Ovulasyon testi ile istenmeyen batlara geri sayım :)

Canm ben ilk denememde hamile kaldim malesef saglikli gebelik olmadigi icin 6 hafta vucut kendisi atti kurtaj olmadim kanamam bittikten sonraki ay denedim ama ovulasyondan erken biraktim. Bu ay 2. Ayimdi simdi gene hamileyim ama insallah saglikli bir gebeliktir takibe alcaz hcg yi Allah nasip etsin hepimize insallah
Canım ovulasyonu testlerle mi takip ettin

Canm ben ilk denememde hamile kaldim malesef saglikli gebelik olmadigi icin 6 hafta vucut kendisi atti kurtaj olmadim kanamam bittikten sonraki ay denedim ama ovulasyondan erken biraktim. Bu ay 2. Ayimdi simdi gene hamileyim ama insallah saglikli bir gebeliktir takibe alcaz hcg yi Allah nasip etsin hepimize insallah
Canım ovulasyonu testlerle mi takip ettin

Canim hosgeldin. Internetten ver siparisini ertesi gun geliyor zaten. Diger turlu cok pahaliya gelir verim alamazsin. Hergun iki tane yapman getekmiyor. Adet bitince ilk gunlerde saat 12~1 gibi yap paylas bizimle koyuluga gore ne zaman 2 kere yapmaya baslaman gerektigini birlikte istisare ederiz nos yerede 2 kez yapip testleri ziyan etme :KK48:

5 adeti 25 TL den aldım dedim her gün 2 adet beni çok zorlar :) Nasıl da tecrübesizim...hemen sipariş veriyorum bu ara kasık Ağrı'm var biraz da akıntım sanırım bu ay erken yumurtlayacağım 10 gün önce kimyasal yaşadım ya da hala onun etkileri mi bilemiyorum...

Kızlar bugun ovu gunu olmalıydı ama ne bir sancı ne bır belırtı hıc bırsey yok ve ovu testı ıkıncı cızgı var ama koyu degıl..bız yıne de gun aşırı devam edıyoruz bakalım ne olacak..:110:

İkisinde dusuk mu yasadiniz acaba degerleriniz neydi acaba :)
Yok canım ilk gebeliğim Sat 1 mayıs ti 1 haziranda kan verdim 1,49 çıktı o zaman klomen kullanıyor dum kist oluştu sandım 2haziranda doktor a gittim dediki kist yok yumurta çatlamış kan ver bakalım 13,89 çıktı aradan bir hafta geçti 350 5gün daha geçti 5400 gibi bir değer çıktı iki gün sonra doktora gittim 7+5 di kese gördük bebeği göremedi beklicez dedi 4 gün sonra azıcık kanamam oldu gittik kalp atışını gördük kanama keseden değil rahim ağzından mis kızım oldu o gebeligimden şuanda 3 yaşını 20 gün kadar geçti,
Ikinci gebelikte ben kpss tercih yapmıştım puan yüksek kesin atanirim ailemin yanına uzun sure gidemem diye önce eşimin ailesinin yanına gittim sonrada İstanbul a kendi ailemin yanına gittim gebelik aklıma bile gelmiyor du diş hekimine gittim tam çene röntgen istedi dedim onu çektirmeden bir kan bakalım sat1 kasım 2 Aralık ta kan verdim 98 çıktı iki hafta sonra keseyi gördük 4 -5 gün sonrada kalp atışını herşey normal denirken bir anda 10 haftalıkken kalbi durdu kürtaj olmak zorunda kaldım,
Şimdiki bebek de sat31 ocak 29 şubatta 36,9 çıktı bakalım ne bekleyecek bizi

Sperm 10 gun yasamiyor cok yanlis bilgi en iyi sartlarda 48~72 saat arasi yasiyor yani maksimum 3 gun. Yumurtada 24 saat yasiyor. Duzeltmek istedim yanlis bilgilendirme olmasin diye :KK49:
Ben yazacaktım eline sağlık :)

2~3 gundur pembe damla damla akinti var ama gelen giden yok bu gece bekliyorum normalde hic gecikmez hemen gelir gozu korolmayasica :KK48:
Hayırlısı olsun Rabbim hepimizin kucaklarıni sağlıkla sıhhatli evlatlar ile doldursun inşallah

5 adeti 25 TL den aldım dedim her gün 2 adet beni çok zorlar :) Nasıl da tecrübesizim...hemen sipariş veriyorum bu ara kasık Ağrı'm var biraz da akıntım sanırım bu ay erken yumurtlayacağım 10 gün önce kimyasal yaşadım ya da hala onun etkileri mi bilemiyorum...
Canim gun asiri iliskiyi ihmal etme teste bagli kalma kimyasaldan sonra adet gecikir derler aksine ben normal de 14.gun yumurtluyorken 10.gun yumurta catladi. Adetimde 24.gun oldu. Kimyasaldan sonra hemen hamile kalan cok benim 2. Ayimdi olmadi yine ama hala umitliyim inşallah en kisa zamanda bebegine kavusursun.

Yok canım ilk gebeliğim Sat 1 mayıs ti 1 haziranda kan verdim 1,49 çıktı o zaman klomen kullanıyor dum kist oluştu sandım 2haziranda doktor a gittim dediki kist yok yumurta çatlamış kan ver bakalım 13,89 çıktı aradan bir hafta geçti 350 5gün daha geçti 5400 gibi bir değer çıktı iki gün sonra doktora gittim 7+5 di kese gördük bebeği göremedi beklicez dedi 4 gün sonra azıcık kanamam oldu gittik kalp atışını gördük kanama keseden değil rahim ağzından mis kızım oldu o gebeligimden şuanda 3 yaşını 20 gün kadar geçti,
Ikinci gebelikte ben kpss tercih yapmıştım puan yüksek kesin atanirim ailemin yanına uzun sure gidemem diye önce eşimin ailesinin yanına gittim sonrada İstanbul a kendi ailemin yanına gittim gebelik aklıma bile gelmiyor du diş hekimine gittim tam çene röntgen istedi dedim onu çektirmeden bir kan bakalım sat1 kasım 2 Aralık ta kan verdim 98 çıktı iki hafta sonra keseyi gördük 4 -5 gün sonrada kalp atışını herşey normal denirken bir anda 10 haftalıkken kalbi durdu kürtaj olmak zorunda kaldım,

Yaa umut oldunuz baana bende yarin kan vercem bakalim :)

Ben yazacaktım eline sağlık :)

Hayırlısı olsun Rabbim hepimizin kucaklarıni sağlıkla sıhhatli evlatlar ile doldursun inşallah
Canım sen kaç günde bir adet görüyosn yumurtlamam 20-21 demişsin

Buradadaki birçok arkadaşımız ya kurtaj oldu ya düşük yaptı sanırım bu yüzden de bu kadar testlerle takip edip hamile kalmak istiyoruz. Ben oğluma hamile kalmadan 1 ay önce kimyasal gebelik yaşadım sonraki ay oğluma hamile isim çok şükür bir sıkıntı olmadan dogum yaptım şimdi 6 yaşı bitecek, kasım ayında bebek dusunduk ve ilk ay hamile kaldim ve
Herşey yolunda iken kalp atışı durdu anladım ve kurtaj oldum bu ay testle denedim sanırım olmayacak tutmazsa ben kendi haline bırakayım hemen tutmuştu o zmaan:KK54:

Sperm 10 gun yasamiyor cok yanlis bilgi en iyi sartlarda 48~72 saat arasi yasiyor yani maksimum 3 gun. Yumurtada 24 saat yasiyor. Duzeltmek istedim yanlis bilgilendirme olmasin diye :KK49:
Spermin ortalama yasama suresi 2 3 gundur fakat nadiren daha uzun da yasar. Adetliyken iliskiye girip hamile kalan insanlar var mesela. 10 gune kadar dememin nedeni o. Butun spermler boyle degil tabi. Yumurta da "ortalama" 24 saat yasar.

Spermin ortalama yasama suresi 2 3 gundur fakat nadiren daha uzun da yasar. Adetliyken iliskiye girip hamile kalan insanlar var mesela. 10 gune kadar dememin nedeni o. Butun spermler boyle degil tabi. Yumurta da "ortalama" 24 saat yasar.
Benim adetin 4~5 gun suruyor. Bazilarinda 7~8 gun suruyor. Yumurta erken olusursa uzun sureli adetlerde bitimindeki iliski 3 gun de sperm yasarsa hamile kalinir zaten gecen ay 10.gun yumurtam catladigi icin bunu rahatlikla yaziyorum yani adetten 2 gun sonraki iliskiyle hamile kalabilirdim nasip olsaydi yani bilemiyorum 10 gun sperm yasamasi benim mantigima sigmiyor duymadim cunku hic.

Benim adetin 4~5 gun suruyor. Bazilarinda 7~8 gun suruyor. Yumurta erken olusursa uzun sureli adetlerde bitimindeki iliski 3 gun de sperm yasarsa hamile kalinir zaten gecen ay 10.gun yumurtam catladigi icin bunu rahatlikla yaziyorum yani adetten 2 gun sonraki iliskiyle hamile kalabilirdim nasip olsaydi yani bilemiyorum 10 gun sperm yasamasi benim mantigima sigmiyor duymadim cunku hic.
Bende hiç duymadım 10 günü 2 3 gün diye biliyorum

Tatlim zaten cok nadir bir durum. Normal olan ve En sık gorulen, spermin 3 gun canli kalması. Ilk yazdigim cevapta arkadas adetim biter bitmez iliski olmustu oyle hamile kaldim dedi ya, ona cevaben yazdim. Imkansiz degil yani. Dusuk bir ihtimal de olsa olabilir.

İnanin sizleri tanimasamda dualarimdasin Allah isteyen herkese saglikla kucagina almasini nasip etsin bunlar tamamen nasip isleri vakti zamani gelince olcak tabi icimi iyi tutmaya calisiyorum sizler ve esim sayesinde cunku ilk dusukten sonra esim kimseye soylemeyelim dedi ama ben sizlere soyledim hepimize umut olsun hepimizin bebisleri olsun insallah :)
Amin canım inşallah:KK68:

X