• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oruç tutarken yan yana denize girmek...

Bu kısım çok derin..
Bak şimdi bir gurup çıkar der ki: aslında Kur’an namaz kılın demez “salat edin” der. Bunun açıklaması da “dua edin demek” derler. Yani siz boş boşuna namaz kılıyorsunuz derler..Yani salatı dua olarak çevirmişlerdir.

kapalı bir aekadaş dedi namaz kılmıyorum artık kafam karışık diye nedenki dedim..kafan karışır derin araştırman lazım vs dedi..ilk kez duydum ben yalan söylemeyeyeyim..:44:

Demi.. aslında İslam’ı yaşamak çok güzel. Bilerek yaşamak çok güzel..

aynen ..böyle konular derinleşsin aksın gitsin istiyorum.mesaim doldu weissin yorumunu bekliyordum

Son düzenleme:
kapalı bir aekadaş dedi namaz kılmıyorum artık kafam karışık diye nedenki dedim..kafan karışır derin araştırman lazım vs dedi..ilk kez duydum ben yalan söylemeyeyeyim..:44:

İşte bunun ikilemine düşen ayvayı yiyor..okuduğu kaynaklara bağlı. Namaz vardır ve kesinlikle dua ile karıştırılmamalıdır.
Ben kapalı değilim ama elimden geldiğince araştırarak yaşamaya çalışıyorum. Yaşadıkça tat alıyorum. Muhteşem bir huzur.

Evet miskamber..
Butün bu nimetler yani rizklar Allah in bize hediyesidir.
Görünürde sanki calisip kazanan biziz gibi gelir ama asil veren Allah tir.
Yagmur olmasa, toprak kurusa acliktan kiriliriz ve calisip kazandigimiz paralarda bize birsey saglamaz.
Yani, Allah tir kuluna rizki veren ve besleyen bunuda kendine borc bilmistir, inanan inanmayan herkesi taaa kiyamete kadar riziklandirir.
Allah namazida bir rizk olarak vermistir.
Isteyen kilar kendini kurtarir isteyen kilmaz.

NAmaz kuranda salat diye gecer ama salat ayni zamanda dua anlamindada kullanilmistir Kuran-i Kerim de.
namazın borç olduğunu biliyorum ama çok küfür edip kılanların hikmeti ne olurki rabbimiz takdir eder herhalde çok kötü şeyler yapanlara şahit oldum inanaın namazını kılıp..:26:

Evet miskamber..
Butün bu nimetler yani rizklar Allah in bize hediyesidir.
Görünürde sanki calisip kazanan biziz gibi gelir ama asil veren Allah tir.
Yagmur olmasa, toprak kurusa acliktan kiriliriz ve calisip kazandigimiz paralarda bize birsey saglamaz.
Yani, Allah tir kuluna rizki veren ve besleyen bunuda kendine borc bilmistir, inanan inanmayan herkesi taaa kiyamete kadar riziklandirir.
Allah namazida bir rizk olarak vermistir.
Isteyen kilar kendini kurtarir isteyen kilmaz.

NAmaz kuranda salat diye gecer ama salat ayni zamanda dua anlamindada kullanilmistir Kuran-i Kerim de.

doğru anlamaya çalışmışım...aradaki bağlantıyı iyi kurmak lazım...oda kafa çalıştırmayı gerektiriyor....normalde namaz rızktır die okuyup geçerdim..

Eger biri cikip " Kuranda namaz salat olarak gecmistir ama salat dua manasindadir , yani namaz yoktur, dua etmek vardir" derse, bu sözü yine Kuran ayetleri ile cürütebiliriz.

Zira Allah u Teala Kuran da namazi bütün sekilleri ile tarif etmistir.

Yani bir ayette Rukü edenlerle rukü edin, baska ayette secde edenlerle secde edin, baska ayette kiyama duranlarla kiyama durun denmistir.

Aynen misk kapatılmasın. Konuşulsun adabıyla konuştuktan sonra..
Bunları da konuşmaya ihtiyacımız var.

dikkat ettim mesela sabah tartışan konu üzerinden yorum yapan kimse yok şuan ....halbuki nasıl güzel ilerliyor konu..neden şimdi yoklar....bazılarına gerçekten anlam veremiyorum...amaçlarının sadece tartışmak olduğunu düşünüyorum bazen:31:

Son düzenleme:
İşte bunun ikilemine düşen ayvayı yiyor..okuduğu kaynaklara bağlı. Namaz vardır ve kesinlikle dua ile karıştırılmamalıdır.
Ben kapalı değilim ama elimden geldiğince araştırarak yaşamaya çalışıyorum. Yaşadıkça tat alıyorum. Muhteşem bir huzur.

Müslümanlığa söz veren ne bileyim namaz kılıyorsun oruçta tutuyorsun..dilinide gözünüde kalbinide korumaya çalışmak gerekiyor..aslında islam olmasaydıda bu şekildeki yaşam insani olan..sonuçta bir avuç toprağa karışacağız ama bu gün ama yarın ..kefenin cebi yok demişler..çok zengin yada fakir olmuşsun ne farkeder..kimseye muhtaç olmadıktan sonra..

dikkat ettim mesela sabah tartışan konu üzerinden yorum yapan kimse yok şuan ....halbuki nasıl güzel ilerliyor konu....bazılarına gerçekten anlam veremiyorum...amaçlarının sadece tartışmak olduğunu düşünüyorum bazen:31:

Ben de anlamıyorum boşver. Google yazıyor tek kelime. Çıkan yanlı yazılara bakıyor bazıları. Yani aslında onların dediklerinde o kadar çok çelişki var ki. Şöyle ılıman bir ortamda konuşmak isterdim.

Eger biri cikip " Kuranda namaz salat olarak gecmistir ama salat dua manasindadir , yani namaz yoktur, dua etmek vardir" derse, bu sözü yine Kuran ayetleri ile cürütebiliriz.

Zira Allah u Teala Kuran da namazi bütün sekilleri ile tarif etmistir.

Yani bir ayette Rukü edenlerle rukü edin, baska ayette secde edenlerle secde edin, baska ayette kiyama duranlarla kiyama durun denmistir.

bu kapalı arkadaşın bahsettiği hoca bunu bilmiyormu insaanlar namazını bırakıyor onedenle..

Kuran in ilk ayeti okudur.
Eger Allah herseyi hocalarin dedigi gibi yapmamizi istesedi "dinle" derdi.

Hocalarinda gercekten islama hizmet eden gercek manada hoca olanlar varken, amaci islami karalamak olan hoca postuna bürünmüs münafiklarida var.

Bu endenle biz ilk olarak okuyacagiz.
Kuran-i okuyacagiz, anlayacagiz, anlamadigimiz noktada yardim alacagiz.

Kuran in ilk ayeti okudur.
Eger Allah herseyi hocalarin dedigi gibi yapmamizi istesedi "dinle" derdi.

Hocalarinda gercekten islama hizmet eden gercek manada hoca olanlar varken, amaci islami karalamak olan hoca postuna bürünmüs münafiklarida var.

Bu endenle biz ilk olarak okuyacagiz.
Kuran-i okuyacagiz, anlayacagiz, anlamadigimiz noktada yardim alacagiz.

evet hemen her söylenene inanmamak gerek..

Back