Oto koltuğu ve gece yolculuğu

Kullandığınız oto koltuğu önemli bu konuda.
Ben axissfix kullanıyorum, bir butonu var eğimli duruşa geçiyor.
Yani dik açıyla değil de, ana kucağı gibi kalçadaki basıncı azaltıyor ve bir sıkıntı olmuyor.

Çocuğunuza yarar diye yaptığınız şey, çok daha büyük zarar.
Kanunen de yasaktır, ani bir frene bırakıyorsunuz can güvenliğini!
Bir kere bu durum oldu ve çocuğum yırtınıyordu da. O uyurkrn bende uyumuyordum . Sıkıntı da yasamadık cok şükür 2ser saat gece molamızda oldu

Bir kere bu durum oldu ve çocuğum yırtınıyordu da. O uyurkrn bende uyumuyordum . Sıkıntı da yasamadık cok şükür 2ser saat gece molamızda oldu
Çocuklarımı sadece 2 3 kere kucağıma aldım, sebebi de 40 derece ateşle acile giderken daha da ağlayıp havale geçirmesin diyeydi.
Yeri geldi üzerine abandım bağlamak için, yeri geldi sokakta yerlere yattı oturmamak için, tam 1 sene oğlum cıyak cıyak ağlarken seyehat ettim ama şuan 2 yaşında ve biliyor ki onun yerine orası, kardeşine bile vermez!
İyi bir şey yaptığınızı sanmayın, sizin uyumamanız çocuğun camdan fırlamasını engellemez.
Arabalara dünya para verip alıyoruz da çocuklarımıza da bir zahmet izofixli, hafif yatarlı, kaza testlerinden tam not almış ve özellikle koltuğu sevmeyen çocuklara 360 derece dönenden alın yahu!
En pahalısı 4 bin lira, yan bindiğimiz arabalar?
Araba kadar kıymeti yok mu çocukların?
Ana kucağını bile kemerle ben koltuğa monte ederdim olası bir kaza durumunda hayat üçgeni oluşması açısından.
Azıcık bilinç lütfen!

Var canım yatar pozisyonda ama durmuyor. Çocuğuma kaç tl verıp ne aldığımı bilmeden hariçten gazel okuma

Var canım yatar pozisyonda ama durmuyor. Çocuğuma kaç tl verıp ne aldığımı bilmeden hariçten gazel okuma
Bende de 2 tane durmayan çocuk var.
Ama anladığım kadarıyla siz çocuğun durmasını yani rahatınızı gayet güvenliğe tercih eden annelerdensiniz.
Ne diyeyim çocuk sizin, ama trafikte görürsem şikayet ederim, en azından kendi çocuğunuz da olsa illegal bir şey yapamayacağınızı polis beyler ceza keserken anlatır size.

Sen cok boş konuşuyorsun ve konuştukların da burdan öteye gitmez . Kendi rahatımın merakında degılım ben. Her çocuk da bir degıldr. Sürekli sehırler arası seyehatı arabayla tercih etmiyorum. Ama bu şekilde birkez yaptım. Sen kimseye sorumsuz anne damgasınıda vuramazsın.

Verdiğin bilgi ciddi işime yaradı bu arada sağol

Biz genelde gece 4-5 gibi çıktık yola ki kızım 11 aylıktı ilk tatilimizde. Kucağımda gotürüp uyanmadan koydum oto koltuğuna hep,sonra zaten sabah 7-8 gibi kahvaltı yaptık,gündüz de 2-3 saatte bir mola verdik.
Sorun olmadı. Sizde gece uyanmasın diyorsanız sabaha karşı çıkıp bizim yaptığımız gibi yapabilirsiniz. Hem uykusuz araba kullanma süresi minimumda tutulur. Biz eşimle dönüşümlü kullandığımiz ve erken uyuduğumuz için bir önceki gece,yorucu da olmazdı yolculuklar. Gayet keyifli gittik geldik.

Benim kızımda sevmedi oto koltuğunu, hatta 1 sene eşim yokken arabayla bir yere gidemedim oturmuyor diye.
En son bir gün tepem attı. Gezmeyi seven bir çocuktu,dışarı çikmak istedi yeni yeni konuşmaya başlamıştı o ara. Tamam gidiyoruz ama arabaya bineceğiz koltuğuna oturacaksın. Aldım arabaya bindim,koltuğuna oturttum bastı yaygarayı eve döndüm. Evde anlattım gidemeyiz binmezsen vs diye. Tekrar bindik tekrar kriz. Derken 3.yada 4.denememizde dışarı çıkamayacağını anladı ve oturdu koltuğun. Bir daha sorun yasamadım. Anlayacak yaşta ise bunu deneyebilirsiniz ama anlatın her defasında neden gidemediginizi. Oturursa gidebileceğinizi. Gideceğiniz yer sevdigi bir yer olursa daha etkili olur.

koltugunuzun modeli nedir?

benimkiler cok aliskinlar oto koltugunda uyumaya, ama onlar ible 4-5 saat uyumamislardir, rahatsiz oluyorlar illa ki. bence uyanacaktir zaten, uyanmasa bile uyandirirsiniz mola yerinde 10-15 dakika, sonra yeniden uyur dert etmeyin.

iyi de kaza aninda cocugu mu tutacaksiniz kendinizi mi, kaldi ki 50 km hizda bir yetiskin bile emniyet kemeri kullanmiyorsa cama yapisir, ki uzun yolda 100km den daha azla giden yoktur saniyorum. Daha kendinizi tutamazken cocugu anca asfalttan kazirsiniz

Recaro modeli evet mola vere vere gideceğiz inşallah ilk uzun yol deneyimimiz olacak yoksa oğlum da sever koltuğunu

Arabada uyumuyorken kaza yaptiginizda da ölüyorsunuz, biliyorsunuz degil mi?
Sizin kemerinizin takili oldugunu ve cocugun kucaginizda oldugunu varsaysak bile carpma aninda itme kuvvetiyle cocugun agirligi yavru bir fil agirligina ulaşıyor ve eger herkul degilseniz o anda cocugun savrulmasini engellemeniz bilimsel olarak mumkun degil.
Lutfen bugune kadar bir sey olmadi demeyin, insanlara zaten bir gune kadar birsey olmuyor ama o gun geldiginde hayatlarini kaybediyorlar.
Trafik kazasinda ihmal nedeniyle yakinini kaybetmis biri olarak bu tarz ihmallere tahammul edemiyorum,
Cocuk durmuyor bir bahane degil, durmayip napiyor? Cok cok, katila katila aglar, bu da ölmesinden iyidir. Durmayip da kemeri acip kendini yola atacak degil ya.

Bazı annişkolar bebişkolarının ağlamasına dayanamıyor ya bende buna ifrit oluyorum
Çocuk bu ağlar yahu
Jileti alıp bileklerini kesecek hali yok ya:..
Önemli olan çocuğun can güvenliği

Kesinlikle ilk denediğim şey bu oldu.
Yok kesinlikle oturmak istemiyor bizim gibi oturmak istiyor.hatta oturmuyorda ayakta durmak istiyor en tehlikelisi yani.2yaşında anlıyor söylediğimi ama inat.kıramadım henüz inadını.en sevdiğişeyleri veriyorum eline , çizgifilm bile açıyorum yok.pes ettim yani.evde durmak en mantıklısı : )

Bundan birkac sene once annemlerin tanidigi dolusmus arabaya tatile gidiyor

1 yasini doldurmamis bebegi de arkada oturan kadin almis kucagina

Hiz yapmiyor , alkol yok , adam sakin sakin kullaniyor arabayi

Ama arkadan hizla gelen bir sofor bunlara carpti

O arabada tek bir kisi öldü , o da bebek
Cunku oto koltugunda oturmuyordu

Camdan firladi o bebek
Yola firladi , asfalta carparak öldü

Oto koltugu sart degil diyenler , kendi cocugunuza istediginizi yapin ama boyle bir forumda kalkip da bir bebegin hayatina mal olacak sacma sapan cahilce fikirlerinizi kendinize saklayin

Ayrica bebek oto koltugunda oturmuyor ise kanunen suc isliyorsunuz , nasil ki alkollu araba kullanmak yasak ve cezasi var ise , bebegi oto koltuguna oturtmamanin da kanunda cezasi var

Insallah polis sizleri yakalar da keser cezalari bol bol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…