• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ovulasyon Testi Ve Deneyimlerimiz:))

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Cnm ilk deneyimle karşılaştırınca, ilk hamile kaldığımda 23. Günde pik olmuştu.
Şimdi ise 13. Günde pik oldu.
Yani hep 30 günden sonra adet olurdum hep de 32, 33 falan ama şimdi 27. Günde adet oldumda onu diyodum
Anladim galiba.. erken gordun yani piki dolasyisiyla erken catlamis oldu.

Ha demek öyle sevindim canım Demek ki kaliteli yumurta olması önemli zamanı değil
pko olanlar genelde kilolu olur ama ben aksine çok zayıfım Değişik bir vaka olduğumu düşünüyorum ama Kadınlar Kulübü'ne Üye olduktan sonra kendim gibi Hatta daha da farklı insanların olabileceğini görmüş oldum
Evet canim, banada doktor yumurtalarım için tembel demişti.
Hatta 14. Günde falan yumurta takibi yapmıştı ve mesela yumurtanın 17, 18 mm olması gerekirken, benim yumurtalarım 7 mm di, yani geç büyüyordu herhalde.
Ve kilolusun dedi, kistcikler var demişti.
Sonra ovu testinle 23. Günde oldu pik yani hiç umudum yoktu ama Rabbim nasip etti.
Ama şöyle bu durumda var, testten sonra hiç ama hiç şimdiki gibi üstüne düşmemiştim, çünkü bir hafta sonra tatile gitmiştik ve ben unutmuştum bile sonucu bile yani aklımdan bile geçmiyordu, sonra cilt doktoruna gitmem gerekti, orda kan testinde çıkmıştı positif.
Yani testle olumlu sonuç alacağım hiç aklımdan geçmiyordu, çünkü 4 negatif tüp bebek tadavisi görmüştüm.
Sen ne zamandır deniyorsun?

Evet canim, banada doktor yumurtalarım için tembel demişti.
Hatta 14. Günde falan yumurta takibi yapmıştı ve mesela yumurtanın 17, 18 mm olması gerekirken, benim yumurtalarım 7 mm di, yani geç büyüyordu herhalde.
Ve kilolusun dedi, kistcikler var demişti.
Sonra ovu testinle 23. Günde oldu pik yani hiç umudum yoktu ama Rabbim nasip etti.
Ama şöyle bu durumda var, testten sonra hiç ama hiç şimdiki gibi üstüne düşmemiştim, çünkü bir hafta sonra tatile gitmiştik ve ben unutmuştum bile sonucu bile yani aklımdan bile geçmiyordu, sonra cilt doktoruna gitmem gerekti, orda kan testinde çıkmıştı positif.
Yani testle olumlu sonuç alacağım hiç aklımdan geçmiyordu, çünkü 4 negatif tüp bebek tadavisi görmüştüm.
Sen ne zamandır deniyorsun?
4 negatif tüp bebek mi gerçekten çok yıpratıcı bir süreç neler yaşamışsın öyle
Ben geçen sene Ağustos ayında evlendim Nisan'da gebe kaldım boş gebelik idi Mayıs'ta kürtaj yaptırdım Ağustosta rahim ağzında yara çıktı Onun tedavisini oldum yani Ekim'deki Adetten sonra deniyorum desem doğru olur. Yani bir Geçtiğimiz ay ovulasyon takibi yaptım Hiç pozitif olmadı Bir de bu ay deniyorum. Eğer bu ay da olmazsa bir dahaki Adetten sonra Klomen tedavisine başlamayi düşünüyorum.

Ben geçen sene Ağustos ayında evlendim Nisan'da gebe kaldım boş gebelik idi Mayıs'ta kürtaj yaptırdım Ağustosta rahim ağzında yara çıktı Onun tedavisini oldum yani Ekim'deki Adetten sonra deniyorum desem doğru olur. Yani bir Geçtiğimiz ay ovulasyon takibi yaptım Hiç pozitif olmadı Bir de bu ay deniyorum. Eğer bu ay da olmazsa bir dahaki Adetten sonra Klomen tedavisine başlamayi düşünüyorum.
Geçmiş olsun cnm. Biran önce yumurtaliklarina baktır 12. Günden sonra gelişimi için.

Evet çok şey yaşadık, tüp bebekten öncede 2 defa klomenle de denemiştik olmayınca tüp bebeğe başlamıştık.

Istege gore veriliyor mu ki canim.. bana hic bir sey verilmedi..

Aaa basladi mi bulantilarin.. gecmis olsun uzun surmez insallah ya.. cubuk kraker iyi geliyordu yataktan hizli kalkma bir de. Saglikla kucagina al insallah cnm.:anne::nazar:
Amin inşallah çok sağ ol canım:) başladı malesef daha çok midemde gaz, yanma ve kazınma oluyor bulantı öğlene doğru geçiyor şimdilik. Çubuk kraker bile yiyemiyorum sabah her şey fazla geliyor sanki. İnşallah çabuk geçer :/

Simdi o degisebiliyor canim.. kimi sabah yapiyor aksamina catlayip siliklesiyor.. kimi 4 5 gun bekliyor catlamiyor bazilari gibi..:KK45:
Ya canim ben bu konularda cokta bilgi sahibi degilimde. Benim kafama su takildi cift cizgiyi gordugumuzde yumurta catlamis mi oluyor yoksa yumurta mi olusmus oluyor. Gerci bu ay letrasan kullandim doktor 19 mm civarinda bir yumurta olusmus dedi de

Ya canim ben bu konularda cokta bilgi sahibi degilimde. Benim kafama su takildi cift cizgiyi gordugumuzde yumurta catlamis mi oluyor yoksa yumurta mi olusmus oluyor. Gerci bu ay letrasan kullandim doktor 19 mm civarinda bir yumurta olusmus dedi de
Cift koyuluk yumurtladigini gosterir canim.. siliklestigi de catladigini... masallah insallah uygun zamandir da o yumurta bosa gitmezz..

Cift koyuluk yumurtladigini gosterir canim.. siliklestigi de catladigini... masallah insallah uygun zamandir da o yumurta bosa gitmezz..
Benim dun gece cift cizyigdi bugun daha yapmadim birazdan yapayim diyorum. Cok tesekkur ederim canim yaa Allah razi olsun yardimin icin ayip olmazsa birsey daha sorabilir miyim?

Benim dun gece cift cizyigdi bugun daha yapmadim birazdan yapayim diyorum. Cok tesekkur ederim canim yaa Allah razi olsun yardimin icin ayip olmazsa birsey daha sorabilir miyim?
Bak evet bugun de o vakit. Evet tabi bildigim kadariyla yardimci olurum
Ne demek senden de razi olsun.

Bu geceninde degerlendirilmesi gerekiyor mu?
Bence degerlendirmeli.. onda da degisiyor.. kimisi oncesini ve piki degerlendiriyor. Kimisi piki ve sonrasini...
Onemli olan yumurta catladiginda spermle bulusabilmesi orda spermin hazir bulunmasi onda da kiz spermi erkek spermi farkediyor...
Valla burda mat.hesabi devreye giriyor iste kafa da karisiyor...:confused:

Bence degerlendirmeli.. onda da degisiyor.. kimisi oncesini ve piki degerlendiriyor. Kimisi piki ve sonrasini...
Onemli olan yumurta catladiginda spermle bulusabilmesi orda spermin hazir bulunmasi onda da kiz spermi erkek spermi farkediyor...
Valla burda mat.hesabi devreye giriyor iste kafa da karisiyor...:confused:
Gercekten cok karisikmis gun asiri iliski deniliyor yaa. Simdi dun cift cizgiyi gorunce degerlendirildi bu gece de olsun mu olmssin mi diye kafam karisti :110:

Gercekten cok karisikmis gun asiri iliski deniliyor yaa. Simdi dun cift cizgiyi gorunce degerlendirildi bu gece de olsun mu olmssin mi diye kafam karisti :110:
Evet karisik valla:)) test yapmiyorsak napiyoruz.. gun asiri iliski.. bak bir de kimisi o gunleri komple degerlendiriyor gerisini birakiyor (oncesi yum.gunu ve sonrasi )

Evet karisik valla:)) test yapmiyorsak napiyoruz.. gun asiri iliski.. bak bir de kimisi o gunleri komple degerlendiriyor gerisini birakiyor (oncesi yum.gunu ve sonrasi )
Daha mi garanti olur oyle Bencede oylesi daha iyi olacak isimizi sansa birakmamis olur artik olursada olur kismet Rabbim yardimcimiz olsun yaa:dua:

Back
X