Meme asimetrisi ve revizyon

arkadaslarim meraba. aslinda burda daha once konu acmistim meme buyutme sonrasi asimetriyle ilgili. suan 6.ayi gectim ve revizyon ameliyati oldum. her iki ameliyatla ilgili fikirlerimi yazmak istedim ki belki arastirma yapan birileri olur ve yazdiklarim yardimci olur.. ben izmirdeyim. ilk ameliyatim icin pek dr arastirmasi yapmadim acikcasi gorustugum 2.dr a ameliyat oldum. doktor gorkem caliskandi. benim tek bir talebim vardi lutfen buyuk olmasin dogal olsun. fakat ameliyattan mentor dual plan 320 cc uhp protezlerle ciktim. cok sancili bir iyilesme sureci gecirdim. protezlerim bir miktar yumusasa da asla bir meme kivamina ulasamadi. bunu gectim son derece asimetrik bir goruntusu vardi. uhp oldugu icin ben protezim diye bagiriyorlardi. ama revizyon sebebim tamamen asimetriydi. bu arada ameliyat oncesi son derece ilgili olan dr ameliyat sonrasi da bir okadar ilgisizdi. beni az sonra bahsedicegim konu hakkinda asla bilgilendirmedi. ustelik diklestirmeye ihtiyacim oldugu halde protezle gogsumu toparlamaya calisti cunku 6 ay sonra artmis diklestirme fiyatlari onun icin muhtemelen daha cazipti. ben hem asimetri hem bana uygun olmayan protezler hem yumusamayan goguslerim sebebiyle dr arayisina girdim. ve prof dr cenk demirdover ile gorusmek gb on numara bi is yaptim. iki memede de kapsul kontraktoru oldugunu bunun dr umun beni masaja gec baslatmasindan kaynaklandigini, kapsulu vucudumun urettigini fakat mentor markasinin bu durumu destekledigini ogrendim. doktorum mentor markasiyla calismayi son on yildir birakmisti ve calistigi bikac marka protez vardi. cenk bey beni en ince ayrintiya kadar bildilendirdi, yaninda yaklasik 1 bucuk saat kaldim. sonrasinda da 6 ayim dolana kadar kontrollerime ucretsiz bi sekilde onunla devam ettim, eski doktorla tum iliskimi o noktada kesmistim. haziranin 4 unde kendisine ameliyat oldum. mentor marka protezlerim 335 cc hp motiva ergonomix protezlerle degistirildi. bu arada doktorum beni motivanin yani cikardigi ergonomix joy modeliyle ilgili de bilgilendirdi fakat yeni bir marka oldugunu sonuclarinin tespit edilmesi icin yeterince uzun zaman gecmedigini ve iki marka arasinda pek fark olmadigini soyleyince, en yumusak ve en dogal goruntuyu istedigim icin diger markalari da inceledikten sonra ergonomix te karar kildim. ameliyat gunune gelicek olursak ciktigimda ilk ameliyatta oldugu gb yogun bir agrim sizim baski hissim vs olmadi. ustelik ilk ameliyatim 45 dk kadar surmusken bu ameliyatim 2,5 saat kadar surmus. ameliyatimin 4.gununde sargilarim acildi ve karsilastigim sonuc inanilmazdi. goguslerim öncesinde 6.ay doldugunda dahi bukadar yumusak degildi. son derece simetrik, çok daha az odemli, ne buyuk ne kucuk vucuduma ideal boyutta gogusler gordum karsimda :) bugun tam bir haftam doldu. drenlerim cikti. bu arada doktorum diklestirme de yapti suan cok guzeller ve dikis izim de yok. sadece gogus altinda eski kesiyi acti ve icerden iz birakmadan diklestirdi. bu konuda da inanilmaz mutluyum cunku dikis.izlerini basindan kabul etmistim ama aslinda o izleri hic istemiodum. suan herseyi yapabilicek durumdayim saglik olarak sanki hc ameliyat olmamis gibiyim masajima 4.gunden itibaren basladim. yani demem o ki izmirde bu tarz bir ameliyata giricek olan arkadaslarim varsa lutfen ama lutfen gorkem caliskandan uzak dursunlar, cenk demirdover e ise gozleri kapali guvenebilirler.. ben doktoruma ne talepte bulunduysam, doktorumun agzindan ameliyat oncesinde ne ciktiysa karsilastigim sonuc oydu. benim 6 ay boyunca psikolojim bozulmustu. ustelik verdigim bosa giden hakedilmeyen para da cabasi. İnanin cok kotu bi donemden gectim resmen kendime ozguvenimi kaybettim cunku dar kiyafet giyemez olmustum asimetriden dolayi. ve doktorum bana ilac gb geldi. cok uzun yazdim ama umarim birilerinin isine yarar paylastiklarim..
Merhabalar. Hem geçmiş olsun gem de gözünüz aydın diyeyim. Yanlış bir doktora denk gelmemek için 1 yıl boyunca doktor araştedım ama olmadı. 6 gün önce ameliyat oldu.çm. Ve aşırı küçükler inanılmaz derecede eski halinden hiç bir farkı yok. Tekrar revizyon olmak istiyorum dedim istek değil de zorunluluk artık doktorum 1 sene sonra dedi. 6 ay sonra revizyon oldunuz diye anladım. Bi sorun yaşadınız mı ya da doktorunuzun önermemesi gibi mi durum oldu mu

Merhabalar. Hem geçmiş olsun gem de gözünüz aydın diyeyim. Yanlış bir doktora denk gelmemek için 1 yıl boyunca doktor araştedım ama olmadı. 6 gün önce ameliyat oldu.çm. Ve aşırı küçükler inanılmaz derecede eski halinden hiç bir farkı yok. Tekrar revizyon olmak istiyorum dedim istek değil de zorunluluk artık doktorum 1 sene sonra dedi. 6 ay sonra revizyon oldunuz diye anladım. Bi sorun yaşadınız mı ya da doktorunuzun önermemesi gibi mi durum oldu mu
Merhaba tesekkur ederim.. kimi dr un revizyon icin 1 yil dedigini duydum ama genelde 6 ay sonra revizyon yapilabilir ogrendigim kadariyla. Bana revizyon yapan doktorumun soyledigi de buydu. Fakat ben daha buyuk protezle degisiklik yapmadim tabi. Benzer ebatta protezler yerlestirildi. Belki sizin suanki protezleriniz meme hacmine anca sigmistir ve daha buyugunun sigmasi icin daha uzun sure gecmesi gerekiyordur. Yani protezin meme hacmini iyice genisletmesi icin. Bu arada siz daha yeni olmussunuz suan kucuk durmasi cok normal acele etmeyin derim. Kaslariniz iyilestikce meme kendini saliyor ve protezleriniz asil hacmini gosteriyor. Tabi muhtemelen ilerleyen donemde odemleriniz gidicek fakat daha dolgun gorunucekler. İnstagramda "drop and fluff" diye aratin ve gorsellere bakin. Dusme ve kabarma denen bir olay var protezler yerlestirildikten sonra ve ciddi degisiklikler oluyor. Umarim sizi tatmin eder sonucunuz.

Merhaba tesekkur ederim.. kimi dr un revizyon icin 1 yil dedigini duydum ama genelde 6 ay sonra revizyon yapilabilir ogrendigim kadariyla. Bana revizyon yapan doktorumun soyledigi de buydu. Fakat ben daha buyuk protezle degisiklik yapmadim tabi. Benzer ebatta protezler yerlestirildi. Belki sizin suanki protezleriniz meme hacmine anca sigmistir ve daha buyugunun sigmasi icin daha uzun sure gecmesi gerekiyordur. Yani protezin meme hacmini iyice genisletmesi icin. Bu arada siz daha yeni olmussunuz suan kucuk durmasi cok normal acele etmeyin derim. Kaslariniz iyilestikce meme kendini saliyor ve protezleriniz asil hacmini gosteriyor. Tabi muhtemelen ilerleyen donemde odemleriniz gidicek fakat daha dolgun gorunucekler. İnstagramda "drop and fluff" diye aratin ve gorsellere bakin. Dusme ve kabarma denen bir olay var protezler yerlestirildikten sonra ve ciddi degisiklikler oluyor. Umarim sizi tatmin eder sonucunuz.
Ya çok teşekkür ederim. Yarın doktor kontrolüm vardı. Çok iyi moral oldu yarına kadar. Canımı sıkmaktan helak oldum :) çok çok teşekkürler

Ya çok teşekkür ederim. Yarın doktor kontrolüm vardı. Çok iyi moral oldu yarına kadar. Canımı sıkmaktan helak oldum :) çok çok teşekkürler
Rica ederim.. Umarim dilediginiz gibi olur sonucunuz :)

3.ayım dolmak üzere ama yeterince yumuşaklık yok ve meme uçlarında asimetri var şuan. Haftaya gittiğimde konuşacağım doktorla, erken dönem olduğu için çok panik yapmak istemiyorum ama bilemedim. Şu an yaptırıyor olsam daha çok doktor araştırırdım galiba
Görüşebildiniz mi?Asimetriden kastınız biri aşağıda biri yukarıda mı?İlk 3 ay çok mu zor geçti?Umarım her şey istediğiniz gibi ilerler.

Yeni görüşebildim. Asimetrinin 1 yılın sonunda memenin tam inmesiyle düzeleceğini ve eşitleneceğini söyledi doktor. Sertlik de yumuşayacakmış. Şu an beklemekten başka çarem yok maalesef..

Yeni görüşebildim. Asimetrinin 1 yılın sonunda memenin tam inmesiyle düzeleceğini ve eşitleneceğini söyledi doktor. Sertlik de yumuşayacakmış. Şu an beklemekten başka çarem yok maalesef..
Dilerim çok güzel olur her şey .Tam istediğiniz gibi kolaylıkla geçer

Doktorumun bana soyledigi kapsul olusumu protez vucuda girdinkten sonra ilk bir hafta baslarmis. Kapsulun olusmasi normalmis, olmasi geren birseymis. Olmasi gerekenden fazla kapsul olusumu ise istenmeyen bir durummus ve buna kapsul kontraktoru deniliyormus. Bu da protezin bu kapsulun icinde sikismasina dolayisiyla goruntude bozulmaya ve sertlige sebep oluyormus. Bu durum hastanin ya da doktorun ozensizliginden kaynaklanabiliormus. Operasyon sirasinda dr yeterince steril calismaysa veya hasta masajina zamaninda baslamadysa yada uygun sekilde yapmadiysa.. ki g.caliskan bna sadece masaj yap dedi ve gostermedi bile nasil bir masaj yapmam gerektigini. Yuvarlak hareketle masaj yapmam gerektigini soylemisti ve masaja gec baslatti. Suanki doktorum ise 4.gun masaja baslatti ve iki ayri hareket gosterdi masajimi bu sekilde yapiyorum suan. Doktorum kapsul kontraktoru oldugunu direk dokunarak anladi. Belli noktalara baski yaparak baya inceledi. Dediginiz gb g.caliskan kontrollerde bunu yapma geregi bile duymuyor..
merhaba masaj hareketleri nasil acaba

merhaba masaj hareketleri nasil acaba
Merhaba. Anlatmaya calisiym size. İki hareket var.
Birincisi; gogsunuzu + seklinde 4e boldugunuzu dusunun ve 4 farkli noktaya masaj yapicaksiniz. Uc parmaginizla olabildigince guclu bastirarak dairesel hareketle masaj yapiyorsunuz. Doktorum bana 1 er dakika demisti fakat ben dk tutamiorm her seferinde. 100 e kadar sayiyorum her nokta icin.
İkincisi; asil bu hareket kapsulu dagitmak icin cok etkiliymis. Bunu tam olarak nasil anlaticam bilmiyorum ama. Bas parmaginiz ve diger 4 parmaginizin karsilikli gelicek sekilde yani aslinda minciklar gibi elinizi sürekli gogus ucu etrafinda dondurerek gogsunuzu sikiyorsunuz. Fakat capi gogus hacminizden daha dar aliyorsunuz. Yani komple protezi sikistirmiyorsunuz da protezin hacminden daha kucuk bir alani elinizi surekli gogus ucu etrafinda dondurerek sikistiriyorsunuz. Bu hareket icin de 100 e kadar sayip birakiyorum. Bu masaji gogus ciplakken degil korse varken yapiyorum.

Umarim anlatabilmisimdir :)

Benim de önce ki motivaydı sorun yaşadım genellikle motiva marka kullananlar sorun yaşıyor. Niyetim sizi korkutmak ya da üzmek değil ama sadece göğüs altından dikleştirme işlemini nasıl yaptı doktorunuz? Ben de ne kadar az iz olursa o kadar mutlu olurum dedim, doktorum da iyi bir dikleştirme istiyorsan tamamen açmam gerekiyor göğsünü dedi ve açtı. Dikleştirme yapanların maalesef göğsü tamamen açılıyor diğer türlüsü çabuk düşüyor:KK43: ilk ameliyatım da benim de tamamen açılmamıştı ve hemen düştü.
Tamamen açmaktan kastınız ne acaba tersine t şeklinden mi bahsediyorsunuz

Benim ilk doktor op. Dr.. Revizyon yapan doktorum ise prof. Bu zaten fiyati arttiriyor. Revizyon sanirim her zaman daha pahali oluyor duydugum kadaryla. İsin icine kapsul temizleme diklestirme vs girince fiyat uctu malesef. Helali hos olsun . Ben onceki beceriksiz dr a verdigim 85 bine yaniyorum, revizyon icin verdigim 250 bin hic gozumde degil. Adam ne istediysem, kendi ne vaad ettiyse onu 2

Benim ilk doktor op. Dr.. Revizyon yapan doktorum ise prof. Bu zaten fiyati arttiriyor. Revizyon sanirim her zaman daha pahali oluyor duydugum kadaryla. İsin icine kapsul temizleme diklestirme vs girince fiyat uctu malesef. Helali hos olsun . Ben onceki beceriksiz dr a verdigim 85 bine yaniyorum, revizyon icin verdigim 250 bin hic gozumde degil. Adam ne istediysem, kendi ne vaad ettiyse onu yapti..
250 bin ne arkadaş ya el insaf.zaten mağdur olmuşunuz hem maddi hem manevi.tamam emek veriyorlar ama 250 bin de değil.buluyorlar insanın zayıf anını geçiriyorlar fiyatları.hiç kusura bakmayın böylelerine iyi dilekte bulunamıyorum.neyse umarım yeni halinizin hayrını görürsünüz uzun yıllar kullanırsınız da verdiğinize değer.

250 bin ne arkadaş ya el insaf.zaten mağdur olmuşunuz hem maddi hem manevi.tamam emek veriyorlar ama 250 bin de değil.buluyorlar insanın zayıf anını geçiriyorlar fiyatları.hiç kusura bakmayın böylelerine iyi dilekte bulunamıyorum.neyse umarım yeni halinizin hayrını görürsünüz uzun yıllar kullanırsınız da verdiğinize değer.
Aslinda inanin ilk dr a verdigim 85 bine cok uzuluyorum..sokaga attigim oara gb bisey oldu.. revizyonun daha pahali oldugunu ogrendim bu surecte. olusan kapsul temizlendi. Hatta kotu huylu kist benzeri bisey de olusmus o temizlendi. Acilan ceplerin yeri degistirildi. İcten diklestirme yapildi Protez markam da degistirildi vs derken.. fiyat uctu. Prof oldugu icin zaten op.dr. lara gore daha yuksek fiyat cekmesi normaldi ilk ona da gdio olsaydim. Tabi bukadar yuksek olmicakti revizyon olmadigi icin. Keske ilkinde ii bi dr a denk gelip 85 le yirtsaydim o ayri :) Tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin.

Aslinda inanin ilk dr a verdigim 85 bine cok uzuluyorum..sokaga attigim oara gb bisey oldu.. revizyonun daha pahali oldugunu ogrendim bu surecte. olusan kapsul temizlendi. Hatta kotu huylu kist benzeri bisey de olusmus o temizlendi. Acilan ceplerin yeri degistirildi. İcten diklestirme yapildi Protez markam da degistirildi vs derken.. fiyat uctu. Prof oldugu icin zaten op.dr. lara gore daha yuksek fiyat cekmesi normaldi ilk ona da gdio olsaydim. Tabi bukadar yuksek olmicakti revizyon olmadigi icin. Keske ilkinde ii bi dr a denk gelip 85 le yirtsaydim o ayri :) Tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin.
Ya üzüldüm😔hem paran gitmiş hem canının acısı.kolay değil ameliyat psikolojisi ve iyileşmesi.ben de yaşadım çünkü.ben de toparlama ameliyatı olayım dedim 2yıl önce,hepsini almış koymuş,iki yıldır memesiz geziyorum resmen.ergenken bile bu kadar küçük memelerim yoktu:KK43: neyse bundan sonrası çok iyi olur umarım sizin için ömür boyu kullanırsınız inş🙏🏻Geçmiş olsun

• Beğen
Reactions: FyL
Ya üzüldüm😔hem paran gitmiş hem canının acısı.kolay değil ameliyat psikolojisi ve iyileşmesi.ben de yaşadım çünkü.ben de toparlama ameliyatı olayım dedim 2yıl önce,hepsini almış koymuş,iki yıldır memesiz geziyorum resmen.ergenken bile bu kadar küçük memelerim yoktu:KK43: neyse bundan sonrası çok iyi olur umarım sizin için ömür boyu kullanırsınız inş🙏🏻Geçmiş olsun
Cok tesekkur ederim. Ben de sizin adiniza uzuldum. Aslinda dr lar uyariyor cogu zaman burda okumustum. Protez yerlestirmezsek soyle olur boyle durur diye. Keske sizi de uyarsaydi belki protezli diklestirme ameliyati olurdunuz yada ona gore belki daha az doku alip sizi mutlu edicek ebatta birakmaliydi goguslerinizi. Tekrar operasyon dusunuyor musunuz? Umarim sizin de gonlunuzce olur..

nasıl oldunuz? kaç cc takıldı da küçük gelmişti,düzeldi mi?

Umarim istediginiz gb olur. Ben cok kotu bir 6 ay gecirdim. Bu adama 85 bin odmesken aralik ayinda, revizyonu yapan doktoruma 250 bin odedim. Maddi tarafi bi yana psikolojim bozulmustu.
Merhaba ben ameliyat olalı 1 ay oldu fakat benimde göğüslerim asimetrik duruyor biri daha yukarıda ve toplu duruyorken diğeri daha aşağıda ve şiş gibi yayvan bi görüntüsü var acaba normal midir siz böyle anlatınca korktum açıkcası sizin önceki göğüsünüzün resmi var ise bende bakabilir miyim sakıncası yoksa

Merhaba. Suan 3.hafta bitmek uzere ve hersey yolunda. Goguslarim henuz cok erken bir donem olmasina ragmen dogal meme yumusakliginda diyebilirim ve hareketliler yani kalip gibi durmuyorlar. En onemlisi son derece simetrik ve cok dogal gorunuyorlar :)
Bana nagor marka 300 cc takıldı önceden hiç meme dokum yoktu uhp değil hp takıldı hiç büyük değil sanki kendi memem gibi oldular ama sizin yaşadıklarınızı okuyunca biraz panikledim doktorum ödemden kaynaklı diğer göğüsümün daha aşağıda ve yayvan durduğunu söylüyor ama umarım öyledir. Birisinin aşağıda ve şekilsiz durması sinirimi bozuyor yumuşaklık olarak gayet iyiler ama şekil olarak birisi yukarda birisi aşağıda ameliyat kesilerime bakıyorum ikisi de aynı yerde ama nasıl bu şekli aldılar anlam veremiyorum umarım ödemden ve şişlikten kaynaklıdır bi daha ameliyatı kaldıracak ne maddi gücüm ne fiziksel ne psikolojik gücüm var

X