Otobüs teyzeleri

Sizden yaşça büyüklere yer verir misiniz ?

• Ankete Katılan
    173
Bir gun esimle otobusteyiz pek dolu degil. Hafif aksayan bir adamla hamile bir kadin bindi otobuse. Adam yer veren yok mu ameliyatliyim falan dedi ama numara oldugu yuzunden akiyor, kimse kalkmadi. Esim hamile icin kalkti kadin zaten top gibi zor yuruyor. Adam kac metre oteden esimin kalktigini gorunce depar atarak kostu, hamileyi solladi o ayak normale dondu bir anda esim direk kolunu siper etti gecemedi adam, ik mik dedi kaldi. Kadini buyuk bir cabayla oturtabildik yani

Sadece teyzeler olsa iyi, böyle yapan amcalar da var. Bir gün minibüse bindiğimde çoğu koltuk boştu, bir kadının kızı da hastaymış çocuk ciddi ciddi uyuyordu yani halsizdi zaten belliydi. Bir adam minibüse bindiği gibi başka boş yer yokmuş gibi küçük kızı kaldırdı yerinden, sırtım ağrıyor buraya oturucam diye. Anne de bir şey diyemedi kızını yanına aldı mecburen ki dediğim gibi minibüste anca 5 kişi falanız yani istese başka yere oturur.velhasıl, çok yüzsüz ve saygısız bir milletiz, hem biz saygı göstermiyoruz hemde karşıdan saygı bekliyoruz.

9 aylık hamileydim akşam okuldan çıktım saat olmuş akşamın onu... Ölmüşüm yorgunluktan kimse yer vermedi,hiç unutmam gencecik bir kız annesiyle oturuyor gözümün içine bakıyor birde... Ben bayilicam nerdeyse... Yaşlı bir amca hem bana bakiyor hem bacağını tutuyor bastonu var yani kalkabilse amca kalkacak... O gün o kıza çok beddua ettim içimden... O gün bugündür de hamile çocuklu ve gerçekten çok yaşlı olmadıkça yer vermem. Öyle çenesi bır bır çalışan gezmelerden dönenlere asla yer vermem.

Anket eksik olmus bence. Benden yasca buyuk kisinin oturmasini gerekecek bir durumu varsa veririm. Ama sadece benden buyuk diye vermem. Benimde var oyle altin gunu sonrasi yer isteyen kokono teyze anim. Bagirmisti bana kalkıp yer versene diye bende sen once sacinda ki kisiri bi temizle gezip eğlenmişsin 8 saat okuldan cikan benden yer istiyorsun utanmadan demistim. (Biraz daha kabaca tabi ) Hemen sacina el atti tabi. Gerci kisirda yoktu ama olsun. Off kisir. Olsada yesek.

Bir keresinde ben de hamileydim tramvayda oturuyorum 3 teyze başımda bu gençlik ölmüş bitmiş konuşuyorlar muhtemelen anlamadılar hamile olduğumu bana laf carpiyorlar ben duymazdan geldim sonra neyse inenler oldu bunlar benim önüme oturdu aralarında konuşuyorlar işte bilmem ne pazarına da gidelim sabahtan akşama gezelim bugün de bilmem ne pazarını iyi gezdik iyi yorulduk ama öbür pazar daha güzelmiş onu da gezelim

Ben aslında türkiyede yaşamıyorum ama Nerdeyse her metroya binmemizde bebekli olduğumuz için yer verdiler bize çok şaşırdım. Hatda bazen bir kişi kalkınca yanındaki de kalkıyordı hemen iki yer boşalıyordu nekadar gerek yok desekde ısrarcı davranıyordular. Sadece genc kizlar değil ama erkeklerde yerini verdiler çok şaşırdım böyle bir şey beklemiyordum

Yorgunsam yer vermiyorum. Erkekler kadınlara oranla daha çok yer vermeli bana göre, ayrıca bazen sırf oturabilmek için sonraki otobüsü bekliyorum. Ayrıca orası özel araç değil toplu taşıma. Engelli ha mile yaşlı yerleri hariç diğer yerler herkese eşit mesafede bence. Ama tabi teyzeninde durumuna bağlı, ayakta duracak hali yoksa bastonlu filansa kimse de yer vermezse veririm. Ama tepemde vır vır gençler şöyle böyle derse ters cevap veririm

Ayda yilda bir toplu tasima kullanan insanim,yer versem ölmem. Ama her gun o yolu gidip gelene,ogrenciye,calisana kalk yer ver de denmez diye dusunenlerdenim valla

Sinir oldum gerçekten.

Şimdi fark ediyorum da ben almanyada yaşıyorum alman marketlerde böyle birşey bugüne kadar hiç görmedim ama buralarda türk marketler de var ve evet bu anlatdığınızı acayip sık sık yapiyorlar bu türkler kendilerini acayip belli ediyor. Ben sırada beklim çoluklan çocuklan sonra biri kenardan geçsin bir parça birşey ödemek için hakkımızı yesin.

Ahhaa mune cok guldum son cumlene
Ama cok haklisin :)
Ben cok olay cikarmisimdir kasada , onume gecmeye calisanlari yerin dibine sokarim nereye kacacaklarini sasirirlar

Ayy ben de sinir oluyorum öylelerine.Sanki toplu taşımada yaşlılara zorunlu yer verme kuralı var.Ben artık çok yorgun olmadıkça ayakta durmayı tercih ediyorum kendi ruh sağlığım için.

11 yıl önce ağır bir kalp ameliyatı geçirdim ilk kontrol için hastaneye gitmiştik annemle o kalabalık hastanede zor bela yer bulup oturmuştum zira ayakta durmaya mecalim yok teyzenin teki geldi birde dürterek kalk ordan ben hastayım ben oturcam dedi bende teyze bende zaten keyfimden geldim oturdum buraya sırf sana yer vermeyeyim diye dedim kadın bir afalladı neyse annem durumu anlattı diyoki birde kızım gençsin diye konduramadım kusura bakma.. Insan yaşını başını almış olsada saygı ve öngörüye sahip değilse ona yapılacak bişi yok

Ay bende sinir oluyorum tamam genç saygı göstersin ama zaten tüm yük gençlerde.mesela ben gidiş geliş 4 vasıta yapıyorum günde ve bazen bebeğimden dolayı aşırı yorgun uykusuz oluyor um şimdi genç olduğum için oturma hakkım yok mu yani dırdır edene inadına vermem ama güzellikle söyleseler di daha iyi olurdu tabi .bu içinde olduğun duruma göre değişir .mesela bir gün ramazan ayındayız sabah işe gidiyordu m ve metrbüste fenalaştım düştüm yine de kimse yer vermedi böyle vicdansız larda var .şansıma yanımda bir hemşire vardı beni hastaneye kaldırdı .bilincimi kaybettim o kadar kötü oldum işte böyle durumlarda da 15 20 dk ayakta kalarak ölmez kimse duruma göre değerlendirme yapmak lazım

Sadece otobüs mü? Hastanede bekliyorum 8 aylık hamileyim çok ağır ilaç kullanıyorum insanın feleğini şaşırtıyor , her gün iğne oluyorum demir yerlere düşmüş 3 güne bir damardan serumla alıyorum o kadar bitik vaziyetteyim, eşşek sıpası kasıklarıma kasıklarıma tepiyor ayağa kalktıkça. Bol giydim karnım ayaktayken belli otururken hiç değil. Kimseden yer isteme huyum yoktur bir seferinde hastane koridorunda baygınlık geçirdim hamileyken ayakta beklemekten. bir amca farketti sandalyesini verdi oturdum. İlerdeki koltuklarda oturan bi teyze babasının koluna girmiş geldi yer istedi. Amaç doktorun kapısının dibindeki sandalyeye oturmak. Ben saf kalkmak için hamle yapıyordum ki eşim müdahale etti kendisi 8 aylık hamile dedi. Gidip başka yerde oturma imkanım da yok doktor buradan ayrılma seni alcam bekleme bu halde dedi. Be teyzem rahat koltukta oturuyorsun sıran gelince getir babanı , ne gelip beni kaldırıyorsun? Kapıya yakın olunca ne oluyor? Gençlerin rahatını bozmaya bayılıyorlar.
Ayrıca erkekler de otobüste yer vermek zorunda değil. Sabah 7 akşam 7 çalışıyor çoğu işçi. Her gün bir teyzeye yer verse adam hergün niye ayakta gelsin gitsin

Katılıyorum. Senin yaptığın inceliği görüp içten bi teşekkür etse hiç zoruna gitmez insanın ayakta olmak. Ama çoğu ha şöyle kalk bakayım mesajı veriyolar. Yaşlarına yakıştıramıyorum.

Valla özellikle Hacıosman Metro da şu olay çok olur; kalabalık yerde binip oflamaya başlarlar. Kalkıp yer verirsiniz. Sonra metro Hacıosman(son durak ve zeminden 7 kat aşağıda) durağına yanaşmaya yakın bu amcalar teyzeler ayaklanırlar hiçbir hastalıkları ağrıları kalmaz. Kapı açıldığı anda da asansöre KOŞARLAR! Evet bildiğiniz koşuyolar. Perondaki asansör 2 kat çıkıyo, sonra başka bir asansöre daha binip 5 kat çıkılıyo. Ve o sizin üzülüp yer verdiğiniz amcalar teyzeler o asansörleri kapmak için bildiğin atlete dönüşüyolar Gerçekten ihtiyacı olana verilmeli.

Ama sizi de ben çok hatalı buldum yanınızda eşiniz olmasa kalkacakmışsınız yani.
Kendinizi düşünmüyorsanız bebeği düşünün siz iyi olursanız o da iyi olur.
Hakkınızı savunun sesinizi cikarin lütfen bir anne olarak.

Ankara da yaşayanlar bilirler metroda özel ayrılmış koltuklar var yaşlı engelli ve hamileler için.
O koltuğa oturup yaşlı da gelse hamile de binse asla kalkmayan gençlerin ben suratına tükürmek istiyorum.
Yahu orada kocaman yazıyor özel olarak ayrılmıştır diye nasıl oturursun utanmadan hiç istifini bozmazsın?
Ben onların adına utanıyorum gerçekten.
Ama normal koltuğa oturmuşsa yer vermek zorunda değil tamamen insiyatif meselesi.

Ben de hamilelere ve çok yaşlılara yorgunluktan ölsem de yer veriyorum.
Orta yaşlılara duruma göre tavrına göre yer veriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…