Oruç tutarken yan yana denize girmek...

Sevgili Mune şu işaretlediğim yeri zaten herkes yapıverse ya da elinde olmayıp da yapmak istese zaten hayat bayram olur.

Yapmalıyız BenIpek, sofralarımızı, suyumuzu, ekmeğimizi paylaşmalıyız, az olması inan önemli değil, gönülden olmalı, yemiyeceğini değil, seninde yiyebileceğini paylaşmak gerekiyor.

Ben özellikle Ramazana çok başka bir gözle bakıyorum, diyebilirler Mune bu kadar ahkam kesiyorsun, sen sofranı donatmıyor musun diye, hayır, Ramazan'da benim soframda bir tas çorba birde salata olur, yiyemiyorsun zaten, bütün gün hiçbirşey yemeden durunca ağır yemekler yenmiyor, hergün bir çeşit çorba yaparım taze taze, o da en fazla 4 kişilik olur, olur ya aniden biri misafir oluverir iftar soframıza diye çünkü eşim sever misafiri, akşam saati birini koluna takıp getirir, mahçup olurum diye bir tabak fazla yaparım, kan şekeri düşüyor insanın, sütlü tatlı yaparım, birazda meyve, mide dediğin nedir ki zaten.

İbadet yarışına veya ben en iyisini bilirime gelmesin konu, herkes kendince birşeyler yapmaya çalışıyordur, eksiklerimiz, kusurlarımız, bilerek ya da bilmeyerek yaptıklarımız vardır mutlaka ama en azından hoşgörümüzü ayakta tutalım.

Anlamadığım bir şey var.Niye bir konudan bahsedilirken en uç örnekler verilir ki?Namazını da kıl,orucunu da tut,gıybet de etme,nefsine de hakim ol.Oruç tutup veya namaz kılıp her haltı yiyen elbet var ama konu şimdi bu mu? Denize girilmese daha iyi olur deniyor,bazı kişiler hemen savunmaya geçiyor.Başlıyorlar namazını kılıp da her olumsuzluğu yapanları söylemeye.Ya onların yaptığı namaz kılmamayı mı gerektirir,onun hesabını zaten verecek o kişiler.Sen ibadetini yapabildiğin kadar yap,başkasının yaptığı yanlışlar Allahın emirlerini değiştirmez ki.
Kapalı değilsin diye baş örtüsü yoktur demek bana göre büyük yanlıştır.Ben de kapalı değilim ama biliyorum ki örtünmek,hatta bunun nasıl olması gerektiği bile var.Sırf açığım diye buna bahane bulmama gerek yok ki.Allah'ın huzuruna çıktığımızda göreceğiz,anlayacağız,pişmanlıklarımızı yaşayacağız zaten ve o günü herkes yaşayacak.Bekleyelim,nasılsa göreceğiz.
Oruçken bence de denize girilmez.Nefis en nihayetinde.Gözümüzü haramdan sakınmanın nesi kötü.Herkes elbette takva boyutunda yaşamıyor hayatı ama bari 1 ay dikkat edelim.

Aminnn Rabbim hakkıyla geçirmeyi nasip etsin inşallah hepimize

“Kim, faziletine inanarak ve karşılığını yalnızca ALLAH’tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır.”

hoşgeldin Ya Şehri_Ramazan

Sen neden hocalara taktın ki? Bırak konuşsunlar, sen çok iyi biliyorsan kendin araştır doğruyu kendin yaşa bakarsın bir iki insana da faydan olur. Takma başkasını.
Bir rehbere ihtiyacın varsa o hoca şunu demiş bu bunu demiş diye neden canını sıkıyorsun ki Kur’an var. Meallerine, tefsirlerine aç bak.
Aslında okumak istesen, o kadar çok şey var ki faizmiş, dedikoduymuş, merkeze inmek önemli zaten su üstünde kalmak değil. Farklılaşmak önemli, doğru besini bulmak önemli. Bir sürü kaynak var o konularda aç bak.
Dini kanalları da eleştiriyorum. Geçen akşam birine rastladım adı lazım değil, konu ahiret. Bir sürü hadis veriyor. Allah’ım nasıl zan altında kalıyorlar. Hadisler Hz Muhammed’in vefatından 200 yıl sonra derlendi.
Hadisleri dikkate almıyorum ben çok güvendiğim yerler dışında.
Sen belli başlı yerlere saplanmışsın dönüp duruyorsun.
Neye inanıyorsun tam olarak?

sevgli müdürüm çok haklısın.... geçen akşamdı heralde diyanet işl.başkanı açıklama yapıyordu işte iftra davetlerini gösteriye çevirmeyin diye.....insan her ne kadarda dinin gerekliliği bu , israf haram desede yarın bi gün yine görecez tv'lerde siyasetçilerin iş adamlarının verdikleri iftarları ...yapılan masrafları ve dökülen onca yemekleri....ramazanın amacındıan çıkılıyor yani dediğin gibi

Son düzenleme:

Aa güzel bir yere parmak basmışsın. Ben asla ibadet yarışına girmem zaten ya da vitrin olmayı sevmem. Öyle bir amacım yok ki zaten fıtratıma ters olur. İslam’ı ılıman yaşamayı seviyorum. Bildiğim doğruları konuşuyorum. Konuşurken de bazen düşünüyorum yanlış olup da zan altında kalmayayım diye. Keşke herkes senin bakabildiğin çevreden bakabilse de kimse kimsenin neye inandığını eleştirmese, hoş görüyle başlasa her şey.

Evet aslında israf haram olmasına rağmen en çok israf iftar sofralarında oluyordur belki de
Çok tezat olsa da gözü aç olan insan yemek işini abartıyor demek ki
Olmaması lazım ama özellikle misafirperverlikle iftar birleşince daha çok abartılıyor
Çorba, ana yemek, salata kafi aslında

......................
..................
Hadisleri dikkate almıyorum ben çok güvendiğim yerler dışında.
Sen belli başlı yerlere saplanmışsın dönüp duruyorsun.
Neye inanıyorsun tam olarak?

riyazüs salihin var adını yanlış yazmış olabilirim....hadis bakacaksam buna bakıyorum ben genelde

Miskokulum var ya tek olay konuşmayan kazanır.
Hz Meryem 2 türlü oruç tutarmış.
Birincisi bizim tuttuğumuz gibi ikincisi konuşmama orucu. Hz Muhammed de tutarmış bu konuşmama orucundan.
Yani gıybet, dedikodu çok tehlikeli.
Ben de önceden çok dikkat etmezdim ama babamı kaybettikten sonra hayatın tamamen fani olduğunu hatırladım.
Şimdi mümkün mertebe doğru yaşamaya çalışıyorum.

aslında Türk toplumu olarak misafirperverlikte ileriye gidebiliyoruz....şimdilerde misafire kişi başına göre yapmaya çalışıyorum ben artmasın yada dökülmesin diye..çok şükür pek bilmem öyle fazla yemeğim kalıpta çöpe gittiğini

Çek sakın dökmeee. Sakın..
Ben akşamları yemekleri dökmüyorum. Hatta bazen fazla yapıyorum.
Dondurma kaplarını falan atmıyorum köpeklere veriyorum. Bazen bir tas da süt koyuyorum çöp konteynerinin yanına. Bunlar doğal sadaka ve dua.

Konuşmayan kazanır demişsin,sana bir kitap ismi vereyim.İmam Gazali-Dil Belası .Kitabı okuduktan sonra istesen de konuşamayacaksın,keşke herkes okusa

Yok İpekcim ben dikkat etmeye çalışırım elimden geldiğince
Ekmek bile bayatsa yağ ve kaşarla fırına verir onla öğün geçiririm
Kalan yemeği ısıtır ertesi gün yerim
Ya da annem yakınsa aynı gün anneme de bi tabak veririm gibi.. ( Komşu tanımıyorum burda henüz )
İnsanlar bulamıyorken atmak bana ayıp geliyor

Bizdede kalıyor bazen yemek,hemen kaplara boşaltıp kapımızın önündeki kedilere veriyorum..
Manen huzurlu hissediyorum kendimi..

Bizdede kalıyor bazen yemek,hemen kaplara boşaltıp kapımızın önündeki kedilere veriyorum..

O çok güzel bir huzur. Geçen eve giderken gördüm köpek konteynere tırmanmış eşeliyor. Onlar da öyle yaratılmış işte.. elimizden geldiğince verebilsek ne güzel olur..

Aynen çek. O Afrika’daki çocuklar ve bilmediğimiz o kadar çok aç insan varken ben her akşam soframa nasıl şükrediyorum anlatamam.

bunula ilgili bi çok hadis var biliyormusun abla....

kötü yolda olan bi kadın susayan bi köpek görüyor kap olamadığı için ayakkabısını çıkarıp su doldurup köpeğe ayakkabısıyla su veriyor...ve kadın cennetlik oluyor sanırım sonunda...düşün yani nekadr sevap demekki

Son düzenleme:
O çok güzel bir huzur. Geçen eve giderken gördüm köpek konteynere tırmanmış eşeliyor. Onlar da öyle yaratılmış işte.. elimizden geldiğince verebilsek ne güzel olur..

Çok aç hayvanlar var sokakta ne bulursa yiyorlar,elşmden geldiği kadarı ile bişiler yapmaya çalışıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…