Gebeliğe Hazırlık Ovulasyon Günü Hesaplama

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Arkadaşlar merhaba bana yardımcı olur musunuz acaba kafam çok karışık
9 aylık evliyim 4 aydır bebiş düşünüyoruz.
Bu ay ovülasyon testi aldım 12. ve 13.gün yumurtlama 14.gün ise çatlama oldu.O günleri değerlendirdik ve test yapmayı bıraktım.13 gün sonra yani dün bi tane övülasyon testi yapayım dedim ve pik çıktı.Tekrar yumurtluyorum herhalde dedim.Bugün tekrar bir test yaptım ve yine pik çıktı.Bat tarihim 3 Haziran acaba ikinciye yumurtlama mı oluyor yoksa gebelik olabilir mi ? şimdiden teşekkürler Çok uzun oldu kusura bakmayın.Testlerimi de ekliyorum.

Eklentiler

• IMG20210526165228.jpg
    37,1 KB · Görüntüleme: 59
Merhaba,
Ben böyle öğrenmiştim aynı zamanlarda. Yine de tekrar yumurtlama da olabilir. Gebelik testi şart:)

Merhaba,
Ben böyle öğrenmiştim aynı zamanlarda. Yine de tekrar yumurtlama da olabilir. Gebelik testi şart:)
Teşekkür ederim cevapladığınız için
Adetime 8 gün kaldığı için gebelik testi çıkar mı yapsam emin olamadım ve diğer yumurtlamadan da tam bugün 15 gün geçti bir yanım gebelik testi yap diyor bir yanım tek çizgi görmek istemediği için yapma diyor.

A ama 8 gün çok varmış. Diğer yumurtlamadan 15 gün geçtiyse adetinizin kaçıncı gününde yumurtlamıştınız?
Yumurtlama-çatlamadan 14 gün sonra adet olunur aslında. 8 gün olduğuna emin misiniz? Ya da diğer yumurtlamadan emin misiniz?

Bence 8 gün olduğundan eminseniz mutlaka değerlendirin yeni yumurtlamadır

Şimdi şöyle anlatayım.Benim döngüm 30-31 gün.En son 3 Mayıs'ta regl oldum bittiği gibi yani 8 Mayıs'ta ovülasyon testine başladım.12-13 yumurtlama 14 çatlama dediğim gibi değerlendirdik ve ben testi bıraktım.Dün aklıma esti yapayım dedim ve pik çıktı.Bugün tekrar yaptım tekrar pik çıktı.Bat tarihim 3 Haziran.Ekstra olarakta sadece koku hassasiyetim var bugünde kasık ağrım başladı adet olcakmış gibi.

Ben bu mesajı atlamışım.
Şimdiye belli olmuştur. Bir gelişme var mı?
Bugün test alabildim sonunda iki tane eczane var ikisinde de yoktu12gün geciktim testte belli belirsiz 2.çizgi var ilk defa kulla ndığım bir marka doğru mu değil mi emin olamıyorum cumaya diğer eczaneye test gelecekmiş birde onun markasını deneyeceğim
Görünüyor mu bilmiyorum zor çektim al-bi testin markası kullanıp doğru sonuç çıkan var mı acaba grupta

Bir yanlışınız var. 3 Mayıs'ta regl olduysanız (yani sizin 1. gününüz) ve bir ayınız 30-31 gün sürüyorsa sizin yumurtlama gününüz 30-14=16. gün olur yani yumurtlama tarihiniz 19 Mayıs civarı olmalıydı. Adetten 10 gün sonra pik görmeniz hem mantıklı değil, gördüyseniz bile folikül gelişimi açısından sağlıklı değil. Bugün bu piki gördüyseniz daha yeni yumurtluyorsunuz sanki. 12-13 test sonucunuz var mıdır? Eğer bugün yumurtluyorsanız adetiniz de bir hafta kadar gecikecek ve dolayısıyla hamile kaldığınızı sanacaksınız demektir. Bu günü ve yarını mutlaka değerlendirin :)

Aslında beklenen adet tarihini en azından çatlama üstüne 14 ekleyerek hesaplayabilirsiniz. Bence sizin beklenen adet tarihiniz bu ay 28 Mayıs olmalı. İnşallah gebelik vardır diyelim
Yine bence ovulasyon testlerini takip edin. Silikleşirse hemen değerlendirirsiniz:)

Ya görünüyor aslında. Hemen mi silik çıktı? Yoksa kuruma çizgisi mi?
12 gün baya geçmiş aslında. Kan verseniz daha iyi olur

Çok teşekkür ederim inşallah. Rabbim size de sağlıklı doğum nasip etsin evladınızı sağ salim kucağınıza alın inşallah

Evet var atıyorum hemen
Testlerimi yaptığım her gün düzenli olarak aldığım sayfaya attım ve 12-13 bariz yumurtlama gözüküyor.Dün ki testimi de attığımda ikinciye yumurtluyor olabilirsin dedi.Şöyle de bişey var yumurtlama herkeste 14. yada 16. gün kesin olmuyor.Adet biter bitmez ertesi gün de yumurtlama gören var.Kaçıncı olursa olsun biri tutsunda hangisi olduğu önemli değil diyorum kendi kendime Testlerimin hepsini atıyorum.14. günden sonra yapmadım.Taa ki düne kadar.

Eklentiler

• IMG_20210526_223353.jpg
    51,3 KB · Görüntüleme: 68
  • IMG20210526223316.jpg
    35,7 KB · Görüntüleme: 69
Çok şaşırdım gerçekten ikinci kez pozitif ))
Şimdi burada diğer hanımların da tecrübeleri vardır konu ile ilgili. Evet herkesin günleri farklı tabii ama siz 30-31 gün sürüyor deyince, bilinen bir gerçek var, o da adet olduğumuz tarihten yaklaşık 14 gün önce yumurtlamış olduğumuz. Bu da tabii 12-15 değişiyor.
Bir folikül 10 günde istenen büyüklüğe gelmemiş olur. Bu çok erken bir tarih. O yüzden şaşırdım :)

Kafam bu aralar o kadar karıştı ki günleri takip etmekten bişeyler okumaktan çorba oldu.Aslında bekarken döngüm 28-29 gündü evlendikten sonra değişti ve bebek istediğimden beri hormonlarım benimle dalga geçiyor. Bu ayda olmassa akışına bırakıcam yoksa deli olucam artık

Ya görünüyor aslında. Hemen mi silik çıktı? Yoksa kuruma çizgisi mi?
12 gün baya geçmiş aslında. Kan verseniz daha iyi olur
5 dk içinde çıktı oğlumu bata 3 gün varken öğrenmiştim baya belirgin kırmızıçizgiydi böyle bir durumla ilk defa karşılaşıyorum. Cumartesi yine test yapıcam pazartesi kan vericem yoksa bile inanılmaz bir gecikme yaşadım nedenini araştırmak gerekiyor. Ailede erken menepoz var daha 34yaşındayım umarım öyle bir durum değildir

Eee madem eskiden 28 gündü, o zaman gene döngünüz eskiye döndüyse hamile olma şansınız yüksek çünkü testiniz 13-14te silikleşmeye başlamış yani asıl yumurtlama günü. O zaman o kadar da "erken" olmuş olmuyor. Yarınki test sonucunuzu atın buraya da :)

Katılıyorum
yarın ki sonuç da koyu olursa bence gebelik testi şart Hyt1998

Yani geç döllenme olabilir belki diye umuyorum ama yine de erken menepoz şüpheniz varsa hiç vakit kaybetmeyin bir an önce dr muayenesine gidin. Amh baktırdınız mı daha önce?

Geçen ay 16.günde gördüğüm yumurtlamam bu ay 10.günde gerçekleşti yani emin değilim yorumlar msınız? Adet döngüm 27-28 gün ve düzenlidir.. bu kadar erken olmasına çok şaşırdm emin olamadım

Eklentiler

• 432689D4-D5C5-46A9-B403-64EB3C882031.jpeg
    149,5 KB · Görüntüleme: 65
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…