çok yorgun olmadığım sürece ve eğer yaşlı da gözüküyorsa ben yer veriyorum. 50 yaşındaki insanlara ver vermem ama.
gezmiş tozmuş teyzelerin alışveriş poşetlerini ağzımıza sokmalarına ben de sinir olurum, mümkün olduğunca da yer vermem. keyiften gezen tozan insan iş çıkışına denk gelmeden mümkün olduğunca boş araca binmeye gayret etmeli, ayıp çünkü yani.
ama onun haricinde yorumları ben çok acımasız buldum.
"ayakta duramayacaklarsa neden biniyorlar?" mesela. sadece kısırdan avmden dönenlere değil de herkese yönelik yazılmış çizilmiş bunlar. çok ilginç geldi bu yorum bana, napsınlar insanlar her yere taksiyle mi gitsinler?
80 yaşında dedemin hastaneye gitmesi gerekiyor, evrak işleri oluyor, başka işleri oluyor. bu adam napsın? ayakta gitmekte zorlanacak diye otobüse binmesin mi? işlerini halletmesin tamam, bayağı mantıklı bir çözüm. eve nakil aracı ne demek :)) yaşı olsa da azıcık zahmete katlanıp gidebilecek, fiziki bir problemi olmayan bir insana nakil aracı mı geliyor sanıyorsunuz? oldu olacak ambulans çağıralım.
siz yaşlı insanlar yaşamıyor, evden çıkmaları gerekmiyor mu zannediyorsunuz? :) ya da yaşlıların zengin olduğunu falan mı…
hamileyken binip "evelallah kimseden yer istemedim!" demek de övünülecek bir şey değil. belki karnınız çok belli olmadı, belki kiloluydunuz göbek sandılar, belki camdan dışarı bakıyorlardı sizi fark etmediler, e belki de gerçekten öküzdüler umursamadılar. o zaman kadere razı olup tüm yolu can çekişerek gitmek neyin nesi? bu bir kahramanlık değil ki. güzelce "hamileyim, biri yer verebilir mi acaba?" derseniz biri kalkacaktır zaten. bunu demeniz lazım, "aynı parayı veriyoz koltuk eşit hakkımız" diye bir şey de yok, senden daha zor ayakta duran insana yer vermeyeceksen bizim insanlığımız nerde kaldı? her şey verdiğimiz para değerince mi?
canım ninem yaşı çok yoktur ama rahatsızdır, yol gitmez hiç. gidemez fenalık gelir. bazen hastaneye gitmesi gerektiğinde otobüse biner de "yavrum biriniz bana yer verir misiniz?" diye ortalığa söyler. "ayakta duramayacaksa binmeseydi" diyen insanın ben yüzüne tükürürüm.