• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oruç tutarken yan yana denize girmek...

İftarı öpüşerek açmak caiz miydi değil miydi acaba :44:

hocalarda farklı düşüncelere sahip ondan kimi tarikatçı kimi modern kimi gelenekçi...belki beş çeşit hoca var..hepsinin lafına bakacak olursak..:27:

bende istanbuldayım,ama kimseyle pek içli dışlı değilim
olduklarımda böyle insanlar değil çok şükür :)

emin ol bende değilim bu kadınıda annem anlattığından biliyorum :D zaten onla yanyana oturuken hiç birşeye yorum yapmam ehrşeye de alınır evet doprusun deerimn geçerim
tommy h.. marka gömleği 2 tl ue pazardan aldığını iddia ederk kavga ettmiş :D bu kadar komik :D
bende dedim he olur olur D: amannnn

o hocalar dediğin kim,malum herkes hoca beğenmiyorda
işine gelen fetvayı alıyor millet
her aklı başında olan hoca,doğru fetva verir zaten,kimse bunun aksini iddia etmez bence.

Bu müftünün dediğini onaylayacak bir hoca çıksın tamam derim,ama bilgili özü sözü doğru birisi anlatsın..

abla anayasa değil ki kimse tam doğruyu bilemez en iyi için bilir bide Allah bilir. sen rahatsız olmuyorsan insanlardan tutmanda sakınca yok ama ben farklı etki alıyorsam bunu yapmaman lazım. bence tamamen iç huzur.

Tabiki yüce rabbim bilir doğru olanı aksini savunmuyorum zaten..
İşte tam doğruyu belkide bilemedikleri içiğn bazıları da atıp tutuyor..
Ben buna tepki veriyorum..
Sonrada çıkıp ben hocayım diyor..

Hiç şaşırmıyorum artık ..

Aklı başında doğruları anlatan hocalarda var,onlarda çıkıp desinlerki,kadın erkek yan yana oruçluyken denize girilmez desin kabul edeyim ...

adam girmeyin yasak dememişki, zaten diyemez. sadece orucunuz zedelenebilir demiş. ibadetler , ahirete iman etmiş kişiler tarfından , bu dünya için değil ahiret hayatı için yapılır. İbadetlerin özü Allah rızasıdır. Oruç lu bir insan belirtilen süreler dahilinde bedenini yeme, içme , cinsel ilişki gibi dünyevi arzulardan arındırarak, nefsini terbiye ye uğraşır. orucun amacı aç kalmaktan ziyade nefsimizin dizginlerini elimizde tutmaya çalışmaktır. senin babanda ne kadar güzel bir şekilde bunu uygulamış Hanım abla. Bu aya hürmeten nefsinin dizginlerini ele alarak kendini bir takım dünyevi isteklerden arındırmış. ancak bu tür yerlerde bulunan bir insan, isteği dışında bir takım nefsani arzularının tesirine girebilir. elbette bunu, evde tv karşısında da yapabilir. burada önemli olan ibadetin özünü düşünerek kendimizi bir aylığına bu tür şeylerden uzak tutmaya çalışmaktır. tabi ki bunların hepsi bu ibadeti yapmaya razı olmuş kişileri kapsayacak unsurlardır.

ramazanda iftardan önce marketlere koyun sürüleri gibi istila oluyor insanlar saldırıyorlar ,akbabalar gibi geliyorlar bana o anda leş kargası da olabilir
be kadın be adam hepsini yiyeceksin demi:19::19::19:

hepsi hikaye kimse aldıklarından fakire bir şey vermiyor..kurbandada ramazandada amaç sadece paylaşım değilmi..fakir bir komşumuz varsa 20..30 liralık bir alışveriş yapılabilir onada..

adam girmeyin yasak dememişki, zaten diyemez. sadece orucunuz zedelenebilir demiş. ibadetler , ahirete iman etmiş kişiler tarfından , bu dünya için değil ahiret hayatı için yapılır. İbadetlerin özü Allah rızasıdır. Oruç lu bir insan belirtilen süreler dahilinde bedenini yeme, içme , cinsel ilişki gibi dünyevi arzulardan arındırarak, nefsini terbiye ye uğraşır. orucun amacı aç kalmaktan ziyade nefsimizin dizginlerini elimizde tutmaya çalışmaktır. senin babanda ne kadar güzel bir şekilde bunu uygulamış Hanım abla. Bu aya hürmeten nefsinin dizginlerini ele alarak kendini bir takım dünyevi isteklerden arındırmış. ancak bu tür yerlerde bulunan bir insan, isteği dışında bir takım nefsani arzularının tesirine girebilir. elbette bunu, evde tv karşısında da yapabilir. burada önemli olan ibadetin özünü düşünerek kendimizi bir aylığına bu tür şeylerden uzak tutmaya çalışmaktır. tabi ki bunların hepsi bu ibadeti yapmaya razı olmuş kişileri kapsayacak unsurlardır.

bşrde sinirlenmemek için mücadele etmek lazım dadlum..yemek içmekten daha zorlayıcı..:27:

hepsi hikaye kimse aldıklarından fakire bir şey vermiyor..kurbandada ramazandada amaç sadece paylaşım değilmi..fakir bir komşumuz varsa 20..30 liralık bir alışveriş yapılabilir onada..

yok ya millet kendi koca göbeğini doyurma isteği baska anlamı kalmadı herkes kendi derdinde resmen.ramazan aç durup akşam deli gibi yemek yemek mi ya yazık ya..zaten oruç tutan çok yok ama onlarda böylesi fazla
geçende kadıköy de davulcunun kafasına patates atmışlar bir daha gelmemiş adam sahurda :1::1::1: trajikomik

emin ol bende değilim bu kadınıda annem anlattığından biliyorum :D zaten onla yanyana oturuken hiç birşeye yorum yapmam ehrşeye de alınır evet doprusun deerimn geçerim
tommy h.. marka gömleği 2 tl ue pazardan aldığını iddia ederk kavga ettmiş :D bu kadar komik :D
bende dedim he olur olur D: amannnn

yani konuşursan sonu gelmezki
valla bacım ben markalardan pek anlamıyorum :)

Bir ara gündeme gelmişti buda,caiz değil dendi ..

Tüh bea oldu mu şimdii bakkk , o kadar da para sayıp botox yaptırdıydı iftar açıcaz tosunum köfte yesin diye gitti payacıklarr :41: :60:guruplamı açsak o zaman toplu olunca caiz olabilir :9: nerde o gurup kuran kız :15:

yıllardır aynı fetvalar. tvlerde aynı sorular.

bu sorulara cevap vermek için 600.000 lira alan din adamlaro (!).

işin tuhaf yanı yaşı 60 olan insanların kafasında her yıl aynı sorular devam ediyor.

siyasilerin sahur ve iftar şovları.

kimin orucunun oruç kimin orucunun öylesine oruç olduğunu açıklama yetkisini kendinde bulan din görevlileri.

diğer taraftan bir madende ölen böcek kadar değeri olmayan insanlar. bunun sorumlularını hiç merak etmeyip oruçken sakız çiğneme veya denize girmenin onlara getireceği sevabı merak eden insanlar.

hıı, evet hepiniz cennete gideceksiniz. :6:

yok ya millet kendi koca göbeğini doyurma isteği baska anlamı kalmadı herkes kendi derdinde resmen.ramazan aç durup akşam deli gibi yemek yemek mi ya yazık ya..zaten oruç tutan çok yok ama onlarda böylesi fazla
geçende kadıköy de davulcunun kafasına patates atmışlar bir daha gelmemiş adam sahurda :1::1::1: trajikomik

ay cidden komikmiş:52:davulcu insan değil sanki..amaç sinirlerinede hakim olmak..
ben küçükken biz ramazanın gelmesini istemezdik babam hem sinirli olur hem oruç tutardı:ssz:

Öylesine oruç olur demiş müftü beyde,yasak dememiş ama kadın ve erkek yanyana denize girmeyin demiş..

ah ah açlık nedir ne biliriz ki biz,açmı kaldık onlar gibi
hamileliğimde gebelik şekerim çıktı
hergün günde iki defa iğne yapıyordum kendime
bide diyetisyene gittiğim halde düşmüyordu şekerim
ilk diyete başladığımda neredeyse ağlıcaktım açım diye :)
o kadar gücüme gitmiştiki,param var ama yiyemiyordum
o zaman daha iyi anladım açları.

Normalde bile açken neler hissediyoruz,hemen yemek yesekte karnımız doysun diyoruz..

yani konuşursan sonu gelmezki
valla bacım ben markalardan pek anlamıyorum :)

cahile laf anlatulmaz demişler hani deve hendek meselesi demi canım valla sonu gelmez hahahahah
marka anlamana gerek yok gülüm işte 300 tl lik gömlekleri olan markanın teki...
evet bazen hehe diyip geçmek lazım he haklısın teyze he :D :1::1::1::1: kadın pazarcıya inanır sana inanmaz D: hayatında çakma diye birşey duymamış demek :1::1::1:
Allah böyle duurma düşürmesin demi canım :1::1:

Tüh bea oldu mu şimdii bakkk , o kadar da para sayıp botox yaptırdıydı iftar açıcaz tosunum köfte yesin diye gitti payacıklarr :41: :60:guruplamı açsak o zaman toplu olunca caiz olabilir :9: nerde o gurup kuran kız :15:

Kızcağız dün gümledi başka nickle gelmiş :27:
Botokslu dudaklamı öpüşecekti :27:

ay cidden komikmiş:52:davulcu insan değil sanki..amaç sinirlerinede hakim olmak..
ben küçükken biz ramazanın gelmesini istemezdik babam hem sinirli olur hem oruç tutardı:ssz:

davulcu onları rahatsız etmiş malum oruç tutan yok ya :)evet ya oruç tutarken kavga gırla gidiyor . sokakta o buna sataşıyo Allah korusun valla herkese sakinlik dilerim :D :1::1:

Back