- Konu Sahibi umutbizimolsun
Ehh ben de anlatayım bari hikayemi herkesinki üç aşağı beş yukarı aynı ama olsun paylaşınca hafifliyor insan.
2005 yılında evlendim ben hemen evlenir evlenmez de hamile kaldım ancak çok kiloluydum, gebelikle beraber tansiyon sorunu yaşamaya başladım tansiyonum 5. haftada 19-10 lara kadar çıktı. 3-4 doktora gittim bu durumda gebeliği sürdürürsen 5.ayda ya seni ya bebeği kaybederiz, beyin kanaması geçirirsin dediler.. Aldırdım.. Sonra 1 kez daha aynı şey yaşandı yine aldırdım..
Karar verdim zayıflamam gerek, İstanbulda kasaptan bozma bir doktora ameliyat oldum ve mideme kelepçe taktırdım. Kelepçe midemde tam 2 yıl kaldı bu sürede ameliyat yaralarım hiç kapanmadı, 2 kez daha düzeltme amaçlı ameliyat oldum. kaç gece acilde sabahladım bilmiyorum. 135 kilodan 75 e düştüm. 2009 yılının ağustos ayında yine bir ameliyatla kelepçeyi çıkardık. Hemen bir kadın doğumcuya gittim herşey normal, denemeye başladık 3 ay 5 ay yok yok yok.. Depresyona girdim bir sürü ilaçlar kullandım yine mecburi aralar verdik. Sonra bu yıl ağustos ayında şimdiki doktorumu buldum. Bir baktı yumurtalık rezervim azalmış, biraz daha geciksen hiç şansın olmazdı dedi üstelik yumurtalığımda çikolata kisti ve eşimde de hareketlilik sorunu varmışş. Duvara çarpmış gibi oldum. Tamam direk tüp bebeğe geçiyoruz aşılama için vakit yok dedi. Tamam ne güzel tedavi oluyoruz derken bir inceleme rahmimde myom varmış yine ameliyat onu da aldırdık. Başladık iğnelere topu topu 4 yumurtam oldu, ikisi döllendi transfer edildi bayram arifesi test yapıldı tabiki NEGATİFFF..
15 Kasımdan beri gün saydım Ocakta tekrar başlıycaz diye neyse geçen cuma tanısal amaçlı histereskopi yapıldı ve yine myom yine alındı tedavi de en erken Şubata kaldı.. Bir dahaki adetimden sonra yine histereskopi yapılacak ve ona göre tekrar tedaviye ne zaman başlayacağımız belli olacak..
Bu arada benim içimde hiç yaşam sevinci kalmadı hiçbir şeyden zevk almıyor, hiç bir şey için heves duymuyorum. Sadece dua ediyorum Allahım bana sabır ve güç verrr.
ah canım ya seninle konuşuyoduk diğer sayfada ama hikayeni bilmiyordum bende ilk doğumumu 86 kilo ile gerçekleştirmiştim ama bebek ölünce sitresten daha çok yedim ve hiiiiiiiç kilo veremedim düşündüm kelepçe taktırayım diye ama sonra kendi kendime neden dedim neden böle birşey yapayım tamam tyemek yemeyi seviyorum onu yerim ama sporda yapa bilirim dedim akşamları 1-2 saat ftness salonunda çalıştım yememe aynı devam ettim 1 ayda 75 kiloya düştüm sonra sporu braktım 1 sene sonra 78 kilo ile tüp bebek inelerine başladım ama doktorum transfere kadar kilo ver dedi yine sporla 2 haftada 78 den 73 e düştüm sanada herzaman bunu tavsiye ederim kendini böle doktorlara teslim etme yemeğini ye ama spor yap evde bile yapabilirssin