cevap verenin de ders ile ilgili olmayan ve cevapları istenen seviyede olmayanın aynı karneyi almasından şikayetçi

bir çözüm yok gibi

CuteMom CuteMom sana sorayım sizin sınıflarda ilk 3 yıl karnelerde farklı notlar oluyor mu sınav yok da öğretmen değerlendirmeleri var ya

bizde tüm okul çokiyi alıyor zira

Hayır canım oluyor tabı kı.

Karne verıldı altında altığı notların olduğu bır a4 cızelge verdıldı.

Ama karne herkesın cok ıyı degıldı, ıyı de vardı, gelıstırılmelıde vardı. 1.sınıftan beri
O yüzden uzulen ağlayanlar hep oldu.
Bu sene tamamen not sıstemıne donduk , bakalım bu sene nasıl olacak
Bırde ben o zıncır okullara veremem yanı senede 40 bın lıra fılan , hem ıkıncı bır çocuğuma bu olağanı sağlayamamak var hemde 4 sene bunun devamı nasıl olacak
Bırde ozel ortaokula gıdenler ılla lıseyı ozelde mı devam edecek. Ben bunu hıc ıstemıyorum
Sen böyle yazınca ıyıce karıştım cunku sız bırebır yasıyorsunuz.
Aylık ne kadar oduyorsunuz?

Back