• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel öğretmene az mı veriyorum ?

Ek olarak derse mecbur kalmışsınız. Ücret de makul seviyede bence... Ne kadar kalabalık bir sınıf. En ufak bir uğultu bile çığ olur. İlçede yaşıyorum , eğitim yönünden eksik mi kalır oğlum diye Büyük şehire taşınmayı düşünüyordum okula başlamadan. Ama bizim ilçe de sınıflar 20 kişi. Ne olursa olsun Büyük şehirden daha iyiyiz galiba diye düşünmeye başladım.
Bence ılcede kalın. Benım ıs ımkanım benı yerimden kımıldatamıyor ama ben baya ısten çıkarılsam nıyetı bozmuştum. Istanbul dışında kalıyoruz yazın, il orasıda orada okullar 15 kışıymış.

Aynen oyle yeni seyler eklenmis mi mola veriyorlar mi sorun çocuğunuz icinse sıkıldım uykum geldi diyor mu çocuk bunlar önemli. Öğretmenden yana çok şanslisiniz onu da ben atlamayayim : ) ama bir kaç dokunuş gerekiyor işte . Onların da bı hayatı var her zaman mükemmeli bekleyemeyiz .
Ogretmenden korkuyor , onu onemsıyor. Kombın seklınde gıdıyor. Sıkılıp bazen hareket edıyormus cok, ama sıkıldım demiyor. Mola vermıyorlar, sadece arada bızım kı arada yuzunu yıkıyıp odaya gerıye donuyor. Orada mola verıyorlar. Veya bazen balkondan dışarı bakıyor kısa sure .

Ogretmen gelmesın sen calıstır benı dıyor bazen :KK53:Baban parayı ödeyecekse ısten çıkayım ozel ders vereyim sana dıyorum :KK45:

Siz ciddi misiniz ? Ders başı 100 tel diyen aylik bin tl diyen ? Ben 2. Sınıf a ders veriyorum 50 tl den ayda 200 tas çatlasa 250 alıyorum. Çin mali öğretmen gibi hissettim kendimi :-)

Biz üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere gittiğimizde aynı miktarı alıyoruz. Sizinki ilkokul öğrencisi. Bence gayet yeterli.

Merhaba kızlar.
Umarım konum taşınmaz .
Gecen sene yeni doğum yapmıştım , ilk cocugumda 3. sınıfa gıdıyordu. Bu zamana kadar hep ona ben destek oldum , anlamadığı yerleri anlatıyordum , vaktım vardı.

Ama doğumdan sonra aile yardımı almama rağmen , bir türlü eski düzeni kuramadık. Derken ailemde yıl ortasında başka şehire gidince işin içiden iyice çıkamadım.
Kısa kesiyorum 2.dönem 4.sınıf hazırlığı olarak sınavlara not verildi, karneye işlenmedi.

İlk matematik sınavından 55 alınca hemen özel öğretmen arayışına girdim.
Yakın aile dostumuzun , yakın arkadaşı oğlumla aynı okulda aynı senede farklı sube ogretmenı bırıyle tanıştırıldık.
Ben cok ısrarcı oldum, destek olamıyorum geri kalıyor diye, öğretmen ise yarım donem (mart ayı) özel ders versemde verim alamayabilirler. Belki geçmiş konulardan eksiği var diye gelmek istemedi açıkçası. Mahcup olurum , içime sığmaz dedi.
Ben cok ısrarcı olduğum ıcın ucretsız geleyim destek olayım, madem aile çok zor durumda kalıyor dedı. Bız bu konuşmaları hıc yuzyuze yapmadık, aracı aıle dostumuz yaptı.

Bunları anlatıyorum onemlı. Daha sonra ozel dersler başladı haftada 1 gun 100 lıra verdik.
Yazın ailesyle ile 2-3 kere bır araya geldik. Karısı, kayınvalıdesı, kayınpederı tanıştık ve bırbırımızı cok sevdık.

Bu sene ıcınde haftada 2 gun yaparız dıye konuştuk. Ama bana sızınle para konusuna gırmeyecegım dedıgı ıcın ben gecen senekı fiyattan devam ettım . Suanda haftada 2 gun 1.30 saat bazen 1.45 dk bazen 1.20 dk kalıyor. Ayda 800 lıra verıyorum.
Ama gecen sene kı ıle aynı fıyatı verdıgım ıcınde bır yandan az mı verıyorum dıyorum , ayıp edıyor olmak ıstemıyorum.
Ilkokul ogretmenı bu sene 4. sınıfları okutuyor, bızde 4.sınıfız. Ne dıyorsunuz , 2.dönem zam yapmalı mıyım? Ne kadar yapılabılır.
Suanda turkce ve matematık ıcın geliyor. Gerı kalan derslerde ben takvıye yapıyorum gerek oldukça.
Gorumcem matematik ogretmenliği okuyor ogrenci yani. 3.sınıf cocuga ders veriyormus tum derslerine odevlerıne yardımcı oluyor ayda 800 alıyormuş kayınvalidemin dedıgıne gore. Kac saat bılmıyrm ama

Şehirden şehire değişiyor sanırım ama saat başı 100 lira normal bir fiyat. Daha yüksek alan öğretmenler de çok fazla. Ama bence ortalama bir miktar. Eğer karşı taraf talep etmiyorsa arttirmaniza gerek yok.

fiyat konusunda birşey diyemeyeceğim ama yorumlara bakınca çocuğuna özel ders aldırmayan yok gibi ve harcanan paralar neredeyse aylık bazda bir özel okul ücreti kadar , ona harcayacağım parayı mecbursam çocuğumu kaliteli bir okulda okutarak daha verimli harcamayı tercih ederim...

eğitim sistemimiz kötü ama devlet okullarında durumun bu kadar vahim olduğunu bilmiyordum , birde çocuklara bu kadar yardımcı olmak bana yanlış geliyor takıldığı yerde destek olunur ,anlamadığı olursa anlayacağı dilden anlatılır ama ödev yapmak ders çalışmak çocuğun görevi olmalı..

kendi çocukluğuma döndüm bir an sadece bir iki yıl o da öss öncesi falan dershaneye gittim, özel ders hayatımda bir kez ortaokulda ingilizceden aldım, öyle etütmüş, özel dersmiş yoktu bizim zamanımızda olsa bile ben gitmedim bir kez harici ve tüm ödevlerimi kendim yapardım ailemden yardım dahi istemezdim onlar da sormazdı zaten ki bence en doğrusu bu ben şahsen ilkokula giden çocuğa türkçeden vs özel ders aldırmak istemem , kendi çocuğum da var belki ingilizce ya da spor dallarından biri ile yahutta müzik resim gibi sanatsal bir şey için özel kursa yollarım ama ilkokul çocuğuna özel ders biraz fazla geldi bana ...

Ben az bulmadım açıkçası.
Çünkü sonuçta sınava hazırlık gibi değil öss kpss gibi.
Bir de tanidikmis ve de evler yakınmış yol parası falan da yokmuş yani.
Sınıf düzeyi de aynıymış zaten yani ön hazırlık da yapmasına gerek yok.
Ama içiniz rahat etmiyorsa yılbaşından sonra konuşup biraz daha artırabilirsiniz genelde zamlar o zaman yapılıyor zaten.

Çocuklarınızı özel okula vermeyin. Karakterinden kaybedersiniz. Çocuğun takıldığı 1-2 dersten özel ders almak daha mantıklı. Hiçbir şey 1e 1 dersin yerini tutamaz

Çocuklarınızı özel okula vermeyin. Karakterinden kaybedersiniz. Çocuğun takıldığı 1-2 dersten özel ders almak daha mantıklı. Hiçbir şey 1e 1 dersin yerini tutamaz
Oğlum 3 yaşından bu yana bir çok farklı özel okulda eğitim gördü.
Bazıları benim çalıştığım kurumlardı,bir tanesi de eşimin.
Sadece 9 ve 10. Sınıfta iki yıllık bir devlet okulu maceramız oldu.
Karakteri de bozulmadı,kötü huylar da edinmedi.
18 yaşında,lise sonda,iyi bir evlat ve saygılı bir öğrenci çok şükür.
Bu durumlar okuldan okula,çocuktan çocuğa değişir,genelleme yapılmasını hiç doğru bulmuyorum.
İstanbul gibi metropollerdeki devlet okullarının bile ortamı ve şartları arasında dağlar kadar fark var.Orda bile kıyaslama ve genelleme yapılamaz.

Neden karakterinden kaybedelim
Ben yüksek lisansa kadar hep devlet okullarında okudum ama çocuklarım da öyle 60 kişilik sınıflarda okusun istemem
her özel okula da göndermem hatta
İlkokulda da bilfene gidecek

Verdiginiz ucret fazla degil. Sinif öğretmeniyim. Ozel ders fiyatlarini yaklasik olarak biliyorum. Ogretmen haftada 3 saat ders yapiyor. Ayda 12 saat eder. Siz 800 tl verdiginize gore saati 67tl civarına geliyor. Bir saatlik ozel ders icin 67 tl ortalamanin altinda aslinda.

Fazla genelleme değil mi

Özel okul var özel okul var

Kimisi küçücük kurstan bozma kimi zincir okulun bir şubesi kimi bazı ideolojilerin eleman yetiştirme yeri kimi Velilerin maddi durum yarıştırma Arenası kimisi de gerçekten eğitim kurumu

Ama bu şekilde özel okula giden çocuk karaktersiz olur tezi dayanaksız

Çocuğun karakteri okul olmadan da vardır eğitim ailede veriliyor çoğu Zaman okul öğretim üzerine kurulu

Devlet okullarının da eski okullar gibi olmadığı tek tipleşme olduğu şartların kötü olduğu da açık

Bu nedenle bu kadar büyük konuşmamak lazım

fiyat konusunda birşey diyemeyeceğim ama yorumlara bakınca çocuğuna özel ders aldırmayan yok gibi ve harcanan paralar neredeyse aylık bazda bir özel okul ücreti kadar , ona harcayacağım parayı mecbursam çocuğumu kaliteli bir okulda okutarak daha verimli harcamayı tercih ederim...

eğitim sistemimiz kötü ama devlet okullarında durumun bu kadar vahim olduğunu bilmiyordum , birde çocuklara bu kadar yardımcı olmak bana yanlış geliyor takıldığı yerde destek olunur ,anlamadığı olursa anlayacağı dilden anlatılır ama ödev yapmak ders çalışmak çocuğun görevi olmalı..

kendi çocukluğuma döndüm bir an sadece bir iki yıl o da öss öncesi falan dershaneye gittim, özel ders hayatımda bir kez ortaokulda ingilizceden aldım, öyle etütmüş, özel dersmiş yoktu bizim zamanımızda olsa bile ben gitmedim bir kez harici ve tüm ödevlerimi kendim yapardım ailemden yardım dahi istemezdim onlar da sormazdı zaten ki bence en doğrusu bu ben şahsen ilkokula giden çocuğa türkçeden vs özel ders aldırmak istemem , kendi çocuğum da var belki ingilizce ya da spor dallarından biri ile yahutta müzik resim gibi sanatsal bir şey için özel kursa yollarım ama ilkokul çocuğuna özel ders biraz fazla geldi bana ...
ben burada hıc kımsenın cocugun odevını yaptığını zannetmiyorum. Ama aileyle yapılması gereken seyler var evet ama bu konuda ondan hıc bahsetmedık aslında.Diğer seylere katılıyorum ,haklısınız.yapamadıgı ödevler olunca anca ben bakıyorum , ozel ogretmen ona odev yaptırmıyor . Sadece ortaokula ben eksık bır alt yapı ıle gıtmesını ıstemıyorum

Benım ozel okullardan korkum su. Acaba gerçekten çocuk hakettıgı puanımı alıyor. Cunku etrafımda ozel okula gıden 4. sınıf cok yakınım bırı var, bızım çocukların deneme sınavlarında tam 9 tane hata yaptı. Ama sınıf bırıncısı ımıs.
Tek korkum o yanı, sısırme puanlarla gercegı gormemızı engellerler mı.
Kısacası guvensızlık ,devlet okulu yetersız, ozel okul guvenılır mı bılemıyorum

Çok merak ettiğim bir şeyi sormak için geldim sorup gideceğim,umarım cevap alırım...
2 Çocuğum var yetemiyorum ,4. sınıf öğrencisi çocuğumun derslerini yaptırmaya yetişemiyorum özel ders aldırıyorum demişsiniz ....
Bu çocukların babası nerede ???
Neden baba derslerde yardımcı olmuyor veya size ev işinde diğer bebek bakımında vs .
Belki baba ilgilense özel derse para vermek zorunda kalmayacak çok mu veriyorum az mı endişesi gütmeyeceksiniz :kahve:

Çok merak ettiğim bir şeyi sormak için geldim sorup gideceğim,umarım cevap alırım...
2 Çocuğum var yetemiyorum ,4. sınıf öğrencisi çocuğumun derslerini yaptırmaya yetişemiyorum özel ders aldırıyorum demişsiniz ....
Bu çocukların babası nerede ???
Neden baba derslerde yardımcı olmuyor veya size ev işinde diğer bebek bakımında vs .
Belki baba ilgilense özel derse para vermek zorunda kalmayacak çok mu veriyorum az mı endişesi gütmeyeceksiniz
Derslerını yaptırmıyorum ben veya ogretmenı . O kısmı yanlış anlamışsınız.
Babamız daha gec geliyor benden 2.30 saat sonra geliyor eve. Onun geldıgı vakıtte ders olmayacak bır vakıt. Yemek yıyoruz ve kısa bır sure sonra buyuk cocugumuz uyuyor.
Ev ıcın bana yardım etmesıne gerek yok eve yardımcımız geliyor, ama bulaşık vs yıkanacaksa camasır toplayacaksa topluyor.
Hafta sonu bız eger ozel ve ders amaçlı bıseyler yapıyorsak , bebegıde alıp dışarı çıkıyor.
Ama en buyuk vakıtsızlık (bana benden aynımdan bır tane daha lazım ve gun 40 saat fılan olmalı )artık 2 cocugum var, onun dersiyle ılgılenırken bebegıde ıhmal etmek ıstemem kı oda sözden anlayacak kadar buyuk degıl daha 11 aylık.
Ozel öğretmenden yardım alarak hata yaptığımı sanmıyorum buarada,

Lise grubu öğretmeniyim sınav hazırlığı yapıyoruz sürekli gelen öğrencime haftada 3-4 ders saati yapıyoruz aylık 1000 alıyorum.

Bence ücretiniz gayet iyi.

Derslerını yaptırmıyorum ben veya ogretmenı . O kısmı yanlış anlamışsınız.
Babamız daha gec geliyor benden 2.30 saat sonra geliyor eve. Onun geldıgı vakıtte ders olmayacak bır vakıt. Yemek yıyoruz ve kısa bır sure sonra buyuk cocugumuz uyuyor.
Ev ıcın bana yardım etmesıne gerek yok eve yardımcımız geliyor, ama bulaşık vs yıkanacaksa camasır toplayacaksa topluyor.
Hafta sonu bız eger ozel ve ders amaçlı bıseyler yapıyorsak , bebegıde alıp dışarı çıkıyor.
Ama en buyuk vakıtsızlık (bana benden aynımdan bır tane daha lazım ve gun 40 saat fılan olmalı )artık 2 cocugum var, onun dersiyle ılgılenırken bebegıde ıhmal etmek ıstemem kı oda sözden anlayacak kadar buyuk degıl daha 11 aylık.
Ozel öğretmenden yardım alarak hata yaptığımı sanmıyorum buarada,

Yok hata diye demedim ne münasebet.
Önceden ben yardımcı oluyordum şimdi yetişemediğim için özel hoca tuttum demişsin ona istinaden yazdım.
Yani sanki tüm yük sendeymiş gibi oldu.
Eşinin sana yardımcı olmasına sevindim.
Maddi olarak sıkıntıya düşüyoruz deyince ,eşin yardımcı olsa paranız cebinizde kalır diye düşündüm.
Yeğenlerime haftada bir kaç saat ben ders veriyorum,onlarda 4. 6. sınıftalar .
Hem eğleniyorum hemde onlarla yenileniyorum,onlarında dersleri çok güzel gidiyor maşaallah.
Yani aslında yapılabilir ama tabikii sizin bileceğiniz iş.
Ben çocukların özel okul veya özel ders için 6. sınıftan itibaren aksiyon alınması taraftarıyım.
Ama sizin yaptığınızda çocuğunuz için güzel birşey tabi..

Back