- 26 Eylül 2010
- 17.478
- 32.648
- 798
- Konu Sahibi Yinebirben
-
Az önce bayağı sinirlendim otobüsle eve geliyorum uckuyular baya kalabalık oluyor 3 teyze bekliyor başımda kendi aralarında konuşmaya başladılar ay bu gençler şöyle böyle diye en son bana sardı siz de yaslanacakainiz size de böyle davranışlar filan kalkmadim en son taktım kulak ligi bu sefer bana sanki yanlışlıkla üstüme düşüyor çok sinir bozuyor ya
Sinir oldum gerçekten.Kucağımda 14 aylık bebek, karnimda 3.5 aylık bebek var. Teyze tutturdu yer versene diye! Teyze görmüyor musun bebek var kucağımda dedim. Ay ne olmuş yani dedi. En sonunda karnimda da var, kucağımda tasiyamam dedim. Sülük gibi yapışıyorlar. Normalde hep yer veririm ama hem hamileyim hem çocukluğum hiç insafi yok bu teyzelerin..
Kibarca yer isteyenlere tek bir laf etmem, toplu taşıma kullanıyorsam çoğunlukla ayakta giderim ama oturuyorsam da biri kibarca müsade istemişse yer veriyorum ama maalesef bazı insanlar gerçekten çok kötü bir üsluba sahipler, sanki otobüsün ruhsatı üzerlerine yapılmış gibi izin istemek yerine ters ters bakmalar, cık cıklamalar, kol, dirsek atma, gözünü dikip bakma taarruzuna geçiyorlar, insanın onlara yer veresi bile gelmiyor, her yerde her şeyde onların önceliği varmış tavırları insanı kızdırıyor, dün bir markete girdim, tek kasa çalışıyordu, görgü kuralları gereği sıraya girilir değil mi? Sıraya girdim, önümde 2 çocuklu bir kadıncağız, arkamda da uyanık bir kadın, önce benim sırama doğru hamle yaptı, sonra baktı olmayacak elindeki ekmekleri poşete koymak çok zaruri bir durummuş gibi yan kasaya doğru gitti, poşet aldı ekmekleri koydu ve sıranın en önüne geçip ekmeklerin parasını al deyip sıra gaspı yaptı, o kadar sinirlendim ki, kendim için değil ben beklerim ama önümdeki kadının hakkını gasp etti, bir müsade bile istemedi, kendimi tutamadım söylendim, o kadar istedim ki cevap vermesini ama basıp gitti, ben çıkana kadar da yok olmuştu, yolda yakalasam devam edecektim laf söylemeye, buraya üyeyse umarım okur, görgü kuralları gereği kasa doluysa sıraya girilir, sıra gelince ödeme yapılır, işiniz aceleyse sırasını alacağınız kişiden müsade istenir, müsade edilmişse teşekkür edilir, umarım bir daha markette karşılaşmayız, karşılaşırsak ben size sıraya girmeyi öğreteceğim çünkü.
Ahhaa mune cok guldum son cumleneKibarca yer isteyenlere tek bir laf etmem, toplu taşıma kullanıyorsam çoğunlukla ayakta giderim ama oturuyorsam da biri kibarca müsade istemişse yer veriyorum ama maalesef bazı insanlar gerçekten çok kötü bir üsluba sahipler, sanki otobüsün ruhsatı üzerlerine yapılmış gibi izin istemek yerine ters ters bakmalar, cık cıklamalar, kol, dirsek atma, gözünü dikip bakma taarruzuna geçiyorlar, insanın onlara yer veresi bile gelmiyor, her yerde her şeyde onların önceliği varmış tavırları insanı kızdırıyor, dün bir markete girdim, tek kasa çalışıyordu, görgü kuralları gereği sıraya girilir değil mi? Sıraya girdim, önümde 2 çocuklu bir kadıncağız, arkamda da uyanık bir kadın, önce benim sırama doğru hamle yaptı, sonra baktı olmayacak elindeki ekmekleri poşete koymak çok zaruri bir durummuş gibi yan kasaya doğru gitti, poşet aldı ekmekleri koydu ve sıranın en önüne geçip ekmeklerin parasını al deyip sıra gaspı yaptı, o kadar sinirlendim ki, kendim için değil ben beklerim ama önümdeki kadının hakkını gasp etti, bir müsade bile istemedi, kendimi tutamadım söylendim, o kadar istedim ki cevap vermesini ama basıp gitti, ben çıkana kadar da yok olmuştu, yolda yakalasam devam edecektim laf söylemeye, buraya üyeyse umarım okur, görgü kuralları gereği kasa doluysa sıraya girilir, sıra gelince ödeme yapılır, işiniz aceleyse sırasını alacağınız kişiden müsade istenir, müsade edilmişse teşekkür edilir, umarım bir daha markette karşılaşmayız, karşılaşırsak ben size sıraya girmeyi öğreteceğim çünkü.
Ayy ben de sinir oluyorum öylelerine.Sanki toplu taşımada yaşlılara zorunlu yer verme kuralı var.Ben artık çok yorgun olmadıkça ayakta durmayı tercih ediyorum kendi ruh sağlığım için.Az önce bayağı sinirlendim otobüsle eve geliyorum uckuyular baya kalabalık oluyor 3 teyze bekliyor başımda kendi aralarında konuşmaya başladılar ay bu gençler şöyle böyle diye en son bana sardı siz de yaslanacakainiz size de böyle davranışlar filan kalkmadim en son taktım kulak ligi bu sefer bana sanki yanlışlıkla üstüme düşüyor çok sinir bozuyor ya
Gideceğim yol 40 dakikalık.Ben binerken otobüs boş oluyor genelde ama her durakta mi yaşlı amcalar,teyzeler biner..Bi kaç dakika sonra kalkmak durumunda kaliyorum.Kalkarim zoruma gitmez ama dediginiz gibi işi fırsata çevirenler var.biner binmez akbili basmadan kalk bakiim oturayım diyenler var.Sinir bozucu oluyor bazen..
Ama sizi de ben çok hatalı buldum yanınızda eşiniz olmasa kalkacakmışsınız yani.Sadece otobüs mü? Hastanede bekliyorum 8 aylık hamileyim çok ağır ilaç kullanıyorum insanın feleğini şaşırtıyor , her gün iğne oluyorum demir yerlere düşmüş 3 güne bir damardan serumla alıyorum o kadar bitik vaziyetteyim, eşşek sıpası kasıklarıma kasıklarıma tepiyor ayağa kalktıkça. Bol giydim karnım ayaktayken belli otururken hiç değil. Kimseden yer isteme huyum yoktur bir seferinde hastane koridorunda baygınlık geçirdim hamileyken ayakta beklemekten. bir amca farketti sandalyesini verdi oturdum. İlerdeki koltuklarda oturan bi teyze babasının koluna girmiş geldi yer istedi. Amaç doktorun kapısının dibindeki sandalyeye oturmak. Ben saf kalkmak için hamle yapıyordum ki eşim müdahale etti kendisi 8 aylık hamile dedi. Gidip başka yerde oturma imkanım da yok doktor buradan ayrılma seni alcam bekleme bu halde dedi. Be teyzem rahat koltukta oturuyorsun sıran gelince getir babanı , ne gelip beni kaldırıyorsun? Kapıya yakın olunca ne oluyor? Gençlerin rahatını bozmaya bayılıyorlar.
Ayrıca erkekler de otobüste yer vermek zorunda değil. Sabah 7 akşam 7 çalışıyor çoğu işçi. Her gün bir teyzeye yer verse adam hergün niye ayakta gelsin gitsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?