- 8 Mart 2015
- 25.148
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.368
- 798
Durmayan çocuk ne yapıyor anlatayım.Arabada uyumuyorken kaza yaptiginizda da ölüyorsunuz, biliyorsunuz degil mi?
Sizin kemerinizin takili oldugunu ve cocugun kucaginizda oldugunu varsaysak bile carpma aninda itme kuvvetiyle cocugun agirligi yavru bir fil agirligina ulaşıyor ve eger herkul degilseniz o anda cocugun savrulmasini engellemeniz bilimsel olarak mumkun degil.
Lutfen bugune kadar bir sey olmadi demeyin, insanlara zaten bir gune kadar birsey olmuyor ama o gun geldiginde hayatlarini kaybediyorlar.
Trafik kazasinda ihmal nedeniyle yakinini kaybetmis biri olarak bu tarz ihmallere tahammul edemiyorum,
Cocuk durmuyor bir bahane degil, durmayip napiyor? Cok cok, katila katila aglar, bu da ölmesinden iyidir. Durmayip da kemeri acip kendini yola atacak degil ya.
Lütfen böyle şeyler yazmayın yahu. Ne kadar yanlış bir şey yaptığınızın farkında değil misiniz? Bu kadar yanlış bir şeyi kimseye tavsiye etmeyin, büyük vebal altına giriyorsunuz. Bırakın 14 saatlik yolu, 14 dakikalık yolda bile çocuk kemersiz, emniyetsiz yola çıkarılmamalı. Kaza dediğimiz şey anlık bir şey çünkü, yolculuğun süresiyle alakalı olmuyor. Çocuğa yazık günah diyorsunuz ama asıl yazık günah olan onun güvenliğini hafife almak.Ben arka koltuğa yatabileceği minderlerden yer yapmıştım 14 saat yol sonuçta eşim tutturdu koltukta dursun diye ama yazık günah çocuk iki kat olur. Siz önde oturmayın arkada oturun çocuğada güzel bi yer yapın yatsın ben öyle yapmıştım gece boyu hiç uyanmadı. Oto koltuğunuda bagaja sığmıyorsada öndeki tekli koltuğa koyun gittiğinizde yerde rahat rahat kullanın.
Zaten oto koltuğunu kaldırmak veya oğlumu yol uzun diye kucağıma almak gibi ie fikrim düşüncem hiç olmadı biz karşı yoldaki alt mahalleye giderken bile kemeri izi takar cocuğumuzu koltuğuna koyarız.. Babamız uyanana kadar durmayalım diye teklifte bulunmuştu ben de zararlı oldugunu duyduğum için duralım dedim ama sonra nasıl sakinleştirebilirim bilmiyorum tecrübelerinizi istiyorum çünkü video bile en fazla 40 dk işe yarar Oğlumda..oto koltuksuz asla diyorum...iki üç saatte bir durursunuz. uyanırsa da uyansın bir şey olmaz yine uyur araba beşik gibi sallayınca. çocuğunuzun güvenliği ilk önceliğiniz olsun bence.
Durmayan çocuk ne yapıyor anlatayım.
Boğulana kadar ağlıyor.
Bir seferinde düğüne gidiyorum, eşimi iş yerinden ben alacaktım ve oğlumu babaannesine bırakacaktım.
Üzerimde tuvalet, mücevherler var ve akşam trafiğindeyim!
Normalde 20 dklık yolda 4 5 kere durur, çocuğumu kucağıma alır, biraz hava aldırır yeniden bindiririm o derece durmaz ama bı sefer yolda durma şansım yok taciz ve gasp korkusuyla.
Oğlum ağlamaktan kustu, kusmuğu burnunu tıkadı nefes alamıyordu.
Ben ne yaptım, hemen elime ilk geçirdiğim şeyle ağzını burnunu sildim, su içirdim ve aynen böğüre böğüre yola devam.
Yani burada kimse durmuyor oturmuyor diye ahlam kesmesin, saçlarımı yolarak sürüyorum ben o arabayı çocuğum çatlarken ve hala diyorum ki oto koltuksuz hiçbir şekilde araca binemez!
Belki burdaki yazılar birinin yanlışını düzeltir diye düşündüm ama az evvel bir arkadaş bir kaza Nını paylaşmış okurken gözlerim doldu alt satırında başka bir üye yer yap ya arkaya demiş!? Demek ki okumuyor ya da bize olmaz diyoruz.. Allah hepimizin bebeklerini korusunZaten kotuguna oturup civciv gibi etrafini izleyen kac cocuk vardir ki :)
Hele yazin, sirti terler vs vs
Benimki 6 yasinda hala yolda huysuzlanip vizirdaniyor ama cocuk bunlar zaten aglar, aglamasin kiyamam diyip hayatini riske atmaya deger mi? Bazilari icin degiyormus, ogrenmis olduk.
Belki burdaki yazılar birinin yanlışını düzeltir diye düşündüm ama az evvel bir arkadaş bir kaza Nını paylaşmış okurken gözlerim doldu alt satırında başka bir üye yer yap ya arkaya demiş!? Demek ki okumuyor ya da bize olmaz diyoruz.. Allah hepimizin bebeklerini korusun
Oto koltugu sart degil skmayin cocugu arkaya uzansin sizde yaninda oturun oglum 1 yasinda kesinlikle kulanmiyorum sart degilki oto koltugu
ben sıkıldığı zaman saklanbaç gibi bişiler oynamaya çalışıyordum arabada. oto koltugunun arkasına saklanıp ce-eee gibi bişiler ile eğlendirmek gibi. ne bilim sonra video. boyama kitabı al. arabada karalasın bişiler. ondan sıkılınca yeni bir oyuncak al ve yola cıkana kadr görmesin. yolculuk sırasında çıkart. yeni diye ilgisini çeker bence... ondan sıkılınca yine video vs.vs... bi şekilde bitecek o yol :)Zaten oto koltuğunu kaldırmak veya oğlumu yol uzun diye kucağıma almak gibi ie fikrim düşüncem hiç olmadı biz karşı yoldaki alt mahalleye giderken bile kemeri izi takar cocuğumuzu koltuğuna koyarız.. Babamız uyanana kadar durmayalım diye teklifte bulunmuştu ben de zararlı oldugunu duyduğum için duralım dedim ama sonra nasıl sakinleştirebilirim bilmiyorum tecrübelerinizi istiyorum çünkü video bile en fazla 40 dk işe yarar Oğlumda..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?