• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oysa ki ben,her günü kızımsız ve oğlumsuz yasiyorum:(

Ehh ben de anlatayım bari hikayemi herkesinki üç aşağı beş yukarı aynı ama olsun paylaşınca hafifliyor insan.
2005 yılında evlendim ben hemen evlenir evlenmez de hamile kaldım ancak çok kiloluydum, gebelikle beraber tansiyon sorunu yaşamaya başladım tansiyonum 5. haftada 19-10 lara kadar çıktı. 3-4 doktora gittim bu durumda gebeliği sürdürürsen 5.ayda ya seni ya bebeği kaybederiz, beyin kanaması geçirirsin dediler.. Aldırdım.. Sonra 1 kez daha aynı şey yaşandı yine aldırdım..
Karar verdim zayıflamam gerek, İstanbulda kasaptan bozma bir doktora ameliyat oldum ve mideme kelepçe taktırdım. Kelepçe midemde tam 2 yıl kaldı bu sürede ameliyat yaralarım hiç kapanmadı, 2 kez daha düzeltme amaçlı ameliyat oldum. kaç gece acilde sabahladım bilmiyorum. 135 kilodan 75 e düştüm. 2009 yılının ağustos ayında yine bir ameliyatla kelepçeyi çıkardık. Hemen bir kadın doğumcuya gittim herşey normal, denemeye başladık 3 ay 5 ay yok yok yok.. Depresyona girdim bir sürü ilaçlar kullandım yine mecburi aralar verdik. Sonra bu yıl ağustos ayında şimdiki doktorumu buldum. Bir baktı yumurtalık rezervim azalmış, biraz daha geciksen hiç şansın olmazdı dedi üstelik yumurtalığımda çikolata kisti ve eşimde de hareketlilik sorunu varmışş. Duvara çarpmış gibi oldum. Tamam direk tüp bebeğe geçiyoruz aşılama için vakit yok dedi. Tamam ne güzel tedavi oluyoruz derken bir inceleme rahmimde myom varmış yine ameliyat onu da aldırdık. Başladık iğnelere topu topu 4 yumurtam oldu, ikisi döllendi transfer edildi bayram arifesi test yapıldı tabiki NEGATİFFF..
15 Kasımdan beri gün saydım Ocakta tekrar başlıycaz diye neyse geçen cuma tanısal amaçlı histereskopi yapıldı ve yine myom yine alındı tedavi de en erken Şubata kaldı.. Bir dahaki adetimden sonra yine histereskopi yapılacak ve ona göre tekrar tedaviye ne zaman başlayacağımız belli olacak..
Bu arada benim içimde hiç yaşam sevinci kalmadı hiçbir şeyden zevk almıyor, hiç bir şey için heves duymuyorum. Sadece dua ediyorum Allahım bana sabır ve güç verrr.

ah canım ya seninle konuşuyoduk diğer sayfada ama hikayeni bilmiyordum bende ilk doğumumu 86 kilo ile gerçekleştirmiştim ama bebek ölünce sitresten daha çok yedim ve hiiiiiiiç kilo veremedim düşündüm kelepçe taktırayım diye ama sonra kendi kendime neden dedim neden böle birşey yapayım tamam tyemek yemeyi seviyorum onu yerim ama sporda yapa bilirim dedim akşamları 1-2 saat ftness salonunda çalıştım yememe aynı devam ettim 1 ayda 75 kiloya düştüm sonra sporu braktım 1 sene sonra 78 kilo ile tüp bebek inelerine başladım ama doktorum transfere kadar kilo ver dedi yine sporla 2 haftada 78 den 73 e düştüm sanada herzaman bunu tavsiye ederim kendini böle doktorlara teslim etme yemeğini ye ama spor yap evde bile yapabilirssin

günaydınlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
kızlar hepimiz ne kadar dertli insalarız:30::30::30::30::30: Acılasrımız ne kadar tanıdık:43::43::43::43::43:

ah canım ya seninle konuşuyoduk diğer sayfada ama hikayeni bilmiyordum bende ilk doğumumu 86 kilo ile gerçekleştirmiştim ama bebek ölünce sitresten daha çok yedim ve hiiiiiiiç kilo veremedim düşündüm kelepçe taktırayım diye ama sonra kendi kendime neden dedim neden böle birşey yapayım tamam tyemek yemeyi seviyorum onu yerim ama sporda yapa bilirim dedim akşamları 1-2 saat ftness salonunda çalıştım yememe aynı devam ettim 1 ayda 75 kiloya düştüm sonra sporu braktım 1 sene sonra 78 kilo ile tüp bebek inelerine başladım ama doktorum transfere kadar kilo ver dedi yine sporla 2 haftada 78 den 73 e düştüm sanada herzaman bunu tavsiye ederim kendini böle doktorlara teslim etme yemeğini ye ama spor yap evde bile yapabilirssin

kalp kalbe karşıymış bu sabah aklıma geldin ne zamandır sesi çıkmadı dedim. her dua ettiğimde seni de mutlaka anıyorum hayırlısıyla kucağına almayı nasip et diye..
benim kilo meselesi çok problemli kelepçeyi çıkarınca nerdeyse tamamını geri aldım doktorumla dün görüştüm kilo vermeni bekleyemeyiz bu şekilde de normal kadınlara göre az da olsa şansın var dedi, bakalım deniycez hayırlısı.. bu arada da diyetisyene yönlendirdi ama ben de nerde o iradeee:50:

güzel allahımın izniyle hepimiz ne kadaaaar mutlu insanlar olacağız yeni yılda ne kadaaaar bebekli ne kadaaaar annneeee...

inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş
inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş
rabbim herkese beklediğini nasip etsin

baştan sona topiği okudum maalesef herkesin derdi birbirinden zor. bizde evliliğimiz 2,5 yılını doldurunca çocuk isteğimiz depreşerek başladık denemelere... öncesinden gebe kalıcam korkusuyla yaptığım testleri büyük bir heyecanla yapmaya başladım. üç ay öncesinden yapılan tam kan tahlilleri, muayeneler, folik asitler, dolguların civasız dolgu ile değiştirme işlemleri, zayıflama çabalarım annemin ilk erkek torunu olsun diye gün ayarlamalar.......... o kadar gülüyorum ki şimdi neyse..... 7 ay sonra eşim üroloğa göründü ve eerkek infertilitesinin en zor durumu azosperm. 1 tane bile yok yani. yaşadığımız şok anlatılamaz. eşim ikinci testini yaparken bankadaki tüm paramı dağıtıcam, kurban vericem diye vaat ettim. ve mucize bir şekilde eşimde 5 binden az sperm bulundu. tüm paramı dağıttım. kurban kestim. borç harç ile hemen tüp bebeğe başladık. hem eşimde bayaa bi tedavi gördü bu arada. bir bebişim tutundu bana. ama geçirdiğim domuz gribi yüzünden kaybettim. ikinci deneme geriye sadece iki embriyo kaldı. biri transfer edildi. rabbim yüzüme baktı tutundu. bu haftalara geldim. inanamıyorum şimdi kendime. bir sperm bir yumurtanız varsa bile umudunuzu yitirmeyin arkadaşlar. gebe olacakmıyım derken rabbim size o günleri öylesine unutturuyor ki inanın okumasam bu yaşadıklarımı ben yaşamadım sanacaktım. rabbim tüm yol arkadaşlarımı bebiş ile müjdelesin. gebe kalanların bebeklerini kucaklarına almalarını sağlasın. aminnnnnnnnnnnnn
çok teşekkürler canım umut oluo boyle gusel hikayeler cunku bı sure sonra artık hiç olmayacakmıs gibi gelıyor ınsana..hıkayenı paylaştığın ıcınde cok saol hepımızın ıcne su serpilmiştir emınım allahım bebısnı sağlıcakla doğurmayı nasıp etsın..aminn
umut senın esındede mı dna fragmantasyonu var.yuzde kac pekı benım esımde % 42:((((
yok canımm yanı varmı bılmıyoruz aslında baktırmadık morfolojiye baktırdık %7 ydi..benım bahsettiğim embriyodaki fragmantasyon..kendılığınden çatladığı için en olgun yumurtalarım,kucuklerle yapılan embriyolarda olurmus fragmantasyon..aslında merkezden bişey demedıler ama ben resımlerle karsışaştırarak kendım oyle dusundum 2. kalıte olduğunu soyledıler sadece.eşin sigara ıcıosa bıraksın canım dna kırıklığına yo açıomus esım bıraktı benım morfolojısı dahada duzelsın dıyebıde sıyah uzum çekırdeği ekstresi(öğütülmüşüde var) bunu bıze dr onerdı eşimde arastırdıkendısıde dr kesınlıkle faydası varmıs soracağın bişey varsa mennunıyetle cvplarım cnm cok arastırdık
eğer tup bebek düşünürseniz ınsallah gerek kalmaz ama mutlaka IMSI yontemı kullanılan bı merkz seç benım elımde baska seceneğim yok mecburen merkezdımızde devam edıcem ama eger fırsatın varsa oyle bi yer seç ankarada gürgan clinic tup bebek merkezi varmıs banadabir arkadasım soyledı ama istanbuldada var bu yontemı kullananlar yolun acık olsun arkadasım
Bu bir sınav ve bu sınavı dualarımızla geçeceğiz canım arkadaşım hepsi geçecek ve bunlar bize acı ama sonu tatlı bir anı olacak.

inşallah canımm ınsallah sabır acı ama meyvesı cok tatlıymıss ınsallah emeklerımızın karsılığını alıcaz allahın ıznıylee

canım sende bebek beklıosun sanırım yanlış hatırlamıosam boyle tedavısı olumlu sonuclanmıs herks bana umut oluo bak olabılıomus demkki dıyorum cunku bazen oyle dusunceler ususuoki sankı hiç olmayacak sureklı bu yolda mucadele verecekmıssın gıbı gelıo..
günaydınlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
kızlar hepimiz ne kadar dertli insalarız:30::30::30::30::30: Acılasrımız ne kadar tanıdık:43::43::43::43::43:

yetercım sende neler neler yasamıssın pekı sana dhea sanırım, yanlış yazmamısımdır umarım bunu kullan dedılermı yumurta kalıtesını artırıomus başkentte mı denedın bıde bunu merak ettim mutlaka bi çaresi vardır ama canım tez zamanda olsunınsallah .

canım sende bebek beklıosun sanırım yanlış hatırlamıosam boyle tedavısı olumlu sonuclanmıs herks bana umut oluo bak olabılıomus demkki dıyorum cunku bazen oyle dusunceler ususuoki sankı hiç olmayacak sureklı bu yolda mucadele verecekmıssın gıbı gelıo..

Yetercım sende neler neler yasamıssın pekı sana dhea sanırım, yanlış yazmamısımdır umarım bunu kullan dedılermı yumurta kalıtesını artırıomus başkentte mı denedın bıde bunu merak ettim mutlaka bi çaresi vardır ama canım tez zamanda olsunınsallah .

hayır canım bir şey vermediler
ilacı yok dediler evet şimdi başken seyhan has
ilk 2 denemde adana turan çetin tüp bebkte olmuştu

hayır canım bir şey vermediler
ilacı yok dediler evet şimdi başken seyhan has
ilk 2 denemde adana turan çetin tüp bebkte olmuştu

bülent beye sordunmu canım ben ona cok guvenıyorum
mutlaka yapılacak bir şey vardır
merkeze gıtığımde ılla onun gormesını ıstıyorum dıyorum
çok çalışkan ve cok arastırıo turan çetınlede görüşmüştükk
her adımda para ıstemıslerdı bızden spermiyogramdan bıle 150 lr ıstedılerkı
bız baskentte ucretsız yaptırdık cok guvenemedık yanii

bülent beye sordunmu canım ben ona cok guvenıyorum
mutlaka yapılacak bir şey vardır
merkeze gıtığımde ılla onun gormesını ıstıyorum dıyorum
çok çalışkan ve cok arastırıo turan çetınlede görüşmüştükk
her adımda para ıstemıslerdı bızden spermiyogramdan bıle 150 lr ıstedılerkı
bız baskentte ucretsız yaptırdık cok guvenemedık yanii

CANIM TURAC ÇETİNİN ORASO ÖZEL O YÜZDEN DE PARA KONUSUNDA HİÇ ANLAYIŞLARI YOK YANİ ORASI OLDUKÇA PAHALI BİR MERKEZ BEN 2 DEFA YAPTIRDIM ORADA AMA TURAN HOCANINDA İŞİNDE İYİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM BEN
canım en başta benim dr tayfun beydi zaten ilk görüşmemiz bülent beyle olmuştu ama oradaki ilk mikro denememi tayfun bey yapmıştı yani opuya kadar sürdü zaten sonrasında esra hanımla konuştuk bülent beylede
hatta ben çukurova ünvrts balcalı has tüpbebk dr ile görüştüm oda aynı fikirde
bilmiyorum canım yaaaaaaaaaaaaaa

Son düzenleme:
canım en başta benim dr tayfun beydi zaten ilk görüşmemiz bülent beyle olmuştu ama oradaki ilk mikro denememi tayfun bey yapmıştı yani opuya kadar sürdü zaten sonrasında esra hanımla konuştuk bülent beylede
hatta ben çukurova ünvrts balcalı has tüpbebk dr ile görüştüm oda aynı fikirde
bilmiyorum canım yaaaaaaaaaaaaaa

sen dhea yı bı sor derım canım
sanırım imojeydi onunda embriyoları olusmuyordu daha doğrusu
yumurtası 1-2 tane oluyordu ona vermıstı dr 3 ay kullan dıye

arkadaslar bana önerebileceğiniz kişisel gelişim kitabı varmı
cok ıyı gelıo gaz verıo ınsana:)
yada umıtsızlığe dustuğunzde nasıl rahatlatıosunuz kendınızı..
ben aslında 2. denememde yardım alsam dıorum
daha rahat olayım stressız olayım dıye yardım alan varmı bu surecte
varsa tecrubelerınızı bızle paylaşırsanız sevınırım

kalp kalbe karşıymış bu sabah aklıma geldin ne zamandır sesi çıkmadı dedim. her dua ettiğimde seni de mutlaka anıyorum hayırlısıyla kucağına almayı nasip et diye..
benim kilo meselesi çok problemli kelepçeyi çıkarınca nerdeyse tamamını geri aldım doktorumla dün görüştüm kilo vermeni bekleyemeyiz bu şekilde de normal kadınlara göre az da olsa şansın var dedi, bakalım deniycez hayırlısı.. bu arada da diyetisyene yönlendirdi ama ben de nerde o iradeee:50:

ah canım ya sağol dualarınn için rabbim herkeze nasip etsin bende size hep duacıyım benim kendi pc bozuldu tamirde aşimdende bu pc de sıra gelmiyo giremiyom sık sık ama bende hep sizi düşünüyorum gülüm canım bende rejim yapamıyorum yemek yemiyorum hiiiiiiiiiç yemeği aramıyorumdur ama cips çikolata kola ve patlamış mısır rüyalarımın yicekleri aaaaaaaaaaaa birde mc donalds ve burger king cabası asla vaz geçemiyorum bölelikle kilolar kilolar kilolar ama dediğim gibi sende benim yaptığımı yap yeemekten vazgeçemiyosan her akşam 1-22 saat spor yap yoksa olmuyo ben yıllarca bu kişloların eziyetini çektim ama rejim pazar gecesi başlıyo pazartesi sabahı bito hep bendede :)))))))))) şuan kaç kilosun ben 77 olmak üzereyim73 ile transferim oldu

canim , cok ama cok gecmis olsun.
insallah Rabbim dualarini kabul eder , ve evlat sahibi olursun ...
benim evladim oldugu halde tekrar bir cocugumuz olsun istedik (cogu anne babalar gibi) , o kadar istiyordumki , yani anlatamam....korunmadik tabi, beklemedigimiz kadar cabuk hamile kaldim (gercekten surprizdi) 19 haftanin sonunda ultrasona gittim , cinsiyetini ogrenecektik, suan bunu anlatirken yine gozlerim doldu, ellerim titriyor inan, neyse bebegimizin ÖldÜgünü ögrendik, neyse hemen hastaneye gitmemis gerekiyordu, dogum etmek zorunda kaldim, sonra ögrendikki, ben KIZIMla 2 hafta onun öldúgünü bilmeden gezmisim , yani aslinda 17 haftalikken kaybetmisiz ....... duygusal anlamda cok ama cokkk yipratti beni, herkese karsi hassastim, fakat kabul etmiyordum , kabul etmekte istemiyordum, halimi soranlara her daim ; cok iyiyim diyordum, (kendi arkadaslarim ,esim , ailem farkindaydilar , sagolsunlar)sizi cok ama cok iyi anliyorum, evladim oldugu halde hislerim malesef cok sarsti beni...inanirmisiniz bu olaydan 6 ay sonra tekrar gebe kaldim , ve 15.haftada ÖldÜgÜnÚ Ögrendik......benim icin resmen yikimdi!!!! inanin suan aglayabilirim, icim cok tuhaf oldu. Rabbim bu yolla bizi deniyor olabilir, biz bilemeyiz, imtihanimiz olabilir, sabir gostermeliyiz kardesim..., benim bu yuzden herseye karsi hassaslik gostermem, isyerinde olsun, evde olsun, izledigim bir film olsun, kardesimden olsun, komsumdan olsun, kim ne dese ben yanlis anlayabiliyordum, aglayabiliyordum , ama Rabbime sukur esimin sevgisi , aski toparladi beni, ailemin arkadaslarimin anlayisi,kucaklamalari yarami dindirdi.....
guzel bacim, her ne olursa olsun, sabir gostermeliyiz...Rabbim daha agir imtihanlar vermesin, cani gonulden evlat sahibi olmanizi diliyorum Rabbimden. tekrar gecmis olsun

evet arkadaşım bende şuan bekliyorum ama herkez gibi benimde bir hikayem var tabiki bende kolay imtahanlardan geçmedimdemekki önce rabbim bizleri sınıyor sonra mucizesini veriyor inşallah tamamınada erdirir sadece gebe kalmak istemeyin inanın kaybetmesi daha acı ben kaybedeceğime gebe kalmıyım daha iyi derim hep bende anlatayım hikayemi

4.5 yıl önce gayet geliri iyi bir işim varken şans eseri eşimle taışıp ki hiç evlenmek gibi bir düşüncem yoktu 4 ay içinde tanışıp nişanlanıp evlendik birbirimizi hiç tanımadığımız için 1-2 sene korunalım dedim ama ben ilk ay sonunda adet olmayınca hemen doktora gittim yoksa hamilemiydim olamazdı böle bişi daha kocamı tanımıyodum tabi doktor testler felan doğum kontrol hapı nasıl yaptı ise 1 ayda yumurtalıklarımı yavaşlatmış doktor hemen gebe kal dedi uğraş uğraş uğraş 6 ay geçti hiç birşey yok testlert testler yine bir sürü doktorun ffarklı kontrolleri herkez başka şey diyor en sonunda bir doktor dediki rahim bir bebeğin tutumabileceği en güzel rahimlerden eşinin sperm sayısı 180 milyon canlı senin eşinin nefesinden gebe kalman lazım amaaaaaaaaaaa sende polikistik over var dedi bir hap ile 15 gün sonra hamileydim mucize dedim madem bukadar kolay neden hemen vermediki ama sonrası kolay geçmedi 3 aylık gebe iken doktor bebek yok boş gebelik haftaya gel alalım deedi haftaya gittim şans eseri gebeliğime yardımcı olan yani hapı veren doktorumla karşılaştım olmaz öle şey ben muayene edicem dedi veeeee oğlum ordaydı 1 hafta boşa ağlamıştım bebeğim gayet sağlıklıydı derken 6. aya kadar mutlu mesut geldik ayrıntılı ultrason zamanı doktorun biri geldi kiloluyum 84 felan zaten 80 le gebe kaldım başladı sen dedi öleceksin doğumda çok şişkosun kurtulmazsın sen afedersiniz hayvan gibisin seningibiler nesden anne olmak ister anlamam sen önce kendine bak felan dedi işte yağlarddan çocuk sağlıklımı göremiyorum seni muaytene ederken kolum ağrıdı felan böle ben yine ağla ağla tabi eşim aldı beni hemen başka doktora doktor demezmi bune saçmalık 100 kiloda 120 kiloda hastalarımvar benim diye korkmayın diye muayeene felan bebeğim hala süre sağlıklı hareketleri süper heleki çilek kokusu aldığı zaman karnımda çıldırıyo derken benim hesabımla 9. doktorların hesabı ile 8.5 aylıkken kontrole gittim bebeğimin çok az hareket etmeye başladığını bir sorun olduğunu söledim yine bi başka doktor sen anlamaıyosundur suyun sancın gelmezse 10 gün sonra tekrar gel dedi ve beni kovaladı bendde cahil ne bilim herkez gibi su veya sancı beklliyorum ama 10 gün geçiyor sancı yok su yok benim azıma bir lokma bişi girmiyor bütün iç organlarım alev alev yanıyor sanki herkez diyo bebeğin saçı vardır ne saçı meğer 9 aylık bebekle saçın alakası yokmuş derken 10 günü tamamladık zar zor hastaneye gittik şansa bana hamile kalmam için hapı veren jinekolog doktorla karşılaştım gel bi bebeğini görim dedi birden ultrasona bakınca suratı 10 karış oldu hemen baka odaya gidip ordan bir iki kişi daha getirdi hepssi bakıp kendi şekillerinde bişiler konuştular sonra beni tekrar gebe doktorları ellerine aldı nstye bağlıyolar sonra git yemekye bebek uyuyo bida bağlıyolar git yemek ye bebek daha kalakmadı bölelikle sabah 8 olansaat sonunda 3.5 oluyor ve doktorun biri galiba doğurcan eşin gitsin bebeğin çantasını getirsin bizde seni son bi nst ye sokalı diyorlar tam bağlıyolarki doktor bağırıyor ameliyathanedeki hastayı çıkarın bayıltmayın acil sezeryan var diye beni apartopar eşim felan yok acilen alıyolar biri elimi bağlıyo öbrür şaşkımnlıktan çözüyo biri ..... hocayı bekleyelim diyo öbürü zamanımız yok narkozu ver annede bütüngün yemek yedi oda giderse diyo derken zar zor gözlerimi açaıyorum arada hep sorduğum bebeğim nerde beni odaya çıkarıyolar tamamen uyanınca eşim siz sölemeyin demesine rağmen hocalardan biri benim yanıma gelip yine yanımda kimse yok yeni uyanmışım sakın Allahtan bir mucize olur diye kendini ümitlendirme boşa dua etme bebeğin %100 ölecek kanı olması gerekenin 3de 21i kadar beyni ve kalbi hasar görmüş böbrekleri ve ciğerleri tamamen bitmiş doğduğunda kalbi çalışmıyordu 5 dakika kalp masajı ile anaca şuan makineye balı nefes alıyo dedi ben alayamadım bile çünkü şoktaydım zaten narkozdaha geçmemiş sersem gibiyim doktor çekti gitti peşinden göz yaşlarım geldi derken eşim annem girdi odaya ve artık Allaha dua ediyordum Allahım böle yaşatma al yavrumu eğer o acı çekecekse al onu benden diye yalvarıyordum çünkü asla o hastaneden yaşasada çıkamayacaktı ve 2 gün sonra bebeğimi kaybettik araştırdım bir yığın doktora gittim hepside doğumumun geciktirildiğini aslında onların bebek 8.5 aylık dediğinde benimde bebek hareket etmiyo dediğimde doğumum gelmiş o 10 gün bebeğimin içimde çürümesinin zmanı oldu ama doktorlar bunu asla kabul etmedi çapaya ankaraya benim eşimin bebeğimin kanları gitti bir sürü test yapıldı ama hiç bir hastalık yok bebeğin vücudunda iz felanda yok kendini yaralamış dediler oda tutmadı en son olabilir böle şeler belkide hiç bilinmeyen bir hastalığınız var bebek doğum aşamasına gelince doğum sitresine giriyo bidahaki bebeğinişzde böle olabilir dediler ve bizi gönderdiler derken bebeğimiz gömüldü ve daha acımızı yaşayamadan eşimi yurt dışına gönderdiler kaldım tek başıma 7 ay sonra eşim geldi tekrar uğraş baktık çocuk olmuyo bende diyorum gidiyim bana hap yazsınlar gene kalıyım hemen gittik testler felan bende bişi yok polikistik over var ama önemli değil o eşimin 180 milyon olan canlılar yerlerde her test daha beter ve sonunda tüp bebek hiiiiiiiiiiç ümidim yokken bebeğim şimdi karnımda ama mutlu olamıyorum çünkü korkuyorum diğer arkadaşlarımın yazılarını okuyorum ben bebeğimle konuşamıyorum çünkü alışmak istemiyorum kesinlikle bebek kıyafetlerine felan hiiiiç bakmıyorum gözüm bile takılmıyo çünkü hergün oğlumun eşyalarını görüyorum odasında ne atabiliyorum nede görünce dayana bilityorum aslında ama dayanmak zorunda kalıyorum 2-3 aydabir oğlumun mezarına gidiyorum ve her seferinde onu orda terkediyo gibi hissedip kendimi affedemiyorum mezarlıktan çıkanakadar bebeğime benni affetmesi için daha bilgili bi anne olmadığım ve insanlara inanıp başka hastanelere gitmediğim cahilliğim için beni affetsin diye yalvarıyorum inşallah bei affeder çoooooooook uzun oldu ama buda benim hikayem

arkadaslar bana önerebileceğiniz kişisel gelişim kitabı varmı
cok ıyı gelıo gaz verıo ınsana:)
yada umıtsızlığe dustuğunzde nasıl rahatlatıosunuz kendınızı..
ben aslında 2. denememde yardım alsam dıorum
daha rahat olayım stressız olayım dıye yardım alan varmı bu surecte
varsa tecrubelerınızı bızle paylaşırsanız sevınırım

evet canım ben bir senedir terapiye gidiyorum. açıkçası şöyle bir süreç değil gittim anlattım, çok sihirli sözler duydum ve hayatım değişti değil. bir yıldır hemen her hafta gidiyorum başlarda daha düzenli haftada bir gittim şimdi 15te bir malum herşey para..bu süreçte kendimi çok yakından tanıdım, neyi neden yaptığımı, bir bebeğin benim için ne demek olduğunu öğrendim. hala depresif olduğum, umutsuzluğa kapıldığım zamanlar oluyor ama şimdi daha güçlüyüm, gereksiz yükler almıyorum üstüme..
doktorumun bu süreçle ilgili söylediği çok güzel bir söz var: sen babasıyla bebek almaya giden küçük bir kızsın ya babam bebeği almazsa deme sakın, babanın aklına almama fikrini sokma sen de bu oyuna kaptır kendini bebek almaya gidiyormuş gibi heyecanla, mutlulukla git.. bu fikir bana iyi geliyor, belki sana da faydası olur.

evet arkadaşım bende şuan bekliyorum ama herkez gibi benimde bir hikayem var tabiki bende kolay imtahanlardan geçmedimdemekki önce rabbim bizleri sınıyor sonra mucizesini veriyor inşallah tamamınada erdirir sadece gebe kalmak istemeyin inanın kaybetmesi daha acı ben kaybedeceğime gebe kalmıyım daha iyi derim hep bende anlatayım hikayemi

4.5 yıl önce gayet geliri iyi bir işim varken şans eseri eşimle taışıp ki hiç evlenmek gibi bir düşüncem yoktu 4 ay içinde tanışıp nişanlanıp evlendik birbirimizi hiç tanımadığımız için 1-2 sene korunalım dedim ama ben ilk ay sonunda adet olmayınca hemen doktora gittim yoksa hamilemiydim olamazdı böle bişi daha kocamı tanımıyodum tabi doktor testler felan doğum kontrol hapı nasıl yaptı ise 1 ayda yumurtalıklarımı yavaşlatmış doktor hemen gebe kal dedi uğraş uğraş uğraş 6 ay geçti hiç birşey yok testlert testler yine bir sürü doktorun ffarklı kontrolleri herkez başka şey diyor en sonunda bir doktor dediki rahim bir bebeğin tutumabileceği en güzel rahimlerden eşinin sperm sayısı 180 milyon canlı senin eşinin nefesinden gebe kalman lazım amaaaaaaaaaaa sende polikistik over var dedi bir hap ile 15 gün sonra hamileydim mucize dedim madem bukadar kolay neden hemen vermediki ama sonrası kolay geçmedi 3 aylık gebe iken doktor bebek yok boş gebelik haftaya gel alalım deedi haftaya gittim şans eseri gebeliğime yardımcı olan yani hapı veren doktorumla karşılaştım olmaz öle şey ben muayene edicem dedi veeeee oğlum ordaydı 1 hafta boşa ağlamıştım bebeğim gayet sağlıklıydı derken 6. aya kadar mutlu mesut geldik ayrıntılı ultrason zamanı doktorun biri geldi kiloluyum 84 felan zaten 80 le gebe kaldım başladı sen dedi öleceksin doğumda çok şişkosun kurtulmazsın sen afedersiniz hayvan gibisin seningibiler nesden anne olmak ister anlamam sen önce kendine bak felan dedi işte yağlarddan çocuk sağlıklımı göremiyorum seni muaytene ederken kolum ağrıdı felan böle ben yine ağla ağla tabi eşim aldı beni hemen başka doktora doktor demezmi bune saçmalık 100 kiloda 120 kiloda hastalarımvar benim diye korkmayın diye muayeene felan bebeğim hala süre sağlıklı hareketleri süper heleki çilek kokusu aldığı zaman karnımda çıldırıyo derken benim hesabımla 9. doktorların hesabı ile 8.5 aylıkken kontrole gittim bebeğimin çok az hareket etmeye başladığını bir sorun olduğunu söledim yine bi başka doktor sen anlamaıyosundur suyun sancın gelmezse 10 gün sonra tekrar gel dedi ve beni kovaladı bendde cahil ne bilim herkez gibi su veya sancı beklliyorum ama 10 gün geçiyor sancı yok su yok benim azıma bir lokma bişi girmiyor bütün iç organlarım alev alev yanıyor sanki herkez diyo bebeğin saçı vardır ne saçı meğer 9 aylık bebekle saçın alakası yokmuş derken 10 günü tamamladık zar zor hastaneye gittik şansa bana hamile kalmam için hapı veren jinekolog doktorla karşılaştım gel bi bebeğini görim dedi birden ultrasona bakınca suratı 10 karış oldu hemen baka odaya gidip ordan bir iki kişi daha getirdi hepssi bakıp kendi şekillerinde bişiler konuştular sonra beni tekrar gebe doktorları ellerine aldı nstye bağlıyolar sonra git yemekye bebek uyuyo bida bağlıyolar git yemek ye bebek daha kalakmadı bölelikle sabah 8 olansaat sonunda 3.5 oluyor ve doktorun biri galiba doğurcan eşin gitsin bebeğin çantasını getirsin bizde seni son bi nst ye sokalı diyorlar tam bağlıyolarki doktor bağırıyor ameliyathanedeki hastayı çıkarın bayıltmayın acil sezeryan var diye beni apartopar eşim felan yok acilen alıyolar biri elimi bağlıyo öbrür şaşkımnlıktan çözüyo biri ..... hocayı bekleyelim diyo öbürü zamanımız yok narkozu ver annede bütüngün yemek yedi oda giderse diyo derken zar zor gözlerimi açaıyorum arada hep sorduğum bebeğim nerde beni odaya çıkarıyolar tamamen uyanınca eşim siz sölemeyin demesine rağmen hocalardan biri benim yanıma gelip yine yanımda kimse yok yeni uyanmışım sakın Allahtan bir mucize olur diye kendini ümitlendirme boşa dua etme bebeğin %100 ölecek kanı olması gerekenin 3de 21i kadar beyni ve kalbi hasar görmüş böbrekleri ve ciğerleri tamamen bitmiş doğduğunda kalbi çalışmıyordu 5 dakika kalp masajı ile anaca şuan makineye balı nefes alıyo dedi ben alayamadım bile çünkü şoktaydım zaten narkozdaha geçmemiş sersem gibiyim doktor çekti gitti peşinden göz yaşlarım geldi derken eşim annem girdi odaya ve artık Allaha dua ediyordum Allahım böle yaşatma al yavrumu eğer o acı çekecekse al onu benden diye yalvarıyordum çünkü asla o hastaneden yaşasada çıkamayacaktı ve 2 gün sonra bebeğimi kaybettik araştırdım bir yığın doktora gittim hepside doğumumun geciktirildiğini aslında onların bebek 8.5 aylık dediğinde benimde bebek hareket etmiyo dediğimde doğumum gelmiş o 10 gün bebeğimin içimde çürümesinin zmanı oldu ama doktorlar bunu asla kabul etmedi çapaya ankaraya benim eşimin bebeğimin kanları gitti bir sürü test yapıldı ama hiç bir hastalık yok bebeğin vücudunda iz felanda yok kendini yaralamış dediler oda tutmadı en son olabilir böle şeler belkide hiç bilinmeyen bir hastalığınız var bebek doğum aşamasına gelince doğum sitresine giriyo bidahaki bebeğinişzde böle olabilir dediler ve bizi gönderdiler derken bebeğimiz gömüldü ve daha acımızı yaşayamadan eşimi yurt dışına gönderdiler kaldım tek başıma 7 ay sonra eşim geldi tekrar uğraş baktık çocuk olmuyo bende diyorum gidiyim bana hap yazsınlar gene kalıyım hemen gittik testler felan bende bişi yok polikistik over var ama önemli değil o eşimin 180 milyon olan canlılar yerlerde her test daha beter ve sonunda tüp bebek hiiiiiiiiiiç ümidim yokken bebeğim şimdi karnımda ama mutlu olamıyorum çünkü korkuyorum diğer arkadaşlarımın yazılarını okuyorum ben bebeğimle konuşamıyorum çünkü alışmak istemiyorum kesinlikle bebek kıyafetlerine felan hiiiiç bakmıyorum gözüm bile takılmıyo çünkü hergün oğlumun eşyalarını görüyorum odasında ne atabiliyorum nede görünce dayana bilityorum aslında ama dayanmak zorunda kalıyorum 2-3 aydabir oğlumun mezarına gidiyorum ve her seferinde onu orda terkediyo gibi hissedip kendimi affedemiyorum mezarlıktan çıkanakadar bebeğime benni affetmesi için daha bilgili bi anne olmadığım ve insanlara inanıp başka hastanelere gitmediğim cahilliğim için beni affetsin diye yalvarıyorum inşallah bei affeder çoooooooook uzun oldu ama buda benim hikayem

yaşadıkların çok zor şeyler.sen çok güçlü birisin gerçekten.bazen o negatif sonucu baştan almak daha mı iyi yoksa pozitifi görmeksonra kaybetmek daha mı acı sorusunun cevabı belli.sonu kötü olcaksa baştan negatifi almak 2-3 gün ağlayıp yeniden başlamak daha iyi sanırım.ama bence içindeki bebeğine sıkı tutun.pozitif düşünce gücü önemli.aklına kötü şeyler getirme.bu da öle olur mu deme sakın...herşey güzel olcak 2011 anne olamayanların kucaklarının dolu geçeceği bi yıl olcak buna inanalım ve dua edelim birbirmiz için

yaşadıkların çok zor şeyler.sen çok güçlü birisin gerçekten.bazen o negatif sonucu baştan almak daha mı iyi yoksa pozitifi görmeksonra kaybetmek daha mı acı sorusunun cevabı belli.sonu kötü olcaksa baştan negatifi almak 2-3 gün ağlayıp yeniden başlamak daha iyi sanırım.ama bence içindeki bebeğine sıkı tutun.pozitif düşünce gücü önemli.aklına kötü şeyler getirme.bu da öle olur mu deme sakın...herşey güzel olcak 2011 anne olamayanların kucaklarının dolu geçeceği bi yıl olcak buna inanalım ve dua edelim birbirmiz için

inşallah canım ben hergün mutlaka dua ediyorum zaten bu topiclerde tanıştığım çooooook değerli arkadaşlarım var sadece benim kalmamla herşey değişmiyor istiyorumki rqabbim arkadaşlarımada vee hiç tanışmadığım diğer benim gibi bebek sahibi olmak isteyen kadınada bebek sahibi olmayı nasip etsin koca bir ömrü evlatları ile geçirmeyi nasip etsin Allahım hiç bir kadını veya erkeği evlat hasreti veya evlat acısı ile imtahan etmesin
bu arada dediğin gibi negatifi kaldırması daha kolay 2-3 gün ağlayıp tekrar yola devam ediyorsum ama o kaybettiğini hiiiiiiiiiiiiç unutamıyosun yola devam etsende biyerlerde bişeyleri geride bıraktığını hep hatırlıyorsun hep bir tarafıon üzgün ve eksik oluyor hiçbirzaman mutlu olamıyorsun heleki o özlem denen şey varya işte bu yüzden rabbim alacaksada yüzünü göstermeden kokusunu duymadan alsın her aşaması daha zor rabbim yavrusunu büyütüpte kazalarda hastalıklarda en kötüsü kendini bilmez birinin kör kurşununda kaybeden annelere büyük sabır ihsan eylesin nekadar güçlü kadınlarki onlar diyorum herzaman kendimi öle teselli ediyorum rabbim hepimize hayırlı ve ömürlü evlatlar versin

Nurcanım canım nasıl şeyler yaşadığını okuyunca inan kendimden utandım senin derdin de dert mi dedim kendime.. ama işte ateş düştüğü yeri yakıyor ve herkesin ateşi de kendi yüreğine düşüyor, evet şükrediyorum halime,sağlığıma, huzuruma herşeye yine de içim yanıyor. Öyle biran geliyor ki Allahım bana bir evlat ver bile diyemiyorum sadece Allahım bana sabır ver diyorum sadece sabır..

Back