- 12 Temmuz 2006
- 55.539
- 213.122
- 52
- Konu Sahibi hayatbeninedenyoruyosun
En doğrusu bu olur çünkü anlattığınıza bakılırsa bu olayların hepsini babanız biliyor babaanneniz biliyor tüm sülale biliyor, köydekiler biliyor, bu kadar insan bilip susarken size kalmasın ihale, sizden evvel kardeşini çok düşündüğünü söyleyen babanız var ağzını açmıyor, babaanneniz varmış o da ağzını açmamış, halanız onun çocukları herkes susarken siz konuşursanız da birinden biri bırakın kavga dövüşü tansiyonu fırlasa babanız sizin gırtlağınıza çöker kardeşim senin yüzünden hasta oldu, anam senin yüzünden kalpten gidiyordu vs diye.Evet buradan aldığım fikirlerle oturup Biraz daha düşündüm en doğrusunun kim ne halt yerse yesin Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı oldu Mune nin dediği gibi neden engelledin neden böyle davranıyorsun gibi bir soru yöneltirlerse o zaman sadece beni ve ailemi ilgilendiren konu hakkında konuşurum
Kaldı ki amcanızın bilmemesine imkan yok, köyde diyorsunuz köylerde ve küçük yerlerde en ufak bir dedikodu bile anında yayılır dedikodusu yapılanın kulağına gider, siz sanıyor musunuz ki birileri amcanıza senin hatun bana yazdı diye başlayan sözlerle nasıl aldatıldığını anlatan kaba cümleleri ard arda sıralamamış olsun, söylemişlerdir ama amcanız neyi kaça aldın diye sorgulamayan biriyse paranın yüzü sıcak gelmiştir kulağının üzerine yatıyordur.
Amcanız aramanızı sorgularsa neden niye diye, karın bizim hakkımızda el aleme atıp tutmasın kendine baksın gibi sözler söyleyin, en azından size laf etmeyi bıraksınlar bana kalsa baba amca hala kuzen dinlemem yuvasını yaparım ama anlatmanız halinde önce babanız patlayacak size arkanızda durmayacak, o yüzden değmez herkes kendi pisliğinde debelensin.