• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

K.B.B. - Kulak-Burun-Boğaz otoskleroz ameliyati olan var mı??

Çok sağol önerilerin için yarın eczaneye gideyim .bone ve diğer tikaclara bakayim
İyi haberlerini bekliyorum yarın da

Eternity334 ,vazelinli pamugu nasıl hazırlayacağım? Kulağıma koyacağım pamuğun tamamını mi vazeline bulayayim? Yoksa ic kisima gelen kismi kremlesem de olur mu?Yuvarlak şekil verip içine sokmadan kepçeye yerleştireceğim değil mi

Eternity334 ,vazelinli pamugu nasıl hazırlayacağım? Kulağıma koyacağım pamuğun tamamını mi vazeline bulayayim? Yoksa ic kisima gelen kismi kremlesem de olur mu?Yuvarlak şekil verip içine sokmadan kepçeye yerleştireceğim değil mi
CITLANBIK tamamını bulasan da olur garanti olur ama en çok iç kısma sürersin burda artık önemli olan bir de eğilerek yıkaman. benim tüpler kulağımda iki yıla yakın durdu ve iki yıl boyunca maalesef saçımı ayrı yıkamak zorunda kaldım hiç su kaçmamalıydı çünkü.Denizde dalmayı senelerdir unuttum.Pamuğa yuvarlak şekil verirsin azıcık içe doğru ittirirsin sen anlarsın zaten uygun olup olmadığını ama. En garanti pamuk artı eğilerek yıkamak

ezgim2016 bende sol kulak için ameliyat öncesi ve sonrası değerlerimi yazayım ameliyat öncesi hava 76db kemik 28db ameliyat sonrası bir ay sonraki ölçüm hava 35 db kemik 20 db ve ameliyattan on ay sonraki ölçüm hava 40db kemik 18 db şimdi sağ kulağın ameliyat öncesi hava 41 db kemik 15 db bakalım sonuç ne olucak

CITLANBIK tamamını bulasan da olur garanti olur ama en çok iç kısma sürersin burda artık önemli olan bir de eğilerek yıkaman. benim tüpler kulağımda iki yıla yakın durdu ve iki yıl boyunca maalesef saçımı ayrı yıkamak zorunda kaldım hiç su kaçmamalıydı çünkü.Denizde dalmayı senelerdir unuttum.Pamuğa yuvarlak şekil verirsin azıcık içe doğru ittirirsin sen anlarsın zaten uygun olup olmadığını ama. En garanti pamuk artı eğilerek yıkamak
Çok çok teşekkür ederim tavsiyen için .aynen öyle yaparım yarın.

Sağol eternity. ..
Nasİl geçti kontrolün? İyi misin?
Kontrol güzel geçti tamponu yeni çıkarttı ben pazartesi çıkarttı diye düşünmüştüm şimdilik iyiyim baş dönmeleri dışında ani hareketlerde hala başım dönüyor geçen sene bu kadar değildi çabuk atlatmıştım bu zorladı biraz bakalım 24 eylülde yine gideceğiz.Bu arada iyi bayramlar

Kontrol güzel geçti tamponu yeni çıkarttı ben pazartesi çıkarttı diye düşünmüştüm şimdilik iyiyim baş dönmeleri dışında ani hareketlerde hala başım dönüyor geçen sene bu kadar değildi çabuk atlatmıştım bu zorladı biraz bakalım 24 eylülde yine gideceğiz.Bu arada iyi bayramlar
Baş dönmeleri de geçer yakında inşallah. .
Bende 19 eylül de gideceğim. Yine haberlesiriz kontrol sonrasi:)
Disari çıkıp geziyor musun?ben mikrop kaparım yorulmayayim diye bu bayram hiç bir yere çıkmadım. Annemler bakıyorlar hala sagolsun lar. Sen tek başına misin? Ne kadar oldu ameliyat olalı? 25 ağustos ta olmustum ben. Hala baş dönmesi olmadığı halde hala ev işi vs yapmıyorum. Hep dinleniyorum. Çocuğu parka cikarmiyorum annemler çıkarıyor. Hep evdeyim. Ne kadar doğru bilmiyorum tam hayata karisamadim daha bişey olur korkusundan
Doktorum çok rahat.ikinma ağır kaldırma şu kaçırma burnunu sumkurme diyor sadece .başka yasagim da yok.ona rağmen sakiniyorum. Ne bileyim... iyi bayramlar

ezgim2016 bende sol kulak için ameliyat öncesi ve sonrası değerlerimi yazayım ameliyat öncesi hava 76db kemik 28db ameliyat sonrası bir ay sonraki ölçüm hava 35 db kemik 20 db ve ameliyattan on ay sonraki ölçüm hava 40db kemik 18 db şimdi sağ kulağın ameliyat öncesi hava 41 db kemik 15 db bakalım sonuç ne olucak

Merhaba eternity sol kulak için beklenen değere yakin yani 28 db e bir ay sonra ulasmissin o görülüyor. 10 ay sonundaki değerin ise 5-10 db fark normal. duyman nasıl bu kulağında, benim şu andaki duymam gibi sanırım. İç kulakta sorun yok hala, umarım hava yolun daha fazla ilerlemez. Ama ilerlerse de cihaz kullanacağız başka çare yok. Benim de ameliyat sonrası korkum ilerlemesi kireçlenme nin umarım olmaz. Sağ kulağında duymanın daha iyi duruma gelmesi lazım diye düşünüyorum çünkü kemik yolu daha iyi durumda. Hangi protez konuldu sana bu da önemli ve iç kulaktaki yeri de tabi. Ben ameliyat sonrasi icin cok endiseliyim çünkü ameliyattan ziyade sonrası çok önemli. Umarım o dikkati sağlayabilirim. Bazen al cihazı artık bunu düşünme uğraşma diyorum. Sonra vazgeçiyorum ne bileyim ne doğru bilmiyorum açıkçası. 27sine gün aldık inşallah herşey yolunda gider. Bu arada geçti ama bayramını kutluyorum. Daha iyi günlerde daha iyi duyarak görüşmek dilegiyle kendine iyi bak.

Valla ezgim ,yazdıklarını okurken Dr. İle konuşuyorum sandim:))))ne kadar bilgiye sahipsin oyle hahaaaa:)))
Hadi bakalım doktorunu dinle o zaman :KK66:))

CITLANBIK bu süreçte çok okudum hemen hemen her yerden bir ara abarttım makalelerini bile baktım hocaların. Süreç kolay değil ameliyatı oluyorsun da sonrası önemli dikkat diz boyu bu 2 ay mı yoksa sürekli mi bilmiyorum sonuçta protez olacak kulağımızda çünkü suni birşey. Denize dalmak yok artık ben korkudan denize bile girmem heralde ve uçağa binmeyi bile unuttum artık. Ben de abartıyorum mu ne bilmiyorum açıkçası , o yüzden tak cihazı işine geleni duy ya da duyma diyorum bazen, zaten alıştım duymama ya herkese tekrarlatiyorum söylediklerini, eşim çok kızıyor al cihaz o zaman diyor, 27sine ameliyat günu aldık bakalım ne olacak, Allah pisman etmez inşallah. Bu arada duyman nasıl merak ettim. Deger mi ameliyat olmaya bakalım biz ne olacağız. Her şeyin yolunda gitmesi ümidiyle kendine iyi bak geçmiş bayramın mübarek olsun bu arada...

CITLANBIK bu süreçte çok okudum hemen hemen her yerden bir ara abarttım makalelerini bile baktım hocaların. Süreç kolay değil ameliyatı oluyorsun da sonrası önemli dikkat diz boyu bu 2 ay mı yoksa sürekli mi bilmiyorum sonuçta protez olacak kulağımızda çünkü suni birşey. Denize dalmak yok artık ben korkudan denize bile girmem heralde ve uçağa binmeyi bile unuttum artık. Ben de abartıyorum mu ne bilmiyorum açıkçası , o yüzden tak cihazı işine geleni duy ya da duyma diyorum bazen, zaten alıştım duymama ya herkese tekrarlatiyorum söylediklerini, eşim çok kızıyor al cihaz o zaman diyor, 27sine ameliyat günu aldık bakalım ne olacak, Allah pisman etmez inşallah. Bu arada duyman nasıl merak ettim. Deger mi ameliyat olmaya bakalım biz ne olacağız. Her şeyin yolunda gitmesi ümidiyle kendine iyi bak geçmiş bayramın mübarek olsun bu arada...
Ameliyat olmaya bence değer. Duymam iyi. Eskiden sağ kulak üzerine yatinca esimi duymuyordum tw duymuyordum simdi duyuyorum binlerce şükür. Pzt günü işitme testine gircem öncesi ve sonrası değerlerimi sana yazarım yorumunu rica ederim.:)
Ameliyat sonrası dikkat edilecek şey çok evet. Dalma konusunda zaten sıkıntı olmaz çünkü kafamı sokmadan da deniz de oynarım. Ama ağır kaldırma isi nasıl ne kadar devam edecek onu soracağım. Çocuk var sonuçta illa kaldırmak gerekiyor bazı durumlarda :) cihaz çözüm değil diyorum hala:) gün almana sevindim inşallah sonrasi da güzel olur. iyi bayramlar.

Merhaba otoskleroz kardeşler, CITLANBIK ve eternity334. Nasılsınız haberlerini bekliyorum hala eternity334, baş dönmelerin geçti mi?Cıtlanbık kontrolün nasıl geçti? Duymalar ne alemde bakalım? Ben de gün sayıyorum bakalım neler göreceğim. İnşallah doğru bişey yapıyorumdur. Bu arada hanımlar ameliyat öncesinde ve sonrasında çınlamanız var mıydı bunu hiç konuşmamıştık sanırım. Benim çınlamam da var ameliyat olacağım kulağımdaki daha baskın. Şu anda bile ötüyor. Biiiiiiiiiiiip diye bir ses ve sürekli. Umarım bu da geçer ameliyat sonrası, artmasın da inşallah. Bazı kişilerde artabiliyormuş. Size de sormak istedim. Görüşmek dileğiyle, selam ve sevgiler...

Merhaba otoskleroz kardeşler, CITLANBIK ve eternity334. Nasılsınız haberlerini bekliyorum hala eternity334, baş dönmelerin geçti mi?Cıtlanbık kontrolün nasıl geçti? Duymalar ne alemde bakalım? Ben de gün sayıyorum bakalım neler göreceğim. İnşallah doğru bişey yapıyorumdur. Bu arada hanımlar ameliyat öncesinde ve sonrasında çınlamanız var mıydı bunu hiç konuşmamıştık sanırım. Benim çınlamam da var ameliyat olacağım kulağımdaki daha baskın. Şu anda bile ötüyor. Biiiiiiiiiiiip diye bir ses ve sürekli. Umarım bu da geçer ameliyat sonrası, artmasın da inşallah. Bazı kişilerde artabiliyormuş. Size de sormak istedim. Görüşmek dileğiyle, selam ve sevgiler...
Merhaba:)))
Ezgim benim hiç çınlamam olmadı ameliyat öncesi ve sonrası.
Duymam iyi binlerce şükür. Hatta ameliyatsız kulağımdan daha iyi. (Sağ kulakta da işitme kaybi var ama çok hafif)
Kontrolüm güzel geçti. 1 sene sonra kontrole gideceğim. Dus alırken artık kulağımı pamukla korumama gerek yok. Basınç olmamasına dikkat edecegim birde kafama sert carpma olmamalı allah korusun .o kadar herşey yolunda. Bugün işitme testi oldum ezgim yorumunu rica edeceğim:)

Ameliyattan önceki değerler: hava yolu saf ses ortalaması 61 db,kemik yolu saf ses ortalaması 6 db. 250 hz de ve 6k hz da orta ileri dereceli, 4k hz de ve 8k hx de orta derecelı düşüş. Srt değeri 75 db,skoru %62

Ameliyat sonrası durum;
Hava yolu saf ses ortalaması 25 db,kemik yolu saf ses ortalaması 13 db olup çok hafif dereceli işitme kaybı mevcut. 250 hz de ,6k hz de ve 8k hz de çok hafif dereceli düşüş saptanmiş. Srt değeri 35 db, sd skoru %82

Merhaba otoskleroz kardesler:)
Ezgim bende çınlama sorunu hiç olmadı ne önce ne sonra.
Bugün son muayeneyi oldum. Bir daha 1 sene sonra gideceğim. Çok sukur halimden memnunum :)
Duş alırken kulağımı attık pamuk ile kapatmam gerek yokmuş. Dikkat etmem gerekenler başıma carpma sert bir carpma olmaması basınç olmamasi o kadar. .

Ezgim değerli yorumunu rica ederim ameliyat öncesi ve sonrası değerlerimi yazdım yukarida

Ameliyattan önceki değerler: hava yolu saf ses ortalaması 61 db,kemik yolu saf ses ortalaması 6 db. 250 hz de ve 6k hz da orta ileri dereceli, 4k hz de ve 8k hx de orta derecelı düşüş. Srt değeri 75 db,skoru %62

Ameliyat sonrası durum;
Hava yolu saf ses ortalaması 25 db,kemik yolu saf ses ortalaması 13 db olup çok hafif dereceli işitme kaybı mevcut. 250 hz de ,6k hz de ve 8k hz de çok hafif dereceli düşüş saptanmiş. Srt değeri 35 db, sd skoru %82

CITLANBIK merhaba,
Yorum yapmama gerek yokki :) Herşey yolunda gözüküyor. Ameliyat öncesinde benden daha fazla işitme kaybın. Saf ses ortalamasına baktığımızda 61 dB 25 db' e gerilemiş hava yolunda, yani çok iyi bir kazanım olmuş. Kemik yolunda ise 6 dan 13e çıkmış ama 5-10 db zaten oynar testlerde bu normaldir diye düşünüyorum. Sen 250 hz de bas sesleri, 4000 ve 8000de de tiz sesleri duymuyordun sanırım. O frekanslardaki seslerde daha yoğunmuş yani duymaman. Erkek sesleri ve çok tiz sesler türkçesi:) Yani sanırım:) Bende de durum aynı. Kadın seslerini duyabiliyorum tabi yakından ama erkek sesleri çok zor eşimi yüksek sesle konuşturuyorum mesela evde. Ameliyat sonrası ise bunlar çok hafif işitme kaybına dönüşmüş sanırım. Yani grafik var ya 250,4000 ve 8000 frekanslarında grafikteki çizgi yukarı çıkmış olmalı. Ameliyat öncesine göre iyi tabi bu. Bunu Srt değerinden de görebilirsin. Konuşmayı alma eşiğin 75ken 35 db'e çıkmış. Konuşmayı ayırt etme skorun ise 62'den 82' ye çıkmış. Şu an benim değerim de 35 db ve skorum %96 ameliyat olmasam mı acaba:)

Valla ne hissettiğin önemli tabi. Duyuyorum diyorsan sorun yok. Benim bu sağ kulağımdaki his geçer inşallah ameliyatla, sanki orası iyice kapalı ve bir tıpa varmış gibi bir his, bir de basınç hissi ve çınlama var tabi, konuştuğum zaman iç sesimi duyuyorum, kaç aydır bu durum çok rahatsız ediyor. Sana doktor ne dedi, daha da artar mıymış bu seviyeler yani daha da iyi hale gelir miymiş duyman. Bir de artık iş yapabilir duruma gelmişmisin, ağır kaldırma, ev işleri, çocuk kaldırma:):)) spor vs. onları sordun mu merak ediyorum. Bu arada eternityden hiç ses yok. Umarım yolundadır herşeyi. Cevabını bekliyor olacağım. Kendine iyi bak, gözün aydın...

Merhaba otoskleroz kardeşler bugün yine kontrolüm vardı ama ben Bi değişiklik hissetmiyorum zaten test sonucu da onu söylüyor ameliyat öncesi ile SONRASI aynı değer dr biraz daha bekle Dedi bakalım baş dönmeleriydi azaldı şükür nerdeyse yok gibi ama işitmede hala net bir farklılık yok :(

Back
X