Oruç tutarken yan yana denize girmek...

çok dikkat et netten nasıl korunabilirsin öğren biliyorsun çok sinsi bir hastalık vücudu yıpratıyor...

Son düzenleyen: Moderatör:
ohh deseydin gözlemeler hala midende mi yoksa çıktı mı abla hahahaha napsın garibim anlatcak bişi bulamıo
neresi yaşadğın ye tatlım merak ettim il[/QUOT
Edremit altınoluk....

Tosunuma bi sorayım olur mu bir de Alo fetvayı arayıp danışalım

Olur olur niye olmasın

bri hoca da namazda rekat arasında kocasını öperse kadın yanağından diyelim abdest bozulmaz demişti ne garip yahu..öücekleri geldiyse namazın bitmesini beklesinler..saçma ötesi sorular başlar yine

İlginç aslında neye inanacan bilemşyorsun

Ramazan geliyor diye kapanmak yada oruc tutmak diger aylarda niye kapanamiyoruz neden açıklık giymek hosumuza gidiyor erkekleri ve kendimizi günaha giriyoruz

Discovery cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
başımız açık sadece heryerimiz kapalı çok şükür

bşrde sinirlenmemek için mücadele etmek lazım dadlum..yemek içmekten daha zorlayıcı..
muhakkak....
Öylesine oruç olur demiş müftü beyde,yasak dememiş ama kadın ve erkek yanyana denize girmeyin demiş..

Normalde bile açken neler hissediyoruz,hemen yemek yesekte karnımız doysun diyoruz..

e sorun bunun nersinde abla: )) adam müftü ve görevini yerine getirmiş, inanları uyarmış......

kimse din yaratmadı bu çirkin bir tabir sen kime atarlardın anlamadın ama saygı duymayı bilmek ayrıca okuduğunu cımbızlamadan anlaman lazım...
kimse bilemez çünkü şu yüzden
o devirle bu devir bir değil canım
o zaman olmayan bir şey şu an avr o yüzden günah mı bilemeyiz emsalini bile bulamayız çünkü
mühendisle din alimini bir tutamazsın fizik kanunud eğil bu ? birine göre günah diğerine göre farklı
en doğrusunu sende yapamazsın bende çünkü çağ o çağ değil
nerak etme ben en doprusu ne biliyorum birkadının eşinden ayrı seyahat etmesi bile günah. ee bunu bilen çarsaflı bayan iett de yanına erkek oturdu diye kovmasına ne demeli ??
herkesin inancı kendine
başını kapatıp dar kotla topuklu giymek te emredilmedi ama yapıp sonra açıkları ayıplayan cahil sürüsü çok
iphonela gezip sonra dindar geçinen gibi
o da günah
kuranda yazmıyor diye mi günah ? israfın günah olduğu ayan beyan belli lüks de israftır
örnekler çok fazla ama sen dediğimi anlamamışsın baya yazmışsın

Yüce Allah, yarattigi insana SINIRLARINI aciklamis, iyiyi kötüyü, harami helali bildirmis.
Kimseyide illede yapacak diye zorlamamis.
IRade vermis ki o hesap gününde herkes iradesi ile yaptiklarinin hesabini versin.
Allah dileseydi insanlarida melekler gibi günahtan uzak, yanliz Allah a ibadet den nurani varliklar olarak yaratirdi.

Bu durumda, ister oruc tut ama ciplak denize gir, ister erkeklerle birlikte denize gir, ister oruc tutarken Allah in SINIRLARINI cigne...
Bu Allah-u Teala nin kanunlarini degistirmez.
Sadece yapilan o ibadetin kisiye rahmet olarak dönüp dönmemesini etkiler.

Ramazan in hikmetini hakkiyla anlayabilseydik, sanirim tek dert denize girmek olmazdi:)

Oruc aclik degildir, oruc sadece nefsi terbiyede degildir, oruc teslimiyettir.
Nefsinle, bedeninle, duygunla, düsüncenle bütün varliginla Allah a teslim olmaktir.

Hani " seytan zincirlenir, cehennem kapilari kilitlenir" denirya, bunu Ramazan ayi yapmaz, bunu her insan kendi yapar.
Eger herkesin saytani zincirlense, cehennem kapisi kilitlense, Ramazanda cinayetler, tecavüzler, asagilarin en asagisindaki insan davranislari olmazdi.

Yani her insan kendi seytanini kendi zincirler, kendisi icin cehennem kapisini kendi kapatir.
Bir insan orucluyken gercek madana teslim olsa zaten seytani zincirlemis olur.
Nefsini Allaha teslim olmak icin tutsa, bedenini Allaha teslim olmak icin tutsa, dilini Allah a teslim olmak icin tutsa, duygularini, düsüncelerini Allah a teslim olmak icin tutsa zaten o kisi Ramazan boyunca ALLAH in razi olmayacagi hicbir is yapmaz ve Ramazan boyunca seytanini zincirler ve gercek Ramazanin faziletine erisir cehennem kapisini kendi icin kapatir.

Simdi, her kim hakki ile eda ediyorsa ibadetini kendisi icin ediyor, herkimde ibadeti ici bos olarak eda ediyorsa kendisine eziyetten baska birsey yapmiyor...

Son düzenleme:
hayır bide kandırıyorlar,arkada marka falan yok
neresi orası :) ben pek pazara gitmiyorum ki sıkıntı orda işte
ama valla uygunmuş orası :)

istanbulda dolu ..ben hiç pazara gitmem millet sevio pzar ben bunalıyorum klastrofobiskdkdfmmm var sanırım

doğru söze nedir..her koyun kendi bacağından asılır ..kendinle övünmek..kendini beğenmek neyine dimi sen allahın bir kulusun sadece kimin yanıp yanmayacağınıda sadece allah bilir..

senden önce sırada yaslı amcayı namahrem diye yanına oturtmayan başörtülü hatun var abla düşün ne kötü durumdasın

Taksiyle gitsin başörtülü hatunda,madem raharsız oluyor..

Sukur diyorsun ama rabbim bizden tamm kapanmamixi istiyor

Fetva vermek içinmi yazıyorsunuz bunu hayret bişey...

Sukur diyorsun ama rabbim bizden tamm kapanmamixi istiyor

arkadaşım yemek bile yemedim daha sen hazırsın tartışmaya..
günah olan o kadar çok şey varki komşun açken tok yatmakta günah..
dedikodu yapmakta..
teşhirci olmayacaksın sadece okadar biz çok şükür teşhir etmiyoruz..hem arada başını havalandırmak iyidir insana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…