- 12 Temmuz 2006
- 56.305
- 216.419
- 1.223
- 52
Sevgili Mune şu işaretlediğim yeri zaten herkes yapıverse ya da elinde olmayıp da yapmak istese zaten hayat bayram olur.
Yapmalıyız BenIpek, sofralarımızı, suyumuzu, ekmeğimizi paylaşmalıyız, az olması inan önemli değil, gönülden olmalı, yemiyeceğini değil, seninde yiyebileceğini paylaşmak gerekiyor.
Ben özellikle Ramazana çok başka bir gözle bakıyorum, diyebilirler Mune bu kadar ahkam kesiyorsun, sen sofranı donatmıyor musun diye, hayır, Ramazan'da benim soframda bir tas çorba birde salata olur, yiyemiyorsun zaten, bütün gün hiçbirşey yemeden durunca ağır yemekler yenmiyor, hergün bir çeşit çorba yaparım taze taze, o da en fazla 4 kişilik olur, olur ya aniden biri misafir oluverir iftar soframıza diye çünkü eşim sever misafiri, akşam saati birini koluna takıp getirir, mahçup olurum diye bir tabak fazla yaparım, kan şekeri düşüyor insanın, sütlü tatlı yaparım, birazda meyve, mide dediğin nedir ki zaten.
İbadet yarışına veya ben en iyisini bilirime gelmesin konu, herkes kendince birşeyler yapmaya çalışıyordur, eksiklerimiz, kusurlarımız, bilerek ya da bilmeyerek yaptıklarımız vardır mutlaka ama en azından hoşgörümüzü ayakta tutalım.