- 30 Nisan 2016
- 986
- 1.914
- 113
- Konu Sahibi Yinebirben
-
Güldürdün beni. Bende hamileliğim çok belli olmasın diye tunikler falan giyinirdim. İlk 7 ay ikinci çocuğumda kimse yer vermedi hata bende mi ne
Ben sunu anlayamiyorum , otobuste ayakta duramayacak kadar yasliysan nereye gidiyorsun? Hastaneye desem zaten cok yaslilar icin bedava nakil araclari var , eve yakin saglik ocaklari var vs vs
Yani gezerim tozarim yorulmam ama otobustr ayakta durmam nasil bir mantiktir?
Cok nadir toplu tasima kullanirim , bi kere 8 aylik hamileyken binmek zorunda kaldim kendimi zor tasiyordum kimseden de yer istemedim
Bi kere kanamam basladi bebegimi dusuruyordum esim beni almaya grlrnr kadar vakit kaybi olacagindan minibise bindim o halde sanci icinde ayakta gittim yine kimseden yer istemedim
Bana cok tuhaf geliyor toolu tasimada birinden yer istemek
Sadece bebegimle binmek zorunda kalirsam onun emniyeti acisindan yer isterim ki eminim onu da utana utana yaparim
Ben utanirim goha :)Ama neden utanip sikilasin ki, öncelikli koltuklar var ve yazıyor üzerinde, o koltukların ihtiyac halinde bosaltilmasi zorunlu ve talep etmek halkın. Ben de aksine isterim benim onceligim varsa.
Ben utanirim goha :)
Bana cok tuhaf geliyor bu toplu tasimada yer isteme mantigi
Bizim ulkede cok kullanmadim cunku 18 yasimdan beri arabam var , avrupada yasarken kullanirdim otobus orda boyle bir kultur yok , 80 yasindaki teyze bile ayakta gider
Belki de orda alistigim icin normali o geliyor bana , yer istemek cok saygisizlikmis gibi geliyor
Italyada hic denk gelmedim boyle bir uygulamayaEvet onlar kendilerini yaşlı gornediklerinden sanırım. Ben de hayranım . Ama ben çok şahit oldum , ozellikle çocuklu ve hamileler ayakta gitmiyor muhakkak yer veriliyor, bazen turistler bu kurala uymayınca diğer yolcular veya şoför tarafından uyarılıyor .tabi bu öncelikli koltuklar yine öncelikli yolcular tarafından doldurulmuş ise şoför sizi araca kabul etmiyor.
Italyada hic denk gelmedim boyle bir uygulamaya
Zatrn otobustr.koltuk sayisi az, herkes ayakta gitmeye alisik , sakin sakin gidiyo millet
Bi bizde var koltuk kavgasi
Ya iste bende onu diyorum :) anca bebeyle binersem yer isterim utana utana ama onun disinda hayatta istememAhaha çok koltuk sevdalısı gördüm kendimi su andahamileyken aracim vardı o yüzden anım pek yok, ama suan çocuklarla binersem bebek arabasu yerine oturmuş kisileri kaldırıyorum cok doluysa binmiyorum
Ben utanirim goha :)
Bana cok tuhaf geliyor bu toplu tasimada yer isteme mantigi
Bizim ulkede cok kullanmadim cunku 18 yasimdan beri arabam var , avrupada yasarken kullanirdim otobus orda boyle bir kultur yok , 80 yasindaki teyze bile ayakta gider
Belki de orda alistigim icin normali o geliyor bana , yer istemek cok saygisizlikmis gibi geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?