Otobüs teyzeleri

Sizden yaşça büyüklere yer verir misiniz ?

• Ankete Katılan
    173
Hamileliğimin son ayıydı galiba kontrolden dönüyorum neyse bindim bir adam yer verdi oturdum normalde vücudum hep çok sıcak ateş basar ama o an daha kötü oldum ter akıyo yüzümden rengim falan attı midem bulanıyo neyse 50 lili yaşlarda bi kadın bindi yan tarafımdaki tekli koltuğa oturdu bi durak sonra daha yaşlı bi kadın bindi yer vermek istiyorum ama hiç halim yok neyse ama bir sürüde genç adam oturuyo o yandaki kadın direkt bana dönerek yaşlı kadın ayakta gençler oturuyo diye bi bağırmaya başladı dedim hayırdır sen hamileyim halim yok olsa yinede kalkıp verirdim koca otobüste benimi gördün dedim çok biliyosan kalkta ver yer dedim yinede kalkıp yer vermedi onun yaşlarında adam yer verdi ki kendi gaytte dinç duruyodu

Kımı yaslılarda yer ıstemıyor bır gun otobusteyız adam cok yorgun yuzunden terler akıyor elındede kucuk bır çanta meger kalbını tasıyormus o cantada amca dedık neden soylenıyorsun kalktık hemen oturttuk adam gogsunu tutuyor bır yandan elı yuzunde fenalık gecırcektı öyle yer gorunce yverdık sonra kardesı soyledı durum bıyle dıye .Demekkı yer ıstedıgı zamanlar kımbılır adama ne dedıler o da yer ıstemekten vazgectı yada durumunu kullanmak ıstemedı lütfen yer cerın hayatta neler oluyor.

Ama neden utanip sikilasin ki, öncelikli koltuklar var ve yazıyor üzerinde, o koltukların ihtiyac halinde bosaltilmasi zorunlu ve talep etmek halkın. Ben de aksine isterim benim onceligim varsa.

Ama neden utanip sikilasin ki, öncelikli koltuklar var ve yazıyor üzerinde, o koltukların ihtiyac halinde bosaltilmasi zorunlu ve talep etmek halkın. Ben de aksine isterim benim onceligim varsa.
Ben utanirim goha :)
Bana cok tuhaf geliyor bu toplu tasimada yer isteme mantigi
Bizim ulkede cok kullanmadim cunku 18 yasimdan beri arabam var , avrupada yasarken kullanirdim otobus orda boyle bir kultur yok , 80 yasindaki teyze bile ayakta gider
Belki de orda alistigim icin normali o geliyor bana , yer istemek cok saygisizlikmis gibi geliyor

Ben normalde yer veririm.. Ama ozellikle haftaici is cikislarinda ben yorgun argin oturuyorken altin gununden gelen teyzeler bir zahmet ayakta duruversinler.

Evet onlar kendilerini yaşlı gornediklerinden sanırım. Ben de hayranım . Ama ben çok şahit oldum , ozellikle çocuklu ve hamileler ayakta gitmiyor muhakkak yer veriliyor, bazen turistler bu kurala uymayınca diğer yolcular veya şoför tarafından uyarılıyor .tabi bu öncelikli koltuklar yine öncelikli yolcular tarafından doldurulmuş ise şoför sizi araca kabul etmiyor.

Italyada hic denk gelmedim boyle bir uygulamaya
Zatrn otobustr.koltuk sayisi az, herkes ayakta gitmeye alisik , sakin sakin gidiyo millet
Bi bizde var koltuk kavgasi

Italyada hic denk gelmedim boyle bir uygulamaya
Zatrn otobustr.koltuk sayisi az, herkes ayakta gitmeye alisik , sakin sakin gidiyo millet
Bi bizde var koltuk kavgasi

Ahaha çok koltuk sevdalısı gördüm kendimi su anda hamileyken aracim vardı o yüzden anım pek yok, ama suan çocuklarla binersem bebek arabasu yerine oturmuş kisileri kaldırıyorum cok doluysa binmiyorum

Ahaha çok koltuk sevdalısı gördüm kendimi su anda hamileyken aracim vardı o yüzden anım pek yok, ama suan çocuklarla binersem bebek arabasu yerine oturmuş kisileri kaldırıyorum cok doluysa binmiyorum
Ya iste bende onu diyorum :) anca bebeyle binersem yer isterim utana utana ama onun disinda hayatta istemem
Cesaretine hayran kaldim

Ohooo ben hamileyken metro genç delikenlı kaynarken kimse kalkıp yer vermezdi bana.illa hamileyim demek zorunda kalırdım

O yaşlı teyzelerden bende dertliyim. Eşim işteyken mecburen hastaneye kontrollere giderken otobüsle gidiyorum. otobüste normal otobüslerden değilde daha küçük.
Neyse otobüse gidene kadar zaten canım çıkıyor şansım varda yer olursa oturuyorum. Ama otobüse hiç mi genç binmez hepsi 60 yaş üstü ve bakışlarıyla dövüyorlar resmen. Biliyorum benimde hakkım aslında oturmak ama o an öyle kötü ve suçlu hissediyorum ki kendimi. Gerçi amaçları o ve başarıyorlar ama elimde değil. Tuhaf hissediyorum.
Son binişimden sonra da karar verdim bi daha çok mecbur kalmazsam binmeyi de düşünmüyorum.

Bilmiyorum haberlerde izlediniz mi uzmanlar doktorlar otobuslerde yaslilara yer vermeyin dedi zaten gencler hareketli oluyor yaslilar az hareket ettigi icin saglik sorunlari bas gosteriyor kireclenme kilo vs sagliklari acisindan ayakta durmak ayakta iken bir iki geri gitmek gelmek iyi imis.bunu soyleyin onlara.yoksa ben merakli degilim oturmaya sade seni dusunuyom teyze diyin.

Bi' de 65 yaş beleşçiliği diye bişey var ki onu da suistimal ediyorlar.Otobüsün içi hep yaşlı , yaşlılar oturmuş , sabahtan beri çalışıp işten eve dönen genç insanlar genç diye ayaktalar.Bu da haksızlık yani.Bedava diye ring gibi kullanıyorlar otobüsleri bazı yaşlılar.Tamam yaşlılara ben de hep yer veriyorum ama bazıları hakikaten insanı sinir ediyor.Resmen yer verilsin diye taciz ediyorlar.Hoş değil ama çözümü de yok gibi maalesef.

Valla şoförlerimiz adeta birer formüla pilotu olduğundan ben bu genç halimle ayakta bir o yana bir bu yana savruluyorum.

Toplu taşımaya nadiren biniyorum ve tüm gün ayakta çalışmama rağmen sırf bu yüzden yer veriyorum.

Vicdanım rahat etmiyor yoksa. Hiç gün teyzelerine de denk gelmedim :) nereden anlaşılıyor günden geldiği?

Kibarca yer isteyenlere tek bir laf etmem, toplu taşıma kullanıyorsam çoğunlukla ayakta giderim ama oturuyorsam da biri kibarca müsade istemişse yer veriyorum ama maalesef bazı insanlar gerçekten çok kötü bir üsluba sahipler, sanki otobüsün ruhsatı üzerlerine yapılmış gibi izin istemek yerine ters ters bakmalar, cık cıklamalar, kol, dirsek atma, gözünü dikip bakma taarruzuna geçiyorlar, insanın onlara yer veresi bile gelmiyor, her yerde her şeyde onların önceliği varmış tavırları insanı kızdırıyor, dün bir markete girdim, tek kasa çalışıyordu, görgü kuralları gereği sıraya girilir değil mi? Sıraya girdim, önümde 2 çocuklu bir kadıncağız, arkamda da uyanık bir kadın, önce benim sırama doğru hamle yaptı, sonra baktı olmayacak elindeki ekmekleri poşete koymak çok zaruri bir durummuş gibi yan kasaya doğru gitti, poşet aldı ekmekleri koydu ve sıranın en önüne geçip ekmeklerin parasını al deyip sıra gaspı yaptı, o kadar sinirlendim ki, kendim için değil ben beklerim ama önümdeki kadının hakkını gasp etti, bir müsade bile istemedi, kendimi tutamadım söylendim, o kadar istedim ki cevap vermesini ama basıp gitti, ben çıkana kadar da yok olmuştu, yolda yakalasam devam edecektim laf söylemeye, buraya üyeyse umarım okur, görgü kuralları gereği kasa doluysa sıraya girilir, sıra gelince ödeme yapılır, işiniz aceleyse sırasını alacağınız kişiden müsade istenir, müsade edilmişse teşekkür edilir, umarım bir daha markette karşılaşmayız, karşılaşırsak ben size sıraya girmeyi öğreteceğim çünkü.

Genc belki tum gun iste cani cikmis.. teyze gune gitmis geliyo yer istiyo:) niye ? Sirf yasli diye..:)

Ama bazi manzaralarda varki icler acisi.. tipine baksan insan sanarsin ama yok: (

Tabi ki yaşlılara yer veriyorum ama orta yaşlılara her zaman vermiyorum kalabalık otobüse binmeyi göz almış napayım :) Ben binmem mesela beklerim boş gelsin. Bi kere metroda karşı grup koltukların başında bi yaşlı çift ayakta duruyormuş ama göz gözü görmüyor kalabalıktan.Karşı kapının önünde de bi kız var aradaki boşluktan bazen bakışlarımız karşılaşıyor. Ay kız az sonra bana bi çıkıştı “burda yaşlılar var sen orda yaşlılara ayrılmış yerde oturuyorsun” diye!!! Hani nerde diyebilmiştim o sırasonra bütün metrobüs Kızıldeniz gibi yarıldı yaşlı tonton çift görüldü. Adamcağız rahatsız olma kızım dedi.Adam muhtemelen tee karşı koltuktan benden değil önünde bekliği koltuk grubundan bekliyordu yer.Ay kusura bakmayın ben görmedim buyurun lütfen dedim.Yanımda da bi genç çift vardı çocuk da kalktı.Çıkışan kıza da dedim ki “sen iki saattir bana ondan mı bakıyorsun bak benden önce amcanın dibinde oturan gençler var onlara da söyleyebilirdin karşı tarafa bağırmak yerine var mı o kadar medeniyetin noldu kahraman mı oldun show yaptın” dedim. Kız da bana “burda yazmıyor yaşlılar için ayrılmıştır diye sizin koltuklarda yazıyor” dedi. Ben daha cevap vermeden başka bi adam “3 kişilik yer ayrılmış sadece, napalım bi durak sonra yaşlı binerse burdakiler yer vermesin mi size ayrılan yer doldu mu diyelim” dedi. Kız da bişeyler dedi,adamla biz güldük kız indi metrodan. Ayy...

Keşke kimsenin kimseden beklentisi olmasa. Gençlerde yorgun veya hasta olabilirler. Bir kere metroya bindim. Hemen öndeki koltukta da iki genç oturuyordu. Sonra orta yaşlı bir kadın bindi ve gençlere resmen ders verdi kendisine yer vermeleri için. Sizden büyük insanlar binince yer vermelisiniz, saygı göstermelisiniz diye. Gençlerden biri dedi ki kusura bakmayın biz gece vardiyasindaydik sabaha kadar yoğun çalıştık çok yorgunuz kalkamadık. Sonra hemen kalktılar. Kadın da aa bilmiyodum o zaman siz oturun dedi ama gençler bir kere kalktı daha oturmadılar ve o iki koltuk bir süre boş kaldı sonrada 13 14 yaşlarında iki çocuk binip oturdu . O gençlerde başlarını cama dayayarak devam ettiler yolculuğa. Çok içim acımıştı onları öyle görünce. Sirf gereksiz bir ders almamak için yer varsa bile metroda oturmamalı tercih ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…