yok ben hiç yan etkisini görmedim,sana değil bebeğe zarar verir dediler
bende ne gerekiyorsa yaptım,son ayda düştü şekerim
herşeyi yapmama rağmen düşmüyordu,doktor diyetisyen şaşırmıştı artık
diyetime o kadar özen gösterdimki,çocuğuma bişi olmasın diye
zaten gebelikten sonra şekerim düştü,ama riskliymişim ileride şeker hastası olabılırmışım
zaten ailedede var şeker...
ohh deseydin gözlemeler hala midende mi yoksa çıktı mı abla hahahaha napsın garibim anlatcak bişi bulamıo
neresi yaşadğın ye tatlım merak ettim il[/QUOT
Edremit altınoluk....
Tosunuma bi sorayım olur mu bir de Alo fetvayı arayıp danışalım
bri hoca da namazda rekat arasında kocasını öperse kadın yanağından diyelim abdest bozulmaz demişti ne garip yahu..öücekleri geldiyse namazın bitmesini beklesinler..saçma ötesi sorular başlar yine
başımız açık sadece heryerimiz kapalı çok şükürRamazan geliyor diye kapanmak yada oruc tutmak diger aylarda niye kapanamiyoruz neden açıklık giymek hosumuza gidiyor erkekleri ve kendimizi günaha giriyoruz
Discovery cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
muhakkak....bşrde sinirlenmemek için mücadele etmek lazım dadlum..yemek içmekten daha zorlayıcı..
Öylesine oruç olur demiş müftü beyde,yasak dememiş ama kadın ve erkek yanyana denize girmeyin demiş..
Normalde bile açken neler hissediyoruz,hemen yemek yesekte karnımız doysun diyoruz..
Atın beni ateşe o zaman yanayım,madem günaha giriyorum ...
kimse neden tam doğruyu bilemesinki : ) karambol mu bu. Bu devirde vahiy gelen biri var mı aramızda . Bende bu çelişkiyi anlamıyorum. Birileri çıkıp hadisi inkar ediyor. ayete biat ediyor. Sizi tenzih ediyorum, tabiki. Kaçımız kuranı kerimdeki ayet sayısını biliyruz, aytelri tam anlamıyla öğrenmiş durumdayız. Dinin devlet kontolünden çıkmasını istiyoruz ancak beri taraftan ortada dolaşan ve din adnıa konuşan insanlardan şikayet ediyoruz. bir mühendisin bir hastalık konusunda teşhis koyması bize acayip geliyor , ancak ilahiyat okumuş, kendini bu alanda yetiştirmiş bir insanın dini içerikli konuşmasını da garip buluyor kendimiz aksini ispat etmeye çalışıyoruz. yeri geliyor bir hüküm konusunda söylenenleri kabul etmiyor, o kişiyi ehil olmamakla suçluyor beri taraftan kendi fikrimizi, din bir muammadır, allah ile kul arasındadır, vicadnım benim ilahi navigasyonumdur diye diretiyoruz.
etik -ile dini birbirne karıştıryoruz. bir insan inanıyorsa orasını burasını kırpıp kendine yeni bir din yaratamaz. kitabı, ayeti , hadisi hepsi bir bütündür.
ohh deseydin gözlemeler hala midende mi yoksa çıktı mı abla hahahaha napsın garibim anlatcak bişi bulamıo
neresi yaşadğın ye tatlım merak ettim il[/QUOT
Edremit altınoluk....
güzel yermiş kuzum
Atın beni ateşe o zaman yanayım,madem günaha giriyorum ...
abla koca koca kütüklerle kazanın altını yaktım hazırlan geliyorumkafana göre din uydurma bakk yanarsın höyytt
hayır bide kandırıyorlar,arkada marka falan yok
neresi orası :) ben pek pazara gitmiyorum ki sıkıntı orda işte
ama valla uygunmuş orası :)
Benden önce yanacak vatandaşlar var,sıra bana gelmez
başımız açık sadece heryerimiz kapalı çok şükür
Yüce Allah, yarattigi insana SINIRLARINI aciklamis, iyiyi kötüyü, harami helali bildirmis.
Kimseyide illede yapacak diye zorlamamis.
IRade vermis ki o hesap gününde herkes iradesi ile yaptiklarinin hesabini versin.
Allah dileseydi insanlarida melekler gibi günahtan uzak, yanliz Allah a ibadet den nurani varliklar olarak yaratirdi.
Bu durumda, ister oruc tut ama ciplak denize gir, ister erkeklerle birlikte denize gir, ister oruc tutarken Allah in SINIRLARINI cigne...
Bu Allah-u Teala nin kanunlarini degistirmez.
Sadece yapilan o ibadetin kisiye rahmet olarak dönüp dönmemesini etkiler.
Ramazan in hikmetini hakkiyla anlayabilseydik, sanirim tek dert denize girmek olmazdi:)
Oruc aclik degildir, oruc sadece nefsi terbiyede degildir, oruc teslimiyettir.
Nefsinle, bedeninle, duygunla, düsüncenle bütün varliginla Allah a teslim olmaktir.
Hani " seytan zincirlenir, cehennem kapilari kilitlenir" denirya, bunu Ramazan ayi yapmaz, bunu her insan kendi yapar.
Eger herkesin saytani zincirlense, cehennem kapisi kilitlense, Ramazanda cinayetler, tecavüzler, asagilarin en asagisindaki insan davranislari olmazdi.
Yani her insan kendi seytanini kendi zincirler, kendisi icin cehennem kapisini kendi kapatir.
Bir insan orucluyken gercek madana teslim olsa zaten seytani zincirlemis olur.
Nefsini Allaha teslim olmak icin tutsa, bedenini Allaha teslim olmak icin tutsa, dilini Allah a teslim olmak icin tutsa, duygularini, düsüncelerini Allah a teslim olmak icin tutsa zaten o kisi Ramazan boyunca ALLAH in razi olmayacagi hicbir is yapmaz ve Ramazan boyunca seytanini zincirler ve gercek Ramazanin faziletine erisir cehennem kapisini kendi icin kapatir.
Simdi, her kim hakki ile eda ediyorsa ibadetini kendisi icin ediyor, herkimde ibadeti ici bos olarak eda ediyorsa kendisine eziyetten baska birsey yapmiyor...
Sukur diyorsun ama rabbim bizden tamm kapanmamixi istiyor
senden önce sırada yaslı amcayı namahrem diye yanına oturtmayan başörtülü hatun var abladüşün ne kötü durumdasın
Sukur diyorsun ama rabbim bizden tamm kapanmamixi istiyor
arkadaşım yemek bile yemedim daha sen hazırsın tartışmaya..Sukur diyorsun ama rabbim bizden tamm kapanmamixi istiyor
discovery cihazından tapatalk yapmak günah değil mi kız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?