Oto koltuğu ve gece yolculuğu

Ne alaka canim ben buyuk sehirde yasiyorum hic ceza yemedim sizde yanina oturun diyorum arkaya daga rahat eder yavrucak
Illa cezai bir sorumluluk mu olması gerekiyor can güvenliği için. 14 saat yolculuk yaptım 6 aylık kızımla oto koltuğu dışında asla kucağıma almadım. 1 kerecik rahat etmesin ama can güvenliği yerinde olsun

Koltuğu buna müsait mi bilmiyorum ama çocuğu uyandirmadan koltuk içinde pozisyonunu değiştirebilirsiniz . Bir sağına bir soluna dondurebilirsiniz belki

Valla ben çok yanlış bişey yapıyorum ama mecburum kızım asla oto koltuğuna binmiyor asla asla asla...aklı ermezken bile binmedi.şimdi hiç binmiyor.daha doğrusu oturmuyor bile.Oyüzden hiç bir yere gidemiyoruz.zorunlu olunca mecburen arkaya ona yer yapıyorım yastığını koyuyorum evdeki gibi yatıyor ama en fszla bu şekilde 2 saatlik yola mecbur kalırsak gidiyoruz oda 70le..zorluyoruz her seferinde ama nafile....kimse yapmasın tabi ama mecbur kalınca...

oto koltugu rahat degıldır belkı
ya da korkmustur
kendısı secsın eglencelı bır alısverıs yapın ozaman oturur

Otoyolda filan bence cocuk illaki koltuksuz olmaz bunu burda hep tartisiyoz nedense:) sehir icinde benimde kizimi kucagima aldigim oldu yalan solemeyim. En fazla 1-2 km

oto koltugu rahat degıldır belkı
ya da korkmustur
kendısı secsın eglencelı bır alısverıs yapın ozaman oturur
Canım 2tane oto koltuğu değiştirdik.
En son bi arkadaşın kini denedim böyle cıvılcıvıl oyuncaklı bişeydi çok pahalı diye almadan önce denedim ama yok katiyyen istemiyor.korkacağı bişeyde yaşamadı ,bebekkenden beri önü bağlamalı salıncaklara beşiğe anakucağına bile binmezdi.o aparat sinirini bozuyor.bizde çözümü yola çıkmayarak buluyoruz belki az daha büyüyünce sorun çözülür kendiliğinden.

Yani oto koltuğuna yatırmasanız.. arka koltuğa çarşaf,yastık,örtü fln ayarlasanız. konforlu bi ortam oluştursanız... sizde yanına oturursunuz yada uzanırsınız.. biz öyle yaptık istanbuldan akdenize :)) şükür sıkıntı olmadı..

Pihti atmasinin oto koltugu ile alakasi yok. Uzun yolculuklarda hareketsiz kalma ve genlerinizle alakasi var. Yani sizin basiniza da gelebilir.

Oto koltugu sart degil skmayin cocugu arkaya uzansin sizde yaninda oturun oglum 1 yasinda kesinlikle kulanmiyorum sart degilki oto koltugu
Bu nasil bir yonlendirmedir? 50 ile giderken allah korusun bir kaza yapsaniz o cocugu nerelerden toplarsiniz haberiniz varmi sizin? Sart degil ki ne demek?

Ha allah korusun kaza olsa bebek uçsun ölsün diyorsunuz yani?
Bu şeye benziyor. 16 yıldır sigara içiyorum kanser olmadım, bence sigara zararlı değil.

Çok şükür size bir şey olmamış
Ama bu bebeğin vebaline girecek tavsiyeleri nasıl verebiliyorsunuz?

Bu konu bana bazı insanların aşırı cahil olduğunu gosterdi. Hadi anne olduktan sonra kendini gelistirmedib, kitap okumadın, beynine gram bilgi sokmadın, geçelim bunları...
Haber de mi izlemedin?
Kazalarda ölen bebekleri çocukları hiç mi duymadın?
Çok cahiliz çok..
Su konuda bile belli oluyor verilen tavsiyelerle.

Bi sakin arkadaşım ya noluyor

Bana göre işkence 6 saat 4 saatlik yolda 2 kere duruyorum ben kendim için
Zaten çocuk için önerim olsa yazarım
Düşüncemi söyledim ne bu öfke hayırdır

Çocuk rahatsız olursa zaten uyanır. Uyandığı zaman da fırsatta istifade biraz yürütürsünüz. Çok detaylı bir bilgiye sahip değilim ama beni de uykumdan uyandırıp gecenin bir saatinde yürütmeye kalksalar ben de agresif olurum
Şaka bir yana bir şekilde uyanır gibi geliyor bana. Mola verirsiniz mesela. Araba durunca kendiliğinden uyanır belki. Akışına bırakın bence.

Yok artik ya yok. Insta kullaniyorsaniz hekimanne sayfasinda 1 2 hafta once paylasilan gorsele bakin. Yapilan arastirmalar ve uygulamalar da kaza aninda anne veya bebegi tutan kisi once kendisini koruyor.
Bebeginiz oturmayabilir ama lutfen burada oto koltugu olmasa olmaz mi gibi paylasimlarda bulunmayin.
Konu sahibi daha oncede yazdim. Pihtilasma sorunu bebeklere ve oto koltuguna ozel degil. Dvt gecirdim yani pihti atti bir nevi. Faktor V leiden mutasyonum var yani genetik pihtilasmaya yatkinligim var bunu tamamen tesaduf eseri ogrendim. Uzun yolculuklarda sadece bebeginiz degil siz de kalkip yurumeli ayaklarinizi hareket ettirmelisiniz. Imkaniniz yoksa otururken yapacaginiz hareketler var. Oto koltugu yatak kadar rahat degil. Benim kizim da geceleri rahat uyur 10 satlik bir yola gittik 2 saatte bir uyandi merak etmeyin uyanacaktir araba durdugunda. Iyi yolculuklar.

Uzun yolculukta oto koltuğunu çıkarıyorum ince bi döşek ve yastık alıyorum mis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…