- 8 Mart 2015
- 25.148
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.368
- 798
Yoo, yatar koltuklar var.Bakın oto koltuğu güvenliğinin yanındayım asla karşı değilim ama düşünün yolculuk sırasında çocuk uyudu o kadar yolu zaten koltukta geçirmiş iki büklüm olmuş sizde biliyorsunuz ki o koltuklar yatmıyor dik bazıları ise küçük bebekler için hafif eğimli arka koltukta kendi kemerinizi taksanız çocuğuda kucağınıza alsanız kocanızada deseniz yavaş gidelim o çocuk rahat rahat uyusa diyorum bir kaç saat ne olur yani? Tır mı çarpacak zaten hamur olursunuz elbetteki tedbir senden tevekkül Allahtandır. Emniyet kemeri tabiki %70 hayat kurtarır. Büyük otobüslerde mesela ben hiç bebek kemeri veren bi otobüs duymadım ona bakarsanız arabası olmayan otobüs yolculuğu yapan kaza sırasında ölüyosa ölsün o zaman.
Tabi ki tam yatar olması muhtemel değil, güvenliğe aykırı ama eğimli ve kalça üzerine binen basıncı azalttığı için bir sorun yok.
O kadar yolu çocukla gidecekseniz, mola vermeyi bileceksiniz.
Ben yakın zamanda yolculuk yaptım, sabah 4 te yola çıktım çünkü bebeklerim 8 civarı uyanır.
Onlar uyanmadan gidebildiğimiz kadar gidelim dedik, yani bebekleri bize uydurmadık biz onların güvenliği ve rahatı için bunu seçtik.
Hatta 2 gün sonta yine yolculuk yapacağım ce otel çıkışı 12 olmasına rağmen ben akşam 7 8 e kadar şehirde oyalanacağım çünkü birkaç saat uyumaları gerek.
8 10 saati aşan araba yolculukları zaten tercih edilmemeli, uçak var.
Gayet makul fiyatlar ve çok da havaalanı var.
Ne lüks ne de bulunmaz bir şey değil!
Ayrıca otobüste kimse size bebek kemeri vermez ama siz kendiniz temin edeceksiniz.
Çocukluğumdan beri otobüs yolculuğunda kemer takan bir tipim ben, keşke herkes taksa da bir kazada otobüsteki yolcuların hepsi kurtulsa.
Ayrıca arabadaki kemeri ne bebeğe bağlayabilirsiniz ne de kucağınızda iken takabilirsiniz.
Allah korusun kaza sırasında siz isterseniz 30 la gidin, o kemer çocuğun boy ve kilosuna uygun olmadığı için gövdesinde kırılmadık kemik bırakmaz, tabi sağ çıkarsa.
Çocuğun 1 günlük uykusunu can güvenliğine değişmeyin, 1 gün az uyusun bir şey olmaz.
Ama sizin kucağınızda giderken bırakın arabayı, herhangi bir tabelaya çarpsanız kurtulma olasığı çok düşük.