• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oysa ki ben,her günü kızımsız ve oğlumsuz yasiyorum:(

ayy ne cok dert ortağımız varmıss kıslar ohh anlattık rahatladıkk
AYŞEURL doktorunun dediği cok doğru bız olmayacağına alıstırsakda, olmayınca uzuluosak
ozaman olacakmış gıbı dusunelım ben bu kes oyle yapıcm sankı tutmus gibi
her halukarda yerlerde olucam belkı tutmasına yardımcı olur pozzıtıf dusunmek
annemlerın çiftlik evı var transferden sonra oraya gıdıp tavuklarla civcivlerle azcık rahatlarım
daha 1 hafta oldu negatıfı gorelı ama yenıden tedavı dusunmek rahatlatıo benı
DENIZ35 saol canım soyledığın kıtapları alıp okuyacağım mutlaka
dertleştıkk şimdi çözümünü konusalım
kım nasıl rahatlıo ne dusunmek ıyı gelıo yazsın bırlıkte aslım bu surecı bu ımtıhanı

hahahahaha neeeeeeeerdeeeeeeeeeee çle bişi olsa eşim sevinçten ölürdü heralde :)))))))))))) yok canımya benim tek embrio ile tek gebelik çok isterdim ama olsun dediğin gibi :))))))))))

4 bebk resmi varda acaba dördüz mü dedim :)
bakması çok zor olurdu yaa
1 DE İYİ ALLAH UZUN ÖMÜR VERSİN

canim , cok ama cok gecmis olsun.
insallah Rabbim dualarini kabul eder , ve evlat sahibi olursun ...
benim evladim oldugu halde tekrar bir cocugumuz olsun istedik (cogu anne babalar gibi) , o kadar istiyordumki , yani anlatamam....korunmadik tabi, beklemedigimiz kadar cabuk hamile kaldim (gercekten surprizdi) 19 haftanin sonunda ultrasona gittim , cinsiyetini ogrenecektik, suan bunu anlatirken yine gozlerim doldu, ellerim titriyor inan, neyse bebegimizin ÖldÜgünü ögrendik, neyse hemen hastaneye gitmemis gerekiyordu, dogum etmek zorunda kaldim, sonra ögrendikki, ben KIZIMla 2 hafta onun öldúgünü bilmeden gezmisim , yani aslinda 17 haftalikken kaybetmisiz ....... duygusal anlamda cok ama cokkk yipratti beni, herkese karsi hassastim, fakat kabul etmiyordum , kabul etmekte istemiyordum, halimi soranlara her daim ; cok iyiyim diyordum, (kendi arkadaslarim ,esim , ailem farkindaydilar , sagolsunlar)sizi cok ama cok iyi anliyorum, evladim oldugu halde hislerim malesef cok sarsti beni...inanirmisiniz bu olaydan 6 ay sonra tekrar gebe kaldim , ve 15.haftada ÖldÜgÜnÚ Ögrendik......benim icin resmen yikimdi!!!! inanin suan aglayabilirim, icim cok tuhaf oldu. Rabbim bu yolla bizi deniyor olabilir, biz bilemeyiz, imtihanimiz olabilir, sabir gostermeliyiz kardesim..., benim bu yuzden herseye karsi hassaslik gostermem, isyerinde olsun, evde olsun, izledigim bir film olsun, kardesimden olsun, komsumdan olsun, kim ne dese ben yanlis anlayabiliyordum, aglayabiliyordum , ama Rabbime sukur esimin sevgisi , aski toparladi beni, ailemin arkadaslarimin anlayisi,kucaklamalari yarami dindirdi.....
guzel bacim, her ne olursa olsun, sabir gostermeliyiz...Rabbim daha agir imtihanlar vermesin, cani gonulden evlat sahibi olmanizi diliyorum Rabbimden. tekrar gecmis olsun

ahhh canım sana ılk bebeğini kaynadınce neden kan pıhtılaşmasını englleyıcı iğne fılan vermdılerkı anne karnındakı olumlerin çoğu kan pıhtılaşmasından meydana gelır..benım arkadasım 8.5 aylıkken kaybbettı karnında..sımdı yenıden hamıle kan testı normal olmasın aragmen pıhtılaşma ıcın ığne vermıs doktor
sanada sabır versın rabbım cnm cok kotu seyler yasamıssın sendde en yakın zamanda sağlıklı gebelıkler nasıp etsın

Canlarım günaydın. Nurcancım uzun zamandır görüşemedik nasılsın?? Ben tedavimin sonuna geldim neredeyse kızlar. bu akşam çatlatma iğnemi vuracağım cuma günüde yumoşlarım toplanacak kısmet olursa. Her gece dua ediyorum bu sefer olsun bu sefer tutsun diye. Bu kadar strese bu kadar olumsuzluğa rağmen bu sefer inanıyorum bebeğim yeni yılda bana gelicek. Aşağı yukarı hepimiz hikayesi birbirine benziyor. Bazılarımız daha ağır sınavlardan geçiyor maalesef. Nurcancım inanıyorumki bu sefer bebişin ömrünün sonuna kadar seninle olucak. Kendini sakın yaşadıklarını düşünüp strese sokma. :Karnındaki bebişinide üzme lütfen. İstanbula döneyim sonuçlarımı alayım en yakında zamanda görüşelim canım.
tubişcimm hadıı yolu yarılamıssn canım tedavı olabılmek bıle cok gusel yumurtalarımızın gelişmesı bıle cok gusel şukurler olsun az kalmıss bebısıne kavusmaya sonucuda bıldır burdan duaşrımız senınle
ben 2 değil 3 değil 9 sene oldu evleneli 9 senede kimler kimler gebe kaldı kimler çocuğunu okula yazdırmadı kimlerle güldüm yapmacık yapmacık polyanayım ben sahte gülmek zorundayım bizim halkımız gülmezsen başka taraflara çekerler herşey söylerler ben 9 senede neler işitmedim geçen sene bi tüp bebek yolculuğum oldu ohss oldum nerdeyse ölüyordum ama sonuç pozitif tabi 12 haftalıkken bitti pembe düş tekrar aynı yerde sayıyorum üzülüyorum ama kendi kendime yeni daha amcamın kızı gebe kalmış 2.ye ben tebrik telefonu açtım herkez için ne güzel hayat biz alınan kilolar aman gerçekte bu kadar negatif değilimdir topiğin adı dikkatimi çekti benim arkadaşlarım veya akrabalarım benim kız benim oğlan diye konuşurlar bende dinlerim onlarda beni dinliyo diye sağolsunlar bebeklerinin yaptıkları güzel şeyleri bana anlatırlar ama düşünmezlerki 9 senedir ne yapıyor diye offfffffffffff anlatırken bende şiştim aman bende sıkıldım mı gidiyorum bi alışveriş bi kıyafet kendimi mutlu edip geliyorum hiç olmazsa 2 günüm güzel geçiyor şimdi 15 gün sonra tekrar tüp bebek tedavisini başlıycam bakalım hayırlısı sıktıysam kusura bakmayın

hamıle kalabılıosun cnm bak oda gusel kayıp yasamıssın cok acıdır emınım ben hiç hamıle kalamadım ama bulup da kaybetmek daha zormus dıo yasayan arkadaslar ama neden bıdaha kalmyasın değilmi az kalmıs bak tedavınee burdan moral verelım bırbırımıze bırımız dusunce diğerlerımız kaldırsın güç versın ona..az kaldı bızde göreceğiz o gusel gunleri..

ayy ne cok dert ortağımız varmıss kıslar ohh anlattık rahatladıkk
AYŞEURL doktorunun dediği cok doğru bız olmayacağına alıstırsakda, olmayınca uzuluosak
ozaman olacakmış gıbı dusunelım ben bu kes oyle yapıcm sankı tutmus gibi
her halukarda yerlerde olucam belkı tutmasına yardımcı olur pozzıtıf dusunmek
annemlerın çiftlik evı var transferden sonra oraya gıdıp tavuklarla civcivlerle azcık rahatlarım
daha 1 hafta oldu negatıfı gorelı ama yenıden tedavı dusunmek rahatlatıo benı
DENIZ35 saol canım soyledığın kıtapları alıp okuyacağım mutlaka
dertleştıkk şimdi çözümünü konusalım
kım nasıl rahatlıo ne dusunmek ıyı gelıo yazsın bırlıkte aslım bu surecı bu ımtıhanı

eveeet derdimizi döktük rahatladık şimdi ortalığı toplamak lazım pes etmek yok. ne zamandır hevessizdim bugün aktara gittim otlar çöpler aldım içicem işe yaramasa bile birşey yapmış olmak içimi rahatlatıyor ayy şimdiden heyecanlandım halbuki 1 aydan çok var başlamamıza ama bu sefer gelmeye karar vermiştir meleğim belki de:49:

eveeet derdimizi döktük rahatladık şimdi ortalığı toplamak lazım pes etmek yok. ne zamandır hevessizdim bugün aktara gittim otlar çöpler aldım içicem işe yaramasa bile birşey yapmış olmak içimi rahatlatıyor ayy şimdiden heyecanlandım halbuki 1 aydan çok var başlamamıza ama bu sefer gelmeye karar vermiştir meleğim belki de:49:

tabıkıı canım yaa her halukarda dokuluoz uzuluoz olmayınca, bastan pes etmek nıye
ben hep nasılsa 2. kalıte embriyom olmıcak dıye dusundum derler ya gözyası, gözyası getirir
bızde negatıf dusunup negatıflığı çekeceğimize kendımıze,pozıtıfı cekelım
ayy bıde bunu deneyelım bakalımm olmayınca sonunda her haluklarda hüngür foşuruz zaten:)
ohh ıyı etmıssın valla bende sımdı hayaller kuruorum evrene yolluorum:)

tabıkıı canım yaa her halukarda dokuluoz uzuluoz olmayınca, bastan pes etmek nıye
ben hep nasılsa 2. kalıte embriyom olmıcak dıye dusundum derler ya gözyası, gözyası getirir
ayy bıde bunu deneyelım bakalımm olmayınca sonunda her haluklarda hüngür foşuruz zaten:)

ilkinde olmazsa hayalkırıklığı yaşamayayım diye kendimi hiç heveslendirmedim ama sanki az mı üzüldüm, kahroldum bu sefer umutla bekliycem bu oyunu ben de oynıycam belki de ben kazanırım.. hatta şimdi karar verdim hamile bir arkadaşıma birkaç parça bebe eşyası almıştım onları da vermiycem kendi bebişime giydiricem.. bu sene bize çoook uğurlu gelicek biliyorum. hep beraber inşallah.. nufüs patlamasııııı:52:

kzılar tüp bebkte 1 yumurta oluşması yetmiyor mu çok mu olması lazım bazı topiklerde 1 tane olmuş diye başarısııs falan diyorlarda anlamadım 1 yumureta dölenme için neden yetmiyor :(

kzılar tüp bebkte 1 yumurta oluşması yetmiyor mu çok mu olması lazım bazı topiklerde 1 tane olmuş diye başarısııs falan diyorlarda anlamadım 1 yumureta dölenme için neden yetmiyor :(

canımm tek yumurta olunca döllenmeyebılıo dollense bolunmeyebılıo
yada 3.gune kadar dayanamabılıo
oysa 10 15 yumurtan olsa sansın daha fazla arta kalan embriyoların dondurrulabılıo
5.gun blasta gıdılebılıo kı bu embriyoların tutunma sansı daha fazla
ınsllah faydalı olmustur canım

10 15 miiiiii :(((

ee bende aşılamada gonal f ile 2 - 3 yumurta oluyor
bir tanesi 18 oldumu çatlatıyorlar arkadan da 16 11 boyutlarında oluyor ben tüp bebeğe geçsem
zor mu olur yanii canım

kzılar bu arada benim de 1 yıl 5 aydır fala olmuyır bebeğim ama olacak inanıyorum
bu ay kenzülarş duası okudum umarım Allah hayırlısıyla dualarımı kabul eder

10 15 miiiiii :(((

ee bende aşılamada gonal f ile 2 - 3 yumurta oluyor
bir tanesi 18 oldumu çatlatıyorlar arkadan da 16 11 boyutlarında oluyor ben tüp bebeğe geçsem
zor mu olur yanii canım

canım aşılamda zaten hedeflenen 2-3 yumurtadır ve senın doktorunda
okadarlık doz vermıstır
ama tup bebekte dozun artacak mesela benım 150 unıte puregonla asılamaya baslamıstı salak doktorun tekı
16 yumurtam olustu hepsı olgun değildi elbette 15 mm ve ustunu sayıolar zaten
ama mesela transferden once asılam yapaıldı ve 50 unıte baslandı 5 olgun toplam 8 fılan oldu
sana tavsiyem tup bebeğe baslamdan oncekı ay doğum kontrol hapı kullan
yumurtalar baskılanınca daha ıyı sonuç verıo
bana kıstım ıcın vermsıtı doktor hemen akabınde başladık
50 unıteyle bıle costular 37ye dusurduk dozu
bunu uygulayan tup bebek merkezlerıde var canım bendede uygulamalı oldu
yanı doza bağlı ve senın yumurtalık rezervıne

çok teşekkürler canım umut oluo boyle gusel hikayeler cunku bı sure sonra artık hiç olmayacakmıs gibi gelıyor ınsana..hıkayenı paylaştığın ıcınde cok saol hepımızın ıcne su serpilmiştir emınım allahım bebısnı sağlıcakla doğurmayı nasıp etsın..aminn

yok canımm yanı varmı bılmıyoruz aslında baktırmadık morfolojiye baktırdık %7 ydi..benım bahsettiğim embriyodaki fragmantasyon..kendılığınden çatladığı için en olgun yumurtalarım,kucuklerle yapılan embriyolarda olurmus fragmantasyon..aslında merkezden bişey demedıler ama ben resımlerle karsışaştırarak kendım oyle dusundum 2. kalıte olduğunu soyledıler sadece.eşin sigara ıcıosa bıraksın canım dna kırıklığına yo açıomus esım bıraktı benım morfolojısı dahada duzelsın dıyebıde sıyah uzum çekırdeği ekstresi(öğütülmüşüde var) bunu bıze dr onerdı eşimde arastırdıkendısıde dr kesınlıkle faydası varmıs soracağın bişey varsa mennunıyetle cvplarım cnm cok arastırdık
eğer tup bebek düşünürseniz ınsallah gerek kalmaz ama mutlaka IMSI yontemı kullanılan bı merkz seç benım elımde baska seceneğim yok mecburen merkezdımızde devam edıcem ama eger fırsatın varsa oyle bi yer seç ankarada gürgan clinic tup bebek merkezi varmıs banadabir arkadasım soyledı ama istanbuldada var bu yontemı kullananlar yolun acık olsun arkadasım

canım işin garıbı benım esımde bende hıc sıgara kullanmayız.bu dna hasarı neyın nesıdır anlamadık.ama ınsallah varıkoseldendır ve sımdı amelıyat sonrası dusmustur.evet canım bızım IMSI olan bır merkez secmemız gerekır zaten.arastırıyorum.ben ıstanbuldayım.yaza kadar bakıcaz artık.

inşallah canımm ınsallah sabır acı ama meyvesı cok tatlıymıss ınsallah emeklerımızın karsılığını alıcaz allahın ıznıylee

tubişcimm hadıı yolu yarılamıssn canım tedavı olabılmek bıle cok gusel yumurtalarımızın gelişmesı bıle cok gusel şukurler olsun az kalmıss bebısıne kavusmaya sonucuda bıldır burdan duaşrımız senınle

hamıle kalabılıosun cnm bak oda gusel kayıp yasamıssın cok acıdır emınım ben hiç hamıle kalamadım ama bulup da kaybetmek daha zormus dıo yasayan arkadaslar ama neden bıdaha kalmyasın değilmi az kalmıs bak tedavınee burdan moral verelım bırbırımıze bırımız dusunce diğerlerımız kaldırsın güç versın ona..az kaldı bızde göreceğiz o gusel gunleri..

evt bende hıc hamıle kalamdım:14: malesef

ya benım arkadasta var o dusunce gucuyle tedavı kıtabı.kız oyle pozıtıf dalgalar gonderıyorkı her ıstedıgı oluyor.şaka gıbı yaa.bende o kıtabı okıycam dıyorum.ıhtıyacım var .ben cok karamsar bırıyım ayrıca:(((

kzılar bu arada benim de 1 yıl 5 aydır fala olmuyır bebeğim ama olacak inanıyorum
bu ay kenzülarş duası okudum umarım Allah hayırlısıyla dualarımı kabul eder

sevdalınka nasılsın canım.Rabbim dualarını kabul eder ınsallah canım.melegın gelır.

kızlar benım hıkayemde şöyle.ben 4 yıllık evlıyım.yanı subatta 4 yıl dolcak.3 yıl korunduk aman araba alalım aman ev alalım... ama hersey bebegımız ıcındı.o dogmadan once butun borclarımızı eksıklerımızı bıtırelım sıtedık.ona daha ıyı bır egıtım ve gelecek sunmak ıcın.ve korunmayı bırakınca hemen olur sandık.1 ay 2 ay derken ben panık oldum hemen dr. a gıttım.hormon testlerım normal cıktı.adetım 25 gunde mutlaka gelır.en gec 27. gunde gelır.oyuzden hıc test yapmam cunku hemen gelır.zaten 28. gunu bulsam belkı dıycem ama bu durumda hıc belkı hamıleyımdır dıyemıyorum:(((
neyse sonra rahım fılmı cektrdım ya tuplerde sorun varsa dıye.hersey temızdı.bende sorun yoktu.esım de dr. a gıttı.dr. varıkosel dedı.oysa ben esıme burda okuyup varıkosel varmıdır sende demıstım yok bende bısı agrım sızım yok demıstı.saglamım ben demıstı.sankı bu saglamlıkla alakalı.neyse varıkoselmiş ınanamadım saka yapıyor sandım.sonra sperm testı ıstedı dr.ozel hastanedeydık yaptrdık.1 ccde 26 mılyon hareket toplam % 60 ,morfolojı % 75 whoya gore.degerler ıyıydı.2 ay daha denedık olmayınca en ıyı urolog kım varıkosel ıcın arastrdık teoman cem kadıoglu cıktı karsımıza.randevu alıp ona gıttık.sperm testı ıstedı.tumlab ve capadan baska testlere guvenmıyormus.bırde dna kırıklıgı testı ıstedı.yaptrdık ve şokkk.1 ccde 8 mılyon hareket ıyıydı ve morfolojı krugere gore % 1 cıktı cok sasırdık.sonra ozelle tumlab arasında bu kadar fark nasıl olur dedı ve bır test daha yaptırın dedı. 4 gun sonra bır test daha yaptrdık 1 ccde 9 mılyon hareket aynı morfolojı % 2 cıktı.hemen amelıyat oldu.4 ay sonra yanı 30 ekımde test yaptrdık sadece sayı 17 mılyona yukselmıs bırdaha dna hasar testı yaptrmadık.sonra burda dna hasarı ılerı duzeyde olan arkadasların 4 mıkro denemelerıde negatıfmıs.ınternette arastrdım ve hasar % 35 ten coksa mıkroda bıle sans azmıs.buna cok uzuluyorum.esım 2 aydır evicap e vıtamını,cınko ve gınseng ve kecıboynuzu kuru kullanıyor.ocak sonunda 3 ay dolunca bır test daha yaptrcaz .ozamn dna hasar testıde yaptrcaz.umarım dusmustur.yoksa ısım cok zor.hıc evladım olmayabılır ve bunu cok ama cok uzuyor.ıcıme oyle bır oturdu kı.gunlerdr nefes alamıyorum sankı.:14::14:
Rabbime sıgınıyorum.onun mucızlereı boldur.belkı benımde benım gıbı olanlarında yuzunu guldurur dıye dua ve umut edıyorum.Rabbim en kısa zamanda bızı mucızelerımıze kavustursun yenı yıl bıze ugur getırsın ınsallah

kızlar benım hıkayemde şöyle.ben 4 yıllık evlıyım.yanı subatta 4 yıl dolcak.3 yıl korunduk aman araba alalım aman ev alalım... ama hersey bebegımız ıcındı.o dogmadan once butun borclarımızı eksıklerımızı bıtırelım sıtedık.ona daha ıyı bır egıtım ve gelecek sunmak ıcın.ve korunmayı bırakınca hemen olur sandık.1 ay 2 ay derken ben panık oldum hemen dr. a gıttım.hormon testlerım normal cıktı.adetım 25 gunde mutlaka gelır.en gec 27. gunde gelır.oyuzden hıc test yapmam cunku hemen gelır.zaten 28. gunu bulsam belkı dıycem ama bu durumda hıc belkı hamıleyımdır dıyemıyorum:(((
neyse sonra rahım fılmı cektrdım ya tuplerde sorun varsa dıye.hersey temızdı.bende sorun yoktu.esım de dr. a gıttı.dr. varıkosel dedı.oysa ben esıme burda okuyup varıkosel varmıdır sende demıstım yok bende bısı agrım sızım yok demıstı.saglamım ben demıstı.sankı bu saglamlıkla alakalı.neyse varıkoselmiş ınanamadım saka yapıyor sandım.sonra sperm testı ıstedı dr.ozel hastanedeydık yaptrdık.1 ccde 26 mılyon hareket toplam % 60 ,morfolojı % 75 whoya gore.degerler ıyıydı.2 ay daha denedık olmayınca en ıyı urolog kım varıkosel ıcın arastrdık teoman cem kadıoglu cıktı karsımıza.randevu alıp ona gıttık.sperm testı ıstedı.tumlab ve capadan baska testlere guvenmıyormus.bırde dna kırıklıgı testı ıstedı.yaptrdık ve şokkk.1 ccde 8 mılyon hareket ıyıydı ve morfolojı krugere gore % 1 cıktı cok sasırdık.sonra ozelle tumlab arasında bu kadar fark nasıl olur dedı ve bır test daha yaptırın dedı. 4 gun sonra bır test daha yaptrdık 1 ccde 9 mılyon hareket aynı morfolojı % 2 cıktı.hemen amelıyat oldu.4 ay sonra yanı 30 ekımde test yaptrdık sadece sayı 17 mılyona yukselmıs bırdaha dna hasar testı yaptrmadık.sonra burda dna hasarı ılerı duzeyde olan arkadasların 4 mıkro denemelerıde negatıfmıs.ınternette arastrdım ve hasar % 35 ten coksa mıkroda bıle sans azmıs.buna cok uzuluyorum.esım 2 aydır evicap e vıtamını,cınko ve gınseng ve kecıboynuzu kuru kullanıyor.ocak sonunda 3 ay dolunca bır test daha yaptrcaz .ozamn dna hasar testıde yaptrcaz.umarım dusmustur.yoksa ısım cok zor.hıc evladım olmayabılır ve bunu cok ama cok uzuyor.ıcıme oyle bır oturdu kı.gunlerdr nefes alamıyorum sankı.:14::14:
Rabbime sıgınıyorum.onun mucızlereı boldur.belkı benımde benım gıbı olanlarında yuzunu guldurur dıye dua ve umut edıyorum.Rabbim en kısa zamanda bızı mucızelerımıze kavustursun yenı yıl bıze ugur getırsın ınsallah

Aaa ne demek o hiç evladım olmayabilir.. Sakın bir daha söyleme öyle şeyler tek bir tane spermle bile olur bu iş yeter ki Rabbim istesin.. Hem bak erkek infertilitesi daha kolay bir sorun düşünsene taş çatlasın 20 yumurtan toplanacak bunları döllemek için 10 küsür milyon spermden 20 tanecik sağlıklısını nasılsa bulacaklar.. Benim doğru dürüst yumurtam olmuyor, bir yumurtalığım hiç cevap vermiyor yine de umudumu yitirmiyorum. İnan bu yıl hepimize çook iyi gelecek..

herkese iyi akşamlar bende sizinle paylaşmak istiyorum hikayemi....

5 yıllık evliyim ben 30 eşimde 35 yaşında ilk evlendiğimiz zaman hemen bebek istemedik 4 ay kadar doğum kontrol hapı kullandım ve bıraktığım ilk ay hamile kaldım ama o ay eltiim ameliyat olmuştu ona refekak etmiştim film falan çekilmişti bende onunla girdim sonra görümcen ev aldı onun evinin temizliğine ve taşınmasına yardım eettim ama hamile olduğumu ve hemen ilk ay kalabileceğimi düşünmemiştim ama o ay hamileydim 6 haftalıkken dra gittim kese ve bebek vardı 10 gün sonra kalp atışını duymak için randevu verdiler ve giittim dr bakınca ilk önce ikiz dedi ve tek yumurta ikizi o kadar çok sevindimki ama saniyeler sürdü sadece ve ardından kalp atışı yok kürtaj yapıcaz dedi ve yıkıldım resmen ağlaya ağlaya eve geldim ve başka bi hastaneye gitik eşim annem ve babamla hastaneye yatırdılar ve ertesi günde bebeklerimi aldılar bende çok üzüldüm kahroldum ama yapacak bişey yoktu

3 ay korunduk sonra hemen yine ilk ayda kalırım diye zannediyordum ama bi sene geçti ve kalmayınca rahim filmi çekildim ve filmden 6ay sonra tekrar hamileydim o kadar mutluydumki hergün kuran okuyup şükrediyordum rabbime bebeğimi bana bağışla diye ama malesef 5 haftalık olunca kanam abaşladı ve yine düşük yaptım 2.bi yıkım oldu bana

bundan 4 ay sonra soğan kürü denediğim ay tekrar hamile kaldım dra gittim keseyi gördük dr yine ikiz olabilir dedi çok mutlu oldum 1 hafta sonra tekrar gittim kalp atışı vardı artık tamam dedim bebeğim beni bırakmayacak ve 1 hafta sonraki kontrolümde kalp atışı yoktu bebeğimin 2 gün sonra tekrar kürtaj oldum ve araştırmalara başlandı 3 kayıptan sonra beni daha önce uyarmamıştı drum eşimle kromozomlarımıza bakıldı normaldi histereskopi yapıldı rahimde sorun yoktu arada başka bi dra daha gittim oda rahim içine balon yerleştirerek bi film çekti ve polip olduğunu söyledi ve bi kürtaj daha sonradan öğrendim bunu dr rutin olarak gelen her hastasına yapıyormuş zaten para için kesinlikle hakkımı helal etmiyorum patoloji raporunda polip olmadığı yazıyordu sırf para için rahmimi kazımıştı boş yere ne kadarda canım yanmıştıneyseee bende kan pıhtılaşması çıktı ve bundan sonraki gebeliklerimde hergün iğne olacaktım

uzun süre gebe kalamayınca belki tüplerde tıkanma vardır diye tekrar rahim filmi çekildim tüplerim açıktı ama yinede son düşüğümden 17 ay sonra 4. bebeğime hamileydim drum hemen kan sulandırıcı iğne ve progesteron hormonu verdi hergün göbekten kendim yapıyordum ve kalp atımını görmeye gideceğim gün kanamam başladı ve ve geçtiğimiz temmuz ayında 4. kez bebeğimi kaybettim bu sefer daha çok üzüldüm çünkü sorun bulunmuştu ve gereken tedavim başlamıştı hemen bu sefer bırakmayacaktı bebeğim diye çok kaptırmıştım kendimi ama olmad:14::14::14::14::14:

neyse çok uzattım geçen hafta eşimle süreci hızlandırmak için aşılama yaptıralım diye dra gittik ve bir şok daha:53:eğer tedaviye rağmen bebek düşüyorsa bebek sağlıklı olmadığı içindir dedi ve çokta şansımız olmamakla beraber pgt yöntemiyle tüp bebek yaptırabileceğimizi söyledi en fazal %50 şans verdi yada dedi sağlıklı bebeği yakalayana kadar bu şekilde devam edeceksiniz dedi işte böyle kızlar

ama ben canı gönülden inanıyorum rabbim ol dedikten sonra olmayacak şey yok bizleri yoktan o varetmedimi olacak hepimizin olacak inşallah sadece demekki zamanı var daha

5 yıllık evliyim ben 30 eşimde 35 yaşında ilk evlendiğimiz zaman hemen bebek istemedik 4 ay kadar doğum kontrol hapı kullandım ve bıraktığım ilk ay hamile kaldım ama o ay eltiim ameliyat olmuştu ona refekak etmiştim film falan çekilmişti bende onunla girdim sonra görümcen ev aldı onun evinin temizliğine ve taşınmasına yardım eettim ama hamile olduğumu ve hemen ilk ay kalabileceğimi düşünmemiştim ama o ay hamileydim 6 haftalıkken dra gittim kese ve bebek vardı 10 gün sonra kalp atışını duymak için randevu verdiler ve giittim dr bakınca ilk önce ikiz dedi ve tek yumurta ikizi o kadar çok sevindimki ama saniyeler sürdü sadece ve ardından kalp atışı yok kürtaj yapıcaz dedi ve yıkıldım resmen ağlaya ağlaya eve geldim ve başka bi hastaneye gitik eşim annem ve babamla hastaneye yatırdılar ve ertesi günde bebeklerimi aldılar bende çok üzüldüm kahroldum ama yapacak bişey yoktu

3 ay korunduk sonra hemen yine ilk ayda kalırım diye zannediyordum ama bi sene geçti ve kalmayınca rahim filmi çekildim ve filmden 6ay sonra tekrar hamileydim o kadar mutluydumki hergün kuran okuyup şükrediyordum rabbime bebeğimi bana bağışla diye ama malesef 5 haftalık olunca kanam abaşladı ve yine düşük yaptım 2.bi yıkım oldu bana

bundan 4 ay sonra soğan kürü denediğim ay tekrar hamile kaldım dra gittim keseyi gördük dr yine ikiz olabilir dedi çok mutlu oldum 1 hafta sonra tekrar gittim kalp atışı vardı artık tamam dedim bebeğim beni bırakmayacak ve 1 hafta sonraki kontrolümde kalp atışı yoktu bebeğimin 2 gün sonra tekrar kürtaj oldum ve araştırmalara başlandı 3 kayıptan sonra beni daha önce uyarmamıştı drum eşimle kromozomlarımıza bakıldı normaldi histereskopi yapıldı rahimde sorun yoktu arada başka bi dra daha gittim oda rahim içine balon yerleştirerek bi film çekti ve polip olduğunu söyledi ve bi kürtaj daha sonradan öğrendim bunu dr rutin olarak gelen her hastasına yapıyormuş zaten para için kesinlikle hakkımı helal etmiyorum patoloji raporunda polip olmadığı yazıyordu sırf para için rahmimi kazımıştı boş yere ne kadarda canım yanmıştıneyseee bende kan pıhtılaşması çıktı ve bundan sonraki gebeliklerimde hergün iğne olacaktım

uzun süre gebe kalamayınca belki tüplerde tıkanma vardır diye tekrar rahim filmi çekildim tüplerim açıktı ama yinede son düşüğümden 17 ay sonra 4. bebeğime hamileydim drum hemen kan sulandırıcı iğne ve progesteron hormonu verdi hergün göbekten kendim yapıyordum ve kalp atımını görmeye gideceğim gün kanamam başladı ve ve geçtiğimiz temmuz ayında 4. kez bebeğimi kaybettim bu sefer daha çok üzüldüm çünkü sorun bulunmuştu ve gereken tedavim başlamıştı hemen bu sefer bırakmayacaktı bebeğim diye çok kaptırmıştım kendimi ama olmad:14::14::14::14::14:

neyse çok uzattım geçen hafta eşimle süreci hızlandırmak için aşılama yaptıralım diye dra gittik ve bir şok daha:53:eğer tedaviye rağmen bebek düşüyorsa bebek sağlıklı olmadığı içindir dedi ve çokta şansımız olmamakla beraber pgt yöntemiyle tüp bebek yaptırabileceğimizi söyledi en fazal %50 şans verdi yada dedi sağlıklı bebeği yakalayana kadar bu şekilde devam edeceksiniz dedi işte böyle kızlar

ama ben canı gönülden inanıyorum rabbim ol dedikten sonra olmayacak şey yok bizleri yoktan o varetmedimi olacak hepimizin olacak inşallah sadece demekki zamanı var daha

Ahh canııım, ben de inanıyorum madem hamile kalabiliyorsun elbet kucağına da alırsın yüreğini ferah tut.. pgt ya da cgh derdinize derman olur bence çok başarılı gebelikler elde ediliyormuş bu yöntemlerle... %50 şans hiiç az değil üzme kendini bana da %30-35 şans veriyor yine de kalbimi bozmuyorum, inşallah bana da nasip olacak o güzel duygu ve inşallah sana da isteyen, kıymetini bilen herkese de..

canım aşılamda zaten hedeflenen 2-3 yumurtadır ve senın doktorunda
okadarlık doz vermıstır
ama tup bebekte dozun artacak mesela benım 150 unıte puregonla asılamaya baslamıstı salak doktorun tekı
16 yumurtam olustu hepsı olgun değildi elbette 15 mm ve ustunu sayıolar zaten
ama mesela transferden once asılam yapaıldı ve 50 unıte baslandı 5 olgun toplam 8 fılan oldu
sana tavsiyem tup bebeğe baslamdan oncekı ay doğum kontrol hapı kullan
yumurtalar baskılanınca daha ıyı sonuç verıo
bana kıstım ıcın vermsıtı doktor hemen akabınde başladık
50 unıteyle bıle costular 37ye dusurduk dozu
bunu uygulayan tup bebek merkezlerıde var canım bendede uygulamalı oldu
yanı doza bağlı ve senın yumurtalık rezervıne

canım desene hormonları yükledikçe yüklüyorlarr :((

Alllah herkesin yardımcısı olsun

ayy canım benim Allah yardımcın olsun kolay hamiş oluyorsun ama sürdüremiyorsun bu daha acı sanki
ama tüp bebekle şansının artacağına inanıyorum

ya adam kızdı yazık degilmisana bak yıkıldın gitti boşuna demiyoruz idrar yapmayın dye ilaçlardan yanlış çıkıyo diye negatifi pozitif pozitifi negatif bile gösterebilir diye zaten uyarıyolar hastanede bile ble lades buna deniliyo galiba bir daha denememde kesinlikleelime idrar tahlilini aıpta yapsammı diye bile düşünmem bana çokbüyük birders oldu :(((

bende idrarda 4 kez negatifi gördüm kan testim pozittiama hiç 11. gün pozitifi duymamıştım idrarda çok şaşırdım

Back