Oruç tutmamak için ne yapmam lazım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Boş yorum yaparak yapmamami söylemen çelişkiye güzel örnek. Ailen inançlı olduğu için seni de öyle sanıyor ve sana doğru bildiği şeyi aktarıyor sen alırsın yaparsın yapmazsın sana kalmış. Ateist insanlar cocukalrina oruç tut namaz kıl diyor mu? Muhtemelen demiyordur. Onlar nasıl geri kafalı olmuyorsa ailen de değil. Kalan seçenek de sensin iste. Yapacak bir şey yok.

Bu nasil uslup nasil tavir oruç tutan geri kafalimi

Zaten tutuyor göründense sadece aç kalıyorsun merak etme
Yani oruç tutmuyorsun

Kardeşim olan geri kafalılığın çok alakası var. Anlayış göstermemek geri kafalılıktır. Dinde zorlama yok der ama dine göre yaşamak olduğu için yapmak zorunda kılar ama ben istemiyorum

Geri kafalıyla alakası olan taraf oruç tutması DEĞİL. Anlayışla karşılamazlar demek soruyu nerenizden okuyorsunuz acaba
Ben gayet iyi anlıyorum
Merak etme

Bu kadar ileri kafalı arkadaş burada cemkirdigin gibi git aile de de o zaman görsünler ileri zekânı

bana bakk!!
inananlara bağnaz yobaz geri kafalı diyorsun bunun ayrımına var diyor arkadaş

geri kafalı değil inançlılar

hadi söylesen ailene sıkıyorsa.. söyleyemezsin
evet huzurun da bozulur yalan değil ama bilmem kaç tane ceza da alırsın dimi işine gelmez :)
hadi itiraf et

Kardeşim senin bunları anlayabilecek yerin yok çünkü sen inanmaya çalışıyorsun. Dinle alakalı hiçbir şey tarihi olaylara bile geçmemiştir illa ölünce mi anlayacaksın?

Kardeşim olan geri kafalılığın çok alakası var. Anlayış göstermemek geri kafalılıktır. Dinde zorlama yok der ama dine göre yaşamak olduğu için yapmak zorunda kılar ama ben istemiyorum
Söylersen seni döverler mi öldürürler mi aileni bilmiyoruz doğal olarak. 22 yaşında gorunuyorsun kendi hayatını kur kendi evine çık istediğini yap o zaman.

İşte sorun burada anlayışlı olmamaları kendi inandıklarını başkalarına dayatmaları

Huzurum saçma dinlerden daha önemli

Sizi aynı dinden sanıyorlar geri kafalılık yapmıyorlar şunu bi anlayın artık. Çok zor değil anlamak

igrenci bir sey öyle mi?
sen saygidan bahsetmiyor muydun diger konunda?
sen önce saygiyi ögrenmeyi bil. dinle alakasi yok cünkü bu sayginin!!!!!!!!!!!

Ister tut ister tutma kardeşim,tutana da saygı duy ne gerikafali falan diyosun sen ya?
Ay sen tutma zaten kabulde olmuyodur.
Allah akıl versin dicemde olmayan biseyide yeniden olusturmak zor.

İşte birim ailem zorluyor istemiyorum ya

Niye bu kadar üstüne gidildi konu sahibinin anlamadım? Sadece ilk mesajını okudum konudaki.

Herkes saldırıya geçmiş ama geri kafalı insan sayısı türkiyede aşırı fazla. Aziz Nesin'in de bu konuyla alakalı bi sözü vardır, hatırlatmayacağım neyse.

İnanan herkese geri kafalı gibi bi laf etmemiş konu sahibi. İsterse 15 yaşında olsun. İnanan da inanmayan da özgürdür. Ama herhangi bi dine nananların yaptığı baskıyı, hiçbir dine inanmayan kimse yapmıyor. Oruç tutuyorsa ailen kendine tutuyor. Sana baskıyla hiçbi şeyi yaptırma gibi bi durumları olamaz.

Ayrıca o evde yaşıyorsan o evin kurallarına uyacaksın ne demek? Bu maddiyatla alakalı bi konu değil. Fikir ve düşünce özgürlüğüyle alakalı bi konu. Size göre 6 yaşındayken 30 yaşında bi adamla evlendirilen kız çocuğu da o evin kurallarına uyuyor, sesini çıkarmamalıydı??? Çünkü o evde yaşayanlar bağnaz ve geri kafalı. Bu nasıl bi mantık ya. Dayak yiyen çocuk da evin kurallarında cezalandırmak şiddetse yesin dayağı otursun di mi? Kime soruyorlar acaba doğarken 'bu aileye doğmak ister misin?' diye de bu insanlara 'o ailenin evindeyken kurallara uyacaksın' lafı söyleniyor sürekli? Bu laf benim için sadece maddi konularda geçerlidir. İnsanın dini, kimliği, bireyselliği oluşurken fazlasıyla geçersiz ve saçma bi laf.

Nasıl ki bu kız oruç tutmak istemiyor ya da tutmuyor diye ailesine baskı yapamıyor, siz de inanmayın, siz de tutmayın demiyorsa ailesinin de aynı şeyi demesi gerekiyor. Tabii ben Norveç sandım bi an, siz de haklısınız.

Sana tavsiyem ailenle zıtlaşma, muhtemelen dinde zorlama yoktur sözünden uzak kendilerince muhafazakar insanlar. Hiç tartışma huzursuzluk yaratma, git dışarıda ye yiyeceğini onlara da tutuyorum de. Gözlerinin önünde hiçbi şey yeme.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…