Oruç tutmamak için ne yapmam lazım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şimdi burada asıl geri kafalı sensin. Muhafazakar insanlarla bağnaz yobaz insanları bir tutmamayi öğrenmedigin için. Kimsenin umrunda değilsin de o insanlar senin dunayaya gelmene vesile olmuş evlat diye yüzüne bakıyorlardır mecbur.

Şimdi o elindeki telefonu/klavyeyi sakince yere bırak atarlı ergen seni :) Kendini düzgün kelimelerle açıklayabildiğin zaman artık neye inanıyor veya inanmıyorsan onu savunursun. Ailenle yaşıyorsan da belli ev kurallarına uymak zorundasın. Oruç tutmazsın ama kalkıp da öğlen yemeği beklemezsin herkesle aynı anda oturursun sofraya.

Napalım yani?

İnanmıyorsanız inanmıyorsunuzdur, oruç tutmasına gerek olmayan birisinizdir.

Ama inanan insanlara geri kafalı diyorsanız nesli tükenmek bilmeyen saygısızın cahilin tekisinizdir.

Ne alaka benim ailem beni seviyor çünkü ben yalancıyım. İnsanlar yalancı insanları seviyor. Onların huyuna suyuna gidiyorum. Hatta inanmış gibi davranıp huzurum bozulsun istemiyorum. Ve senin umrumda olmayabilir ama ailem için oruç tutup tutmamam çok önemli bir şey. Çünkü benim annem namaz kılan, kuran okuyan biri o yüzden boş yorum yapma bence.!

Senin gibi evlat Allah hicbi Müslüman aileye vermesin inşallah. Hamileyim evladm olacak Rabbim sen hayırlı Salih evlatlar nasip et. Ailene de sabırlar diliyorum. Nerde ne şekilde buyuyosunz sonra tutup ateist olyosunuz kafaya bak. Size verilen emeklere yazık. Hadi dine inanmayı seçtin bu saygısızlık niye ?? Seni kimse israilden getirip Türkiye'de yaşatmyo burda doğdun büyüdün aile düzenini blyorsun saygı göstermek uyum sağlamak bukadar mi zor o aile seni büyütne kadar ne zorluklar çekti. Yazık o emeklere.

Bence önce şu üslubunu değiştirmelisin. İnsalara inançları yüzünden geri kafalı demek kimsenin haddi değil. Ki onlar senin ailen. Onlarda ‘kendilerince’inançları doğrultusunda çocuklarını yetiştirmeye çalışıyordur eminim. Ama tabiki kimse kimseyi inanç konusunda mecbur bırakmamalı. Buda iletişimle çözülebilir ancak

Hastaymış gibi yap tutamadığın oruçlar için fidye vermelerini iste o zaman tut tut demekten vazgeçerler belki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…