Yorumun için teşekkür ederim. Doktorun yanına gidince soracagimi unutuyorum. İyi ki böyle bilgili arkadaşım var:))) yavaş yavaş eski hayatına dönebilirsin dedi. Tabi basınç ve çok ağır kaldırmalara ve uçak seyahati olmamasına dikkat edecegim bir müddet daha. Ama ben ev isini yapıyorum sadece agir kaldirmiyorum. Oğlum da dahil buna:) valla spor falan hiç aklıma gelmedi sadece yüzme sırasında dalış yapma dedi o kadar.CITLANBIK merhaba,
Yorum yapmama gerek yokki :) Herşey yolunda gözüküyor. Ameliyat öncesinde benden daha fazla işitme kaybın. Saf ses ortalamasına baktığımızda 61 dB 25 db' e gerilemiş hava yolunda, yani çok iyi bir kazanım olmuş. Kemik yolunda ise 6 dan 13e çıkmış ama 5-10 db zaten oynar testlerde bu normaldir diye düşünüyorum. Sen 250 hz de bas sesleri, 4000 ve 8000de de tiz sesleri duymuyordun sanırım. O frekanslardaki seslerde daha yoğunmuş yani duymaman. Erkek sesleri ve çok tiz sesler türkçesi:) Yani sanırım:) Bende de durum aynı. Kadın seslerini duyabiliyorum tabi yakından ama erkek sesleri çok zor eşimi yüksek sesle konuşturuyorum mesela evde. Ameliyat sonrası ise bunlar çok hafif işitme kaybına dönüşmüş sanırım. Yani grafik var ya 250,4000 ve 8000 frekanslarında grafikteki çizgi yukarı çıkmış olmalı. Ameliyat öncesine göre iyi tabi bu. Bunu Srt değerinden de görebilirsin. Konuşmayı alma eşiğin 75ken 35 db'e çıkmış. Konuşmayı ayırt etme skorun ise 62'den 82' ye çıkmış. Şu an benim değerim de 35 db ve skorum %96 ameliyat olmasam mı acaba:)
Valla ne hissettiğin önemli tabi. Duyuyorum diyorsan sorun yok. Benim bu sağ kulağımdaki his geçer inşallah ameliyatla, sanki orası iyice kapalı ve bir tıpa varmış gibi bir his, bir de basınç hissi ve çınlama var tabi, konuştuğum zaman iç sesimi duyuyorum, kaç aydır bu durum çok rahatsız ediyor. Sana doktor ne dedi, daha da artar mıymış bu seviyeler yani daha da iyi hale gelir miymiş duyman. Bir de artık iş yapabilir duruma gelmişmisin, ağır kaldırma, ev işleri, çocuk kaldırma:):)) spor vs. onları sordun mu merak ediyorum. Bu arada eternityden hiç ses yok. Umarım yolundadır herşeyi. Cevabını bekliyor olacağım. Kendine iyi bak, gözün aydın...
Ameliyat tarihi almışken vazgeçme yaw:))) denemeden bilemezsin. Kaybetcek ne var ki sonuçta dimi:)) inşallah ameliyatın başarılı geçer ... habersiz birakma ameliyat sonrası ni da merak ederim. Zaten bolbol zamanın olacak nette olmak için.:)