• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oruç tutarken yan yana denize girmek...

Müslümanlığa söz veren ne bileyim namaz kılıyorsun oruçta tutuyorsun..dilinide gözünüde kalbinide korumaya çalışmak gerekiyor..aslında islam olmasaydıda bu şekildeki yaşam insani olan..sonuçta bir avuç toprağa karışacağız ama bu gün ama yarın ..kefenin cebi yok demişler..çok zengin yada fakir olmuşsun ne farkeder..kimseye muhtaç olmadıktan sonra..

cryptic gerçekten de öyle. babam öldüğü zaman her şeyi net gördüm.morga girdim, kefenli gördüm, mezara alınırken bir varmış bir yokmuşş masal burada bitmiş. artık burada ne yaptıysa orada onu yaşayacak. İmanlı biriydi, inşallah yeri iyidir diyorum.
aslında olay şu bu dünyaya gelirken güzel ya da çirkin olmayı, zengin ya da fakir olmayı kaderimizi biz belirlemedik. ama öbür dünya içn bütün her şey bizim elimizde. düşünsene bir tatile giderken bile bir yıl önceden heyecan yapıyorsun hazırlanıyorsun. inanıyorsan eğer ebedi bir hayat var önünde. bunu düşünmek çok derin ve gerçekten yaşanırsa layıkıyla doğrular insan ölümden korkmuyor.

Benipek; Allah babana rahmeti ile muamele etsin...Mekani cennet olsun.

Ama babayin amel defteri iki konuda kapanmadi.
Bir hayir icin yaptirdigi hayratlar, birde yetistirdigi evlatlar.

Yani sen baban icin hala güzel amel sebebisin..

Rabbim seni babayin defterine güzel ameller eklettirecek evlat eylesin..

Çok saol weiss
Biliyorum
Babamı kaybetmem benim miladım oldu.
Ondan önce de imanlıydım zaten ama şimdi iliklerime kadar yaşıyorum Allah da nasip ederse.
Arkada hayırlı evlat bırak demişler ya buna binaen zaten.
Benim yaptıklarım hem ona hem bana faydalı inşallah.

cryptic gerçekten de öyle. babam öldüğü zaman her şeyi net gördüm.morga girdim, kefenli gördüm, mezara alınırken bir varmış bir yokmuşş masal burada bitmiş. artık burada ne yaptıysa orada onu yaşayacak. İmanlı biriydi, inşallah yeri iyidir diyorum.
aslında olay şu bu dünyaya gelirken güzel ya da çirkin olmayı, zengin ya da fakir olmayı kaderimizi biz belirlemedik. ama öbür dünya içn bütün her şey bizim elimizde. düşünsene bir tatile giderken bile bir yıl önceden heyecan yapıyorsun hazırlanıyorsun. inanıyorsan eğer ebedi bir hayat var önünde. bunu düşünmek çok derin ve gerçekten yaşanırsa layıkıyla doğrular insan ölümden korkmuyor.

bende aynı düşüncedeyim ..ölümü fark etmek için mezar ziyaretleri iyidir demiş ya peygamber efendimiz ..mezarlığa gittiğinde bir sessizlik ve huzur..şaka gibi anneciğim rahmetli oldu cümleside nurlar içinde yatsın..dün vardı bu gün yok..dünyaya bu kadar 4 elle sarılmak niye..zenginlik bir nimet olsa zenginler ölmezdi yazmıştım ataist tartışma forumunda...bollukla yaşamak nimet değil bence sadece o insanların sınavı..fakirlikte tabii...

şu yazıyı okuduğumda peygamber efendimize ve dinimize bir kez daha hayran oldum..

Mübarek Rasul'ün (sav), "Çocuklarınıza asil insan muamelesinde bulununuz" sözü, asırları aşıp ahir zamanın anne ve babalarına "ilke" olmak üzere öylece duruyor önümüzde. Asil insan... Saygının, nezaketin, hoşgörünün en güzeline lâyık insan. Her şeyin en temiz, en nezih olanıyla muhatab edilmeli o. Üstelik evimizde misafir. Kötü söz, çirkin ve kaba davranış, başa kakış, ilgisizlik, özensizlik, tutarsızlık duyup görmemeli bu mekânda. Asil olarak geldiği bu yuvada bozmamalıyız onu. Asâletine asâlet katmalı her davranış ve sözümüz. Fıtrat üzere yaratılmış ruhunu kılavuzluğumuz esnasında yıpratıp, incitmemeliyiz.
alıntıdır...

bende aynı düşüncedeyim ..ölümü fark etmek için mezar ziyaretleri iyidir demiş ya peygamber efendimiz ..mezarlığa gittiğinde bir sessizlik ve huzur..şaka gibi anneciğim rahmetli oldu cümleside nurlar içinde yatsın..dün vardı bu gün yok..dünyaya bu kadar 4 elle sarılmak niye..zenginlik bir nimet olsa zenginler ölmezdi yazmıştım ataist tartışma forumunda...bollukla yaşamak nimet değil bence sadece o insanların sınavı..fakirlikte tabii...

Tabi hepsi sınav. Herkesin sınavı ayrı.
Mesela dev şirketleri düşün.
Ne kadar zenginler demi, her şeyleri var . bizim hayatımız boyunca göremeyeceğimiz paraları 1 günde kazanıyorlar belki..
Ne kadar adaletsiz diye düşünülebilir. Bu adamın sınavı ne olabilir?
1. Elemanlarına adil davranıyor mu?
2. Vergilerini ve diğer işlemleri dürüst yapıyor mu?
3. Tartı, teraziyi düzgün kullanıyor mu?
4. Birinin hakkını yiyor mu?

Uzar gider bu liste.
Düşününce ne kadar tehlikeli aslında.

Tabi hepsi sınav. Herkesin sınavı ayrı.
Mesela dev şirketleri düşün.
Ne kadar zenginler demi, her şeyleri var . bizim hayatımız boyunca göremeyeceğimiz paraları 1 günde kazanıyorlar belki..
Ne kadar adaletsiz diye düşünülebilir. Bu adamın sınavı ne olabilir?
1. Elemanlarına adil davranıyor mu?
2. Vergilerini ve diğer işlemleri dürüst yapıyor mu?
3. Tartı, teraziyi düzgün kullanıyor mu?
4. Birinin hakkını yiyor mu?

Uzar gider bu liste.
Düşününce ne kadar tehlikeli aslında.

zengin bir adam hep suiistimal ettiyse bile ölecek sonuçta bunun farkında olsa yapmaz zaten..hak yemez dimi..ölmeyecek gibi yaşıyor..
allah dilediğinin iman gözünü açıyormuş değilmi öyle bir söz vardı..

zengin bir adam hep suiistimal ettiyse bile ölecek sonuçta bunun farkında olsa yapmaz zaten..hak yemez dimi..ölmeyecek gibi yaşıyor..
allah dilediğinin iman gözünü açıyormuş değilmi öyle bir söz vardı..

Aslında farkına varmak için bu dünyada?
Yani Allah herkese akıl vermiş doğruyu bulsun diye…
Evet Allah dilediğinin iman gözünü açıyormuş ama bunun bir açıklaması vardı. Bulursam koyayım buraya. Neden mesela A kişisine nasip olmuyor da gidiyor Z kişisine nasip oluyor?

Aslında farkına varmak için bu dünyada?
Yani Allah herkese akıl vermiş doğruyu bulsun diye…
Evet Allah dilediğinin iman gözünü açıyormuş ama bunun bir açıklaması vardı. Bulursam koyayım buraya. Neden mesela A kişisine nasip olmuyor da gidiyor Z kişisine nasip oluyor?

koyarsan iyi olur ipekçim:49:

hiç bi yazısı kısa öz değil upuzuunn kopyala yapıştır yazılarından ibaret hiç birinide okuyup gözlerimi yoramam :ssz: zaten konunun sonu hep sünnete geliyo :27:

hiçbir yazım kopyala yapıştır degil, hep kendim yazarım. sen de bu iftirayı yapan 4. kişi oldun. ya ispatlarsınız ya da efendi gibi özür dilersiniz. erdemli olmak bunu gerektirir. korkmayın özür dilemekten zarar gelmez :1:

Emin değilim ama benim bildiğim, regl döneminde oruç tutulabilir. Sonuçta regl zamanı kadın halsiz olduğu için ve bazılarının çok yoğun geçtiği için kolaylık verilmiştir. Yoksa kadının haram olması diye bir şey yoktur. Sonuçta o da Allahtan gelme. Ama dediğim gibi siz yine bildiklerinizden şaşmayın ben de tutmuyorum o dönemde.

Valla ben hic tutulur diye duymadim ole bise varsa ne guzel bida borclanmayiz bilhassa orucluyken adst olursan o an orucunu bozman gerikiyo diye biliyorum yani bana sacma gibi geldi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

hiçbir yazım kopyala yapıştır degil, hep kendim yazarım. sen de bu iftirayı yapan 4. kişi oldun. ya ispatlarsınız ya da efendi gibi özür dilersiniz. erdemli olmak bunu gerektirir. korkmayın özür dilemekten zarar gelmez :1:

Karşımdaki efendimi ona bakmak lazım ilk önce tabi :ssz:

Cem Yılmaz'ın; "artiste bu da artistlik yapıyor diye kızmak bir tek bizim memlekette var." demesi geldi aklıma. :1:

Yahu adam MÜFTÜ. İşi bu, tabi ki fetva verecek. Başladı yine fetvalar demek neyin nesi...

şu vakte kadar denize gidemedim. ramazan da geldi. ağustosa kaldık :27:

Back