• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oruç tutarken yan yana denize girmek...

yıllardır aynı fetvalar. tvlerde aynı sorular.

bu sorulara cevap vermek için 600.000 lira alan din adamlaro (!).

işin tuhaf yanı yaşı 60 olan insanların kafasında her yıl aynı sorular devam ediyor.

siyasilerin sahur ve iftar şovları.

kimin orucunun oruç kimin orucunun öylesine oruç olduğunu açıklama yetkisini kendinde bulan din görevlileri.

diğer taraftan bir madende ölen böcek kadar değeri olmayan insanlar. bunun sorumlularını hiç merak etmeyip oruçken sakız çiğneme veya denize girmenin onlara getireceği sevabı merak eden insanlar.

hıı, evet hepiniz cennete gideceksiniz. :6:

Ağzına sağlık, durumun özeti tam olarak bu aslında

cahile laf anlatulmaz demişler hani deve hendek meselesi demi canım valla sonu gelmez hahahahah
marka anlamana gerek yok gülüm işte 300 tl lik gömlekleri olan markanın teki...
evet bazen hehe diyip geçmek lazım he haklısın teyze he :D :1::1::1::1: kadın pazarcıya inanır sana inanmaz D: hayatında çakma diye birşey duymamış demek :1::1::1:
Allah böyle duurma düşürmesin demi canım :1::1:

valla pazarda vakkonun bluzları diye tezgah açmışlar
bi markaya bakıyım dedim,arkada marka falan yok kesmişler ne iş :1:

cahile laf anlatulmaz demişler hani deve hendek meselesi demi canım valla sonu gelmez hahahahah
marka anlamana gerek yok gülüm işte 300 tl lik gömlekleri olan markanın teki...
evet bazen hehe diyip geçmek lazım he haklısın teyze he :D :1::1::1::1: kadın pazarcıya inanır sana inanmaz D: hayatında çakma diye birşey duymamış demek :1::1::1:
Allah böyle duurma düşürmesin demi canım :1::1:

benimde alt komşum kadın ne alsa bana gösterir..altın mücevher..oğlumla evde çıkamadık diyelim burada köy var kapıya gelir köye gittik gözleme yedik bir iyi geldiki sorma der:4:
bu sene mesafeyi koydum..geliyor kapıya küçücük aralayıp oradan konuşuyorum otururduk ama yemek yapıcam diyorum:9::9::9:

evet herşeyde doyumsuzuz maalesef...

loranın yıldızı diye bir çizgi film var..oğlum sayesinde izliyorum..küçük kız sabahtan akşama dek hiç konuşmadı evet yada hayır bile demedi..sır tutup tutamayacağını denemek için enteresan dimi:31:

ah ah açlık nedir ne biliriz ki biz,açmı kaldık onlar gibi
hamileliğimde gebelik şekerim çıktı
hergün günde iki defa iğne yapıyordum kendime
bide diyetisyene gittiğim halde düşmüyordu şekerim
ilk diyete başladığımda neredeyse ağlıcaktım açım diye :)
o kadar gücüme gitmiştiki,param var ama yiyemiyordum
o zaman daha iyi anladım açları.

kan şekerim geçen ramazanda düştü o zaman şeker hastalarını anladım çok kötü bir şey ellerde titreme

loranın yıldızı diye bir çizgi film var..oğlum sayesinde izliyorum..küçük kız sabahtan akşama dek hiç konuşmadı evet yada hayır bile demedi..sır tutup tutamayacağını denemek için enteresan dimi:31:

o çizgi filmi biliyorum,ama çok izlemedim
şimdilik kızımla başka çizgi filmler izliyoruz
sır tutabildimi bari?

Ramazan geliyor diye kapanmak yada oruc tutmak diger aylarda niye kapanamiyoruz neden açıklık giymek hosumuza gidiyor erkekleri ve kendimizi günaha giriyoruz

Discovery cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

o çizgi filmi biliyorum,ama çok izlemedim
şimdilik kızımla başka çizgi filmler izliyoruz
sır tutabildimi bari?

evet akşama dek evet hayır bile demedi başını sallayarak cevap verdi..akşama kadar konuşmamayı başarınca arkadaşı sırrını ona söyledi:9:

kan şekerim geçen ramazanda düştü o zaman şeker hastalarını anladım çok kötü bir şey ellerde titreme

yok ben hiç yan etkisini görmedim,sana değil bebeğe zarar verir dediler
bende ne gerekiyorsa yaptım,son ayda düştü şekerim
herşeyi yapmama rağmen düşmüyordu,doktor diyetisyen şaşırmıştı artık
diyetime o kadar özen gösterdimki,çocuğuma bişi olmasın diye
zaten gebelikten sonra şekerim düştü,ama riskliymişim ileride şeker hastası olabılırmışım
zaten ailedede var şeker...

Ramazan geliyor diye kapanmak yada oruc tutmak diger aylarda niye kapanamiyoruz neden açıklık giymek hosumuza gidiyor erkekleri ve kendimizi günaha giriyoruz

Discovery cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Atın beni ateşe o zaman yanayım,madem günaha giriyorum ...

Kendimizi düşünmekten belkide...

Yanaktan olurmu..:1:

bri hoca da namazda rekat arasında kocasını öperse kadın yanağından diyelim abdest bozulmaz demişti ne garip yahu..öücekleri geldiyse namazın bitmesini beklesinler..saçma ötesi sorular başlar yine:52:

abla anayasa değil ki kimse tam doğruyu bilemez en iyi için bilir bide Allah bilir. sen rahatsız olmuyorsan insanlardan tutmanda sakınca yok ama ben farklı etki alıyorsam bunu yapmaman lazım. bence tamamen iç huzur.

kimse neden tam doğruyu bilemesinki : ) karambol mu bu. Bu devirde vahiy gelen biri var mı aramızda . Bende bu çelişkiyi anlamıyorum. Birileri çıkıp hadisi inkar ediyor. ayete biat ediyor. Sizi tenzih ediyorum, tabiki. Kaçımız kuranı kerimdeki ayet sayısını biliyruz, aytelri tam anlamıyla öğrenmiş durumdayız. Dinin devlet kontolünden çıkmasını istiyoruz ancak beri taraftan ortada dolaşan ve din adnıa konuşan insanlardan şikayet ediyoruz. bir mühendisin bir hastalık konusunda teşhis koyması bize acayip geliyor , ancak ilahiyat okumuş, kendini bu alanda yetiştirmiş bir insanın dini içerikli konuşmasını da garip buluyor kendimiz aksini ispat etmeye çalışıyoruz. yeri geliyor bir hüküm konusunda söylenenleri kabul etmiyor, o kişiyi ehil olmamakla suçluyor beri taraftan kendi fikrimizi, din bir muammadır, allah ile kul arasındadır, vicadnım benim ilahi navigasyonumdur diye diretiyoruz.
etik -ile dini birbirne karıştıryoruz. bir insan inanıyorsa orasını burasını kırpıp kendine yeni bir din yaratamaz. kitabı, ayeti , hadisi hepsi bir bütündür.

benimde alt komşum kadın ne alsa bana gösterir..altın mücevher..oğlumla evde çıkamadık diyelim burada köy var kapıya gelir köye gittik gözleme yedik bir iyi geldiki sorma der:4:
bu sene mesafeyi koydum..geliyor kapıya küçücük aralayıp oradan konuşuyorum otururduk ama yemek yapıcam diyorum:9::9::9:

ohh deseydin gözlemeler hala midende mi yoksa çıktı mı abla hahahaha napsın garibim anlatcak bişi bulamıo :D
neresi yaşadğın ye tatlım merak ettim il

Tüh sen gel bizim pazara her marka var 2 tl ye var ayol 20 tl ye dolap doldurursun:1::1::1:

hayır bide kandırıyorlar,arkada marka falan yok
neresi orası :) ben pek pazara gitmiyorum ki sıkıntı orda işte
ama valla uygunmuş orası :)

Back