- 16 Ekim 2012
- 32.409
- 95.803
- 598
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Özel lise adınız sanını bilmediklerimizdense evet ama Bilfen gibi bir özel lise ise mümkün değil. Özel liseler kötüymüş gibi bir genelleme olmuş sizinki.Kesinlikle devlet. Yeğenlerimden birini özel liseden devlete aldık. Çocuğun hiç birşey öğrenmediğini gördük ilk sene biraz bocalasada toparladı çok şükür.
Benim fikrim hep üniversiteyi özel okutmak
Özel lise adınız sanını bilmediklerimizdense evet ama Bilfen gibi bir özel lise ise mümkün değil. Özel liseler kötüymüş gibi bir genelleme olmuş sizinki.
Düşünüyorum.Çocuk sahibi olmadan birdaha düşün canım
bize hiç anamız babamız sormadı böyle şeyler. başarısız olan yallah sanayiye kızlar da kuaföre... şimdiki çocuklar çok şanslı. özel üniversitede ya da lisede okuyan çocukların daha sonra mezun olduğu okuldan dolayı ezildiğini biliyor musunuz? mesela bir ortamda hatırı sayılı bir devletten mezun ile özelden mezun kişi arasında seçim yapılırsa devletteki tercih ediliyor. her anlamda çok daha doğru bir karar oluyor. hiçbir zaman özelde okumuş kişilere güvenilmiyor
ben okurken tev yurdunda kalmıştım tek tük devlet üniversitesinden öğrenci vardı. ve ben hemen mezun oldum özeldeki arkadaşlar önce lisansla başladı okumaya üst üste hazırlıkta kaldı iki sene. sonra önlisansa kayıt yaptırdı babası. 3 sene daha okudu mezun oldu. şimdi bir yılın maliyeti babaya nereden bakarsan 80 bin lira idi. tabi artmıştır şimdiye. ama 5*80 dersek hesabı siz yapın.
bence çok ciddi bir durum bu ödenen paralar. ne kazandı? hiçbir şey...
bence meslek edindirmek çok daha önemli.
Yanlış ülkedeyiz.Düşünüyorum.
Çok düşünüyorum.
Ülkede genç işsizlik almış başını gitmiş. Gençler istemedikleri okullarda okumaya mahkum ediliyor. Üniversitede binbir umut okuyorlar. Ama tıp dışında çoğu bölümde artik işsizlik gerçeği var. Özellikle hukuk ve öğretmenlik, mühendislik bölümleri bitirildi.
Acaba kedi annesi olsam veya yeğen sevsem annelik ihtiyacım ikame edilir mi diye düşünüyorum. Sonuçta herkes çocuk doğurmak zorunda değil. Daha çocuğun eğitim basamağında sorun başlıyor. Cok zor cok..Hayat ülkemizde orman kanunları gibi oldu...
Umarım çocuğunuz için iyi bir yol belirlersiniz.
Üniversitede devlete gitsin demişsin ya, devlet üniv.girmek rüya oldu bu ülkede. Herkes çabalıyor ama neredeyse imkânsiz. O yüzden mantar gibi özel üniv.var heryerde.Durumu pek parlak degilse ben olsam devlete verirdim arti birde özel ders aldirirdim.Devlete gitsin yahu biraz bocalasin ama calişmak zorunda kalsin.Devlette kimsenin cocuguna şişirme notlar vermezler kimsenin gözünün yasina bakmiyorlar.Ya da meslek lisesine gitsin.Üniversiteyi de herkes ozel okusun demis bence orda da devlete gitsin biraz caba ve çalışarak herseyin basarilabilecegini ögrensin.İşe alimlarda da tamam tecrubeye bakılır da devlet universitesi mezunları öncelikli degil mi ya ben mi yanlis biliyorum.
Bu okullar çok uzak. Adres tutmuyor.Burak Bora, Kartal Anadolu, Kadıköy Anadolu falan olmaz mı? Özel ders şart imkanınız varsa
Meslek lisesi çıkışında nasıl bir işe girecek ki şu işsizlikte? Torpilin varsa, bir fabrikaya filan olabilir belki de onun dışında nasıl olacak? Bizim ailenin erkek çocukları genelde meslek lisesine gider, sonra oradan mezun olunca, üniversite sınavına girmeden, not ortalamalarına göre (sistem hala böyle mi bilmiyorum) MYO okurlar. Bir sanayi şehrinde yaşadıkları ve fabrikalarda mutlaka tanıdıkları olduğu için, o şekilde işe giriyorlar. Oysa etraf işsiz MYO mezunu kaynıyor, peki liseli ne yapacak? Valla merakımdan soruyorum, polemik için değil. =)Cocuk yapmak istemedikten sonra devlet lisesi ne yapsinki devlet ozel farkedermi madem dersleri basarili degil ben olsam meslek lisesine yollar sonra ise girmesini saglardim
Ozel uniden cikan ne yapiyor gene tanidigiyla ettigiyle bi yere giriyor bugun cnc tornadan grafik tasarim olsun ticaret meslekte muhasebe vs is ilanlarina girin bakin yetistirmek uzere isteyen cok var maasida asgariyle basliyosunuz yukselirseniz ne ala benim arkadasimin ablasi lise mezunu hic bi isi meslegi yoktu girdi fabrikaya usta basi oldu hemen fabrikalari kucumsemeyin torpille de girmek sart degil hepsi torpile bakmiyor devlet deseniz anliycamda fabrikaya torpil ne alakaMeslek lisesi çıkışında nasıl bir işe girecek ki şu işsizlikte? Torpilin varsa, bir fabrikaya filan olabilir belki de onun dışında nasıl olacak? Bizim ailenin erkek çocukları genelde meslek lisesine gider, sonra oradan mezun olunca, üniversite sınavına girmeden, not ortalamalarına göre (sistem hala böyle mi bilmiyorum) MYO okurlar. Bir sanayi şehrinde yaşadıkları ve fabrikalarda mutlaka tanıdıkları olduğu için, o şekilde işe giriyorlar. Oysa etraf işsiz MYO mezunu kaynıyor, peki liseli ne yapacak? Valla merakımdan soruyorum, polemik için değil. =)
Bana da bir kaç arkadaşın tavsye ettiği gibi, en mantıklısı bütçenizi özel liseye değil, özel üniversiteye harcamanız olacakmış gibi geliyor. Azıcık kassa özel üniversitede bir mühedislik filan tutturmak zor değil.
Fabrikaları küçümsemiyorum, sadece eğitimi lise olan bir insanın çok fazla seçeneği yok demek istemiştim. Özel sektörde rekabet çok fazla, öyle lise diplomalı insanı ciddiye alıp, nitelikli işlerde işe alacak insan yok denecek kadar az. Muhasebenin de grafik tasarımın da önlisans ve lisans eğitimleri varken ve ortalık işsiz kaynarken, bu bölümlerin lisesinde okumuş insanın piyasada tutunma şansı nedir? İmkansız değil, elbette istisnalar vardır ama istisnadır neticede. Özel de olsa üniversite diplomasına sahip biriyle kıyaslanabilir mi, lise diplomasına sahip birinin sahip olabileceği fırsatlar? Üniversite eğitimi insana kitabi bilgi dışında da çok şey kazandırır ve bunlar bile başlı başına iş hayatında tutunmak için işe yarar. Fabrikalarda torpil ne alaka demişsiniz de, ohooo çok yabancısınız sanırım o zaman bu işlere. MYO mezunu kaç insan tanıyorum bilseniz, tanıdık vasıtasıyla ülkenin önde gelen fabrikalarında, otomotiv firmalarında işe sokulan. Torpili sadece belli alanlarda dönüyor zannediyor olamazsınız.Ozel uniden cikan ne yapiyor gene tanidigiyla ettigiyle bi yere giriyor bugun cnc tornadan grafik tasarim olsun ticaret meslekte muhasebe vs is ilanlarina girin bakin yetistirmek uzere isteyen cok var maasida asgariyle basliyosunuz yukselirseniz ne ala benim arkadasimin ablasi lise mezunu hic bi isi meslegi yoktu girdi fabrikaya usta basi oldu hemen fabrikalari kucumsemeyin torpille de girmek sart degil hepsi torpile bakmiyor devlet deseniz anliycamda fabrikaya torpil ne alaka
Ozel universitenin koc vs disinda diger vasat ve alti olanlarin nitelikli egitim verdigini dusunmuyorum girin bakin hastanelerde sekreter vs olsun ozelde hep lise mezunlari calisiyor cogu insanda bundan yakiniyor acin forumlari okuyun bolum okumus okumamis kamuya ve ozelde prestijli bi yere girmedigi surece hicbir onemi yok torpille ozelde is sahibi olanda cok ama her fabrikaya girende torpilli degil acin is ilanlarina da bakin birsuru isveren ilan koymus meslek lisesi mezunu yetistirilmek uzere diye bakabilirsinizFabrikaları küçümsemiyorum, sadece eğitimi lise olan bir insanın çok fazla seçeneği yok demek istemiştim. Özel sektörde rekabet çok fazla, öyle lise diplomalı insanı ciddiye alıp, nitelikli işlerde işe alacak insan yok denecek kadar az. Muhasebenin de grafik tasarımın da önlisans ve lisans eğitimleri varken ve ortalık işsiz kaynarken, bu bölümlerin lisesinde okumuş insanın piyasada tutunma şansı nedir? İmkansız değil, elbette istisnalar vardır ama istisnadır neticede. Özel de olsa üniversite diplomasına sahip biriyle kıyaslanabilir mi, lise diplomasına sahip birinin sahip olabileceği fırsatlar? Üniversite eğitimi insana kitabi bilgi dışında da çok şey kazandırır ve bunlar bile başlı başına iş hayatında tutunmak için işe yarar. Fabrikalarda torpil ne alaka demişsiniz de, ohooo çok yabancısınız sanırım o zaman bu işlere. MYO mezunu kaç insan tanıyorum bilseniz, tanıdık vasıtasıyla ülkenin önde gelen fabrikalarında, otomotiv firmalarında işe sokulan. Torpili sadece belli alanlarda dönüyor zannediyor olamazsınız.