• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

K.B.B. - Kulak-Burun-Boğaz otoskleroz ameliyati olan var mı??

CITLANBIK merhaba,
Yorum yapmama gerek yokki :) Herşey yolunda gözüküyor. Ameliyat öncesinde benden daha fazla işitme kaybın. Saf ses ortalamasına baktığımızda 61 dB 25 db' e gerilemiş hava yolunda, yani çok iyi bir kazanım olmuş. Kemik yolunda ise 6 dan 13e çıkmış ama 5-10 db zaten oynar testlerde bu normaldir diye düşünüyorum. Sen 250 hz de bas sesleri, 4000 ve 8000de de tiz sesleri duymuyordun sanırım. O frekanslardaki seslerde daha yoğunmuş yani duymaman. Erkek sesleri ve çok tiz sesler türkçesi:) Yani sanırım:) Bende de durum aynı. Kadın seslerini duyabiliyorum tabi yakından ama erkek sesleri çok zor eşimi yüksek sesle konuşturuyorum mesela evde. Ameliyat sonrası ise bunlar çok hafif işitme kaybına dönüşmüş sanırım. Yani grafik var ya 250,4000 ve 8000 frekanslarında grafikteki çizgi yukarı çıkmış olmalı. Ameliyat öncesine göre iyi tabi bu. Bunu Srt değerinden de görebilirsin. Konuşmayı alma eşiğin 75ken 35 db'e çıkmış. Konuşmayı ayırt etme skorun ise 62'den 82' ye çıkmış. Şu an benim değerim de 35 db ve skorum %96 ameliyat olmasam mı acaba:)

Valla ne hissettiğin önemli tabi. Duyuyorum diyorsan sorun yok. Benim bu sağ kulağımdaki his geçer inşallah ameliyatla, sanki orası iyice kapalı ve bir tıpa varmış gibi bir his, bir de basınç hissi ve çınlama var tabi, konuştuğum zaman iç sesimi duyuyorum, kaç aydır bu durum çok rahatsız ediyor. Sana doktor ne dedi, daha da artar mıymış bu seviyeler yani daha da iyi hale gelir miymiş duyman. Bir de artık iş yapabilir duruma gelmişmisin, ağır kaldırma, ev işleri, çocuk kaldırma:):)) spor vs. onları sordun mu merak ediyorum. Bu arada eternityden hiç ses yok. Umarım yolundadır herşeyi. Cevabını bekliyor olacağım. Kendine iyi bak, gözün aydın...
Yorumun için teşekkür ederim. Doktorun yanına gidince soracagimi unutuyorum. İyi ki böyle bilgili arkadaşım var:))) yavaş yavaş eski hayatına dönebilirsin dedi. Tabi basınç ve çok ağır kaldırmalara ve uçak seyahati olmamasına dikkat edecegim bir müddet daha. Ama ben ev isini yapıyorum sadece agir kaldirmiyorum. Oğlum da dahil buna:) valla spor falan hiç aklıma gelmedi sadece yüzme sırasında dalış yapma dedi o kadar.
Ameliyat tarihi almışken vazgeçme yaw:))) denemeden bilemezsin. Kaybetcek ne var ki sonuçta dimi:)) inşallah ameliyatın başarılı geçer ... habersiz birakma ameliyat sonrası ni da merak ederim. Zaten bolbol zamanın olacak nette olmak için.:)

Merhaba otoskleroz kardeşler bugün yine kontrolüm vardı ama ben Bi değişiklik hissetmiyorum zaten test sonucu da onu söylüyor ameliyat öncesi ile SONRASI aynı değer dr biraz daha bekle Dedi bakalım baş dönmeleriydi azaldı şükür nerdeyse yok gibi ama işitmede hala net bir farklılık yok :KK43:
Merhaba eternity
İnşallah düzelir.. Bir daha ki kontrolüne kadar.. normal mi peki sonradan artar mıymış?

Merhaba otoskleroz kardeşler bugün yine kontrolüm vardı ama ben Bi değişiklik hissetmiyorum zaten test sonucu da onu söylüyor ameliyat öncesi ile SONRASI aynı değer dr biraz daha bekle Dedi bakalım baş dönmeleriydi azaldı şükür nerdeyse yok gibi ama işitmede hala net bir farklılık yok :KK43:

Umarim daha iyi olur ama bir kaç ay sonra daha artar diye biliyorum. Baska bir ameliyat olan beyle gorusmustuk ona da doktoru birkaç sonra tam deger oturur demişti. Ne kadar doğru bilmiyorum tabi. Kemik yolun iyi idi aslında daha iyi olması gerekirdi. İnşallah düzelir. Umudunu yitirme, ben de salı olcam bir aksilik olmazsa ameliyat hayırlısı artık... kendine iyi bak...

Yorumun için teşekkür ederim. Doktorun yanına gidince soracagimi unutuyorum. İyi ki böyle bilgili arkadaşım var:))) yavaş yavaş eski hayatına dönebilirsin dedi. Tabi basınç ve çok ağır kaldırmalara ve uçak seyahati olmamasına dikkat edecegim bir müddet daha. Ama ben ev isini yapıyorum sadece agir kaldirmiyorum. Oğlum da dahil buna:) valla spor falan hiç aklıma gelmedi sadece yüzme sırasında dalış yapma dedi o kadar.
Ameliyat tarihi almışken vazgeçme yaw:))) denemeden bilemezsin. Kaybetcek ne var ki sonuçta dimi:)) inşallah ameliyatın başarılı geçer ... habersiz birakma ameliyat sonrası ni da merak ederim. Zaten bolbol zamanın olacak nette olmak için.:)
Yok canım vazgeçmedim olacağım salı günü bakalım kısmetse bir aksilik olmazsa. Herşey yoluna girer inşallah CITLANBIK çok istiyorum bunu ama olmazsa da yapacak bişey yok. Bunu düşünmek bile istemiyorum. Çok bunaldım çünkü. Oğlum bile beni duymak için ameliyat olacaksın ya anne diyor offff offf ağlamak istiyorum... haber veririm size buradan umarım eternity de daha iyi duyabilir...sen de dikkat et kendine aman ha kafanı filan vurma sakın bi yerlere ve ağır kaldırmamayiunutma...

Evet doktor düzelecek o dedi. Sanıyorum da be ameliyat sonrası tam iyileşme duymanın yükselip sabitlenmesi altı ayı buluyormuş Bir de dr zarıma deforme oldugu için incelmiş ona doku eklediğini söyledi acaba diyorım onun da mı adapte olması gerek gerçi biraz yine temizledi bugün sanki az Bi tık daha iyi gibi geldi.Çınlamalara gelince ameliyat öncesinde de vardı sonrasında da geçmedi.Gece sessizlikte sıkıntı ama ben alıştım sanıyorum çınlama ile yaşamaya.Çoğu otoskleroz hastasında çınlama görülür ve genelde de pek azında ameliyat sonrası çınlama ortadan kalkar, genelde devam eder diye biliyorum.Ezgim2016 gün almışken vazgeçme bence de en azından ilerde ameliyatımı da oldum dersin ilerlese de (ki inşallah ilerlemez , kimsenin ilerlemez ) keşke demezsin.şimdi dikkat etmemiz gereken su kaçırmamak ,ıkınmamak,sümkürmemek ve çok ağır kaldırmamak oğlum 15 kilo ben başladım kaldırmaya zaten ben bu sefer pek dikkatte etmedim tabi ki ağır kaldırmadım ama yine de çok dinlenmedim gibi. Uçak iki ay yasak diye biliyorum ki bu ameliyatı yurtdışında olup ameliyattan birkaç gün sonra uçakla seyahat edildiğini de duymuştum.Bunun dışında şimdilik başka dikkat etmemiz gereken birşey yok.Bakalım herşey gölümüze göre olur inşallah bu konu ile ilgili.

Ezgim,
Hastaneye giderken yanına yumuşak lastik toka al.ameliyata giriş ve çıkışta hep toplu olur saçların rahat edersin.
Ayrıca pjimalarinin "v"yaka olması ve hastaneden çıkarken de giyeceğin şeylerin alt üst bol ve üst kiyafetinin"v"yaka olması iyi olacaktır. Ve tabi ki spor ayakkabı hastane çıkışı iyi olur. Hastanede giyemek için de konforlu bir terlik al.

Sağol canım yaaa. Çok korkuyorum, Allahin izniyle herşeyin yolunda gider inşallah. Ve ameliyattan sonra ben de iyi olayım bir gün buluşalım vallahi bu süreçleri atlatmış olarak amiiiiiin.
Canı çok çok tatlı olan biri olarak söylüyorum korkman çok normal. Ama inan korktugun gibi olmayacak. Uyuyacaksin ve kalkinca herşey bitmiş olacak. Kötü günler geride kalmış olacak. Oğlunu da rahat rahat duyacaksin. Hatta evde herkese sessiz olum diyeceksin:))) allah in izniyle... Sağ salim girip cikacaksin:)))) hastanen güzel sana ağrı da cektirmeyeceklerdir. Ağrı kesici lerden bolbol uyuyacaksın ilk gün. Ben elimde kaşık uyiyordum. Hemşire gelip yürüyüş yapalım diyordu ben uykum var diyordum. Hep uyudum 2 kez yürüyüşe kalktim o kadar:)sonrası da rahat geçecek yani merak etme.. çok doktor gezdim demiştin. Bu doktorda karar kıldığına göre güvendin de.. eeee bundan sonrası allah a kalmış. Sen yapacağını yaptın. Allah in izniyle iyi olacaktır ...
Ne iyi olur insallah kısmet olur da görüşürüz :)

Evet doktor düzelecek o dedi. Sanıyorum da be ameliyat sonrası tam iyileşme duymanın yükselip sabitlenmesi altı ayı buluyormuş Bir de dr zarıma deforme oldugu için incelmiş ona doku eklediğini söyledi acaba diyorım onun da mı adapte olması gerek gerçi biraz yine temizledi bugün sanki az Bi tık daha iyi gibi geldi.Çınlamalara gelince ameliyat öncesinde de vardı sonrasında da geçmedi.Gece sessizlikte sıkıntı ama ben alıştım sanıyorum çınlama ile yaşamaya.Çoğu otoskleroz hastasında çınlama görülür ve genelde de pek azında ameliyat sonrası çınlama ortadan kalkar, genelde devam eder diye biliyorum.Ezgim2016 gün almışken vazgeçme bence de en azından ilerde ameliyatımı da oldum dersin ilerlese de (ki inşallah ilerlemez , kimsenin ilerlemez ) keşke demezsin.şimdi dikkat etmemiz gereken su kaçırmamak ,ıkınmamak,sümkürmemek ve çok ağır kaldırmamak oğlum 15 kilo ben başladım kaldırmaya zaten ben bu sefer pek dikkatte etmedim tabi ki ağır kaldırmadım ama yine de çok dinlenmedim gibi. Uçak iki ay yasak diye biliyorum ki bu ameliyatı yurtdışında olup ameliyattan birkaç gün sonra uçakla seyahat edildiğini de duymuştum.Bunun dışında şimdilik başka dikkat etmemiz gereken birşey yok.Bakalım herşey gölümüze göre olur inşallah bu konu ile ilgili.
Eternetiy doktor geçecek demiş çok şükür .senin kin de kulak zarı onarımı da olmuş. Tabi normal işitme nin geç olması ve baş dönmelerin. Zamana ihtiyacın var.. allah sabır versin. Ve lütfen kendini koru dikkat et... hoş bazen bende unutuyorum ameliyatlı olduğumu. ..allah korusun sürekli tekrar etmemiz lazım. .
Bu aralar çok kullandigim bir laf var.
Hani attirmayin kafamın tasını derler ya, ben sinirlenince attirmayin kulağımda ki protezimi aaaa diyorummm:))))))

Canı çok çok tatlı olan biri olarak söylüyorum korkman çok normal. Ama inan korktugun gibi olmayacak. Uyuyacaksin ve kalkinca herşey bitmiş olacak. Kötü günler geride kalmış olacak. Oğlunu da rahat rahat duyacaksin. Hatta evde herkese sessiz olum diyeceksin:))) allah in izniyle... Sağ salim girip cikacaksin:)))) hastanen güzel sana ağrı da cektirmeyeceklerdir. Ağrı kesici lerden bolbol uyuyacaksın ilk gün. Ben elimde kaşık uyiyordum. Hemşire gelip yürüyüş yapalım diyordu ben uykum var diyordum. Hep uyudum 2 kez yürüyüşe kalktim o kadar:)sonrası da rahat geçecek yani merak etme.. çok doktor gezdim demiştin. Bu doktorda karar kıldığına göre güvendin de.. eeee bundan sonrası allah a kalmış. Sen yapacağını yaptın. Allah in izniyle iyi olacaktır ...
Ne iyi olur insallah kısmet olur da görüşürüz :)
Çok teşekkürler iyi dileklerin için inşallah herşey dediğin gibi kolay olur, benim de canım çok tatlıdır sezeryanda bile çok korkmuştum. Doktor iyi dediler güvendik tabi de o da insan sonuçta once Allaha sonra doktora emanet artik dediğin gibi, bu arada lafı sevdim çıkarırım protezi haaaaaa

Ezgim2016 Allah yardımcın olsun.İyi düşün iyi olsun. Hiçbir şey anlamayacaksın ve CITLANBIK in dediği gibi ilk gün hatta ikinci gün bile uyuyacaksın bol bol ağrı kesicilerden dolayı sonra zaten sargı alındığı zaman farkı hissedeceksin şimdiden çok geçmiş olsun iyi haberlerini alırız,alıcağız da inşallah

Ezgim2016 Allah yardımcın olsun.İyi düşün iyi olsun. Hiçbir şey anlamayacaksın ve CITLANBIK in dediği gibi ilk gün hatta ikinci gün bile uyuyacaksın bol bol ağrı kesicilerden dolayı sonra zaten sargı alındığı zaman farkı hissedeceksin şimdiden çok geçmiş olsun iyi haberlerini alırız,alıcağız da inşallah
Çok sağol eternity amin Allah yardımcımiz olsun herşeyin yolunda gitmesi ve duyarak eve dönmemiz için...sevgiler

Ezgim,
İnşallah ameliyatın başarılı geçmiştir. Valla sabahtan beri aklımdasın. Acaba oldu mu çıktı mı diye düşündüm durdum gün boyu

Hadi bakalım toparlan ve iyi haberlerini ver bize

Merhaba arkadaşlar doktor ameliyatın başarılı geçtiğini söyledi ama bişey söylemek için çok erken. Ağrım var biraz ve uğultu da var bunlar da normal dedi ama dayanması çok zormuş bilmiyorum nasıl atlatacagim haftaya salı tampon çıkacak su an bantli ve kirlendikce banti sürekli degistiriyoruz. Artık gerisi Allaha kalmış inşallah iyi olur sevgiler...

Merhaba arkadaşlar doktor ameliyatın başarılı geçtiğini söyledi ama bişey söylemek için çok erken. Ağrım var biraz ve uğultu da var bunlar da normal dedi ama dayanması çok zormuş bilmiyorum nasıl atlatacagim haftaya salı tampon çıkacak su an bantli ve kirlendikce banti sürekli degistiriyoruz. Artık gerisi Allaha kalmış inşallah iyi olur sevgiler...
Geçmiş olsun, Dr. Herşey yolunda demiş süper. . Simdi biraz sabır. .. Ağrı kesicı içtiğin halde mi ağrın var?
Zaman çabuk geçiyor salı günü de hemen gelir.. daha geçenlerde olduk olucak gün aldık diye konusuyorduk:) bak oldu da bitti bile. .
İnşallah sonrasi da güzel olur:)
Aman dikkat et kendine

Geçmiş olsun, Dr. Herşey yolunda demiş süper. . Simdi biraz sabır. .. Ağrı kesicı içtiğin halde mi ağrın var?
Zaman çabuk geçiyor salı günü de hemen gelir.. daha geçenlerde olduk olucak gün aldık diye konusuyorduk:) bak oldu da bitti bile. .
İnşallah sonrasi da güzel olur:)
Aman dikkat et kendine
Ağrı kesici içince hafifliyor dilde tat alma sorunu oluştu yalnız doktor geçer o dedi ama bilmiyorum endiseliyim daha önce babam tüp ameliyatı olmuştu onun uzunca bir süre geçmemişti. Uğultu ve çınlaması eternity de olduğu gibi kalıcı gibi inşallah gecer zamanla bakalım artık herşey Allaha emanet

Ağrı kesici içince hafifliyor dilde tat alma sorunu oluştu yalnız doktor geçer o dedi ama bilmiyorum endiseliyim daha önce babam tüp ameliyatı olmuştu onun uzunca bir süre geçmemişti. Uğultu ve çınlaması eternity de olduğu gibi kalıcı gibi inşallah gecer zamanla bakalım artık herşey Allaha emanet
Tad alamama bende de oldu. Yeni yeni düzelir gibi. Kolay değil ciddi bir ameliyat olduk .vücut eskiye dönene kadar zaman geçecek tabi ki. Çınlama uğultu konusunda bişey diyemeyeceğim başıma gelmedigi icin

Günaydın,
Otoskleroz kardesler:)
Bugün nasılsınız?
Vallahi ne diyeyim günaydın kardesiyiyim demek istiyorum ama bugün 4. Gün sanırım bunun için biraz erken bu iş benim gibi hareketli birine pek uygun değilmiş sonrasında umarım normal hayatıma dönebilirim. Tat yok dilde, kulagimin alti bogazima dogru aciyor, cinlamada devam, sol kulağımı kapatinca elimle sagda ses de yok, tampon çıkınca ne olacak bilmiyorum tabi, beklemek ve dua etmek tek yapabileceğim şu an. Senin nasıl hayat normalleşti mi kaç gün oldu ameliyatın baya geçti galiba tekrar kontrole gidecek misin? Eternity den ses yok inşallah düzelmistir duymasi inşallah ben de duyabilirim

Back
X