Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Özel öğretmene az mı veriyorum ?
- Konu Sahibi CuteMom
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.357
- 798
karşı komşum zafer kolejine verdı oğlunu ankara da.hiç odev verılmıyormuş bizimkileri görünce şaşıp kalıyorlar.arada soru soruyorum cevap yok çocukta.ha bir deneyimimi de paylaşayım yardımcı olmak için.kızımın kuzeni ılkoul ortaokul hep kolejde okudu ıyı bir Anadolu lisesi kazandi ama 1 yıl zorla devam etti.ortama alışamadı.farklı ınsanlara alışamadı yemeklerine temızlığıne alışamadı.özel de tek tipe yakın öğrenci var çünkü.2. yıl tekrar özele geçti okulu bırakıp.unıversiteyı de şimdi özel de okuyor devleti rahatça kazanacak puanı aldı halbuki.sebep ortam kendi ortamını arıyor çünkü arkadaşlarını arıyor steril yaşamaya alışmışlarCey bizdeki sorun defter ya da kitap yok
Hiçbirşey gelmiyor okuldan biz sadece eve gelen birkaç yaprak ödev görüyoruz bir de bitince değerlendirme kitapçığı
O nedenle ciddi ciddi okula yabancıyız ki benimki anlatıyor hiç konuşmayanların ailesi hiç bilmiyor konuları vs
- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.357
- 798
2. sınıf kızım bugünkü sınavda kesme işareti uzun ve kısa sının nerede kullanıldığı unlem vardı.öğretmenle görüş bence .mesela bızım öğretmen sınav konularını söyler en az 1 gun önceden ve yapılan sınavı aynı gun öğle arasında ya da görsel sanat dersınde falan okur.notlandırır eve gönderir çocukla.biz de kontrol eder eksıklerını görür ımzalar yorum yazar ıstersek ertesi gun çocukla tekrar yollarız.çok iyi bir yontemBızım ki deneme yaptı ama ne sonuc acıkladı ne kagıtları verdi. Defalarca istedik ben ve dıger veliler. Vaktım olmadı dedi, yarın dedi, obur gun dedi, pazartesi turkce var bız ne eksıgım iz var bilemiyoruz. Fen ve sosyalı dsgıtıp acıkladılar sadece. Birde 4.sınıf ogretmen arkadasıma bırsey sormak istiyorum. Konu anlatıyor musun turkceden deyimler, gırıs gelısme sonuc ıcın. Anlatmadan gönderiyor odevlerı eve ya bıktım artık bıtsede kurtulsak diyorum. Benim aldıgım notlar söyle, Eki Görüntüle 2206271 umarım eksik yoktue
- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
Bu benim aldıgım notlara ek bisiler da yazdırmış cocuklara deyimler ve atasözleri diye onun dısında ugrasmaz detaylı, bir deneme sınavlarının notlarını acıklayamadı kagıtları göndermedi dusun2. sınıf kızım bugünkü sınavda kesme işareti uzun ve kısa sının nerede kullanıldığı unlem vardı.öğretmenle görüş bence .mesela bızım öğretmen sınav konularını söyler en az 1 gun önceden ve yapılan sınavı aynı gun öğle arasında ya da görsel sanat dersınde falan okur.notlandırır eve gönderir çocukla.biz de kontrol eder eksıklerını görür ımzalar yorum yazar ıstersek ertesi gun çocukla tekrar yollarız.çok iyi bir yontem
- 26 Eylül 2010
- 17.478
- 32.648
- 798
Planlar egitimhanede var, oradan bakilabilir ama onlar kazanim seklindedir. Turkcede mesela "okudugu metinle ilgili sorular sorar" kazanimini yazmislardir 2 ders,diger ders icin " es anlamli kelimelere ornekler verir" yazar. 3. Sinif evet aynen senin yazdigin gibi ama mebin kitaplari ile piyasadaki test kitaplari uyusmaz. Mufredata gore es anlami ve zit anlami anlatman gerekir,cok fazla dil bilgisi konusu yoktur. Kaynak kitaplarda unlu dusmesinden yumusamaya kadar her konu vardir. Mecburen ogretirsin.Ya cute ben bu işi anlamadım
Koalina rahatsız ettim ama bu konular hangi sınıf müfredatı
Benim oğlan 2 de öğrendi 5n1k yı mesela cuteninki 4 te başka konuları karşılaştırmıyorum şimdi
Mesela gelen ay dünyanın katmanlarımı öğrenip oyun hamurundan dünya maketi yaptılar
Bunu anlatıp flaşsa yükleyip sundular
Ya da matematikte geçen yıl 5 ler dahil ezberlediler çarpım tablosunu bu yıl yani 3 te 9 lar da bitecek
Netten örnek yıllık planlar gördüm baktım ana kazanımları çok genel yazmışlar o nedenle konuları anlayamadım
Müfredata nereden ulaşabiliriz
Sonuçta piyasadaki kitapların içeriği aynı değil mi
4. Sinifa gelince isler cok degisiyor ama. Hem sinavlar var hem konu yogunlugu fazla,oyle etkinlikle eglenerek ogrenmek pek olmuyor. Simdi mufredati belki biraz hafifletmislerdir ama 3 sene once sosyal bilgisinden kafayi yemistik mesela. Bir anda karsimiza cepheler, milli mucadele, Kuva-yi Milliye cikmisti, bayagi zorlandigimizi hatirliyorum o zamanlar.
Maşallah çok güzel not çıkarmışsınız. Evet hepsini anlatıyoruz . Giriş gelişme sonuç bölümünden 5 tane örnek verdim.Bızım ki deneme yaptı ama ne sonuc acıkladı ne kagıtları verdi. Defalarca istedik ben ve dıger veliler. Vaktım olmadı dedi, yarın dedi, obur gun dedi, pazartesi turkce var bız ne eksıgım iz var bilemiyoruz. Fen ve sosyalı dsgıtıp acıkladılar sadece. Birde 4.sınıf ogretmen arkadasıma bırsey sormak istiyorum. Konu anlatıyor musun turkceden deyimler, gırıs gelısme sonuc ıcın. Anlatmadan gönderiyor odevlerı eve ya bıktım artık bıtsede kurtulsak diyorum. Benim aldıgım notlar söyle, Eki Görüntüle 2206271 umarım eksik yoktue
Biri kişisel temizlikti misal
Giriş Kişisel temizlik, kişinin kendi temizliğidir. Kişisel temizliğimizi düzenli yapmalıyız. (Kısa ön bilgi)
Gelişme El, tırnak, yüz, boyun, kulak, saç bakımı, kıyafet temizliği, ağız burun temizliği, ayak temizliği banyo ihtiyacı gibi çeşitli temizlik hususlarından oluşur.
Örnek banyo , diş fırçalamak , ütü ne gelirsek anlattık ( Konuyu örneklerle detaylandırdığımız kısım
Sonuç ( bütün bunları neden anlattık?)Temizlik her açıdan insan sağlığı için önemlidir. Temiz kalmak sağlığın en büyük sırrıdır. Temizliğin olmadığı yerden sağlıktan söz edilemez.
Öğrenciler çok güzel örnekler yaptı . Yemeklerimizi anlatan öğrenci mantı tarifi bile yazmıştı . Sonuca milli kültürümüz de çok çeşitli yemeker bulunuyor yazmıştı çocuk .
Diğeri spor konusunu seçmişti.
Biri meslek Sonuç kısmına bu yüzden şu mesleği seçebilirim yazmıştı.
Deyimleri de resimli deyim kartları aldım. Oyun şeklinde sırayla birbirimize soruyoruz. Resim ip ucu veriyor felan.
Yine internetten resimli deyimler bulduk resim dersinde onları boyadık anlamını işledik. Watsaptan rezıt anlam eş sesli kelimeler deyim vs velilere attım 10 tane akıllarında tutup geldiler yarış yaptık. vs Alışınca herhangi bir deyimin resmini çiziyordum. Buluyorlardı.
- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
Yok canım hala var ittifak devletleri, itilaf devletlerı yenıi gectık konuya. Egıtım haneden bakayım anlayacakmıyım planı. Buarada doguma az kalmıs, bir avazda ınsallahPlanlar egitimhanede var, oradan bakilabilir ama onlar kazanim seklindedir. Turkcede mesela "okudugu metinle ilgili sorular sorar" kazanimini yazmislardir 2 ders,diger ders icin " es anlamli kelimelere ornekler verir" yazar. 3. Sinif evet aynen senin yazdigin gibi ama mebin kitaplari ile piyasadaki test kitaplari uyusmaz. Mufredata gore es anlami ve zit anlami anlatman gerekir,cok fazla dil bilgisi konusu yoktur. Kaynak kitaplarda unlu dusmesinden yumusamaya kadar her konu vardir. Mecburen ogretirsin.
4. Sinifa gelince isler cok degisiyor ama. Hem sinavlar var hem konu yogunlugu fazla,oyle etkinlikle eglenerek ogrenmek pek olmuyor. Simdi mufredati belki biraz hafifletmislerdir ama 3 sene once sosyal bilgisinden kafayi yemistik mesela. Bir anda karsimiza cepheler, milli mucadele, Kuva-yi Milliye cikmisti, bayagi zorlandigimizi hatirliyorum o zamanlar.
- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.357
- 798
ilgili öğretmenlere saygım sonsuz .şu an 70 yaşında ki annemin meslektaşlarısınız seviyorum sizi hocalarımMaşallah çok güzel not çıkarmışsınız. Evet hepsini anlatıyoruz . Giriş gelişme sonuç bölümünden 5 tane örnek verdim.
Giriş Kişisel temizlik, kişinin kendi temizliğidir. Kişisel temizliğimizi düzenli yapmalıyız. (Kısa ön bilgi)
Gelişme El, tırnak, yüz, boyun, kulak, saç bakımı, kıyafet temizliği, ağız burun temizliği, ayak temizliği banyo ihtiyacı gibi çeşitli temizlik hususlarından oluşur.
Örnek banyo , diş fırçalamak , ütü ne gelirsek anlattık ( Konuyu örneklerle detaylandırdığımız kısım
Sonuç ( bütün bunları neden anlattık?)Temizlik her açıdan insan sağlığı için önemlidir. Temiz kalmak sağlığın en büyük sırrıdır. Temizliğin olmadığı yerden sağlıktan söz edilemez.
Öğrenciler çok güzel örnekler yaptı . Yemeklerimizi anlatan öğrenci mantı tarifi bile yazmıştı . Sonuca milli kültürümüz de çok çeşitli yemeker bulunuyor yazmıştı çocuk .
Deyimleri de resimli deyim kartları aldım. Oyun şeklinde sırayla birbirimize soruyoruz. Resim ip ucu veriyor felan.
Yine internetten resimli deyimler bulduk resim dersinde onları boyadık anlamını işledik. Watsaptan rezıt anlam eş sesli kelimeler deyim vs velilere attım 10 tane akıllarında tutup geldiler yarış yaptık. vs Alışınca herhangi bir deyimin resmini çiziyordum. Buluyorlardı.
- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
Bize anlatmıyor, MEB kitabın dakı etkınlıgı yapınca konuyu anlattık sanıyor. Dedıgım gıbı ortak sınav var, zumrelerden gerıyız, cıkacak sınavda muhtemelen her gun eve yapamadığı bir ödev gelmeye basladı ki kesınlıkle ödevlerini yapabilecek bir cocuk. Konu anlatmıyor Yanı suanda, eve fotokopi gönderiyor ailenizden yardim alın diyor.Maşallah çok güzel not çıkarmışsınız. Evet hepsini anlatıyoruz . Giriş gelişme sonuç bölümünden 5 tane örnek verdim.
Mesela dılbılgısı sınavlarda cıkmayacak mı? Kaynak kitapta yok, mebın kitabında yok, okulıstık te yok sadece morpa da cok az bir konu var o kadar
- 26 Eylül 2010
- 17.478
- 32.648
- 798
Yani bizim zamanimizda konuya iki ya da uc hafta verilmisti. Koca bir unite yani mumkun mu o kadar kisa surede bitmesi. Haftalik ders saati de 3'tu yanilmiyorsam. Ee bunun daha diger dersleri var ve hepsi agir. Konular 4. Sinifta bir anda agirlasiyor ve zor geciyor gercekten. Cocuklar birini anlamadan digerine gecmek durumunda kaliyorsun yoksa sene sonuna bitmiyor. Veli evde desteklemezse zor biraz. Ben bunu yasadigim icin 1den itibaren mufredattan fazlasini veriyorum ki 4. Sinifta bazi konular oturmus olsun, cok ugrasmayalim.Yok canım hala var ittifak devletleri, itilaf devletlerı yenıi gectık konuya. Egıtım haneden bakayım anlayacakmıyım planı. Buarada doguma az kalmıs, bir avazda ınsallah
Hayir madem 1-2-3te sinav yok 4'te de olmamali veya mufredat daha hafif olmali.
Milli mücadele dönemi (İtilaf ; ittifak diye ayrıntıya çok takılmadan)Yok canım hala var ittifak devletleri, itilaf devletlerı yenıi gectık konuya. Egıtım haneden bakayım anlayacakmıyım planı. Buarada doguma az kalmıs, bir avazda ınsallah
Kazanımlarda kurtuluşumuzun kahramanlarını anlatırken hikaye şeklinde milli mücadele anlatılacak. Türkçe ve sosyal konularında bu kahramanlar işlenmiş.
Şerife bacı : En acıklısı . Cephanelik taşırken donarak şehit oluyor.
Şahin bey,Nezahat on başı , Sütçü imam; Hasan Tahsin, Kara Fatma, Yörük Ali efe vb. Bir set aldım .
Timaş yayınları kurtuluşumuzu kahramanları. Her akşam son derste biraz okuyorum.
- 29 Şubat 2012
- 7.898
- 15.456
- 298
ya bakin hakli olabilirsiniz iddia etmiyorum. daha okul caginda degiller suanda bosuna konusiyor da olabilirim ama bir kitabi okudugunuzda siz anlayip anlamadiginizi olcebilirsiniz. ne bileyim cocuklara da biseyler ogretildiginde anlayip anlamadiklarini size geri donusleriyle anlayabilirsiniz belki. sosyal bilimlerde ozellikle. bakalim beni neler bekliyor. hayat sonucta belki ben de o kurs senin bu kurs benim kosturan bir anne olurum. yasamadan deneyimlenmiyor.Çünkü neyi bilmesi gerektiğini ölçemiyorsun
Elinde tek veri sınav vs oluyor
İlk 3 yıl sınav da yok
Az mı öğrendi çok mu öğrendi bilmiyorum
Bir de cidden bazı sorularını ben anlayıp yapamıyorum ki zamanında iyi bir öğrenciydim
Bu sefer bu öğrenilenler gerekli mü acaba diyorsun
Mesela okuduğunu anlama çok önemli ama bunu ben ölçemiyorum okulda parça okuyup sorularını yapıyorlar vs
- 14 Kasım 2018
- 2
- 0
- 1
- 38
Merhaba kızlar.
Umarım konum taşınmaz .
Gecen sene yeni doğum yapmıştım , ilk cocugumda 3. sınıfa gıdıyordu. Bu zamana kadar hep ona ben destek oldum , anlamadığı yerleri anlatıyordum , vaktım vardı.
Ama doğumdan sonra aile yardımı almama rağmen , bir türlü eski düzeni kuramadık. Derken ailemde yıl ortasında başka şehire gidince işin içiden iyice çıkamadım.
Kısa kesiyorum 2.dönem 4.sınıf hazırlığı olarak sınavlara not verildi, karneye işlenmedi.
İlk matematik sınavından 55 alınca hemen özel öğretmen arayışına girdim.
Yakın aile dostumuzun , yakın arkadaşı oğlumla aynı okulda aynı senede farklı sube ogretmenı bırıyle tanıştırıldık.
Ben cok ısrarcı oldum, destek olamıyorum geri kalıyor diye, öğretmen ise yarım donem (mart ayı) özel ders versemde verim alamayabilirler. Belki geçmiş konulardan eksiği var diye gelmek istemedi açıkçası. Mahcup olurum , içime sığmaz dedi.
Ben cok ısrarcı olduğum ıcın ucretsız geleyim destek olayım, madem aile çok zor durumda kalıyor dedı. Bız bu konuşmaları hıc yuzyuze yapmadık, aracı aıle dostumuz yaptı.
Bunları anlatıyorum onemlı. Daha sonra ozel dersler başladı haftada 1 gun 100 lıra verdik.
Yazın ailesyle ile 2-3 kere bır araya geldik. Karısı, kayınvalıdesı, kayınpederı tanıştık ve bırbırımızı cok sevdık.
Bu sene ıcınde haftada 2 gun yaparız dıye konuştuk. Ama bana sızınle para konusuna gırmeyecegım dedıgı ıcın ben gecen senekı fiyattan devam ettım . Suanda haftada 2 gun 1.30 saat bazen 1.45 dk bazen 1.20 dk kalıyor. Ayda 800 lıra verıyorum.
Ama gecen sene kı ıle aynı fıyatı verdıgım ıcınde bır yandan az mı verıyorum dıyorum , ayıp edıyor olmak ıstemıyorum.
Ilkokul ogretmenı bu sene 4. sınıfları okutuyor, bızde 4.sınıfız. Ne dıyorsunuz , 2.dönem zam yapmalı mıyım? Ne kadar yapılabılır.
Suanda turkce ve matematık ıcın geliyor. Gerı kalan derslerde ben takvıye yapıyorum gerek oldukça.
- 14 Kasım 2018
- 2
- 0
- 1
- 38
bu konuda çevrenizde özel ders veren tüm öğretmenleri ve ücretlerini hatta telefon numaralarını şu siteden bulabilirsiniz. http://link.tl/1V98M Oldukça verimli ben kullandım tavsiye ederim
- 25 Mart 2018
- 1.235
- 1.425
- 63
Bn dr öğretmenin ve verdiğiniz ücret çok iyi hem de kaldığı saat bile çok değil hiç artırım yapmayınMerhaba kızlar.
Umarım konum taşınmaz .
Gecen sene yeni doğum yapmıştım , ilk cocugumda 3. sınıfa gıdıyordu. Bu zamana kadar hep ona ben destek oldum , anlamadığı yerleri anlatıyordum , vaktım vardı.
Ama doğumdan sonra aile yardımı almama rağmen , bir türlü eski düzeni kuramadık. Derken ailemde yıl ortasında başka şehire gidince işin içiden iyice çıkamadım.
Kısa kesiyorum 2.dönem 4.sınıf hazırlığı olarak sınavlara not verildi, karneye işlenmedi.
Yakın aile dostumuzun , yakın arkadaşı oğlumla aynı okulda aynı senede farklı sube ogretmenı bırıyle tanıştırıldık.
Ben cok ısrarcı oldum, destek olamıyorum geri kalıyor diye, öğretmen ise yarım donem (mart ayı) özel ders versemde verim alamayabilirler. Belki geçmiş konulardan eksiği var diye gelmek istemedi açıkçası. Mahcup olurum , içime sığmaz dedi.
Ben cok ısrarcı olduğum ıcın ucretsız geleyim destek olayım, madem aile çok zor durumda kalıyor dedı. Bız bu konuşmaları hıc yuzyuze yapmadık, aracı aıle dostumuz yaptı.
Bunları anlatıyorum onemlı. Daha sonra ozel dersler başladı haftada 1 gun 100 lıra verdik.
Yazın ailesyle ile 2-3 kere bır araya geldik. Karısı, kayınvalıdesı, kayınpederı tanıştık ve bırbırımızı cok sevdık.
Bu sene ıcınde haftada 2 gun yaparız dıye konuştuk. Ama bana sızınle para konusuna gırmeyecegım dedıgı ıcın ben gecen senekı fiyattan devam ettım . Suanda haftada 2 gun 1.30 saat bazen 1.45 dk bazen 1.20 dk kalıyor. Ayda 800 lıra verıyorum.
Ama gecen sene kı ıle aynı fıyatı verdıgım ıcınde bır yandan az mı verıyorum dıyorum , ayıp edıyor olmak ıstemıyorum.
Ilkokul ogretmenı bu sene 4. sınıfları okutuyor, bızde 4.sınıfız. Ne dıyorsunuz , 2.dönem zam yapmalı mıyım? Ne kadar yapılabılır.
Suanda turkce ve matematık ıcın geliyor. Gerı kalan derslerde ben takvıye yapıyorum gerek oldukça.
- 27 Haziran 2017
- 464
- 458
- 103
- 38
Normalde özel ders
Saati 35-50 arası değişiyor, sizinki çok iyi bir fiyat merak etmeyinMerhaba kızlar.
Umarım konum taşınmaz .