• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel öğretmene az mı veriyorum ?

Yok hata diye demedim ne münasebet.
Önceden ben yardımcı oluyordum şimdi yetişemediğim için özel hoca tuttum demişsin ona istinaden yazdım.
Yani sanki tüm yük sendeymiş gibi oldu.
Eşinin sana yardımcı olmasına sevindim.
Maddi olarak sıkıntıya düşüyoruz deyince ,eşin yardımcı olsa paranız cebinizde kalır diye düşündüm.
Yeğenlerime haftada bir kaç saat ben ders veriyorum,onlarda 4. 6. sınıftalar .
Hem eğleniyorum hemde onlarla yenileniyorum,onlarında dersleri çok güzel gidiyor maşaallah.
Yani aslında yapılabilir ama tabikii sizin bileceğiniz iş.
Ben çocukların özel okul veya özel ders için 6. sınıftan itibaren aksiyon alınması taraftarıyım.
Ama sizin yaptığınızda çocuğunuz için güzel birşey tabi..
yok maddi olarak sıkıntıya dusmuyoruz, sadece dusunuyorux cok para oduyoruz devlet okuluna gidiyor hem para oduyoruz ustune hemde cocugun vakti gidiyor. Özel okulda olsa belki bunlara gerek kalmayacak en azından özel ders veya spor ıcın mesela.
Bende seviyorum ders calıstırmayı, ama ben din fen insan hakları trafik ve sosyal bunlarla ilgileniyorum. Turkce ve matematik ogretmen de Yanı beni bosa cıkarmadı ogretmen

Ama aksam eve gidince sık bogaz edebilirdim hem kendimi hem onları anlamadım dese oturu cam ogretıcem pekala, en azından öyle bir kaos yok..

Sızın gıbı bir halamı teyzemiz olsa keşke

İstanbul, 1.30 saatte 100 lıra verıyorum bazen once ve sonra cıktıgı oluyor

@MrsDelfino Eskişehir her bakımdan uygun bır sehır galıba
Ben ogretmen olduğu ıcın ve aynı okulda hemde aynı sınıfları okuttuğu ıcın konularla cok alakalı olduğundan güzel verım alırız dıye düşünüyorum. Yazılılar bugun başladı , ama ogrencı bırılerıylede tanışmamıştım . Ogretmen ılgılı ve sert, oğlum onu onemsıyor ve aynı zamanda cekınıyor.

Ingılızce ıcın ıse yıllık oduyorum haftada 1 gun gıdıyor 3 saat kalıyor onunda gunlugu 50 lıraya gelıyor

Ortalama ders süresi 1.5 saati buluyorsa %20'lik bir zamla ders ücretini 120 lira yapsanız daha uygun ve Öğretmeni de daha motive edici olur diye düşünüyorum. Kendisinin Çocuğunuz ile kurduğu verimli bir ilişkinin olması da çok güzel.. Bir branş Öğretmeni ve ayrıca da ilgili bir kişi gibi duruyor. (Istanbulda fiyatlar herzaman için daha yüksek özellikle konusunda tecrübeli Öğretmenler için. Oğlumun haftada üç gün özel olarak çalıştığı bodybuilding Hocası için 45 Dakika'ya 150 lira ödeniyordu 2.5 sene önce. Ama sonuç alınıyordu. Birebir diyetine kadar ilgileniyordu).

Ne ogrenciligimde ne ogretmenken bu kadar dusuk bir ucret duymadim canim.
Mezun ve calisan ogretmenler (brans ogretmeni arkadaslarim ve kendim dahil) yurtdisina yerlesmeden (yaklasik 5 sene once) 120 TL idi.
Emeginin karsiligini almani dilerim canim
Hakkimizda hayirlisi
Saatlik 15’e dahi öğrenci bulmak zor oluyor, pahalı geliyor insanlara maalesef. 2 senedir özel ders veriyorum geçen yıl saati 30’dan son 2 ayda üniversite sınavına öğrenci hazırladım mesela. Dönem başından başlansaydı 50’den verirdim dersi gibi.

yok maddi olarak sıkıntıya dusmuyoruz, sadece dusunuyorux cok para oduyoruz devlet okuluna gidiyor hem para oduyoruz ustune hemde cocugun vakti gidiyor. Özel okulda olsa belki bunlara gerek kalmayacak en azından özel ders veya spor ıcın mesela.
Bende seviyorum ders calıstırmayı, ama ben din fen insan hakları trafik ve sosyal bunlarla ilgileniyorum. Turkce ve matematik ogretmen de Yanı beni bosa cıkarmadı ogretmen

Ama aksam eve gidince sık bogaz edebilirdim hem kendimi hem onları anlamadım dese oturu cam ogretıcem pekala, en azından öyle bir kaos yok..

Sızın gıbı bir halamı teyzemiz olsa keşke

Çocuğunuz için en güzeli en hayırlısını siz düşünürsünüz tabi umarım emeğinize laik evlat olur.
Bu arada öğretmene verdiğiniz ücret makul kalbiniz rahat olsun.
Bence sömestr'a kadar hiç konuşmayın bile.
5. sınıfta farklı alternatif düşünürsünüz.
Haksızlık yapmış olmuyorsunuz ;)

Piyasada karşılığı böyle maalesef. Özel okullarda, dil kurslarında çalışırsanız saatine 12 tl alınıyor, ücretlilerin de yanılmıyorsam yeni 24 tl’ye çıktı.

Yok gerçekten emeğin karşılığı değil bu ücretler..
Kurumların Öğrencilerden aldıkları ücretler ile Öğretmenlere verdikleri arasında çok ciddi uçurum var..

Öğrenci ve öğretmen bolluğu : ) etken faktör diye düşünuyorum. Kim daha ucuzsa millet ona gider..
Evet belediyelerin ücretsiz meslek eğitim kursları da çok iyi bu şehirde. Normal standırdımızın daha yüksek olması gerekiyor ama öğrenci bulmakta zorlanınca iyice düşürüyoruz mecbur.

Şimdiki çocuklar ne şanslı ya dördüncü sınıfta bile özel ders alıyorlar. Bir sürü de bu yaşlarda çocuğuna özel ders aldıranlar varmış. Bizde hiç yoktu böyle şeyler. Sorunuza gelince şehire göre değişir. Çok az değil ama durumunuz uygunsa biraz arttırabilirsiniz.

Öğretmenden ders aliyorum demissiniz. Brans ogretmeninin aldigi saat ucreti 150-200 arasi degisiyor.

15 tl saat ucreti ornegi verenlere de hayret ediyorum. Kendinizi bransinda egitim veren bir öğretmenle mi kiyasliyorsunuz. :)
Hanımefendi öğrenci olarak aldığımız fiyatı ve mezun olmuş yıllardır bu işi yapan insanların şehrimde aldığı ücreti yazdım farkındaysanız. 2 yıldır da branşımda eğitim veren bir bireyim, sadece mezun değilim. Çoğunlukla öğrencileri daha ucuz olduğu için tercih etseler de aslında bilgilerimiz daha taze, daha idealistiz, işimizi de daha bir aşkla yapıyoruz. Öğrencilerden özel ders almanın artıları düşündüğünüzden çok daha fazla. Ücretler şehirden şehire çok değişiyor, başka bir üye de Bursa’da öğrencilerin İstanbul’daki öğretmenler kadar aldığını yazmış mesela. Ben konu sahibine şehirden şehire değiştiğini söyledim, çok fazla ödüyorsunuz da demedim.

Yok gerçekten emeğin karşılığı değil bu ücretler..
Kurumların Öğrencilerden aldıkları ücretler ile Öğretmenlere verdikleri arasında çok ciddi uçurum var..
Gerçekten öyle ben çocukken dershaneye yıllık 1.500-2200 arası veriyorduk. Her sınıfta 15-20 kişi olurdu ve 5 öğretmen olurdu. Ben de özeldeki öğretmenlerin devlettekilerden daha çok kazandığını sanıyordum 2-3 yıl öncesine kadar maalesef hiç de öyle değilmiş.

Şehirden şehire değişiyor fiyatlar. Eskişehir’de öğrenciyim son sınıfım, İngilizce özel dersi 4. sınıflara saati 15 tlye veriyoruz. Mezun ve çalışan öğretmenler en fazla 30 alıyor. Sadece üni hazırlığı gibi yüksek seviyelerde 50 tl alınıyor.

Keşke İstanbul’da olsan :)

Bana çok uygun geldi ödediğimiz ücret. Saatine 110 120 yapin en azindan sizinde içiniz rahat etsin

Normalde ben fıyatların daha yüksek olduğunu duydum .
Gelen kısıde ogretmen . haftada 200 lıra verıyorum .
Ben ogrencılerın asagı yukarı bu fıyatlardan ders verdıgını duymuştum
Oglum 13 yasinda. Bu sene lgs sinavina girecek. Okulun kurslarina gidiyor. Haftada iki gun de ozel ders aliyor. Ogretmeni saati 60 tl demisti. Bazen 2 saat, bazen 3 saat, bazen de bir bucuk saat veriyor. Ben de ben bunun hesabini tutanam siz ne derseniz bir aylik toplam veriyim demistim. Gecen ay 480 tl dedi. Nasil olur siz daha fazla ders verdiniz dedigim de yok bana 8 gun geldi 8 x 60 = 480 tl eder dedi. Yani anlayacaginiz ben 480 tl oduyorum. Ama oglumun ogretmeni soyle hesapliyormus. Ben bir saat konu anlayiyorum geri kalan zaman da soru cozuyoruz o yuzden o gun hakkim bir saat dedi.
Fikrimi sorarsaniz bence pahali. Ogretmenler bir bucuk saatlik dersi bir saat olarak hesapliyor bu arada.

Son düzenleme:
4.sınıftaki cocugun sınıf icinde kapmasi lazım ayrica takviye nedir
Egitim ticarete dokuldu nasil bir sistemde yanıyoruz hayret..
Eskiden dinlerdik anlardik simdiki cocuklar bu imkanlara sahip diye sinifta dinlemiyor nasilsa etut alirim nasilsa ozel ders alirim diye sinifta rahatlar buna veliler çanak tutuyor tabi sistem de yarış atı yetistirin diyor..

Çoo uygun cok uygun diyenler hangi ulkede yasiyor anlamadimm insanlar 800 lirayi az para mi saniyor
Ayrica bir ogretmen olarak sunu da belirteyim cocuk da azim heves ve akil varsa köy okulu devlet okulu vb alıyor bilgiyi kullanıyor yapan cocuk yapiyor kisaca cocuk da istek yoksa almiyorsa alamiyorsa bunca para boşa dökülüyor bu gercek.

4.sınıftaki cocugun sınıf icinde kapmasi lazım ayrica takviye nedir
Egitim ticarete dokuldu nasil bir sistemde yanıyoruz hayret..
Eskiden dinlerdik anlardik simdiki cocuklar bu imkanlara sahip diye sinifta dinlemiyor nasilsa etut alirim nasilsa ozel ders alirim diye sinifta rahatlar buna veliler çanak tutuyor tabi sistem de yarış atı yetistirin diyor..
bugun eve gırıs gelısme sonuc ile alakalı ödev gelmıs. Tabı yapamadı. Bir gun evvelde deyimler le alakalı gelmıs ti. Cocuk birini bile yapamayınca ogretmene mesaj attım. Dedım ki bu konular ıslenmeden mı geliyor ödev eve, cocuk bir tanesini bile yapamadı.

Turkce kitabında bir etkinlikte ısledık, yapamaması normal ailenizden yardım alın demıstım dedi. Gırıs gelısme sonuc ta da baktım cocuk anlamıyor konu izledi, benim yardımıyla yaptı. Okulda böyle egıtım verilirse bizde mecbur kalırız pekala. Zumreler arasında gerıyız konulardan, bir kac gun sonra ortak sınavlar olacak bu konular cıkacak hızlandırılmıs konu anlatılmış gıbı yapıldığı ıcın mecburuz. Ben ortaokula curuk bir temelle girmesini ıstemıyorum

Aah ah üzülüyorum bu ülkenin çocuklarına da ailelerine de..Bu ülkede matematk öğretmenleri sınava sokuldu ortalamaları da yüz üzerinden 20...Kim ne biliyor ki ne öğretecek..Okulda iki çift ingilizce konuşamayan arkadaşlarım sizlerin tomarla para döktüğü özel okullarda öğretmen oldular..ne diyim bence bu ülkedeki öğretmenler(tek suçlu sadece onlar olmasa da) bu paraların onda birini bile hak etmiyolar çünkü her alanda yerlerdeyiz...yazık onca emeğe ve paraya..

Aah ah üzülüyorum bu ülkenin çocuklarına da ailelerine de..Bu ülkede matematk öğretmenleri sınava sokuldu ortalamaları da yüz üzerinden 20...Kim ne biliyor ki ne öğretecek..Okulda iki çift ingilizce konuşamayan arkadaşlarım sizlerin tomarla para döktüğü özel okullarda öğretmen oldular..ne diyim bence bu ülkedeki öğretmenler(tek suçlu sadece onlar olmasa da) bu paraların onda birini bile hak etmiyolar çünkü her alanda yerlerdeyiz...yazık onca emeğe ve paraya..

Birincisi yüz üzerinden değil -alan bilgisi puanları yüzlük sisteme göre hesaplanmıyor- 50 soru üzerinden.
İkincisi alan sınavı öğretmenin öğrenciye anlatacağı müfredattan değil üniversitelerde aldığı eğitimden geliyor.
Üçüncüsü ülke olarak en büyük sorunumuz, bilgimiz olmayan konuda mutlaka ama mutlaka bir fikrimiz olması.

Haftada iki gün aylık 12 saate 800 çok fazla değil mi
MEB de ilköğretim öğretmenlerinin maaşı ne kadar ki saatlik dersi 100 lira olsun
ogretmenler anasinifindan liseye farketmez ayni maasi alir ,3600 civari ortalama.sadece ekders ucreti farkeder .ilkokul anasinifi tam saat calistiklarindan tam ekders alirlar 1100 -1200 civari falan ,lise ortaokul ohretmenlerinin saati degistiginden girdikleri kadar dersin ucretini alirlar.tum maas ve ekdersi saat basina bolersek 160 civari para tutuyor saati :)
Tabi ozel ders durumu farklidir.ekstra birseydir ve eve geliniyor ama makul bence odediginiz ucret de ben suna takildim 4. Sinif cocugunun ozel ders almasi cok fazla geldi bana.

Siz ogretmenlerle ilgili bir konu vardi ve orda ogretmenlerle ilgili hic hos olmayan fikirleriniz vardi o kisi misiniz?yanlis hatirliyor olabilirim tabi

Back