Otobüs teyzeleri

Sizden yaşça büyüklere yer verir misiniz ?

• Ankete Katılan
    173
Ehhh İstanbul kalabalık, her kesimden insan var. Haliyle çok maruz kaldım zamanında.
Evet ondan. Ve insanlar herseyi gore gore daha da duyarsizlasiyorlar. Bizim buralar oyle degil. 22 yastaydim kilom 80 filandi o zaman gobekte vardi biraz saklasamda :) hamile zannedip yer vermek isteyenler oluyrdu. Yo yoo ben iyiyim deyip reddediyrdum o göbek diyemiyordum ayrica

Gezmeye gelince gençlere taş çıkartırlar. Çok yaşlı ve hamile değilse yer vermezdim ben öğrenciyken. Saatlerce dersin üstüne o kadar yorgun ve aç olurdum ki...

Güldürdün beni. Bende hamileliğim çok belli olmasın diye tunikler falan giyinirdim. İlk 7 ay ikinci çocuğumda kimse yer vermedi hata bende mi ne

Ayyyy allah sizin iyiliginizi versin ay hiç gulcegim yoktuya yeminlen.... beni nasıl guldürdunn allah razi olsun :)

8 aylık hamileydim karnım burnunda kv ile otobüse bindik otobüs hep erkek gencte var yaslisida bir iki bayan var sadece kimse yer vermedi kaldık ayakta kv bir bağırdı yazıklar olsun hamile kadin ayakta zor duruyorda hepiniz bakıyorsunuz diye hepsi birden ayağa kalktılar

Valla 50 yaşında dinç birine yer vermem mesela.
Emeklilik yaşı olmuş 65
Demek ondan öncesi genç sayılıyo ülkemizde
Hem 30-35 lik adamlar bacaklarını yaymış otururken de ben kalkmam
Niye kalkayım? Metrolar otobüsler fortçu dolu.
Adamlar kalksın önce

hele şimdi bindiğimde (ilk duraklardan biniyorum) engelli yaşlı ve hamilelere ayrılmış koltuklardan birine oturup kesinlikle kalkmıyorum.

Patates salatası yemekten dönen teyzeler de istedikleri kadar söylenebilirler.

Cok yorgun ve hasta olursam yer vermem diyorum ama her seferinde kendimi yer verirken buluyorum.

Son düzenleme:

Geçen ben de 3 yaşında 2 oğlumla bindim dolmuşa. 2 yer vardı boş. Zorlukla çocukları bacaklarımın önünde tutup ücreti ödedim sonra oturcaktım. Yaşlı sayılabilecek bi adamla karısı bindi. Adam benim yöneldiğimi ferkedince önümdeki koltuğa elini koydu eşini oturttu. Uzaktakine de gitti kendi oturdu. Ben kaldım iki çocukla ayakta. Burdan o amcaya sesleniyorum: zaten sana yer verirler be adam. Vermeseler de onların ayıbı sen benim çocuklarımdan ne istedin?( Not sonra başkası bize yer verdi. )

Yuh ya. Sanki koltuklar sadece yaşlılar için. Gaziler, hamile ve bebekli kadınlar, yaşlılar denir hep. Bu ne yüzsüzlük

Ayıp ya helal etme kız

ben de ne olursa olsun yaşlılara yer veren birisiyim.içim rahat etmez onlar ayaktayken oturuyor olmak.Birgün bir amcaya yer verdim sonra yanındaki inince yanına oturdum.Yer verdiğim amca bana yaklaştı kulağıma müsaitsen inince bi çay içelimmi dedi :) ogünden sonra ilk gördüğüm teyzeye yer verir amcalardan kaçar oldum valla :))

:))))

Bu arada konuya anket ekledim ...

Gideceğim yol 40 dakikalık.Ben binerken otobüs boş oluyor genelde ama her durakta mi yaşlı amcalar,teyzeler biner..Bi kaç dakika sonra kalkmak durumunda kaliyorum.Kalkarim zoruma gitmez ama dediginiz gibi işi fırsata çevirenler var.biner binmez akbili basmadan kalk bakiim oturayım diyenler var.Sinir bozucu oluyor bazen..

Bazen öyle teyzeler oluyor. Benim kardesimdede kalça protezi var derim bende zaten hiç kalkma dışardan gören genç diyo ama içini bilen yok kalkma sakın derim hep.ha istisnai durumlar hariç. Kardesimde merhametlidirde bi yaşlı görse kalkar hemen

Geçen gün annemle yaşadığımız metrobüs olayı geldi aklıma... metrobüs hikayeleri bitmez zatende en son yaşadığımızı anlatayım... Annemle metrobüse bindik ikinci kapıdan annem hemen kapının ordaki ikili koltukların arasında durdu daha iyi tutunsun diye bi durak sonra bi teyze bindi taş çatlasın 50 sinde annem 65 bu arada. annemin durduğu koltukların orda biri kalktı annem geçişi kolaylaştırmak için yer açtı bu 50 yaşındaki teyze bu boşluktan yararlanıp taaaa nerden uçarak gelip o yere oturdu inanamazsınız önce bi şok yaşadım sonra uçsaydınız diyebildim bi iki bişi daha teyzee hiiiiiiç oralı bile olmadı normal şartlarda susmam ama annem çok etkilenir üzülür fazla hassastır kendisi böyle tartışma durumlarında o yüzden uzatmadım ama içim içimi yedi. diğer tarafta ters koltuklarda bi kadın ve 10-12 yaşlarında bi oğlan çocuğu oturuyordu ve hiiiç rahatlarını bozmadılar annem için onlardan bile yer istemedim bugüne kadarda ne annemin ne 70 küsür yaşındaki babamın yer istediğini bilmem. demem o ki hamile,çocuklu , hasta,çok yaşlı insanların başımın üstünde yeri var. ama günlerden gezmelerden gelen teyzeler kusura bakmasın geçenlerde kendim oturmak yerine benden yaşça fazlaca küçük bi genç kıza ayakta durmakta zorlandığını bitkin olduğunu fark edip yer vermişliğim de var tabi

Bizim şehirde 60 yaş üstü insanlar bedava kullanıyor ulasım araçlarını. Bkıyorım süslü püslü günlerden dönen teyzelerden geçilmiyor otobüsler metrolar. Yazık insanlar işten çıkmış yorgun argın aç bitap yer bekliyorlar. Ben gerçekten ayakta duramayacak yaşlilara veririm hamilelere veririm ama öyle bedava diyemtüm gün gezen teyzelere yer vermem. Mecburda değilsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…