Ovulasyon testi ile istenmeyen batlara geri sayım :)

Kızlar iyi akşamlar 13. Gün 14. Gün 15. Gün ve 16. Gün(bugün) Şimdi yumurta çatlamış oluyor değilmi çizgi silikleştiğine göre bu arada 4 defa tüp bebek denememden sonra bu zaman kadar ilk defa yumurtladığımı görüyorum ilaçsız imkansız derdi doktorlar yaşasın bitkisel tedavi :halay:
Merhabalar bitkisel tedavinizden bahsedebilir misiniz neler yaptınız

2288103

Kızlar adetlerim düzensiz buda dün akşam yaptığım ovulasyon testi sizce gebelik olabilir mi yoksa yumurtluyormuyum

Canim bişey sorcam bende cuma günü doktora gittim yumurtan 26 mm olmuş ama çatlama üzere igne vermeyecegim dedi bende peşine dusmedim ve önerdiği günlerde ilişki oldu. Şimdi benimde aklıma bi soru takıldı. Hadi benimki de catlamadiysa :KK43: doktor kontrole cagirmadi adet olursan 3. Günü gel dedi sadece
Merhaba üzetinden epey zaman geçmiş ama o ay yumurtanız çatlamışmıydı ve gebelik elde etmişmiydiniz acaba aynı durumu yaşıyorum

nfertil Kadınlarda Yumurtlamanın Önemi

Gebe kalabilmek için mutlaka yumurtalıklarda bir follikülin olgunlaşması, matür hale geldikten sonra çatlaması ve sağlıklı bir yumurta hücresinin (ovum) serbest kalarak sperm ile döllenmesi gerekir. Yumurtlama olmaması (anovülasyon) halinde bir gebelik olması asla söz konusu değildir. Ovulatuar faktör adı verilen patolojiler kadın infertilitesinin %30-40'ından sorumludur.

Bu patolojileri şu şekilde sıralayabiliriz:

• Follikül gelişiminin olması, fakat ovulasyon olmaması.
  • Follikülün rüptüre olmasına rağmen içinden oositin atılamaması.
  • Follikül olgunlaştığı halde içinde oosit olmaması.
  • Yumurtlama olsa bile yetersiz luteinizasyon olması.
  • Follikül matürasyonu bozularak atrezi olması.
Gebe kalamama durumunda yumurtlama bozukluğu tespit edildiğinde bu duruma sebep olan faktörün bulunması ve gerekirse yumurtlamanın ilaçlar ile sağlanması (ovülasyon indüksiyonu tedavisi) gerekir.

kızlar yumurtanın bu sayılan nedenlerle bozuk olmasını dr nasıl tespit eder bilen varmı?
👍🏻

Merhabalar aranızda yeniyim benim adım elif 27 yasidnayim 5 yasinda bir kızım var ve yeniden anne olmayı düşünüyorum 15 gün içinde spirali cikartircam aslında yarın gidesim var adetim yeni bitti çünkü benide aranıza alır mısınız 🤗

Merhabalar aranızda yeniyim benim adım elif 27 yasidnayim 5 yasinda bir kızım var ve yeniden anne olmayı düşünüyorum 15 gün içinde spirali cikartircam aslında yarın gidesim var adetim yeni bitti çünkü benide aranıza alır mısınız 🤗
Bnde martın 28inde çıkarttım.şu an yoğun pekmezimsi bir kanamam var anlam veremedim.üstüne mi görüyorum anlamadım

X