Otobüs teyzeleri

Sizden yaşça büyüklere yer verir misiniz ?

• Ankete Katılan
    173
Peki bir şey soracağım çocuğu olanlar daha iyi cevap verirler sanıyorum.
Çocuklu hanımlara yer verildiği zaman genelde direkt çocuklar oturtuluyor anneler ayakta bekliyor.
Eskiden annelerimiz bizi kucağına alırdı hemen ne bileyim bana biraz tuhaf geliyor bu durum.

Eğer otobüs çok kalabalık değilse bende çok yorgun değilsem gideceğim yer asırı uzak değilse karşındaki kişi de çok yaslı hasta sakat vs değilse yer vermeyi pek tercih etmem .

Yaşlı bireyler,yaşlılara saygı diye diye gençlere saygı duymayı unuttular bence karşılıklı saygı olması dileğiyle

Kalabalık otobüste kadından çocuktan yer istenmez. İstenecekse erkekten istenir. Gençlik ile alakası yok. Taciz edilme ihtimaliniz yüksek sonuçta. Sizden istemeleri ayıp olmuş.

Çok yaşlılara ayakta durmakta zorlananlara yer veririm başka türlü vermem asla.
Birde 7 yaşından küçük ücretini odemedikleri çocuklari anneleri otutturmuyor mu en sinir olduğum şey.ben ücretini ödemişim oraya oturmak benim hakkim sen küçücük çocuga o koltuğu verme hakkın yok,al kucağına kucakta gitsin.
Insanlar kendilerini hiç bilmiyorlar gerçekten

Öncelikle anketinizin cevabi olarak; evet yaşça büyüklere (özellikle yaşli) yer veririm... Ancak biri, birinin basinda vidi vidi söylenecek kadar sağlikliysa ona yaşli denmez, domuz gibi maaşaAllah denir... İşte onlara vermem...

Hem hamileyim hem ufak çocuğum var geçen gün teyzenin biri yüzünden durağa gelmeden kalkmak zorunda kaldım. Anlıyorum onlar da yorgun ama ölüyor olsalar binemezler heralde otobüse.

Yaşlı teyzelere hamilelere hastalara engeli olanlara her zaman ve her yerde öncelik verilmeli 8 aylık hamile halimle bindiğim otobüste hastaneye gidiyodum yer yok tutunacak yer yok askılar var uzanamiyorum bir kişi kalkipta yer vermedi mecbur kalmasam binmezdim zaten en son bir liseli kız yer verdi üstüne doğuda bir ilçe burasi ...bende gencim Ünv de de lisedede hep yer verdim vermeyede devam ederim benden birsey eksilmez ama hastaysam farklı tabiki ....ayakta gidilse ne olacak

Ay evet ya! Öğrenciye ücretsiz olması gerekir neredeyse her gün mecburen kullanıyoruz ve gelirimiz de yok. 65 yaş üstünün zaten geliri de var. Ne büyük saçmalık.

gençler öyle yoruluyor ki gercekten yazikk. kendimden biliyorum. Sabah 7 bucukta otobuse binerdim aksam 10 da binip eve geri dönerdim. Gün icinde sadece 15 dk oturarak yemek yeme hakkimiz vardi.. yaslilara bu konuyu okuduktan sonra tavrim degisti. Eger yorgunsam asla yer vermicem. Benimde dizlerim aciyo ayrica yorgun olmayI beklememe de gerek yok.. Suan yasadigim sehirde denk gelmedim ama bakalim..

Kv helal olsun

Doğru valla oysa ki çemkirgen bir insanımdır

Hamile çocuklu engelli aşırı yaşlı değilse hiç kimseye yer vermem. Gerçi şuan çocuklu statusundeyim toplu taşıma aracınin kapısından girmemle illâ birileri yer veriyor. Öğrencilik yıllarımın acısını çıkarıyorum

Yaslilara teyzelere yer verilir de boyle basinda dikilen zebanilere yer verilmez

Vermiyorum çoğu zaman. Gittiğim yerler, dolmuşla 1,5 saate tekabül ediyor. Ben 1,5 saat ayakta durup, sağa sola savrulacağım bir de üstüne işlerimi halletmek için dünya kadar yol yürüyeceğim. Atıyorum kamburdur, engellidir, hamiledir veririm ama yaşlı olup çakı gibi olan çok insan var. Çok fazla ters bakışa denk geldim ama umursamıyorum. Ayrıca uzmanlar 'yaşlılara yer vermeyin, hareketsiz yaşamları, onlara kötülük yapmış olursunuz' diye bangır bangır söyledi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Haklısın.kimsenim kimseye psikolojik baskı uygulamaya hakkı yok.
Verilmeli mi yer, bana sorarsan evet. Ama vermedin diye söylenmek nedir Allasen?

Bu konu hep tartışılıyor hep de tartışılacak... çözümsüz bir mevzuu maalesef... sadece habire zıt düşünen tarafların birbirine alttan alta çemkirerek deşarj olmasına yarıyor bence... sanki...

Ben hamileyken bana yaşlılar kalkıp yer veriyordu 1 kere olsun genç birisi kalkıp yer vermedi . Kendimi bildim bileli hep yer verdim büyüğüme yaşlıyâ hamileye çocuklu anneye .. Biz böyle nesildik. Bizden sonraki nesile aciyorum!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…