• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel öğretmene az mı veriyorum ?

Oglum 13 yasinda. Bu sene lgs sinavina girecek. Okulun kurslarina gidiyor. Haftada iki gun de ozel ders aliyor. Ogretmeni saati 60 tl demisti. Bazen 2 saat, bazen 3 saat, bazen de bir bucuk saat veriyor. Ben de ben bunun hesabini tutanam siz ne derseniz bir aylik toplam veriyim demistim. Gecen ay 480 tl dedi. Nasil olur siz daha fazla ders verdiniz dedigim de yok bana 8 gun geldi 8 x 60 = 480 tl eder dedi. Yani anlayacaginiz ben 480 tl oduyorum. Ama oglumun ogretmeni soyle hesapliyormus. Ben bir saat konu anlayiyorum geri kalan zaman da soru cozuyoruz o yuzden o gun hakkim bir saat dedi.
Fikrimi sorarsaniz bence pahali. Ogretmenler bir bucuk saatlik dersi bir saat olarak hesapliyor bu arada.
ne güzel öğretmenmiş o çocuk sevgisi olan gözü tok valla tebrikler

Siz ogretmenlerle ilgili bir konu vardi ve orda ogretmenlerle ilgili hic hos olmayan fikirleriniz vardi o kisi misiniz?yanlis hatirliyor olabilirim tabi
öğretmenler değil eğitim formatı yanlış.benceılkokul 2 ye gıden kızımın turkçe dersi müfredatı unıversıte hazırlık sevıyesınde .ha benım ki yardımımla beceriyor ama ya dığer çocuklar .konuyu anlama soruları agır ımla konuları ağır yenı okumayı oğrendı çoğu bu yavruların

öğretmenler değil eğitim formatı yanlış.benceılkokul 2 ye gıden kızımın turkçe dersi müfredatı unıversıte hazırlık sevıyesınde .ha benım ki yardımımla beceriyor ama ya dığer çocuklar .konuyu anlama soruları agır ımla konuları ağır yenı okumayı oğrendı çoğu bu yavruların
Oo zaten egitim sistemi berbat.surekli degisiyor bir de saka gibi.bilerek mi yapiyorlar diyor insan baz3n.cunku goz gore gore bu kadar hata yapilamaz

bugun eve gırıs gelısme sonuc ile alakalı ödev gelmıs. Tabı yapamadı. Bir gun evvelde deyimler le alakalı gelmıs ti. Cocuk birini bile yapamayınca ogretmene mesaj attım. Dedım ki bu konular ıslenmeden mı geliyor ödev eve, cocuk bir tanesini bile yapamadı.

Turkce kitabında bir etkinlikte ısledık, yapamaması normal ailenizden yardım alın demıstım dedi. Gırıs gelısme sonuc ta da baktım cocuk anlamıyor konu izledi, benim yardımıyla yaptı. Okulda böyle egıtım verilirse bizde mecbur kalırız pekala. Zumreler arasında gerıyız konulardan, bir kac gun sonra ortak sınavlar olacak bu konular cıkacak hızlandırılmıs konu anlatılmış gıbı yapıldığı ıcın mecburuz. Ben ortaokula curuk bir temelle girmesini ıstemıyorum

4 te de mi var giriş gelişme sonuç

Bizimkiler 2 de işlemişti onları hatta herkes bir hikaye yazdı okul kitap olarak bastırdı imza günü vs yaptı

Girişi gelişmeyi sonucu öğrendikleri parçaları konu işleme hikayeleri vardı

Kitap alıp incelemişlerdi vs

4 te de mi var giriş gelişme sonuç

Bizimkiler 2 de işlemişti onları hatta herkes bir hikaye yazdı okul kitap olarak bastırdı imza günü vs yaptı

Girişi gelişmeyi sonucu öğrendikleri parçaları konu işleme hikayeleri vardı

Kitap alıp incelemişlerdi vs
2. sınıf dersleri hayat bilgisi hariç çok ağır .evde eğitimli veli yoksa ya da çocuk çok zeki değil se mumkun değil anlamaları

2. sınıf dersleri hayat bilgisi hariç çok ağır .evde eğitimli veli yoksa ya da çocuk çok zeki değil se mumkun değil anlamaları

Ama 3 nispeten kolay demişti bize öğretmenimiz daha çok tekrar var demişti matematikte problemler var

Fakat dün büyük ünlü uyumunu öğrenmişler

Bir de hareket ve kuvvet var bu sıralar popüler konu

Duyu organlarını vs bitirdiler

Ama 3 nispeten kolay demişti bize öğretmenimiz daha çok tekrar var demişti matematikte problemler var

Fakat dün büyük ünlü uyumunu öğrenmişler

Bir de hareket ve kuvvet var bu sıralar popüler konu

Duyu organlarını vs bitirdiler
amanın iyi ki tek çocuğum var ona zor yetıyorum.bu gun 2 fotokopi 2 şer sayfa kaynak kitap testleri ödevi artı yarınki turkçe sınavı için noktalama işaretleri çalıştık ustune bir de odev varmış kağıttan gemi yapıp süsledik .valla yazarken ben yoruldum

Ozel ogretmendense morpa uyelik alin evde tekrar etsin.
Yada ozel okula gondermekte daha mantikli geliyor bana.ayri ayri hem ingilizce kursuna vs. Gidiyormus.

Okul harici de devamli bir kosturma cocuk yorulur bence.

Ozel ogretmendense morpa uyelik alin evde tekrar etsin.
Yada ozel okula gondermekte daha mantikli geliyor bana.ayri ayri hem ingilizce kursuna vs. Gidiyormus.

Okul harici de devamli bir kosturma cocuk yorulur bence.
morpayı sınıfta işlıyorlar devlette zaten biz de öyle en azından.konu sahibinin bebegı olmasa yeterli olurdu oğluna ortaokula gıdene dek bence.ben devler okuluna yolluyorum eğitimi evde kendim verıyorum ıngılızce dahil zamanım da bılgım de yeterli çünkü.ama çalışanlar ya da bılgisi yetmeyenler fazla çocuğu olanlar mecbur özel okula ya da kurslara göndermeye maalesef

Haftalık verıyorum ben aslında . 200 olarak.

150 yapsam 1200 yapıyor. Dusununce sadece bu dersı almıyor ayretten ıngılızce ıcın kursa gıdıyor, spora gıdıyor. Ozel okulla yakın paralar odemeye başladım , hem fazla geliyor hemde gecen sene ıle aynı dıye haksızlık edıyorum gıbı geliyor.
Ve dedıgım gıbı gelen kışı ogretmen ogrencı fılan degıl.
125 yapın ders saatini. Enflasyon zaten %25 civarındaydi galiba. Haftalık 250 aylık 1000 lira olur.

Verdiğiniz ücret oldukça uygun.tabi nerede yaşadığınıza da bağlı. Yeğenim lisede matematik için saati 250 tl’ye ders alıyor. Kerdeşi 5. Sınıf, saati 170 tl ingilizce dersi. Diğer yeğenim için ilkokul öğretmeni saatini 150 tl’den 175’e çıkardı.

Maddi durumunuz elvermiyorsa bir süre daha bu fiyatta devam edebilirsiniz.2. Dönem yada önümüzdeki yıl zam yaparsınız. Durumunuz uygun ise de 120-125 tl olabilir saati.

Yanlış anlamayında daha 4.sınıftan özel dersmi olur Allah aşkına.
Valla herkes şaşırmış.
Tabiki herkesin doğrusu kendine bişey diyemeyiz kimseye.

Ya aslinda dogru yapmiyoruz, kucucuk yasta cocuklari kostur kostur o kursa, bu ozel derse.. ufacik yastan biktiriyoruz.
Farkli alanlarda ozel derslerdense iyi bir ozel okula gondermek bence de daha mantikli.
Ha ozel ders aldiriyorken de ucret, ogretmenin mezun oldugu okula, tecrubesine, birikimine, alan bilgisine vs bir cok seye baglidir.
Ben anadil olarak bildigim ingilizceyi elbette hala uni ogrencisi olan bi arkadasla ayni icrete veremem.
Allah hepimizin ve yavrularimizin yardimcisi olsun.

Merhaba kızlar.
Umarım konum taşınmaz .
Gecen sene yeni doğum yapmıştım , ilk cocugumda 3. sınıfa gıdıyordu. Bu zamana kadar hep ona ben destek oldum , anlamadığı yerleri anlatıyordum , vaktım vardı.

Ama doğumdan sonra aile yardımı almama rağmen , bir türlü eski düzeni kuramadık. Derken ailemde yıl ortasında başka şehire gidince işin içiden iyice çıkamadım.
Kısa kesiyorum 2.dönem 4.sınıf hazırlığı olarak sınavlara not verildi, karneye işlenmedi.

İlk matematik sınavından 55 alınca hemen özel öğretmen arayışına girdim.
Yakın aile dostumuzun , yakın arkadaşı oğlumla aynı okulda aynı senede farklı sube ogretmenı bırıyle tanıştırıldık.
Ben cok ısrarcı oldum, destek olamıyorum geri kalıyor diye, öğretmen ise yarım donem (mart ayı) özel ders versemde verim alamayabilirler. Belki geçmiş konulardan eksiği var diye gelmek istemedi açıkçası. Mahcup olurum , içime sığmaz dedi.
Ben cok ısrarcı olduğum ıcın ucretsız geleyim destek olayım, madem aile çok zor durumda kalıyor dedı. Bız bu konuşmaları hıc yuzyuze yapmadık, aracı aıle dostumuz yaptı.

Bunları anlatıyorum onemlı. Daha sonra ozel dersler başladı haftada 1 gun 100 lıra verdik.
Yazın ailesyle ile 2-3 kere bır araya geldik. Karısı, kayınvalıdesı, kayınpederı tanıştık ve bırbırımızı cok sevdık.

Bu sene ıcınde haftada 2 gun yaparız dıye konuştuk. Ama bana sızınle para konusuna gırmeyecegım dedıgı ıcın ben gecen senekı fiyattan devam ettım . Suanda haftada 2 gun 1.30 saat bazen 1.45 dk bazen 1.20 dk kalıyor. Ayda 800 lıra verıyorum.
Ama gecen sene kı ıle aynı fıyatı verdıgım ıcınde bır yandan az mı verıyorum dıyorum , ayıp edıyor olmak ıstemıyorum.
Ilkokul ogretmenı bu sene 4. sınıfları okutuyor, bızde 4.sınıfız. Ne dıyorsunuz , 2.dönem zam yapmalı mıyım? Ne kadar yapılabılır.
Suanda turkce ve matematık ıcın geliyor. Gerı kalan derslerde ben takvıye yapıyorum gerek oldukça.
600 e gelirim

Back